| נשלח ב-26/8/2012 07:44 |
|
| |
רשמים והרהורים מתפילתו של החזן משה האשל בקרית ספר
החזן הדגול הזה, ר' משה האשל נ"י, התארח בקרית ספר בשבת זו, וניגש לפני העמוד לתפילות שחרית ומוסף. מה אומר ומה אספר?- מי שרוצה לדעת חזן אמיתי מה הוא- שישמע את החזן האשל בתפילה כזו. זו לא הייתה שבת חזנות. הציבור לא ידע שיעבור לפני התיבה חזן שלטעמי הוא אחד מהגדולים היום.
א- הנוסח. חזן שעובר לפני התיבה בנוסח נפלא, בנוי היטב, יודע מה הוא רוצה ומשחק ומלהטט במודוסים השונים באומנות מדהימה.
ב- הקצב. עם כל הקולרטורות, הפה החזני המדהים וכל האיכות שהחזן האשל מביא לתיבה, סיימנו את התפילה כ10 דקות מאוחר יותר מבשבת רגילה. ברצותו מאריך וברצותו מריץ. אבל אומר את כל המילים ברור ובנוסח. ודי לחכימא...
ג- "מענטש"- אני מכיר חזנים שהחלב עדיין על שפתותיהם, וה"פוזות" שהם עושים כאשר מכבדים אותם לגשת- מעוררים אי נוחות, בלשון המעטה. שלא לדבר על כאלה שיאמרו בפה מלא- אין כסף אין תפילה. אז החזן האשל התבקש כמה דקות לפני כניסת השבת לגשת שחרית, והסכים בחפץ לב. באמצע קריאת התורה ניגש הגבא וכיבדו במוסף, וגם לכך הסכים. האם נפגם משהו מגדולתו? ממש לא.
ד- לאחר שהתבקש לגשת לתפילת מוסף, פתח החזן סידור, ועבר על התפילה בין גברא לגברא. למרות שכבר מאות תפילות מוסף באמתחתו, הוא לא ניגש כלאחר יד. ישב וריענן, ישב והכין.
ה- "זאגר". למעט יצירה יפהפיה ב"כי לקח טוב", הוא לא ביצע קטעי חזנות. אבל האמירה, ההשתפכות, היו שלא מהעולם הזה. אותי הוא ריגש עד דמעות באמירתו ותחינתו בקדושה, במיוחד ב"הוא אלוקינו". אין לי ספק שבזכות התפילה הזו אכן נזכה ל"והוא יגאלנו שנית".
אלו היו מספר מילים שחשוב היה לי להביע, ויישר כח גדול לחזן הנהדר.
הק' מעניש
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 17:37 |
|
| |
אשכול מיותר לחלוטין! הכל ברור וידוע לכל . אלו מסוג הדברים שלא מפתיעים אותי כלל. החזן משה האשל לדעתי ולדעת ברי הדעת חזן ובעל תפילה מהמובחרים! ואם אי פעם נכתב על מישהו חזן עולמי, ענק, גדול, מופלא וכהנה וכהנה, הכל מתלבש עליו! וזאת מלבד המידות הטובות הידע הנרחב. שהרי מדובר באדם משכיל מוכשר מתורבת נעים הליכות ועוד
ועוד. כמובן אני שמח לקרוא שיש עוד אנשים בעולם החזנות שיודעים להבחין בין יום ובין לילה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 14:08 |
|
| |
ארבל, אם לא כתבת בציניות אז אתה מוכיח את שטענתי - החזן כבר אינו העיקר
במקומות רבים כל היוצר משרתים שסביב היא המטרה והחזן המסכן הוא רק כלי השרת להביא את הקהל אל המטרה הלא קדושה.
מצער.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 13:08 |
|
| |
אכן בכל חודש נוסע החזן האשל להתפלל בבית הכנסת בסנט גונס ווד שבלונדון.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 00:16 |
|
| |
אם כן, כנראה שהוא מפרנס חברות תעופה בהרבה נסיעות ללונדון ובחזרה מפני ששם עדיין מופיע כחזן ב-St Johns Wood Synagogue.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 23:13 |
|
| |
החזן משה האשל עלה לארץ ומתגורר ברמת בית שמש.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 22:29 |
|
| |
זוכמירוביץ: אתה בטוח שהוא עלה לארץ ולא נמצא כאן בביקור משפחתי? לא שמעתי שהוא עזב את הקהילה בלונדון.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 09:34 |
|
| |
שרגא פייבל ידידי- "אשרי מי שחושדין אותו ואין בו". חלילה לי מעשות כדבר הזה. אלא מאי? מאחר והחזן האשל מתארח מפעם לפעם אצל משפחתו הקרובה אשר בעיר התורה קריית ספר, ומאחר ואין החזן האשל איש של תרועות וחצוצרות, הרי שאין לנו מידע מוקדם על כך, ומי שמגיע לביהכ"נ- זוכה. אני מזמין אותך לעקור ולהתגורר עמנו בעירנו המעטירה, אשר גם מרובת חזנים היא, ובטוחני כי תזכה לעיתים קרובות להנות מתפילות חמות, חזניות ומשתפכות. תחשוב על זה...
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2012 23:44 |
|
| |
לא מדויק
החזן האשל מופיע בתפילות ובקונצרטים בלונדון ומחוצה לה, וגם בישראל הוא הופיע מספר פעמים
אני מקוה שכעת כשהוא עלה לישראל נשמע אותו יותר בארץ
השבוע נשמע אותו בתוכניתו של אלי יפה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2012 21:55 |
|
| |
אומר לכם משהו: אתם לא שומעים אותו הרבה בארץ מפני שהוא ממש לא "showman". הוא חזן, שליח ציבור.זכורני שלפני כ-22 שנה היינו בלונדון במשך שנה ובננו הלך לאותה מטפלת כבנו של האשל. היינו שנינו מחכים במכוניות עד שהילדים יצאו מהבית.תמיד ראיתי אותו שקוע עמוק בלשמוע (וכנראה להפנים) קטעי חזנות. אבל כמעט אף פעם לא שמעתי אותו בקונצרת חזנות (גם באנגליה). יתכן שהוא כן מופיע, אבל לעיתים רחוקות מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2012 19:55 |
|
| |
שמעתי פעם את החזן משה האשל עם מקהלה בבית הכנסת שלו בלונדון, וזה היה תפילת שבת ממש מרוממת. חזן בכל רמ"ח אבריו ושס"ה גידיו, וגם מענטש וירא שמים. חבל שהוא לא מופיע יותר פעמים בישראל. צריך לקוות שיארגנו איתו שבת חזנות עם מקהלה, וכולם אני בטוח יהנו ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2012 18:43 |
|
| |
מניש - ממבט על אירועי שמחה / חזנות של החזן האשל ,עליהם דיווחת בעבר
ניתן לומר כי גם הפעם "שמרת לעצמך ,מראש, את החוויה" מבלי לשתף את
הרבים ע"מ שיוכלו גם הם להנות מהחוויה
(תחשוב על מה שכתבתי )
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 26/08/2012 18:43:45
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2012 08:01 |
|
| |
בלי מקהלה, בלי קטעים מתאבנים, בלי מנות ראשונות, בלי מנות בינייים, ללא מנה עיקרית, ואיה המנות האחרונות ?
וללא קידוש בין שחרית למוסף.
האם זאת שבת עם חזן מכובד ?
מה יאמרו חברי המקהלות ? הקולגות ? האמרגנים ? ומעל כולם, חובבי החזנות ...
|
|
|
|
|