בית פורומים שידוכי חרדים

"ההורים שלך עוזרים....בעניין הכספי"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/8/2012 01:13 לינק ישיר 
"ההורים שלך עוזרים....בעניין הכספי"

ב"ה

שבוע טוב ומבורך!
שדכניות של ימנו מצאו קטגוריה חדשה בשאלות או שמה מדובר בשדכנית חובבנית?
"האם ההורים שלך עוזרים בעניינים הכספיים"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2012 23:18 לינק ישיר 

עושר כסף,כבוד ושם מיוחצן בעיני זה הכי לא משמעותי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2012 21:51 לינק ישיר 

ברור. הרי זה "לא משמעותי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2012 01:19 לינק ישיר 

קלרהדהיתרא כתב:
בס"ד
מהשמע שאחד שאין תמיכה מההורים הוא סוג ב' או ג'?

לא ראוי להתבטא כך על אף אדם. (זה אולי יותר נורמלי מ"תולעים צולעים" אבל עדיין בעיתי.)
אבל, נא לא להתכחש לאמת. כל אחד מאיתנו ישמח לקבל מלבד אופי, גם יופי חיצוני, עושר, כשרונות ועוד כמה דברים "לא משמעותיים" שכאלה. אנחנו נשמח לקבל את זה לעצמנו, ונעדיף גם בן זוג כזה. 

נא להשאיר אתזה בגדר העדפה ובונוס ולא עיקר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/8/2012 16:57 לינק ישיר 

יהודי23 כתב:
בס"ד

לא ראוי להתבטא כך על אף אדם. (זה אולי יותר נורמלי מ"תולעים צולעים" אבל עדיין בעיתי.)
אבל, נא לא להתכחש לאמת. כל אחד מאיתנו ישמח לקבל מלבד אופי, גם יופי חיצוני, עושר, כשרונות ועוד כמה דברים "לא משמעותיים" שכאלה. אנחנו נשמח לקבל את זה לעצמנו, ונעדיף גם בן זוג כזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2012 11:37 לינק ישיר 

בס"ד
לא!אך צריך להתכונן לזה נפשית......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/8/2012 00:51 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד
זה שאלה לגיטימית,וכי משהי רוצה להתחתן ב0תמיכה מ2הצדדים?להתחיל חיים ברגל שמאל?
אך מצד שני היא אמורה לשאול את ההורים ולא אותך,וגם אז לשאול בעדינות...כי השאלה הזו יכולה לתסכל הורים שאין להם למרות טוב ליבם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2012 13:42 לינק ישיר 

בס"ד
זה שאלה לגיטימית,וכי משהי רוצה להתחתן ב0תמיכה מ2הצדדים?להתחיל חיים ברגל שמאל?
אך מצד שני היא אמורה לשאול את ההורים ולא אותך,וגם אז לשאול בעדינות...כי השאלה הזו יכולה לתסכל הורים שאין להם למרות טוב ליבם!

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2012 13:43:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2012 19:29 לינק ישיר 

לכל מטבע שני צדדים... 
זה פשוט תלוי את מי שואלים. אם השאלה מופנית לאילו שהקב"ה חנן אותם בכסף, אילו ממש לא ירגישו חפירה או שאלה מוזרה שהרי יש להם והם רואים בזה מעלה.
ואם שואלים את אילו שהקב"ה לא חנן אותם בעשירות, את אילו שעובדים קשה למען שתהיה פרוטה מצויה, אז אותם זה באמת מקומם ומרגיז - "וכי אנחנו פחותים מחמת חוסר ממון"...?!

כך, שאיני חושב שיש בכך רע או חוסר רגישות לבוא ולשאול כמה עזרה כספית יש מצד ההורים.. והנשאל, החלטתו שלו איך להרגיש עם השאלה..

ולעצם הדיון, אין ספק שכסף זה לא מעיד כלום על אישיתו של המדובר/ת, ובאמת אדם שזה תנאי עיקרי בבחירת שידוכו זה מעיד על איזו רדידות... אבל יותר מכך, עצם הנושא הזה אם ההורים עוזרים או לא עוזרים, אין בכך שום ערבות ובטחון שבחיים עצמם באמת יהיה כסף או לא יהיה כסף.. ורבו המקרים לכאן ולכאן... כך שבשורה תחתונה כל אחד חייו יהיו על פי רמת אמונתו... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2012 18:40 לינק ישיר 

דווקא אני יודעת למה ההורים מסוגלים (וזה לא הרבה - הוצאות חתונה ותו לא!) ואני מוסיפה משלי את מה שיש לי ואין לי כל בעיה לומר את זה לשדכנית,אלו שהתחילו להתערב ולומרשאין לי סיכוי להצעות טובות אם אנחנו לא מוסיפים לא קיבלו מענה בפעמים הבאות שניסו לשגע אותי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2012 17:21 לינק ישיר 

ברור שעדיף שתדבר עם ההורים. לרוב כל עניין השידוך עובר דרך ההורים. ולדעתי כאם, הייתי מעדיפה שהילדים ידעו רק כמה הם לוקחים על עצמם, ולא כמה אנחנו ההורים התחייבנו לתת.
(ואל תחשבו שיש לי לתת, אני פשוט מציאותית, וברור לי שהקייטרינג לא יממן לי סעודה חינם, ובעלת הסלון לא תממן שמלה חינם, ובעל הדירה לא יאפשר לגור בחינם. מה לעשות, דברים עולים כסף.)  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2012 16:40 לינק ישיר 

כן...

ואז היא לא תציע לה יותר.

נראה לי שעדיף שתגידי שאת לא יודעת ושתדבר עם ההורים שלך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2012 16:36 לינק ישיר 

את צודקת מאתיים אחוז, אבל אין סיבה שלא תעני את זה לשדכנית.
את השדכנית אני מבינה שהיא שואלת.....
חוץ מזה, כל אחד עובר מסלול אחר. לרוב, למרבה הצער חסרות הצעות ..... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2012 14:49 לינק ישיר 

הבעיה היא שהיום רוב ההורים לא גומרים כמעט ת'חודש וכשזה מגיע לשידוכים והם /ביתם מעונינים בבחור לומד הם נאלצים להבטיח ו"לתת" את כל מה שאין להם ויותר מזה.
זה צורך נורמאלי של הורים לעזור לילדים אע"פ שהם לא חיייבם (מגיל 9),אני הייתי מרגישה מאוד רע אם אבא שלי ירוץ לגמחים ויגלגל חובות בגללי וזו הסיבה שאפילו חודש שכירות אני לא מבקשת וב"ה הצעות לא חסרות (טפו טפו),

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2012 22:53 לינק ישיר 

אין לי מושג מי המציא את המושג "בית של תורה" ועד כמה הוא מעוות. מה שברור שככל שהזוג צעיר יותר ו/או מסודר פחות מבחינת עבודה, הם יזדקקו יותר לעזרת ההורים. אף אחד לא חושב שאפשר לשלם שכר דירה (מי מדבר על לקנות) ולחיות ממלגת כולל + כמה שעות מילוי מקום. אולי מי שעובדת כמה שנים תתקומם מול השאלה, אבל מי שעדיין לא סיימה ללמוד, מה בדיוק מצפים ממנה? גם בחור שעובד, יכול בהחלט לקחת משכנתא, אבל מה לעשות שיש בחורים שבאמת למדו עד החתונה, ומקווים ללמוד כמה שנים גם אחריה? ובמחילה מה כ"כ רע שההורים יעזרו? הורים נורמלים רוצים לעזור ככל יכלתם! לסחוט אותם זה מכוער, אבל לשאול מראש מה התכניות והיכולות שלהם? מה הבעיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2012 15:14 לינק ישיר 

אדם,
א. לא אנחנו המצאנו את המושג המעוות של "בן תורה", "סידור מלא" וכו' אלא קומץ בחורים ובחורות שהעיזו להרוג את הוריהם ולבקש מהם כאלה דברים על מנת "לשבת וללמוד כל החיים"
ב. אמור זה גם סוג של דג.. הרבה דברים אמורים להיות, אבל לך תלמד את כל אלו שדורשים ממחותניהם 40/80/50 וכו'.
ג. צד שמוריד את הצדהשני בגלל חוסר התאמה כלכלי הוא שפל! אין לי מילה אחרת ומגיע להם שהילדים ישבו בבית עד שילבינו שערות ראשם...
ד. עוד לא יצאתי עם בחורים שקודם כל הסתכלו על מצב הארנק של אבא שלי ,  הבחור אמור להתחתן איתי ולא עם הארנק או חשבון הבנק..
ה. הבחורים האלה שדורשים או הוריהם כנראה עוד לא שמעו על מיתון כלכלי במשק או על מחאה חברתית וזה כנראה מרוב שהם ספונים בבית המדרש ושקועים בלימוד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "ההורים שלך עוזרים....בעניין הכספי"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext