בית פורומים עצור כאן חושבים

גיוס חרדים - חשיבה מחודשת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/7/2012 23:37 לינק ישיר 
גיוס חרדים - חשיבה מחודשת

אני מחפש מקורות תורניים לחובתם (או אי חובתם) של חרדים (לצורך הדיון, אבל הכוונה לכל מי שמסוגל פיזית) להתגייס.
המקורות ה"קלאסיים" שמביאים מתעסקים ב"מלחמת מצוה" וכו' מצד אחד וכן בחשיבות השמירה על "עולם התורה" מצד שני.
מקורות אלו עוסקים בבעיה הסטורית כאשר המצב הבטחוני בארץ היה קשה וברור שזה לא המצב היום. כמו כן, קשה לדבר על מלחמת מצווה ולדרוש לגייס חרדים לשירות לאומי. מצד שני גם "עולם התורה" אינו אותה חברה קטנה, ודי ברור שגם אם יגייסו את רוב החרדים "עולם התורה" יישאר (כמו כן, עלות ההוצאה שבה נושאת המדינה על לימוד התורה גדלה).
אז במה מדובר בעצם? אם לא נאמר שמדובר באהבת המצוי השאלה הרלוונטית היא ביחס הראוי בין הערך החברתי של לימוד תורה ובין פעולות חסד ומצווה (בהנחה שזה מה שקורה בשרות צבאי ובשרות לאומי)
האם אתם מכירים מקורות תורניים שעונים על שאלה כזו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 21:17 לינק ישיר 

אני חושב שהמצב הנוכחי הוא הכי אופטימלי עבור צה''ל. כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה בקשר לשירות הצבאי שלו, ללא שום הבדל לרקע ממנו הוא משתייך בחתך האוכלוסיה. כל הבכיינים על החרדי שמשתמט הרי הוא לוקה בחוסר שיוויון מוחלט, שהרי לא חסרים משתמטים חילוניים.

בכל אופן ובכל מצב חוק גיוס חובה לצה''ל הוא דבר הכרחי וחיובי, לא כדבר שמוטל על כל אחד ואחד. אלא כעצם היותך אזרח מן המניין שההתייצבות מחייבת לביקורת הניפוי וברירות המחדלים. אם תעשה צבא או לא תעשה זאת כבר שאלת בחירה אישית כלפי עצמו של כל אזרח ואזרח.

השאלה האם יש היתר מהתורה או מדברי חז''ל לחרדי להשתמט היא לא במקומה כלל. והיא רק בכדי להתגרות במגזר החרדי, מאחר ובתורה ובדברי חז''ל אין שום סיטואציה של התיחסות לגיוס לצה''ל הנוכחי דהיום. האמנם יש התיחסות לענייני מלחמה וכו'. אך אין זה מדמה כלל את מה שהמציאות שלנו כיום. אינו דומה בשיטת הלחימה, ולא בשיטת הגיוס, ולא במצב הבטחוני המסוכן, ולא באיום שעומדים עלינו. מפאת זאת הרבנים אינם נוטלים חלק עקרי בצה''ל, הם לא מתמצאים בזה כלל, אין להם שום הבנה מהותית ותכלתית במורשת הליחמה של צה''ל. ויותר מזה גם לא מתיימרים חלילה לדעת, ועדיף שכך. לא באמת היינו רוצים שדיני דינים הלכתיים יכנסו למערכה הזאת. ולכן עדיף שצה''ל אינו בהנהגה או בשליטה חרדית. מאחר והחשיבות הלאומית של צה''ל היא שונה מהחשיבות של מלחמות המצווה באותם תקופות עתיקות בזמן התורה. כיום שספר התורה נחתם לפני שנים רבות והתעסק במלחמות דאז בלבד, אין כלל להשליך ולהשיג ממנו על המלחמות של היום.

אז בוודאי שכיום אין מלחמת מצווה ע''פ ההגדרה התורנית. ואם כבר כן רוצים לדמות את זה, ניתן לדמות את זה
למלחמת רשות ע''פ ההגדרה התורנית. ולכן אמרתי בראשית דברי שהמצב הנוכחי הוא הכי אופטימלי עבור צה''ל.

תוקן על ידי אבי_בלום ב- 05/12/2012 21:24:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 15:13 לינק ישיר 

אםשלום
תתפלאי אבל אני מסכים עם מה שכתבת כל מילה. אני מצער כי כנראה שוב לא הבנת אותי נכונה.

אבל אם כוונתך היתה להשוות בין  האמירה הגורפת,כל -הרומנים גנבים,- לבין -בטאונה של חמאס-,, אין מה להשוות- לא כל הרומנים גנבים.

אגב אני חוזר בי- בהחלט מסכים כי לא כל המתקראים דתיים וחובשים כיפה, הם אוהבי ישראל, יש ביניהם פושעים ובני בליעל לא מעטים.

בלי קשר- בבית הכנסת הגדול בבוקרשט- יש שלט- העוצם את עייניו בקריאת שמע - עושה זאת על אחריותו האישית, ואין הנהלת בית הכנסת אחראית.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 05/12/2012 15:17:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 15:02 לינק ישיר 

מעבר לדעות פוליטיות כאלו ואחרות, אני סבור שכל מי שחושב מעט מבין שקיום שלטון על אוכלוסייה שלא חפצה בו כרוך במעשים לא נעימים שלא היינו רוצים לבצע, תמימות לחשוב שזה לא משפיע על העושים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 14:18 לינק ישיר 

[ירוחם,

באשר להודעתך שלא ראיתי את שלחתי את שלי דלעיל (משעה 13:27) - 
אולי די עם הקלישאות הטוקבקיסטיות האלה? האם זו הרמה של הפורום ושל השותפים בו? 
אין לי בעיה עם ביקורת מכל סוג על כל אדם ועל כל עמדה, אבל במקום הזה אני קוראת וכותבת, כי בעיניי הוא אי של שפיות, בגרות ורצינות בים הרפש הרדוד שמסביב. כ"כ חבל לי שגם כאן עולים מדי פעם גלי הטוקבקיזם ומכסים את היבשה.

באשר להודעתך השנייה - לסיסמאות כוללניות וחסרות מורכבות נורא קל להאמין ונורא "מזמין" לאמץ אותן. הן מרגיעות ומנחמות, בהופכן את העולם לפשוט לעיכול וברור. הבעיה היא שאין להן קשר עם המציאות האמיתית. "רומנים גנבים", "מרוקאים אלימים", "נשים טפשות/רגשניות" - כל מי שמאמין לסיסמאות כאלה או דומות להן יגיד לך שהסטטיסטיקה עומדת לצידו. שטויות. "רוב" במקרים האלה נמצא יותר בראש המתבונן מאשר בחיים עצמם. אבל מה זה משנה? זה קליט, זה עוזר להערכה העצמית של הטוען וזה יוצר תחושת איחוד מרוממת בין כולנו (כלומר, ה"כולנו" הנכונים - לא כולל רומנים/מרוקאים/נשים וכו'). מעציב מאוד.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 13:52 לינק ישיר 

אםשלום
אין היוצא מהכלל מעיד על הכלל- או על הרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 13:32 לינק ישיר 

[יעקובקוב וירוחם,

לא טענתי - וגם איני חושבת כך - שעמדה פוליטית "ימנית" מעידה על חוסר מוסריות. 
כל מה שניסיתי לומר כאן הוא, שהקישור האוטומטי בין סססמולנות, מוסריות ואי-דתיוּת לא רק שאינו נכון עובדתית, הוא גם בעייתי מאוד בעבור אלה שדמות היהדות חשובה בעיניהם. כרגיל, העולם מורכב וקלישאות טוקבקיסטיות, מעבר להיותן בלתי מדוייקות וחוטאות לאמת, נושאות בחובן מחירים אמוניים וזהותיים שלא כדאי להתעלם מהם.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 13:27 לינק ישיר 

אםשלום
חיפשתי ברשת לפי המלצתך את השם -יהודה שאול- הרב גוגל- הפנה אותי בראש ובראשונה אליו במאמר אוהד, שהתפרסם בעברית בבטאון החמאס.
קראתי והבנתי. למרות שאני נמנע לקרא את הבטאון של החמאס- הפעם בגלל המלצתך קראתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 12:59 לינק ישיר 

אמשלום, תודה על החידוש על יהודה שאול, בכל אופן אפשר לומר שרוב החיילים ש"שוברים שתיקה" ומשתפים פעולה עם הארגון לא ממש מבינים את הצורך להיות בשטחים. אני מסכימה שיש אנשים דתיים שיזדעזעו ממעשי צהל אך רובם יזכרו לשם מה צהל שם ועל מי הם מגינים. לעומת הסרטים השמאלנים על צהל (בופור וואלס עם באשיר, לדוגמא) שמראים על חיילים שלא מבינים מה הם עושים שם ועבור מה הם נלחמים. ורוב הדתיים והחרדים מבינים טוב מאוד למה צריך להילחם ועל מה ולמה להרוג. והמוראל הזה חשוב לצהל.
אגב גם בנוער הגבעות יש אנשים מאוד מוסריים ואציליים, גם כן לא חכמה לתייג אותם כלא מוסריים. יש להם אידאולוגיה עבורה הם מוסרים את נפשם בפועל ממש יום יום, כדי להגן על העם היושב בשפלת החוף החשופה ליושבי הגבעות הערבים.

אם כבר מדברים על מוסר וימנים- בעיני לא מוסרי לרחם על משגר שעומד עם טיל ביד אחת ותינוקת בשניה. היה מקרה כזה בלבנון 2 והטייס שלנו ריחם על התינוקת של המשגר, והטיל הזה נפל על בית בישראל. התינוקת שלנו לא חשובה? רק התינוקות שהם מסכנים ביודעין? זה לא פוליטיקה. זה בעיות מוסריות של על מי אתה צריך להגן, על עם ישראל או על תינוקות של אויבים שמסכנים את ילדיהם בכוונה תחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 10:15 לינק ישיר 

אםשלום

כנראה לא הצלחתי להסביר את עצמי- קיימת בהחלט בעיה מוסרית שאותה יש לעצור ולהוקיע,
כתבתי פעם כי בתורה רק הרדיפה אחר הצדק נכפלה, צדק צדק תרדוף. כי בריב בין אנשים ועמים לכל צד הצדק שלו, ויש להתחשב בשני הצדדים,
אבל הבעיה של  שוברים שתיקה ודומיהם, שהם עושים את מעשיהם ומחדליהם, יותר פגיע במדינה שלהם, מאשר ניסיון כן ,לתקן את המדינה שלהם,
אמשול לך משל- אם אדם זר לי, אפילו מוכר יבצע איזו עבירה או כדמ' יש להניח כי אפנה לשלטונות החוק,
אבל אם אותה עבירה יבצע בני למשל, אנזוף בו קשות אבל לא אפנה לרשויות.

דברים אלו אינם פוליטיקה דברי יום יום והתלבטות בבעיות מוסריות וקיומיות,
אבל אם צד אחד במפה הפוליטית מאמץ על ליבו ולעצמו את המוסר ומידותיו- שהם שייכים רק למחנהו, ולמחנה השני אין , קשר למוסר, על ידי כך הוא הופך את הויכוח הזה לפוליטי,
אחדש לך משהו אני מכיר במחנה הימני אנשים מוסריים לעילא ולעילא בכל קנה מידה, אבל הם לא עושים ממוסריותם עסקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 06:49 לינק ישיר 

[ירוחם,

א. חפש את שמו של יהודה שאול ברשת. התפרסמו הרבה מאוד ראיונות עמו, ועובדת היותו אורתודוקסי אינה סוד.
ב. מה שמדהים אותי הוא תפיסתך הקלישאתית את המציאות - דווקא אתה שאינו חושש לבקר חוסר מוסריות "בשם הדת", אינך יכול להבין כיצד אנשים דתיים חשים מחוייבים למוסר? ברור שזכותך לא להסכים עם עמדותיהם ומעשיהם, אבל לא להבין את המניע, ועוד יותר - לא להבין את היות המניע הזה קשור בעבותות לאמונה בא-להים ולמחוייבות למצוותיו? תמהתני. ומעבר לתמיהה, יש בי גם עצבות (לא עליך ח"ו, אלא על מצבה של היהדות), כי אני בטוחה שלא תהיה לך בעיה להאמין שאנשי "תג מחיר" הם אורתודוקסים.

מנהלים יקרים,
הדיון הזה אינו שייך לפורום, שמתרחק מפוליטיקה כמאש (ובצדק, לענ"ד).
למרות זאת, בחרתי להגיב ליעקובקוב כיוון שדבריה היו מקוממים בעיניי, פוגעניים ושקריים.
בכל זאת - אם תרצו למחוק את ההודעות האחרונות כאן (כולל שלי ושל יעקובקוב), לא אתנגד.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2012 23:17 לינק ישיר 

אםשלום

א. איפה בדיוק אפשר  למצא את השמות? ניסיתי בזמן הקצר לא בדיוק ראיתי את מה שכתבת, להפך.
ב. מה שמדהים -כי ליהודי ארטודוקסי יש שורשים לארץ הזאת ובארץ הזאת, הוא מאמין בצדקת הדרך, ומרגיש צודק בזכות ישיבתו בארץ הזאת, כי הארץ ניתנה לו על ידי ה', דבר הנותן לו את הצידוק, כנגד הצדק של האויב במקרה הזה.
אנשי שוברים שתיקה הם חיילים מהשמאל כולל אנשי רוח שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2012 22:42 לינק ישיר 

[ירוחם,

א. שמות האנשים האלה אינם חסויים וזו עובדה שאפשר לבודקה בקלות.
ב. מה מדהים בזה בדיוק?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2012 22:05 לינק ישיר 

אםשלום
דבר מדהים את מספרת לנו- האם את מוכנה להרחיב במידע הזה. מי ?איפה ?למה ? וכמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2012 21:44 לינק ישיר 

[יעקובקוב,

סתם להשכלתך הכללית - מקימי "שוברים שתיקה" הם יהודים אורתודוקסים, שומרי תורה ומצוות.
(לא שזה קשור לאשכול או לפורום, אבל גם קלישאות טוקבקיסטיות חסרות בסיס עובדתי אין מקומן כאן, לענ"ד).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2012 20:55 לינק ישיר 

מי שכותב שרוב הצבא זה לא ללחימה לא יודע מה הוא מדבר. המציאות היא שבעבר היו כל האליטה האשכנזית חילונית גאים להיות לוחמים ואכלסו את יחידות העילית הלוחמות, שם צריך השכלה ונתונים לא רק גופניים- גם שכל. וכיום בני האליטה משתמטים או מתגייסים ליחידות הלא קרביות, ונוצר חוסר בלוחמים. בנוסף, בלחימה כיום דרושים לשדה הקרב גם מתכנתים והייטקיסטים (גם נשים) שיושבים על כל התקשורת והטכנולוגיה שבלעדיה אי אפשר. הלוחמים בשטח מלווים כל הזמן בחברה שיושבים בחדר מצב עם המסכים ומסייעים להם. 
אני מוסיפה שהצבא צריך לוחמים שיודעים מה זה "עם ישראל" ויודעים שלהגן על יהודים זו מצווה. עדיף מלוחמים שמקימים ארגון "שוברים שתיקה" וממיטים אסון על המדינה בדו"ח גולדסטון. מוכח שלוחמים שלא יודעים על מה הם נלחמים גורמים נזק מוראלי, וזה בדרך כלל אנשים עם אפס תודעה יהודית שרואים רק את הילדים של האוייב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גיוס חרדים - חשיבה מחודשת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext