בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקופסת הסרדינים במוהליבר !!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2012 21:06 לינק ישיר 
דיווח מקופסת הסרדינים במוהליבר !!!

דב הלר הקול שאומר הכל!!!!!!
לא היה צורך באקוסטיקה כדי לשמוע את קולו האדיר והמרשים של דובלה שריגש אותי עד מאוד. 
לתושבי בני ברק היה שווה להצטופף ולעמוד על הספסלים וגם בקטנ'ה קצת לדחוף ולעזור לחזן !!!
היה רפרטואר נרחב של יצירות מרוזנבלט אויישר ועד שטרן, 
אני חייב לציין על הפרגון של דובלה שדאג שכל חזן או בעל תפילה שנכח בבית הכנסת לבמה ולא חשש על מקומו
בין היצירות המרכזיות היה ניתן לשמוע את, 'את שם' - של דובלה ושל שטרן שמאוד ריגש אותי, אהבה רבה - וידר, עזרת אבותינו - שטרן, אנא עבדא - רוזנבלט שהשתתף בה גם החזן משה סלומון, אב הרחמים - אויישר ששימח בישם וחימם את האווירה, קהילות הקודש - מלבסקי, בעבור דוד - רוטמן, רצה - גרין וכו' וכו', את השאר אני ישאיר לקולן הקולני
ואת כל זה ליוותה המקהלה 'רינה ותפילה' בניצוחו של הכשרון המולד יוסי שורץ (מזל"ט) -הרכב צעיר ורענן, חבר'ה נוטפי חן שלצד מקצועיות מרשימה סיפקו תמיכה מעעעעעעולההה לחזן 
הצטופפתי נהנתי והתרגשתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שבוע טוב לכם
מוקיר ומעריך
יקי

מה שכתבו לכם למטה שתוקן על ידי זאת טעות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תוקן על ידי קובי_R ב- 25/08/2012 21:11:21

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2012 02:49 לינק ישיר 

שמאלציסימו-  "טונוריות?" תגיד- אתה במקרה נהג מונית? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2012 01:10 לינק ישיר 

דב הלר היה במיטבו !!!!!!!!!!!!!!!
המקהלה היתה נהדרת !!!!!!!!!!!!!!!!!!
חבל שבני ברק השבתות של חזנות בודדות וספרות וברמת גן יש לפחות פעם בחודש שבת חזנות !!!!!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2012 09:13 לינק ישיר 

נוגע ללב! בפרט הקטע של העבד והאושר הפנימי...

תוקן על ידי שמאלציסימו ב- 27/08/2012 09:16:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2012 08:09 לינק ישיר 

כמה אני שמחה שיש לי חיים טובים ב"ה ואין בי רצון לרטון ולרמוס,‏ אני מודה להשם שנותן בי אושר.‏ כאן אני רואה כמה האושר נחוץ למען לא תהיה בי קנאה על אדם אחר שמצליח,‏ כשאני מברכת שלא עשני עבד אין בכוונתי עבד ממש כיום זה פחות רלוונטי לעניות דעתי עבד הכוונה 'עבדות של היצר'‏.‏ לכולם יש מקום בשוק ואין אדם יכול להזיז ולו כחוט השערה מהמגיע לחברו! את אותו הניק המשמיץ כבר שנים אני לא לוקחת ברצינות.‏ ואתם"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2012 07:35 לינק ישיר 

די... תמשיך! אגב, צריך להיות מפגר כדי להאשים את החזן דובל׳ה הלר בטונריות, מפגר, לא פחות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2012 01:01 לינק ישיר 

אז ככה...לסיכום הסיכומים...מה יש לנו?

יש לנו תמימות דעים שדובלה הינו חזן מצוין ותופס את מקומו ב"מזרח" של החזנות. (אגב, נאמר לי שדובלה לקח "סי" גבוה בעוצמה ובחן כמה פעמים- האם לזה בריטון יקרא? ואולי טנור הוא, אך עם קול מסיבי ורחב...?)

יש לנו דעות לכאן ולכאן כמה מוצלח היתה המקהלה וכמה לא.

ויש לנו את שמאלציסימו שקוטל את כווולם יחד. ואפילו את רפי ביטון שלא קשור בכלל. כל הכבוד שמאלצי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2012 00:08 לינק ישיר 

אז מה היה לנו?!
חבר מקהלה שדיווח בהתלהבות (מדהימה) על כשרונו של "המנצח".
מנגד, חבר במקהלה אחרת שקטל את המקהלה החדשה מיניה וביה...
ואני שואל מי כאן האובייקטיבי?
ואולי בשאלה מונחת התשובה...
אגב רפי ביטון הראשון לא כזה מוצלח שכדאי כבר לחפש את השני...

תוקן על ידי שמאלציסימו ב- 27/08/2012 00:09:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2012 19:53 לינק ישיר 

מסכים עם אלכס. לגבי המקהלה והמנצח: כמובן שדבריי נאמרו מתוך 'ביקורת בונה' בלבד, ולא היה בדעתי לפגוע באיש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2012 16:17 לינק ישיר 

שבוע טוב,

לאחר ששוחחתי עם מס' מתפללים בשבת אחה"צ, אסכם בקצרה (למי ששם או לא שם לב, אני ממעט לכתוב לאחרונה. משאיר הבמה לצעירים):
- רובם המוחלט אהבו מאד את תפילתו של דובל'ה, והזכירו את כל הדברים שנכתבו כאן. אישית, אוסיף שמאד הערכתי את הפירגון לחבריו החזנים.
- כולם התלהבו מאד מיוסי שוורץ האנרגטי, אך רובם ציינו שלמקהלה בהרכב הנוכחי חסר משהו. אישית אומר: ימים יגידו אם יוסי ימשיך להתקדם (ונראה שהוא מלא מרץ ורצון לכך) ולגבש הרכב, כולל סולנים מעולים, עד שאכן ניתן יהיה לומר שקם רפי ביטון (איך לא?) השני.  

בשורות טובות,
אלכס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2012 16:17 לינק ישיר 

דובל'ה הוא באריטון עוצמתי ש'משחק' יפה גם בגבהים. לפחות בארץ- הוא יחיד מסוגו. צריכים 'לנצל' אותו יותר! :)

כמה עצות  קטנות למנצח, ברשותך: היכנס לרספונס בזמן, אל תשהה זאת. כנ"ל בזמן מעבר לאקורד אחר. אם אתה כבר חוזר על מילים שהחזן אמר- אל 'תמרח' זאת, השתדל שזה יהיה באותו קצב כמו של החזן. אל תרבה בגימיקים למיניהם (ספורצאנדו לעיתים תכופות מדי, שימוש בבאס יותר מדי פעמים ועוד) והעיקר: תשתדל שכל הקולות במקהלתך יהיו בסינכרון מוחלט (ז"א שהמקהלה תמיד תישמע כמקהלה אחידה ומגובשת, לא כיחידים שבמקרה התקבצו יחד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2012 14:28 לינק ישיר 

אוקייייי!
גם השבת חוויתי שבת חזנות מהמעולות שבמעולות
דובלה היה הרבה מעל ומעבר למצופה הוא הוכיח את מקומו כאחד מגדולי החזנים בדורינו
צ׳מעו הבן אדם יודע נוסח ויודע להתפלל וזה גם בלי הקול האדיר החזני כבר כובש את מקומו. אז חזן גדול יש לנו אז יאללה הגיע הזמן למשרהקבועה בארץ
המקהלה גם השבוע היתה בתגבור של הרוסים כנראה הם קיבלו את העצה שלי שכתבתי שבוע שעבר שכשהם עם מקצוענים הם במגרש של הגדולים. המקהלה השתבחה במהלך התפילה יוסי שוורץ עם הרבה אומץ ותעוזה הוא ממש נכנס למוזיקה תזכרו שאני המלצתי על המקהלה הזאת היא עוד תכבוש תשוק! אני הייתי מכנה את המקהלה הזאת מקהלת קולות מן בית הכנסת הגדול בירושלים בניצוחו של רפי יפה או אלי ביטון או יוסי שוורץ איך שתרצו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2012 10:40 לינק ישיר 

בוקר טוב ושבוע מבורך
כאמור השבת עבר לפני התיבה החזן דב הלר בליווי מקהלת רינה ותפילה בניצוחו של יוסי שוורץ, 
היצירות שבוצעו:
ובמקהלות - שטרן/אימפרוביזציה
המלך המרומם - אימפרוביזציה/הרשקוביץ
את שם - שטרן/הלר - נפלא ביותר
אור חדש - מודז׳יץ - המקהלה
אהבה רבה - וידר 
עזרת אבותינו - משה שטרן - דואט עם החזן הראל אמיד
צור ישראל - במנגינת מכניסי רחמים-בנט
נקדישך - יוסי שוורץ - המקהלה
אז בקול - אילתור/הורה
ממקומך - במנגינת ידיד נפש - המקהלה
אין כמוך - זולצר
אנא עבדא - רוזנבלט - דואט עם החזן משה סלומון
שמע ישראל וכו׳ - נוסח מצ׳ופר
לך השם - עממי
אב הרחמים - אוישר 

וכל מי - נוסח
אבינו שבשמים - זים - דואט עם החזן והמלחין  משה בלייכברד
אב הרחמים - מלבסקי
בעבור דוד - רוטמן/רומשינסקי
אבות וגבורות - הלר/אימפרוביזציה
יחד - חסידי - המקהלה 
כבודו - מלבסקי
שמע ישראל - אימפרוביזציה/מלבסקי
רצה השם - גרין
שים שלום - נדל
ונאמר - עממי...
סוף

עד כאן הדיווח היבש מכאן ואיך רשמי:
כמה חודשים ארוכים והעיר בני ברק לא זכתה לארח חזן לשבת תפילתית מלאה,  ״גאוני״ הפורום כבר הכינו את הציבור לצפיפות ולחום ואכן יש לציין שהם צדקו בכל מילה
ולמרות המקום הצר מלהכיל ולמרות החום מאות מתושבי בני ברק והסביבה נהרו אל בית הכנסת ברחוב מוהליבר לשמוע אל הרינה ואל התפילה
אמת! החזן דב הלר אינו זקוק לאקוסטיקה ולא למיקרופון (לתשומת לב המפיקים חסכון בהגברה...)  קולו נשמע היטב לאורך המנעד כטנור כבריטון ואפילו כבס
מפאת קוצר הזמן ואורך הדף לא אפרט יתר על המידה על כל היצירות ועל כל מהלך התפילה, אשתדל לגעת בנקודות החשובות ביותר מבחינתי, את שם הקל זאת אמירה תפילתית מדהימה שמבחינתי צריכה לצאת כסינגל.
אהבה רבה של וידר שבוצעה אולי בפעם הראשונה בשבת בעיר בני ברק, אב הרחמים של אוישר קיבלה טעם מיוחד השבת זה היה ממש כמו בסרטים... 
קהילות הקודש של מלבסקי שקולו המרגש של דב הלר נגע בכל אחד ואחד החל מהפתיחה החרישית שהתפתחה לזעקות והסתיימה בנימה חרישית
ואבות שמעטים החזנים ששמים דגש על מקום כל כך ראוי לגינון ולטיפוח, טקסט בהחלט חשוב
חשוב לציין את הפרגון לחזנים האחרים להראל למשה ולמשה ועוד... כל הכבוד ישר כח
יש לציין את חברי יוסי שוורץ הצעיר הרענן והמוכשר שעבד קשה בחום ובצפיפות והתאמץ להעביר את התפילה במיטבה 
בתפילה נכחו מספר רב של חברי פורום שמן הסתם יעלו את רשמיהם
שבוע טוב 
לייזר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2012 01:39 לינק ישיר 

היתה תפילה מדהימה. היה שווה לבוא מרחוק. דובלה נתן בראש כמו שצריך. מהמקהלה פחות נהניתי. יש להם הרבה מה להשתפר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 23:57 לינק ישיר 

דובל'ה הלר- חזן מצוין, ללא צל של ספק. שכויעח גדול!

המקהלה- צר לי לומר, אך היא לא 'כוס התה שלי'... בכל מקרה: תבורכו!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקופסת הסרדינים במוהליבר !!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext