בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

סיפורה של יצירה: הולחנה בתשעה באב בבית הכנסת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/7/2012 10:17 לינק ישיר 
סיפורה של יצירה: הולחנה בתשעה באב בבית הכנסת

בקונצרט הגאלה ב2007 סובול סיפר על היצירה הטה אלוקי, שהיא הולחנה ערב תשעה באב ובוצעה ביצוע בכורה בתשעה באב בבית הכנסת. הקשיבו לסיפור שסיפר המנצח מרדכי סובול לפי שהלפגוט עלה וביצע את היצירה

הטה אלוקי - סיפורה של יצירה

תוקן על ידי Chzzan_o ב- 26/07/2012 10:18:37

יצירות חזנות להורדה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2012 14:00 לינק ישיר 

במקרים רבים סיפורים באו כדי להכניס את הציבור לאווירה. לא תמיד ניפוח הוא שקר ולא תמיד האמת צודקת! מותר להוסיף לשנות אבל כל עוד מדובר בשקרים שלא יתבררו על ידי הקהל. עד כאן עבודה של חכם, אדם פחות חכם לא ידע לעולם איפה משקרים וכמה.
סביב הטה אלוקי שהולחנה בבירור על ידי ישראל שור שהושפע גם אז מסביבתו וניתן למצוא נגיעות מיצירות שונות. את הסיפור על התשעה באב והיצירה שמעתי בווריאציה שונה אך באותו סגנון. אני עכשיו במהלך בדיקה שורשי לסיפור ואולי אולי יש בידי הקלטה של משה קוסוביצקי מספר על היצירה אני אבדוק בהקדם
בכל אופן כסיפור זה סיפור מוצלח

תוקן על ידי Bnei ב- 26/07/2012 14:02:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2012 13:49 לינק ישיר 

אני עוד זוכר את ההופעות של החזן משה קוסביצקי ז"ל כאן בארץ, וגם כמה קונצרטים שזכיתי להשתתף בהם בגולה.
מעטים הם הפעמים שקוסביצקי הקדים מילים ליצירה שביצע - את הטה שמעתי ממנו כמה פעמים, מעולם לא הקדים להם את הסיפור שמנסים לייחס לו.
דווקא מפיו שמעתי לא אחת אודות ולירושלים עירך שביצע, ודווקא על זה מספר הסיפורים מספר סיפור אחר שנח לו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2012 13:04 לינק ישיר 

אליבא דסובול- מי שהעלה עובדה זאת הוא משה קוסביצקי. לכן אם אכן הוא העלה עובדה/טענה זו באוזני כולם- מה לנו כי נלין על דברי הד"ר ? (ואף אם הוא 'ד"ר מטעם עצמו'?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2012 12:30 לינק ישיר 

זו בדיוק הבעיה. נוצר מצב שיש מי שמפריח באוויר סיפורי מצוצים מהאצבע וקובע שהן היו עובדות.
אתה לא חושב כי לפני שהחלטת שהסיפור אכן התחרש במציאות, צריך להוכיח את אמינותו ובמיוחד שמי שמספר אותו אין לו כל אמינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2012 11:08 לינק ישיר 

מנין לך שהסיפור אינו נכון? וכי היית שם? אם היתה לך הוכחה מוצקת אני מוכן לשמוע.
אין כל בעיה לשיר בתשעה באב יצירה שתרגש ותרעיד את השומעים 

תוקן על ידי Chzzan_o ב- 26/07/2012 11:09:04

יצירות חזנות להורדה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2012 10:29 לינק ישיר 

בהחלט. תשעה באב זה העיתוי המדויק להשמעות בכורה ולסיפורי עם.
החזן הרב ישראל הכהן שור היה מעט מורם מרם ואני בטוח ולא משוכנע כי לא יצר אווירה סביב אמירת התחינה בליל תשעה באב.
מה גם שעד היום לא ברור מהיכן לקוח כלל כי היצירה נאמרה על ידי החזן בליל תשעה באב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2012 10:21 לינק ישיר 

אלעזר וינוגרד הטה אלוקי - קישור ליוטיוב

תוקן על ידי Chzzan_o ב- 26/07/2012 10:22:14

יצירות חזנות להורדה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > סיפורה של יצירה: הולחנה בתשעה באב בבית הכנסת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext