כל הקטע של "הקניין" מעצבן מאוד... אתה רוצה לתת הרגשה טובה (לא קטע שמשחק חלילה, זה מגיע ממשהוא פנימי לרב..) אבל העניין הזה מגביל אותך בצורה שאפשר להגדיר מטורפת, איך אתם מתמודדים עם זה יש לכם רעיונות?
*למי שלא הבין הגדרת "קניין" - שלא קונים כלום לבחורה לא משלמים על נסיעות כל אחד וארנקו וצרכיו בעניין הכספי...
תוקן על ידי יהודי23 ב- 06/08/2012 01:00:23
תוקן על ידי יהודי23 ב- 06/08/2012 01:01:27
נשלח ב-7/8/2012 10:01
האמן לי שאם זה היה מבחירתי הייתי זורקת את האינטרנט הזה כבר מזמן.. וחוצמזה שזה ממש לא קשור אחד לשני.
נשלח ב-7/8/2012 07:08
אבל אני לא מבין.
אם את שומעת מה שהרבי אומר איך יש לך אינטרנט. ואם יש לך אז איך את גולשת כאן בפורום הרי זה לא צרכי עבודה....
גם אחרי הוורט לא נוהגים לשלם. (ובכלל,לא נפגשים..P:) מה עם כל המתנות- פרחים, שוקלדים,תכשיטים? לא נחשב?! ואם לא נפגשים איך משלמים?
המתנות הן כביכול מהמשפחה של החתן.לא מהחתן עצמו... ולכן אמרתי.. זה לא משנה אם זה לפני או אחרי וורט...
נשלח ב-6/8/2012 23:36
אני לא יודעת מה ההלכה. אבל למעשה, שמעתי אפילו בגור שהבחור משלם. כולל אם יש ארוחה במסעדה.. אני לא חושבת שיש בחורה שמסתכלת על כל מחווה של בחור כ'קנייה' שלה. ואצלי ספציפית כשרציתי לשלם זה היווה פגיעה בו.
וכמו שהזכירו את עניין המתנות.. אני חושבת שכל הבעייתיות היא כמו שאמרו כאן שצריך את האמירה (צריך אמרתי? למדתי מתי שהוא שזה חובה) וכן את העדים. בקיצור.. תגיעו לגשר תעברו אותו.. תשאלו אז רב קונקרטית למצבכם.. וכל אלו שלא נפגשים.. מנסיון. אם אתם בעד לא להפגש - אז שזה לא יהיה בכלל. ואם התחלתם, הקטיעה. וההימנעות מסוכנת מאוד. לא צריך להפגש כל יום, אבל גם לא לקיצוניות השניה. זה הורס את הקשר. רחוק מתוק בתנאים מסוימים..
נשלח ב-6/8/2012 23:18
לידיעתך אדם הרבי דווקא כן דיבר עלזה.. אבל זה לא המקום להרחיב..
נשלח ב-6/8/2012 23:16
מעניין מה הרבי היה אומר על האינטרנט...
נשלח ב-6/8/2012 23:13
בינתיים אני רק יודעת לדקלם.. הלוואי שהקב״ה יזכה אותי! אגב על להצטלם ביחד לפני החתונה הרבי התבטא ״פריצות גדולה״ לא נגעתי.
נשלח ב-6/8/2012 23:04
אחי23 כתב:
לא ממש, ישלי בבית ציטוט של הרבי מפורש!! שנפגשים רק במקרה שיש משהו דחוף במיוחד... כשאהיה בבית אביא את הציטוט בלי נדר. שמתגעגעים מאוד זה נהיה מקרה "דחוף במיוחד" believe me ו...אני מוכרח לציין שאת ממש חסידה נאמנה..!
אחי,
נשלח ב-6/8/2012 22:51
בקרובצלך כתב:
חח איזה קטילה רצינית.. בקשר לעניין הראשון- אני אומרת מידיעה אחרי ששאלתי רב. יכוליות שכל אחד נוהג בצורה שונה, צריך לבדוק תעניין. באופן אישי אני חושבת שבדרים שעבדו בצורה מסויימת פעם, משתנים עם הזמן. [אל תהרגו אותי]. ונכון אני חברה של אני19 וסורי לא שמעתי ממנה מה היא עשתה , אני יודעת איך רוב החברות שלי התנהגו, או לפחות איך רוב הבחורות הכלליות בחב"ד [מדגישה- חב"ד]. 3. תודה על האישור ;)
באופן כללי- בחורים, קשה לכם לשלם- אחלה, אנחנו נשלם, מה הביג דיל??? כולה שתיה.. [אא"כ אתם הולכים להיפגש במקומות קצת יותר "סטייליסטיים" ומוציאים בכל פעם כזאת 200 שקל... אז סורייי..... אכן עצוב].
יכול להיות שהרב התכוון מלכתחילה עם כל החומרות וזה, מעיקר הדין עשר אגורות מקסימום חצי שקל מספיק! קטילה?! חלילה...!! ואני מאוד אשמח אם באמת תארגני מחאה נגד התשלום החד צדדי הזה...
נשלח ב-6/8/2012 22:46
אושר_תמידי כתב:
לא ממש, ישלי בבית ציטוט של הרבי מפורש!! שנפגשים רק במקרה שיש משהו דחוף במיוחד... כשאהיה בבית אביא את הציטוט בלי נדר.
שמתגעגעים מאוד זה נהיה מקרה "דחוף במיוחד" believe me ו...אני מוכרח לציין שאת ממש חסידה נאמנה..!
נשלח ב-6/8/2012 20:41
לא ממש, ישלי בבית ציטוט של הרבי מפורש!! שנפגשים רק במקרה שיש משהו דחוף במיוחד... כשאהיה בבית אביא את הציטוט בלי נדר.
נשלח ב-6/8/2012 19:12
אחי23 כתב:
טוב אז בואו ואפריך לכם כמה דברים:1. עניין קניין לא תקף בבקבוק שתיה, מהסיבה הפשוטה שבחורה לא נקנית ב10 שקל.. צריך משהו שווה פרוטה [טבעת] ככה שאין שום בעיה לבחור לקנות שתיה לזו שנפגש איתה.2. בתור חבדניקית שורשית אני יכולה לאמר לכם שגם אצלי וגם אצל חברותי - כל הבחורים שילמו עליהן :)3. בשביל אושר- למה לא נפגשים אחרי הוורט??? בחיים לא שמעתי אתזה. זה עניין של הרגש- כל אחד והחלטתו האישית. 1. כמו שכתבו מעלי פרוטה= + - 5 אגורות. 2. חשבתי שאני19 חברה שלך... ותתפלאי, היא שילמה בעצמה! 3. מכיוון שרוב החתנים (התמימים:)) טסים בתקופת האירוסין לרבי אז באמת לא נפגשים... אבל אני חושב שאת צודקת שזה לא עיקרון או משו.. אז תרגישי חופשי להיפגש עם חתנך...
חח איזה קטילה רצינית.. בקשר לעניין הראשון- אני אומרת מידיעה אחרי ששאלתי רב. יכוליות שכל אחד נוהג בצורה שונה, צריך לבדוק תעניין. באופן אישי אני חושבת שבדרים שעבדו בצורה מסויימת פעם, משתנים עם הזמן. [אל תהרגו אותי]. ונכון אני חברה של אני19 וסורי לא שמעתי ממנה מה היא עשתה , אני יודעת איך רוב החברות שלי התנהגו, או לפחות איך רוב הבחורות הכלליות בחב"ד [מדגישה- חב"ד]. 3. תודה על האישור ;)
באופן כללי- בחורים, קשה לכם לשלם- אחלה, אנחנו נשלם, מה הביג דיל??? כולה שתיה.. [אא"כ אתם הולכים להיפגש במקומות קצת יותר "סטייליסטיים" ומוציאים בכל פעם כזאת 200 שקל... אז סורייי..... אכן עצוב].
נשלח ב-6/8/2012 18:45
אושר_תמידי כתב:
גם אחרי הוורט לא נוהגים לשלם. (ובכלל,לא נפגשים..P:)
מה עם כל המתנות- פרחים, שוקלדים,תכשיטים? לא נחשב?! ואם לא נפגשים איך משלמים?
נשלח ב-6/8/2012 18:42
פוהדוס123 כתב:
וסתם ידיעה קטנה.. עדי קידושין הם עדי קיום! (אם אתה מכיר את המושג) ולכן כל מה שאמרת לא מתחיל!
קצת הבנת הנקרא כתבתי שנכון שלהלכה נוקטים שהם עדי קיום אבל מחומר ענין הקידושין לכ"ע נוקטים לחומרא שהם גם עדי בירור