בית פורומים שידוכי חרדים

מאיפה האומץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/8/2012 21:23 לינק ישיר 
מאיפה האומץ

לאחרונה כמה בנות העלו כאן תהייה למה הבנים מתקשים להוריד ומשאירים בידן את ההחלטה

ואני שואל מאיפה אתן לוקחות את האומץ להוריד על דברים של מה בכך

הסטטיסטיקה אומרת שאחת מכל כיתה תשאר רווקה ובקרב הבנות בנות 24 + הוא גדל ללמעלה מ10% והוא ממשיך לגדול ככל שהבחורה מוצלחת מאיפה אתן לוקחות את הביטחון שזו לא תהיה את.

נכון שבסמינר מלמדים אותכם שארבעים יום קודם יצירתו של הוולד זיווגו של אדם נקבע לו (סוטה ב) אך דא עקא לא מגלים לכן שמדובר רק עד גיל 20(לרוב השיטות) ושהסטייפלער כותב שישנה מציאות שעונים תשובה שלילית לבן הזוג המיועד ובכלל אולי משמים נקבע לכן להיות אשתו השניה של הרב יורם אברג'ל

אני לא בא חלילה לדכא את רוחכם ולומר לכן להינשא למנוול ומוכה שחין (למרות שהגמרא מייעצת לאשה להעדיף את זה על פני הרווקות (קידושין מ.)) אבל קשה  להבין את זה שלפעמים מורידים בלי לבדוק את הדברים מספיק לעומק.

אני יודע שזה לא פופלרי לומר את זה אבל התהייה  היא אמיתית ולכן אני מבקש שתתיחסו ברצינות

תוקן על ידי לא2מהישוב ב- 01/08/2012 21:23:49

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 13:09 לינק ישיר 

לא2מהישוב כתב:

לא באתי חלילה להמעיט מערך האשה או מחכמתה באתי רק לומר שלמרות שיש לה ערך וחכמה יתכןואפילו סיכוי גבוה שתסיים רווקה אני חושב שדרכו של איש לחזר אחר אשה הייה פעם לפני חרם דרבינו גרשום כשהגברים היו בעמדה הרעה ולגבר עשיר וחכם היו עד אלף נשים ולעומתו היו הרבה גברים עם 0 נשים אז הם היו בעמדה הרעה והיו צריכים לחזר ואפילו לתת מוהר כדי שיסכימו להינשא להם. היום התהפכו היוצרות .נ.ב.גבר שהוריד על יופי אחרי כמה פגישות מה הבעיה ? בהתחלה חשב שיוכל להתגבר על זה בסוף הוא הבין שלא

דרך האיש לחזר אחרי האישה נראה לי זה דרך העולם.(שהאישה תחזר אחרי הגבר? חחח) :)
נו. לא אמרתי שגבר שמוריד על יופי זה בעיה ממש לא. באתי להסביר. ועל זו הדרך אצל בחורה שמורידה וכו', והחכמה היא שמצליחים לקלוט מלכתחילה שאין מצב. אם באמת אין מצב. פראשטייסט?.
[אם מורידים באמת על כלום, זו בעיה שלה/שלו. וגם זה קורה. וחבל.] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 14:48 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
והטיפ שלך לא כ"כ יעיל, באותה מידה שאתה לא מעונין להתפשר, גם כך כל אחת לא מעונינת להתפשר, במיוחד לא בדבר כ"כ קריטי , בן זוג לכל החיים בעז"ה.... מה הטיפ? לא להוריד על "כלום", איך אתה יכול לדעת שמדובר בכלום? איך אתה יכל לדעת שה"כלום" הזה הוא לא משו אדיר ממדים בשבילה.....?
קיצער, שכל אחד ינהג בחוכמה בשידוכיו, ויהיה מספיק כנה עם עצמו לדעת על מה הוריד , ואם היה רצוי להוריד על זה...
זה שתאיים ברווקות וכו, לא נראה לי יוביל מישי בפעם הבאה שהיא באה להוריד להמשיך לעוד פגישה...
אבל זוהי דעתי האישית בלבד...
לדעתי סיכמת את כל הנושא!
ואם את מגיע מנסיון פי כמה וכמה! שזה נכון מאוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 14:16 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
א. מאיפה ההמצאה הזו? מה יותר הגיוני בזה?
ומה עם המדרש 40 יום קודם....
ב. זה לא בקטע האישי, אלא בכללי.... אתה משתמש הרבה במושג רווקות לנצח, וכמו שעכשיו כתבת בא על אלה שאין להם בן זוג וכו.... אז הסברתי לך שזה לא דרך לגרום לשינוי...
א. יותר הגיוני כי יש יותר שמחפשות בן תורה ולכן יש לו יותר מבחר
ב. למדרש עניתי בתחילת האשכול 3 תשובות וצאי לשוק ותראי שלמרות המדרש יש כאלה שלא התחתנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 14:02 לינק ישיר 

א. מאיפה ההמצאה הזו? מה יותר הגיוני בזה?
ומה עם המדרש 40 יום קודם....
ב. זה לא בקטע האישי, אלא בכללי.... אתה משתמש הרבה במושג רווקות לנצח, וכמו שעכשיו כתבת בא על אלה שאין להם בן זוג וכו.... אז הסברתי לך שזה לא דרך לגרום לשינוי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2012 14:00 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
והטיפ שלך לא כ"כ יעיל, באותה מידה שאתה לא מעונין להתפשר, גם כך כל אחת לא מעונינת להתפשר, במיוחד לא בדבר כ"כ קריטי , בן זוג לכל החיים בעז"ה.... מה הטיפ? לא להוריד על "כלום", איך אתה יכול לדעת שמדובר בכלום? איך אתה יכל לדעת שה"כלום" הזה הוא לא משו אדיר ממדים בשבילה.....?
קיצער, שכל אחד ינהג בחוכמה בשידוכיו, ויהיה מספיק כנה עם עצמו לדעת על מה הוריד , ואם היה רצוי להוריד על זה...
זה שתאיים ברווקות וכו, לא נראה לי יוביל מישי בפעם הבאה שהיא באה להוריד להמשיך לעוד פגישה...
א. רק הבהרתי שגבר שלא מתפשר זה יותר הגיוני מבת שלא  ולא היה מובן לי מאיפה הביטחון שלכל אחת יש את זיווגה המיועד יש אלפים שנולדו ללא בן זוג.
ב. אני לא מבין למה את מעבירה את הנושא לפסים אישיים ברוך ה' מצבי טוב ואני לא צריךי לאיים על אף אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 12:02 לינק ישיר 

יהודי23 כתב:
האם הורדה שלהם לפי יראת שמים לדעתי אין מה לדבר בעניין הזה...
אנחנו חיים בסבבה אבל מכאן ולגדל את הילדנו באי יראת שמיים זה בעיה

תוקן על ידי יהודי23 ב- 01/08/2012 22:33:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 11:53 לינק ישיר 

קיצער אליהו.. צא מהמשולש שאתה חי בו:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2012 11:51 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2012 11:47 לינק ישיר 

כל אחת שבגרה ועדיין לא התחתנה זה אומר שזו הדרך שעליה לעבור פה בעולם, וזה חלק מהכלים שלה לקיים את התפקיד שהקב"ה ייעד לה.... וכל מה שנותר זה רק להתפלל להצלחתה בכל, ובמיוחד במציאת בן זוג הגון בקרוב....

תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 02/08/2012 11:48:04

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2012 11:44 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
אתה יודע מה?? אני הולכת לכל המוצלחות שכן התחתנו.......
וזו שלא התחתנה, משמים נקבע לה כך.... ייתכן שהיא עצמה היתה השליחה לגרום לה את המצב הזה...
ובעיני, מוצלחות זה לא ענין של כשרון, אלא מכלול של נתונים שכוללים בתוכם גם בגרות וחוכמת חיים...
אההה, ולגבי עצמי, לא מתימרת להיקרא מוצלחת... :)
לא אמורות להיות פחות רווקות אם כולן יתפשרו מה שכן אמורות להיות פחות מוצלחות רווקותואת מקומן יתפסו הפחות מוצלחות אני סך הכל העברתי טיפ והבהרתי את המצב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 11:31 לינק ישיר 

ולא הבנתי במה לא השתכנעתי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2012 11:31 לינק ישיר 

אתה יודע מה?? אני הולכת לכל המוצלחות שכן התחתנו.......
וזו שלא התחתנה, משמים נקבע לה כך.... ייתכן שהיא עצמה היתה השליחה לגרום לה את המצב הזה...
ובעיני, מוצלחות זה לא ענין של כשרון, אלא מכלול של נתונים שכוללים בתוכם גם בגרות וחוכמת חיים...
אההה, ולגבי עצמי, לא מתימרת להיקרא מוצלחת... :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2012 11:28 לינק ישיר 

אולי זה לא בסדר שאני זה שמטיף את המוסר הזה ״אבל קבל את האמת ממי שאמרה״ ואם עדיין לא השתכנעת תלכי למוצלחת של 6 מחזורים מעלייך בסמינר שמן הסתם עוד לא התחתנה ותשאלי אותה אם היא מצטערת על בחורים שהורידה. טיפש לומד מנסיון של עצמו חכם גם מנסיון של אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 11:16 לינק ישיר 

תשמע, לענין המוכה שחין, כולן יודעות את זה, הגברים נורא אוהבים לנפנף בזה....
אני לא מכירה מספיק את הגמרא ומה שאומרים על זה, אבל אני אישית לא בטוחה שהייתי רוצה לשאת מישו חסר מידות ויר"ש, וייתכן שהייתי מעדיפה את הלבד, בכל זאת לאישה אין שום סיבה הלכתית להתחתן....
הגברים צריכים להודות לנו שאנחנו מסכימות =P
ולענין ההורדה, אני שונאת הכללות, ולא מסכימה עם זה,במיוחד שלא מדובר פה דווקא במין הנשי.
בחורה (ובחור..) שבוגרת מספיק כדי להתחתן, אמורה להיות בוגרת מספיק לדעת לבחור בתבונה בן זוג, במכלול שיש בו...
ואם היא אינה כזו, מה טוב שהיא הורידה, היא לא בשלה לנישואין... לא עם הספציפי שירד בכולופן...
חלק גדול מהבשלות היא לדעת וללמוד לקבל את האחר כמו שהוא, ולא לבוא מתוך מטרה לשנות את בן הזוג.. צריך לדעת להסתכל חיובי ורק על הטוב ולצמצם ולהקטין את מה שלא...
מישהי שמורידה על "כלום" וכבר בשלב הפגישות לא יכולה להתמודד עם זה שאין אדם מושלם, יש לה עוד דרך...

תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 02/08/2012 11:17:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2012 11:15 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
טוב, לא חשבתי בהתחלה להגיב לאשכול, כי דעתי ידועה לכל, שהכל משמים, גם ההורדה כביכול ללא סיבה...
כשמגיע השידוך, לא יעזור כלום, והוא יוצא לפועל, ורק לשמוע את סיפורי השידוכים אצלינו במשפחה זה חיזוק גדול באמונה :)

אבל, מה שכן גרם לי  לענות, כי יש לי כמה הבהרות, לא מהישוב,
1, כבוד זה לך ק מהאופי והמידות של בן הזוג, ובשביל לבנות בית יהודי אמיתי עם זוגיות טובה צריכים יר"ש ומידות, וכמה שפחות כבוד עצמי (כמובן שכל אחד ואחת צריכים לכבד את החצי שלו/ה)
2. מאיפה הבאת את זה שדרכו של האיש לחזר היה תקף רק בעבר??? אני לא שמעתי על זה מעולם.... אמנם כיום יש מיעוט של בחורים טובים לעומת הבחורות , כנאמר, פה ובכלל, אבל מכאן ועד להחליף תפקידים??? נשגב מבינתי....
3. באותה מידה שאתה אומר הבחור הוריד על יופי אחרי כמה פגישות כי הבין שלא מתאים לו, כך תבין לעצמך שיש סיבות לבנות להוריד והן לא צריכות לנמק על מה ולמה הן הורידו, הן ראו שזה לא מתאים, פעמים שאפילו רק לאחר פגישה אחת... זוהי זכותן... (וכנ"ל אגב מהצד השני)
גמרא אומרת כמוך ״נחית דרגא נסיב איתתה(רק דרגא ותמצא את אשתך. יבמות סד)כמה שפחות כבוד. 2.הגמרא אומרת ״טב למיתב טנ דו מלמיתב ארמלותא(טוב לאשה לשבת בזוג מאשר לשבת לבד) ועל סמך זה מתירה לאשה להתחתן עם מנוול ומוכה שחין בלי לראות אותו לפני החתונה(קידושין מ). 3ברור שזכותו של כל אחד להוריד בעצם רק בשביל זה יש פגישות רק צריך לשקלל את כל הנתונים לפני ובסך שיקלול הנתונים של אשה יש או לפחות צריך להיות נכון שהוא לא האביר על הסוס אבל זה יכול גם להיות או הוא או רווקות להמשך החיים מה שאין כן בסך שיקלול הנתונים של גבר שפחות צריך להתחשב בזה מבחינה סטטיסטית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מאיפה האומץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext