בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש להטיף למוסלמים נגד אמונתם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2012 22:55 לינק ישיר 
האם יש להטיף למוסלמים נגד אמונתם?

תקופת ההשכלה האירופית היתה תקופה של מאמצים שעשתה התרבות האנושית בכדי להפרד מעל הדת. עיקר קדוש המלחמה היה על שלטון הדת בחיי החברה, וביחוד על שלטונה המדיני, על שלטון הכנסיה הדתית וזכותה לשפוט את האדם בעולם הזה על כל מעשיו שאינם לפי רוחה. המטרה היתה בטול האונס הדתי, צמצום תחום שלטונה של הדת.
אולם גם אם התכלית העיקרית לא היתה נגד הדת עצמה, עם כל זה כרוכה היתה גם במלחמה נגד הדת עצמה. ההשכלה נלחמה לא רק לחירות המחשבה, אלא גם העבירה את האמונות המסורות תחת שבט הבקורת השכלית. ההשכלה הביאה עמה רוח של כפירה לעולם.
הסוציאליסטים אף לא הסתפקו בביקורת אובייקטיבית, אלא גם טפלו - בעבור צרכים תעמולתיים ומפלגתיים - עלילות שוא בדת.
מלחמה חברתית זו הביאה לידי כך, שלא רק משכילים ונאורים בעלי הגיון צרוף זנחו את הדת, אלא אף המון העם שלא הוכשר למחשבה עיונית נתפס לכפירה. הכפירה ההמונית שימשה לצורך התכלית העיקרית שהיא חופש הדעות ובטול האונס הדתי.
נמצא אם כן, שאף אם לגיטימיות הפצת הכפירה שנויה במחלוקת, עם כל זה אין חולק שהצעד הזה הביא לידי תועלת טובה וברוכה גם למאמינים עצמם. דומה שכהיום כולם מברכים על הדמוקרטיה וחופש הדעות, אף המאמינים עצמם. כל המלאכים עונים אמן ברצונם או בעל כרחם אחרי ברכת הדמוקרטיה.
הדת לכשעצמה - כל עוד לא נעשה בה שימוש רע - היא דבר מבורך בעבור הרבה בני אדם. אולם כשהיא יוצאת לתרבות רעה, משתוללת, אונסת וכופה, אזי מן הדין לאזנה.
אמנם נכון הדבר, שהיהדות הנאמנה מצטערת על הרס היהדות. אולם דומה שאין היא מצטערת צער רב על צמצום האמונה הנוצרית.
לאור זה נשאלת השאלה: הנה בימינו יצאה דת האיסלם להסתולל בעולם, היא מפיצה הרג ושנאה לכל עבר. הדת המוסלמית בעיקרה היא אולי דבר טוב בעבור מאמיניה, אולם היא עושה נזק רב לעולם. האם יש לעודד כפירה בתוך העולם המוסלמי? - האם על היהודים השותפים עם המוסלמים בכמה מעיקרי הדת לברך על צעד כזה באם ייעשה? - מה תאמרו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 02:34 לינק ישיר 

גינגיס
איני חושב שמה שתיארת נכון בכלל.
כרגע התמיכה הכי חזקה למדינת ישראל הוא מצד נוצרים מאמינים בארה"ב. ולא בדיוק מהסיבות שתיארת.

גם אם מה שאתה אומר אולי נכון במסתרי לבם [מה שא"א להוכיח כלל] לפחות בחיצוניות הם לא מעודדים אלימות. בשונה כמובן מהאיסלם וכו'.
לי לא איכפת כלל מה שהם חושבים. איכפת לי מה שאומרים ועושים. גם אם הם מקווים לאלהיהם שיהרוג את כולנו לא איפכת לי. איכפת לי כאשר מישהו מצהיא בשם אלהיו שהוא מצווה להרוג אותי. וההבדל ענק.

תוקן על ידי יהיאור ב- 08/08/2012 02:36:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 02:11 לינק ישיר 

היום אלימות זה גם בלחיצת כפתור... סמוך על האמריקאים שהם מבינים באלימות כלפי העולם ובצורת השלטון.גם ״אהבת״ האוונגליסטים אלינו זה רק בגלל אמונתם הקלקלת בשיבתנו לארצנו עד להתגלות משיחם שיתן לנו לבחור בין אמונתם לבין סיום תפקידנו על הכדור. על תסתכל על הטלפיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 01:23 לינק ישיר 

גינגיסאיני מדבר על לותר אלא על הפרוטסטנטיות כפי שהתבטאה אחרי המהפכה האמריקאית והצרפתית.
[היטלר היה קתולי בכלל, ולא רצח בשם שום דת.]

בפועל בעולם המערבי היום הדת היחידה שלא מעוררת אלימות היא הדת הנוצרית הפרוטסטנטית.
[וי"א שהפרוטסטנטיות בפירוש היא שגרמה לכך ולכל החירות המערבית כיום, ע"ע מקס וובר]

תוקן על ידי יהיאור ב- 08/08/2012 01:34:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2012 23:48 לינק ישיר 

יהיאור, הפרוטסנטים הצליחו למגר את האלימות??? תגגל בבקשה ״מרטין לותר, היטלר״...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2012 22:32 לינק ישיר 

בקיצור, מיימוני מציע לקדם את המוסלמים לעצכח המוסלמי.

אולי יש לשאול מקודם כמה הועילה הפרשנות העצכחית למתן את היהדות.

