הבראיק
אם יש פיתרון טוב יותר - שלא כולל את הריגת הבהמות,והטעם העיקרי שלך הוא הפסקת סבלם והמתתם כי אתה חושב שזה לא מוסרי - מדוע עדיין להמשיך להרוג אותם ? ... אי אפשר להשתמש בבשר החדש במקום ?(לכשיהיה ) ...
אתה יודע מה? שכנעת אותי בנקודה הזו (ובנקודה זו בלבד!). לכן אני מנסח את עמדתי מחדש: כאשר הבשר המתורבת יהיה זהה במחירו ובאיכותו לבשר מן החי, וכאשר לא ישארו אנשים שיתעקשו להמשיך לאכול בשר מן החי, אז יש לאסור לחלוטין המתה של בהמות אלו למטרת מאכל. את הבהמות שישארו בשלב זה (להערכתי מספרם יהיה קטן בהרבה ממספרם כיום) יעבירו לגני חיות וכיו"ב, שם ימשיכו להתקיים עד אינסוף, תוך כדי הגבלת הרבייה כדי שמספרם ישאר קבוע ולא יגדל. אם ישארו יותר בהמות מכפי הקיבולת של גני החיות, אז את הבהמות שישארו מחוץ לגני החיות ימשיכו לגדל בתנאים הומניים, תוך כדי מניעה מוחלטת של רבייה, עד שכולן תמותנה באופן טבעי.
זה מוסר לקוי לחלוטין - מי שמוכן להוביל להשמדה של הבהמות האלו מטעם של הפסקת צערם והמתתם .. יש ברעיונו סתירה פנימית קשה .
"אבל כמובן שאני מסכים איתך שבכל מקרה זה יהיה עדיף מוסרית אם ימשיכו לטפל בבהמות שישארו עד שכולן תמותנה באופן טבעי במקום לשחוט את כולן." עד שכל הבקר והצאן שישארו תמותנה ותו לא?!?! ... אם כך או כך ,ההשמדה שלהם היא חלק מהמטרה... אז מה עשית בכל זה?...
במחילה מכבודך, הדברים שאתה כותב כאן הם חסרי כל שחר. אין כאן שום מוסר לקוי ואין כאן שום סתירה. אני אכן טוען שיש בעייה מוסרית בהמתת צאן ובקר לצורך האדם (כאשר יש אלטרנטיבה זהה באיכותה ובמחירה).
אבל הבעיה המוסרית היא רק בהמתה של בהמות חיות שכבר נולדו! אין שום בעיה מוסרית במניעת רבייתם של בהמות!
דעתי הצנועה: לא נראה שאכפת לך מה יעלה בגורלם של אותם בהמות בטווח הרחוק ומבחינתך השמדתם הטוטאלית היא ליגיטימית.
יפה היית עושה אם לא היית משתמש במילים "השמדה טוטאלית". הרי כבר הסכמנו מזמן שישארו אלפים רבים של בהמות בגני חיות וכיו"ב. אבל בכל אופן כפי שאמרתי לך כבר בהתחלה - אכן ממש לא אכפת לי אם בעתיד הרחוק לא ישארו בהמות כאלו מחוץ לגני חיות ופינות ליטוף, ולדעתי אפילו אוהבי החיות הפנאטיים ביותר יסכימו לכך.
אם כן,כל הטיעונים המוסריים שהעלת,יפה היית עושה אם היית מושך ידך מהם,שכן ניכר שזה לא באמת הטעם שמעניין אותך.
מדוע אם כך לדעתך זה כל כך חשוב לי אם לא מהטעם המוסרי?! יפה היית עושה אם היית חושב קצת לפני שאתה כותב שטויות.
אגב : אע"פ שאני תומך ביחס הוגן לחיות ,אני כלל לא מחזיק במוסר הזה שטוען שיש בעייה בהמתת צאן ובקר לצורך האדם. אני רק טוען שמי שמחזיק במוסר שיש בזה בעייה - זה לחלוטין עקבי שהוא יטען שגם צריך להחיות את אותם בהמות ללא תמורה - כי הרי לשם הפסקת סבלם והמתתם הוא נלחם !
אני נלחם לשם הפסקת סבלם והמתתם של הבהמות כפרטים חיים שכבר נולדו. אינני נלחם כלל למען המשך קיומו של המין bos taurus או ovis aries (מה גם שבכל מקרה המינים הללו ימשיכו להתקיים ע"י גני חיות וכד').
אני לא קונה את זה - מי שמבקש מהאנושות לעשות צעד קדימה ולהפסיק לאכול בשר מטעמיים מוסריים - צריך להחזיק במוסר הזה עד הסוף ולצד זה לבקש את החייאת הבהמות ללא תמורה כלכלית.
רק עד מותו הטבעי של הדור האחרון ברפתות ובדירים. אין שום חובה מוסרית להניח לבהמות אלו להתרבות ולהניח דור המשך.
אחרת אין שום הבדל מבחינתי בין זה לבין הרעיון שהשוותי את זה אליו לעיל ( שכאילו יהיה מוצדק להשמיד את האנושות כדי להפסיק מלחמות והצער והסבל שהן גורמות לאנושות , ואם להשתמש בפטנט של מטפחת ספרים - עדיף מלחמה טוטאלית חד פעמית שאחריה לא יהיה יותר סבל אנושי ממלחמות וסבל עד אין סוף ,זה טיעון הזוי בדיוק באותה רמה ...)
ההשוואה שאתה עושה כאן היא המופרכת וההזויה. אולי אני מחדש לך, אבל להמשך קיומו של המין האנושי יש ערך עצום (אפילו אינסופי) מעל ומעבר למניעת הסבל והצער שחווים בני האדם כפרטים. אי אפשר לומר זאת על אף מין אחר של בעלי חיים, ובוודאי לא על פרות וכבשים. בתור שיעורי בית אשאיר לך לחשוב ולנסות לגלות בעצמך מהו מותר האדם מן הבהמה.
להבדיל נימוק שהכנסתי בתוך העניין שכן לפי דעתי קוהרנטי עם המוסר היהודי לפי דעתי זה מה שאמרתי בעניין להשתמש ולזרוק ,זה כלל לא ראוי (כמובן לא להשוות לחפץ בלוי\שבור,כי זה לא המצב,זה דבר חי שלם ועומד)
אם משאירים את הבהמות האחרונות בדירים וברפתות לחיות ברווחה עד מותן הטבעי אז במי בדיוק משתמשים וזורקים?
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 09/08/2012 11:08:46