אברימי מעולה!!! תמיד הוא היה כזה כשהוא שר את היצירות האלה הוא תמיד היה גדול!!!
נשלח ב-12/7/2012 23:13
אני שמח לראות שרבים "גילו" קצת באיחור, את הכישרון של החזן אברימי קירשנבוים. זכיתי לשמוע את הביצוע ל"מה נאמר" מפי אברימי לפני כשנה בהופעה לפני הרב מינצברג זצ"ל, שלושה ימים לפני פטירתו, והביצוע צמרר כבר אז את כל הנוכחים. וכעת לשתי הערות. ראשית, החזן אברימי קירשנבוים הלחין כבר בבחרותו קטעים. שנית, לגיטימי לחלוטין שאלי יפה מסמן בפניו למנהל בית הספר את דעתו על הקטע, ברור שלא מדובר כאן בקונצרט פומבי בהיכל התרבות או בתיאטרון ירושלים, אלא בקונצרט סיום של בית ספר. וזכורני בעבר שהשתתפתי בקונצרט באקדמיה למוסיקה של תלמידים שסיימו מחזור לימוד, והמורה היה הפסנתרן, ובאמצע הקטעים סימן המורה בפניו סימנים בדיוק כפי שראינו כאן. המשך הצלחה רבה לחזן אברימי קירשנבוים.
נשלח ב-12/7/2012 21:30
ניוטרל , התקליט "שירי פינצ'יק" משנת 1928 - כבר כלל את היצירה :
חבל מאוד, שכל הזמן מסתכלים על השני, ורוצים להיות כמוהו...
("קירשינבוים" מספיק כשרוני להלחין יצירות...)
נשלח ב-12/7/2012 19:18
זה מזכיר לי בדיחה שסיפרו לי פעם איזה בחורצ'יק עם אף ארוך הצליח לעצבן את הראש ישיבה, פונה אליו ראש הישיבה ואומר לו: "שלושים יום קודם יצירת הוולד קובעים אם הוא יהיה עשיר או עני חכם או טיפש", אומר הראש ישיבה: עשיר או עני מובן, כי הרי זה העיקר בחיים כסף! אבל חכם או טיפש מדוע קובעים כל כך מוקדם? עונה הראש ישיבה: זה בשביל לדעת איזה אף לשים לו....
וברצינות: לא שמעתי ליצירה הזאת ביצוע מאז פינצ'יק, ואני חושב שאברימי עשה חסד ליצירה והפריח בה רוח חיים.
נשלח ב-12/7/2012 19:04
בשנות ה-30 או ה-40.. כמו שכתוב במדרש: 'צפה ברוח הקודש..!'
נשלח ב-12/7/2012 18:57
קולני כתב:
מה נאמר? נו מה? אין מה לומר, לדעתי הביצוע הזה מדהים! כיף לי לשמוע את אברימי במגרש הביתי שלו ביצירות שהולחנו על ידי פינציק בשבילו! כן כן רק בשבילו אלא אם כן פיספסתי ביצוע של מישהו ליצירה... אברימי מוכשר כשד וחזן חזני כראוי. יש לו גישה מעולה לחזנות הוא גם יכול להיות מורה לא רע. בקיצר שכוייח על העלאת היצירה נהנתי. לייזר
לאחר שנים שלא כתבתי כאן אחרי שראיתי את הביצוע שנתקלתי בו במקרה ביו טיוב דרך ידידנו יעפ לא יכלתי להתאפק!!!
כמי ששמע את אברימי לראשונה לפני כחמש שנים במכון תל אביב לחזנות בתחילת דרכו אני מלא התפעלות.
ביצוע מרהיב ממש ליצירה קשה כל כך. הפסיקו לעסוק רק ברוחב הקול ולגובה הטונים (הצורמים בדרך כלל). בחור הוא כשרון יוצא דופן ברמה גבוהה מאוד.
בביצוע זה יש שילוב נדיר בין הבנה מוסיקלית עמוקה, ענווה וביישנות כובשים את הלב, ויכולת שליטה מדהימה בקולרטורות.
כבר ששמעתי את הפראזה הראששונה של המילה "מה" הבנתי שזה הולך להיות ביצוע אדיר!! באשר לפרצופים של המלווה, בעיני זה דווקא היה מקסים כי הפרצופים היו של התפעלות גדולה מהביצוע כך חשתי מבלי שהכירותי את האיש באופן אישי.
אברימי, ריגשת אותי כמו שלא התרגשתי הרבה זמן מיצירת חזנות אולי בעיקר בשל החן והענווה בה אתה מגיש את פרקי החזנות, והמוסיקליות הנדירה. המשך כך!!!
שלכם, זופניק
נשלח ב-12/7/2012 15:54
מה נאמר? נו מה? אין מה לומר, לדעתי הביצוע הזה מדהים! כיף לי לשמוע את אברימי במגרש הביתי שלו ביצירות שהולחנו על ידי פינציק בשבילו! כן כן רק בשבילו אלא אם כן פיספסתי ביצוע של מישהו ליצירה... אברימי מוכשר כשד וחזן חזני כראוי. יש לו גישה מעולה לחזנות הוא גם יכול להיות מורה לא רע. בקיצר שכוייח על העלאת היצירה נהנתי. לייזר
נשלח ב-12/7/2012 10:56
לתלמיד
מזל טוב לא מזיק אך למי שיש רגש טבעי כבעל תפילה זה הבסיס ללמוד חזנות ומוזיקליות
ולהצליח. הנסיון המצטבר יקדם.
נשלח ב-12/7/2012 10:47
איני רוצה חס ושלום להפיל את רוחו אבל כוונתי היא הרי הוא כבר מתפלל/מופיע הרבה בבתי כנסיות ובקונצרטים מכובדים מאד לדוגמא, עם אלי יפה ומקהלתו בבית הכנסת הגדול בשבתות הרבה, וכן עם תזמורות סמפוניות לא פעם, וביצועיו פנטסטיים, ואחר כל זה... ועדיין הוא... הוא אשר אמרתי- שצריך גם מזל!
(ובשקט בשקט, צריך גם לדעת איך להופיע, וק"ו איך לעמוד לפני התיבה)
נשלח ב-12/7/2012 10:41
השער לתפילה של ימי בין המיצרים
בעל תפילה שראוי לכל השבחים.
תפילה מרגשת מהלב נוסח פינציק -יופה וחזן מבטיח לעתיד לבוא.
זה השער לתפילות הימים הנוראים המתדפקים ומתקרבים .
ישר כוח!!!