בינתיים הדת היחידה שהצליחה פחות או יותר למתן את האלימות שלה היא הנצרות הפרוטסטנטית לגווניה. ויש לחקור איך ולמה קרה הנס הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2012 22:28 לינק ישיר 

[quote].< למשל, ראיתי פעם שיש פרשנות לרעיון הג'יהאד במובן של חינוך עצמי. כלומר, הג'יהאד הוא מלחמה פנימית של האדם ביצר הרע שלו, או במקבילה המוסלמית שלו.>

ג'יהאד חיצוני וג'יהאד פנימי

תוקן על ידי יהיאור ב- 07/08/2012 22:29:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2012 18:52 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2012 10:16 לינק ישיר 

אוטודידאקט

אני מסכם את דבריך כדי לחדד את השאלות ולזהות את הנחות היסוד שטעונות אף הן בירור.

א. סקירה היסטורית: הנצרות היתה מזיקה. התנהל נגדה מאבק כדי לצמצם את השפעתה.

הנזק שמעסיק אותנו כאן הוא ריבוי אלימות בשם הדת.

ב. האיסלאם בזמננו גורם לאלימות רבה.

האם הפתרון הוא לצמצם את השפעתו על ידי חיזוק "כפירה" בו?

כל אחד משני הנושאים האלו טעון בירור רב. ניתן גם לדעתי להצביע על קשר מסויים בין אמונה דתית נלהבת מדי לבין מעשים אלימים. אולם כמדומה שהדברים זקוקים לניתוח מרחיב. האם באמת הדת כדת היא שגרמה לאלימות, או פרשנות אנושית ותרבותית? והאם הפרשנות שגרמה לאלימות נבעה מסיבות פסיכולוגיות, תרבותיות, או שיצדקו אלו שייחסו אותה לאופי מלידה (אין זו דעתי שלי).

ושוב, כיצד ניתן להתמודד עם זה?

אם נתרכז רק בחלק שלגביו הוצגה שאלה בפועל, אתה טוען לקשר סיבתי בין אמונות האיסלם לבין ריבוי מעשים אלימים. זו טענה שנראית נכונה. כלומר, אלו שמפיצים אלימות, בין בפועל (ג'יהאדיסטים) בין בגיוס מחבלים (אותן קבוצות) עושים זאת בשם האיסלאם אם כי בשם פרשנויותיו הקיצוניות.

עכשו יש שאלות טכניות: מה הדרך המיטבית או הדרכים המיטביות להפחית את האלימות? את האמונה באלימות כאידיאל וכדרך ואת ההתלהבות לאלימות ואת האלימות בפועל. אלו שלוש שאלות.

וביתר מיקוד, בשאלתך שלך, האם הדרך לעשות זאת היא להפיץ כפירה, כלומר לערער על האמונות האיסלאמיות.

לגבי השאלה האחרונה גרידא, כמדומה שכפירה מוחלטת בדרך מן הדרכים אינה מתקבלת בקלות ואף עלולה להביא לתוצאות מנוגדות.

אם יש דרך להמליץ עליה, להשערתי הלא מגובה בנתונים, היא ללמד גישות ופרשנויות חדשות. למשל, ראיתי פעם שיש פרשנות לרעיון הג'יהאד במובן של חינוך עצמי. כלומר, הג'יהאד הוא מלחמה פנימית של האדם ביצר הרע שלו, או במקבילה המוסלמית שלו.

יש לשער שקידום פרשנויות כאלו יפחית ממילא את ההתלהבות לאלימות. אם זה יספיק, איני יודע.

מצד שני, כמדומה שיש איזה מיתאם בין התקדמות תרבותית, חברתית וכלכלית לבין עידון ואיפוק ושינוי מדרך חיים של אלימות והטפה לאלימות. איני יודע אם זה נכון. האם במדינות מוסלמיות שבהן יש תרבות יותר מתקדמת (כוונתי לפחות בבחינות הבאות: טכנולוגית, אקדמית-ידע ופתיחות, ועוד) יש גם פחות נטיה לקיצוניות, ולפרשנויות קיצוניות?

כל אלו שאלות שיש לברר ואין לי ידע כדי לענות עליהן. אבל כמדומה שרק בירורן יכול לשמש הקדמה לדיון בשאלה שהעלית אתה. כלומר, האם השפעה בתחום האמונות והדעות באופן עיוני בלבד יכולה להביא למיתון האידיאל של אלימות כדרך חיים ושאיפה?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2012 00:07 לינק ישיר 

מה שאתה מתאר, הוא תהליך היסטורי ארוך מאד שהתפתח באירופה מאות רבות בשנים, על פי התרבות שלהם. העולם האיסלמי שייך ל'אגן תרבות' אחר. [לא אמרתי בזה שהוא נחשל אלא שהוא שונה]. גם הוא עובר שינויים משברים גדולים.
המאה ה 20 המקוללת, ידעה הרג המוני על ידי אידיאליסטים רומנטיקנים בשתי מלחמות עולם ובמהפכה הרוסית. נראה לי שהארופים מטיבים לשנוא ולשחוט הרבה יותר מהמוסלמים.

באשר לנו, צריך להלחם במי שמנסה לפגוע בנו. באדר ליתר, חייה ותן לחיות ותכבד את האחר במה שהוא שונה. השוני אינו מעיד שאנחנו טובים או ראויים יותר.
 עודד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש להטיף למוסלמים נגד אמונתם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext