בית פורומים עצור כאן חושבים

השפעת טראומות ילדות וגיל ההתבגרות בחברות מיעוט תרבותיות על עיצוב הזהות האישית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/7/2012 05:50 לינק ישיר 
השפעת טראומות ילדות וגיל ההתבגרות בחברות מיעוט תרבותיות על עיצוב הזהות האישית

כולנו מכירים את הרפת שאוהבים החוזרים בשאלה לזרוק כלפי הקהילה שגידלה אותם, ושאשמתי אותם בבכיינות באשכול הזה החוזרים בשאלה ומניעיהם בעמוד 75 אז נזעקה אמשלום היקרה להגן עליהם, והנה זעקתה שוב [מקסמן, איני חושבת שתגובתך ראויה. אם אתה מכיר את האיש הספציפי ויש לך טענות אישיות כלפיו - זכותך לומר אותן, אבל מן הביטוי בו השתמשת משתמע שכל מי שמתלונן על התעללות מינית הוא "בכיין". הרי אינך טוען שהוא שקרן, אלא רק שהוא מגזים בגודל הטראומה שלו, מרחם על עצמו וכו' (כל אלה משתמעים מן המילה "בכיין"). בעיניי זו לא רק תגובה גסת רוח היא גם טפשית, שכן היא מעוורת, מחרישה ומונעת ממך לראות את המציאות הכואבת והקשה בה אתה חי (כולנו חיים), ולפיכך גם מונעת ממך לתקן אותה. בכל מקרה, גם אם תבחר להמשיך את עיוורונך מרצון, איני חושבת שזה ראוי להתייחס כך למי שמעיד על עצמו שנפגע באופן כה קשה. אם אין לך עדויות שהוא משקר, אין לך שום זכות לזלזל בכאבו של אדם אחר, בודאי אם לא עמדת מעולם במקומו. אם לא חוכמה ורגישות, לפחות טיפטיפת נימוס אלמנטרי.] תגובתי לאמשלום היקרה  

אמשלום הבכיינות שלו כלפי החרדים כאילו שהחרדיות אשמה באסונו, כלפי אסונו בכללי לא התיחסתי כלל, שאר הביקורת שלך צודקת לגמרי, תגובתה של אמשלום היקרה לדברי
[מקסמן, הביטוי "בכיינות" (על כל המשתמע ממנו) אינו מתאים כאן כלל. הוא היה ילד שנפגע קשות ואף אחד לא עמד לצידו. בחוויה שלו, העולם כולו אשם במה שקרה לו ובעובדה שלא טופל. "העולם כולו" שלו, בתקופה ההיא, היה העולם החרדי. לכן מבחינתו הוא צודק לחלוטין. העובדה שברור שלא כל העולם החרדי כזה וגועל ואלימות יש בכל קהילה, אינה רלוונטית לדבריו - ילד מצפה שיגנו עליו ויטפלו בו ולא יתעללו בו, ומי שלא עומד בכך אינו ראוי לו.] עד כאן צטטתי משם, ובכן, לעצם העניין, כל חוזר בשאלה הוא מבחינת בוגד, בוגד במשפחתו בוגד בקהילתו, הדרך הפשוטה של כל אדם הגון היא לתקן את חברתו וקהילתו בתוכו פנימה, הבריחה מלתקן היא חולשה, האדם לא מודה בחולשתו ולכן מחפש אשמים ומתבכיין כל הזמן, כל תיקון שאדם דורש בא מסיבה שהוא נפגע או זולתו נפגע ולכן דורש הוא את התיקון, אדם שבורח ובוגד בחברתו ובא רק להאשים את כולם באסונותיו ?! הוא לדעתי בכיין ותו לא, מה יצא לו מיזה ? האם החברה החרדית תתקן את הצריך תיקון בגלל הסרט שלו ?? האם רוצה הוא בכלל שהחברה החרדית תתקן את עצמה ? מה הוא רוצה בכלל אם לא התבכיינות וצומי ? בתוך עמי אני יושב ואני מכיר את הסיפור, הבן של הראש ישיבה ההוא באמת היה תוקף בחורים, ואני מכיר אישית ראשי משפחות חרדיים שנפלו קורבן על ידי המנווול הזה, בכל זאת הם בעלי משפחות מכובדות בקהילה, כלומר גם עברו את אותו תקיפה וזה לא הזיק להם כלום, להפך חלק מהם עוסקים היום בחינוך ומתקנים כל מה שאפשר, לא יעלה על הדעת בשום חברה אנושית שייתנו למעשים שכאלה להעשות. ק"ו בחברה חרדית, החברה החרדית סובלת הרבה חומרות יתירות בגלל החשד הרחוק שמה מישהו יתקוף, כלומר רוב סבלם של הבחורים בישיבות מחומרות יתירות של הישיבה באים דווקא בגלל החשד הזה, ולכן האבסורד הגדול היא, שאייך שלא עושים מאשימים את החרדים, החוזרים בשאלה נזעקים על המחנק שיש בחברה החרדית במיוחד בישיבות, (שחלק מהם היא תוצאה מהרצון להגן עליהם ממנוולים כאלה) מצד שני מאשימים בחוסר השגחה ????????????????? אז אמשלום היקרה, אנא אל תהי תמימה, הבוגד ההוא פשוט בכיין ותו לא,

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 11/07/2012 06:00:59

תוקן על ידי עצכח ב- 16/07/2012 11:54:37

תוקן על ידי עצכח ב- 16/07/2012 16:14:52

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2012 16:25 לינק ישיר 

ספרן כתב:

ראיון עם מנחם רוט יוצר הסרט "רדוף"

http://www.y-or.co.il/blog/2012/07/19/%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%A8%D7%A8-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%97%D7%9D-%D7%A8%D7%95%D7%98-%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%98-%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%A3/#.UAhqsaCuqoo

אני מוריד את הקובע, הפעם שיחק אותה בגדול, כל הכבוד לו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 14:54 לינק ישיר 

לא מדובר כאן על מיעוט תרבותי אלא על ההשפעה שיש לטראומה כזאת על ילד בחברה דתית.

בין אם הדת היא רוב-כמו בארצות הברית או מיעוט למשל בארופה.

מי שלמד במקום חרדי לא מבין איך הרבי שלו יכול לחטוא בחטאים כבדים.

התוצאה הברורה היא שנאה לדת.וזה לא קשור לרוב או מיעוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 13:59 לינק ישיר 

ראיון עם מנחם רוט יוצר הסרט "רדוף"

http://www.y-or.co.il/blog/2012/07/19/%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%A8%D7%A8-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%97%D7%9D-%D7%A8%D7%95%D7%98-%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%98-%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%A3/#.UAhqsaCuqoo

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 14:37 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
מקס

אני הייתי דוקא נותן לך אייקון כ ח ו ל ,ולמנהלים מבקש שימחקו את התיאורים ,
את כל מה שאתה מייחס לרמים ומטיפים שכביכול העיסוק בנושא מספק אותם תוכל גם לייחס לעצמך בתיאוריך ,

המקרא אומרים חז"ל מזכיר שוב ושוב את חטאם של משה ושל נדב ועוד. שידעו שרק זה חטאם.
יש מעלה גדולה לדבר גלויות כי אז ברור בדיוק מהי החטא, אם מדברים ברמזים כל אחד מפרש זאת על פי המשקפיים שלו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2012 13:36 לינק ישיר 

לענ''ד אין דומה השפעת חוויה טראומטית בחברת רוב לבין חוויה דומה כפרט בחברת מיעוט שכן באחרונה יחסי הרוב והמיעוט נוטים לעצב את החוויה האישית וממקמים אותם בהקשר חברתי - תרבותי רחב יותר.  הייתי אף מרחיק ואומר שבעוד שלמתבגר הגדל בסביבה מערבית אורבנית  וסקולרית אין כלים להתמודד עם טראומות אלו מעבר לקיימים במרחב האישי, המתבגר שגדל בחברת מיעוט יכול לבחור ערוץ תרפוייטי נוסף והוא הבניית סיבתיות בין הנחשלות הלכאורית של חברת מוצאו לבין הנסיבות שהובילו לטראומה האישית שלי.  לעיתים, ואולי תמיד, קל יותר למקם את הסיפור האישי בקונטקסט רחב. 

אין באמור בכדי לשלול את הלגיטימיות של רגשות הכעס כלפי חברת המוצא, אלא להצביע על כך שהכאב האישי מקבל פרשנות אחרת לחלוטין לאור ערכי הרוב וע''כ שפרשנות זו אינה הכרחית.  יש אנשים שבוחרים או שגורלם הוביל לכך שאת התרופה למכאובם הם חוצבים מתוך ערכי חברת האם שלהם.  על כל פנים קטונתי מלשפוט בני אדם שעברו טראומות מחרידות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2012 11:57 לינק ישיר 

בנסיון נואש להסיט את הדיון לאפיקו הראוי שיניתי את כותרת האשכול.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2012 06:29 לינק ישיר 

[ביליצר,

כבר ראיתי בפורום הזה דברים בוטים וגסים בהרבה, שכותביהם לא טרחו אפילו לנסות ולעדנם באמצעות מטאפורות חז"ליות או משהו דומה. אף אחד לא פצה פה או צפצף (מה גם, שאני באמת לא רואה היכן הבוטות בדבריה של "לא מתביישת").
באופן אישי, מפריעים לי דברים המכוונים לפגוע בכותבים ספציפיים, עלבונות גזעניים והפצת שנאה אישית או "קבוצתית" ואפילו "סתם" רוע, יותר מאשר דיבור על מין ומיניות. אני גם חושבת שמבחינה תרבותית כללית (ולא רק מבחינה אישית), הם מסוכנים יותר.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 23:13 לינק ישיר 

כולנו כאן גברים עם מתי מספר נשים כך שאחווה אמורה להיות מובנת,
סליחה לא רבנית אלא רבה,
אני מבין שמה שנתפס אצלי כבוטות אצלך זה סגנון כתיבה ,,אוקיי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 22:35 לינק ישיר 

[ביליצר,

א. "אחוות נשים"? איני מכירה את "לא מתביישת", ואין לי שום סיבה להעדיף את עמדותיה על פני עמדות אף אחד אחר, לולא הייתי מסכימה איתן. האם אתה היית מגן על עמדות מישהו רק בגלל שגם הוא גבר?

ב. איזו רבנית? אם אתה מתכוון אליי, הרי ש-
1) דומני שהוטעית - מעולם לא נישאתי לרב...
2) יש הרבה סגנונות כתיבה בעולם, ואיני חושבת שאחד דומה למשנהו. למשל, אני לא הייתי יכולה להתבטא כפי שאתה מתבטא, וגם לא הייתי רוצה לעשות זאת. אין זה אומר, שיש לי משהו נגד הניסוחים שלך.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 15/07/2012 22:35:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 22:07 לינק ישיר 

לא מתביישת

בין בוטות לאי סטריליות הנוכחי יש כזה.................................................................................מרחק

אמשל
הנני מסתפק האם אחוות הנשים היא הנותנת כאן או שאת פשוט מתעקשת שלא נסכים אי פעם על שום משפט,,
ואהפןך את זה לשאלה,,,האם כבוד הרבנית גם היתה מתבטאת כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 21:27 לינק ישיר 

[ביליצר,

איני חושבת שהיה משהו בוטה במיוחד בהודעה של "לא מתביישת". היא השתמשה במטאפורות הידועות של חז"ל, ולא התנסחה באופן חמור מזה בו התנסח מקסמן לפניה. אני גם חושבת שהיא הבהירה היטב את כוונתה, הראויה מאוד בעיניי.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 21:20 לינק ישיר 

קודם כל, הדיון על שמי הוא קצת מצחיק כי הוא נבחר באקראי לחלוטין. פעם נכנסתי בטעות לפורום "פורטל הנפש" והאשכול הראשון בדף היה על עצת נפש ופתח אותו הניק "לא תבושי". מכיוון שעניתי שם על טענותיו כאילו טיפולי ההמרה עובדים, קראתי לעצמי "לא מתביישת". זה הכל.
הטענה העיקרית שלי היא שאין מודעות ציבורית לנושא האמיתי. יש ניסיון של כל חברה להרגיש טוב עם עצמה ע"י הסתכלות מה קורה אצל אחרים. גם אני לא אוהבת את התיאורים בחדשות. עיתונאיות נדרשות להוציא מנפגעות תיאורים פלאסטיים כדי להעלות את הרייטינג. משתמשים בכאב כדי לספק את הצרכים המציצנים של ההמון, תוך כדי האשליה כאילו זה טיפול בבעיה כשבעצם זה רק מחמיר אותה. זו בדיוק אותה "שיטת טיפול" שמקס הציג בחברה החרדית. ההפרדה בין זוגות גברים וההשתקה של הנאנסות/ים הן שימוש בכאב כדי להילחם בהומואים, לשלוט עליהם ולהשניא אותם. גם פה זה כאילו טיפול שבעצם רק מחמיר את הבעיה.

ביליצר- אני מודה שאני לא מבינה. כתבתי על הכאב הפיזי למרות שאני יודעת שלא זה מקור הסבל. הרי ילדים לפעמים עוברים כאבים פיזים קשים לא פחות שלא פוגעים כך בנפשם. אבל, מנסיוני, גברים רבים לא מבינים למה אונס פוגע כל כך ובמיוחד למה ילדים שלא מבינים מה זה, נפגעים. בשבילם הצגתי את הכאב הפיזי, שלכל הפחות יבינו מה זה אומר מהבחינה הזו. אי אפשר לדון על הנושאים הללו ולהישאר סטרילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:55 לינק ישיר 

אמשל

הייתי קורא לזה להפסיק ל פ ח ד ,אין במקרים אלו מקום לבושה ,
מאידך ,לתאר בצורה בוטה בפרט במקום שאינו מקומו מצריכה ללמוד בושה מה היא,
בואי נגיד שאת לא היית כותבת בצורה כזו ,הלא כן ,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:51 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[ביליצר (וגם מקסמן),

רק בזכות אנשים שהפסיקו להתבייש (במה שאין להם שום אשמה בו, לכתחילה!), התחילה החברה האנושית לראות את העוולות מן הסוג הזה וגם לנסות לתקן אותן ואת מה שמוביל אליהן. אשרינו שיש בינינו כאלה שאינם מתביישים כך. אנחנו חייבים להם הרבה מאוד.]

צודקת לא צריך להתבייש לספר לאנשים הנכונים המומחים, ואין זה עניין ציבורי כלל וכלל,
שיש כבר מודעות ציבורית לא צריך כל מדורת חדשות לשמוע שוב על מקרה אונס, סיפר לי ידיד משפחה שהיה אצלינו בשבת שאי אפשר לשמוע חדשות בארץ אין מדורת חדשות אחת שלא מוזכר אונס או משהו פלילי אחר, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:26 לינק ישיר 

[ביליצר (וגם מקסמן),

רק בזכות אנשים שהפסיקו להתבייש (במה שאין להם שום אשמה בו, לכתחילה!), התחילה החברה האנושית לראות את העוולות מן הסוג הזה וגם לנסות לתקן אותן ואת מה שמוביל אליהן. אשרינו שיש בינינו כאלה שאינם מתביישים כך. אנחנו חייבים להם הרבה מאוד.]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השפעת טראומות ילדות וגיל ההתבגרות בחברות מיעוט תרבותיות על עיצוב הזהות האישית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext