(שאלתי באה כמובן בהנחה שאלהים ברא אותנו (דיון על כך באשכולות אחרים) כי אילו נברא הכל עקב נסיונותיו הבלתי פוסקות של היקום לברוא את עצמו, הרי שאין צורך להוכיח מטרה החביתה התהפכה והתהפכה והנה יצאנו - בני האדם, ומי אנו שנשאל חפצים דוממים למה נהפכו מאליהם לחיות מהלכות ובני אדם.)
נשלח ב-29/7/2012 22:10
כקורא אוביקטיבי עקבתי אח הדיון שלכם, אתה רחוק רחוק מלהיות צודק, לא כאן ולא שם.
נשלח ב-29/7/2012 22:00
מה בדיוק ברא הציווי הזה או לאיזו בריאה/יצירה הוא הוביל?
אז מה אם זה היה בגן עדן?
בריאת האדם היתה חלק מהבריאה. מה הקשר בין זה לבין ציוויים שנצטווה כ"מצוות" לאחר שהוא והכל כבר נברא?
עזוב, כבר ראיתי שאיתך שום דבר לא עוזר. אתה בשלך ויהי מה. אז חבל על כל מילה נוספת שאכתוב.
גם כאן, אין לי שום עניין לשכנע אותך. קוראי האשכול האובייקטיביים יראו וישפטו.
תוקן על ידי נתנאל34 ב- 29/07/2012 22:00:30
נשלח ב-29/7/2012 21:25
האם בריאת האדם לא היתה חלק מהבריאה? הציווי הזה הרי ניתן בגן העדן- לאכילת עצי הגן, והגמרא בסנהדרין אומרת שביום השישי הם גורשו משם.
נשלח ב-29/7/2012 19:47
איך הצלחת שוב לא לקרוא מה כתבתי?
1. לא דיברתי עליך, ולא על אף אחד מלבד השפת אמת. הוא - אין דרכו להתעלם מגמרא. לכן אמרתי שהרעיון אכן יפה מאד אבל לא הגיוני שהוא של השפת אמת.
2. "הרבה אחרונים"???? מעניין שהחלטת לקצוץ את הקטע במחזור ויטרי. ראשית הוא מביא את רבי יוחנן מהגמרא שבראשית נמי מאמר הוא. ואז מביא מפרקי דרבי אליעזר דעה אחרת. המחבר של פרקי דרבי אליעזר אינו "אחרון" אלא יוחס ברוב הדורות לרבי אליעזר בן הורקנוס, והחוקרים מייחסים אותו לתקופת הגאונים. המחזור ויטרי עצמו - שגם הוא לא "אחרון" - אינו נוקט עמדה בעניין הזה, אלא רק מביא את שני המקורות.
3. שים לב שגם פרקי דברי אליעזר מחפש אמירות משלב הבריאה, ולא אמירה שהיא לאחר שנברא הכל ואינה אלא ציווי לאדם. הרעיון שהבאת [שאיני יודע מי אמרו] מוסיף ל"עשרה מאמרות שבהן נברא העולם" אמירה שאינה כלל משלבי הבריאה. זו עוד קושיה על הרעיון הזה. אפשר לתרץ, אני יודע, אבל שים לב לזה.
נשלח ב-29/7/2012 12:05
נתנאל ולך יש כישרון להתעלם מהרבה אחרונים שגם הם למדו ממני ולא קיבלו את הגמרא הזו. למשל
מחזור ויטרי סימן שטו
' יוחנן דכי תנן בעשרה מאמרות נברא העולם. אאדם קאי ולא אחוה. ובפרקי' דר' אליעזר פ"ג מפרש להו. בעשרה מאמרות נברא העולם. ואילו הן. ויאמר אלהים יהי אור. ויאמר אלהים יהי רקיע. ויאמר אלהים יקוו המים. ויאמר אלהים תדשא. ויאמר אלהים יהי מאורות. ויאמר אלהים ישרצו המים. ויאמר אלהים תוצא הארץ. ויאמר אלהים נעשה אדם. ויאמר אלהים הנה נתתי לכם. ויאמר אלהים לא טוב היות האדם לבדו: ויש לומר דסבר דכי קת' בעשרה מאמרות נברא העולם חשיב לחוה. אבל בראשית אף על גב דהוא מאמר לא חשיב ליה. דלא כת' בהו מאמר בהדיא:
:
נשלח ב-29/7/2012 11:45
כמובן כל מצוות האכילה (או אי אכילה) נועדו לזכר שמו ומעשיו..
אבל לברוא עצים ואז לברוא אדם שיעבוד את הגן - זה כאילו לברוא את המטרה ואז לברוא את האדם והנה יש לו מטרה והשאלה נשאלת "מה היה חסר לו קודם"? יש כמובן את התשובות הרגילות של "ה' הוא טוב ודרך הטוב להיטיב..." (שזה לא כ"כ מסתדר עם המציאות ונוח לו שלא נברא משנברא)
דבר אחר איכה ישבה בדד מה ראתה המגילה (לכתוב) [ליכתב] לשמו של ירמיהו, אלא ארבעה בנים [הם], אחד תבע כבוד האב ולא תבע כבוד הבן, ואחד תבע כבוד הבן ולא תבע כבוד האב, ושנים תבעו כבודו של בן וכבודו של אב, אליהו תבע כבודו של הקדוש ברוך הוא, כשהיה עומד ומקטרג.וכו וכו'
המטרה היית שניהם, היום שהפכנו את האלוקים לאליל, אז יש רק מטרה אחת והיא האדם,
נשלח ב-29/7/2012 11:00
אדם המטרה אינה האכילה, אלא קיום המצוה ועדיין נותרנו עם מצוות אכילה לרוב אכילה בערב יום כיפור אכילה בשבת וחג אכילת מצות אכילה בסוכה אחחח איזה עם אנחנו
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 29/07/2012 11:01:55
נשלח ב-29/7/2012 03:55
לא קראת כנראה מה כתבתי.
לא אמרתי שלך תהיה בעיה להתעלם מהגמרא, אלא לשפת אמת. דרכו אינה כזו עד כמה שידוע לי, וכשיש גמרא בנושא הוא מתייחס אליה.
נשלח ב-29/7/2012 03:31
מאמר זו אמירה- ולא תאור סיפורי, לגמרא היתה בעיה, היא פתרה אותה\ ,אבל הבעיה לא נפתרה עם הפתרון הכפוי של בראשית.
נשלח ב-29/7/2012 03:24
ירוחם,
בגמרא ראש השנה לא ב ומגילה כא ב כתוב אחרת בישוב השאלה מהו המאמר העשירי: "בראשית נמי מאמר הוא".
קשה לי להאמין שהשפת אמת יתעלם מהגמרא הזו.
אם כי רעיונית זה פירוש נפלא ואכמ"ל.
נשלח ב-29/7/2012 03:04
המצווה הראשונה שה' מצווה את האדם זה לאכול! בעשרה מאמרות נברא העולם אומרת המשנה והגמרא- אין עשרה מאמרות רק תשעה- נדמה לי כי השפת אמת אומר כי וַיְצַו יְקֹוָק אֱלֹהִים עַל הָאָדָם לֵאמֹר מִכֹּל עֵץ הַגָּן אָכֹל תֹּאכֵל: הוא המאמר העשירי.
נשלח ב-29/7/2012 01:17
אז זאת מטרת האדם ביקום? לאכול/לא לאכול? זאת סיבה מספקת?
נשלח ב-29/7/2012 01:13
קראת את תגובתי הראשונה? לפיה המטרה היא לעבוד ולשמור את ציווי הקב"ה אז הוא היה ממשיך לאכול רק מה שהרשו לו גם מטרה חשובה.. אולי היו אף מוסיפים לו עוד מצוות, (אולי עוד כמה עצים אסורים..)
נשלח ב-29/7/2012 01:10
נניח ואדם הראשון (לא אני) לא היה חוטא בעץ הדעת, מה היתה המטרה אז? לעבוד את הגן ולשמור אותו מהמזיקים?