בחור שאוכל סרטים.... מה דעתכם על בחור שגולש באינטרנט (שלדעתי זה לא נקודה שלילית בבחור), אבל לא מציין זאת בפגישה! אבל מפריע לו שהמיועדת רואה סרטים/גולשת בנט. האם לדעתכם דעתו להמשיך זאת גם אחרי נשואים? או ש...?
הכל טוב ויפה אם אתה רוצה מישהי יותר חזקה ממך בקטע הזה אבל אדם מקבל כפי דרגתו. אתה לא שומר על עצמך -גם היא באותה רמה. חצי נשמה מתחבר לחצי התואם לו.
נשלח ב-22/4/2013 12:43
כשאתה משנה את הפס' לפחות אל תשים גרשיים. (תהלים לב1-2: "לְדָוִד מַשְׂכִּיל: אַשְׁרֵי נְשׂוּי פֶּשַׁע, כְּסוּי חֲטָאָה. אַשְׁרֵי אָדָם לֹא יַחְשֹׁב ה' לוֹ עון, וְאֵין בְּרוּחוֹ רְמִיָּה)
נשלח ב-5/4/2013 15:14
אם החלק השני שכתבת - " ואין מחובתו של אדם לפרט את מעשיו הגרועים וגם לא בפני אשתו".. אני ממש מסכים איתך ואף מקרא מפורש מסייע לך.
"אשרי כסוי פשע נשוי חטאה" מבארים חז"ל (מסכת יומא) שכוונת הפסוק לומר שאל לו לאדם לספר את חטאיו/מעשיו הרעים לחבריו ואף לא לאשתו..! [/quote]
נשלח ב-2/4/2013 14:07
טוב.. מסתבר שיש אמת בדבריך.
נשלח ב-2/4/2013 14:02
כתבתי מצהיר על מעשיו ללא רגש חרטה.
נשלח ב-2/4/2013 14:00
מנחמחיים כתב:
בחור שמצהיר על מעשיו בעבר ללא רגש חרטה זה מראה על גאוה המעשים אלו, בן אדם לא מספר דברים שהוא מתבייש בהם
ומה תאמר על ה "וידוי" שהוא חלק מתהליך התשובה, על האדם להזכיר לפני בוראו את החטאים שעשה ולהתחרט עליהם?
נשלח ב-2/4/2013 11:36
בחור שמצהיר על מעשיו בעבר ללא רגש חרטה זה מראה על גאוה המעשים אלו, בן אדם לא מספר דברים שהוא מתבייש בהם
נשלח ב-24/3/2013 23:15
אני מכיר הרבה בנות שהורידו בנים כיון שהתגלה להם שהבחור רואה סרטים או אוכל... אני מבין אותם עם חוששות מהתמכרות... ואין המקום להאריך וכן בנים מפחדים שהאישה תגלוש בכל מני אתרים מפוקפקים וזה יערער את שלום הבית שלהם אני מבין אותם!