"אל תתקעי את חייך בגלל שידוכים",אך נרצה או לא השידוכים מנהלים את חיינו! מונעים מאיתנו להרשם לקורסים יקרים,כי אם אהייה כלה מי אמר שהורי יקנו את כל הדברים הקטנים-שחשובים בשבילי אך לא בטוח שבשבילם.... מונעים מאיתנו למלאות את ימינו בלוח זמנים צפוף,כי אנחנו צריכים להשאיר ימים ריקים,כדי שנוכל להפגש בהם... ולפעמים גם גורמים להרוס לנו את המצב רוח דווקא בחג שמח,בגלל התלבטות/סרוב מהצד השני!
איך אנחנו מנהלים את חיינו בתקופה הזו?ואיך מבטלים את הרגשות השליליים שנלווים לתקופה לחוצה כזו?
אשמח לעצות-עם נסיון עדיף(=
המשך יום טוב.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2012 15:12:00
תוקן על ידי אסיק_good ב- 28/08/2012 16:11:33
נשלח ב-10/9/2012 23:51
אוהבתותך כתב:
אם תקראי את מה שכתבת, ענית לעצמך בהודעה שלך.
מחד גיסא ציינת שאת לא ממלאת את הלו"ז ומשאירה ימים ריקים לפגישות. ומאידך כתבת שיש ימי מבאסים בגלל סירוב/תשובה שלילית.
תמלאי את הלו"ז שלך במה שתחפצי שיהיה עמוס, כשיהיה פגישה רלוונטית כבר תמצאי את הזמן.
אם יהיה סירוב/תשובה שלילית, יהיה לך את העיסוקים שלך שיעסיקו אותך ופחות יעסיק אותך.
אבל להשאיר ימים ריקים / לא לעסוק בפעילות פנאי יקרה קורסים וכדו' לא מקדם את הנושא. מה קרה ירדה לך הקשיחות של הליטאי ? גילית שאתה חצי חצי? המשך כך ונהנה כולנו
הגרסה הקודמת היתה מוצלחת יותר.
נשלח ב-10/9/2012 14:04
בס"ד תודה לכל המגיבים........
נשלח ב-2/9/2012 02:49
שיר852 כתב:
לפעמים עדיף לתקוע את החיים כביכול בכדי לא לתקוע אותם באמת.
v
נשלח ב-2/9/2012 02:44
שעניין מציאת בן זוג לא ימנע ממך שום דבר.
עד שלא תפגשי בו, לעולם לא תדעי איך תנהגי אז ....
לכן, פעלי לפי הסטאטוס העכשווי שלך, ודי לשמחה בשעתה.
בהצלחה
נשלח ב-2/9/2012 02:16
לפעמים עדיף לתקוע את החיים כביכול בכדי לא לתקוע אותם באמת.
נשלח ב-2/9/2012 00:15
חייכנית770 כתב:
בס"ד נקודה למחשבה, א.כדרכם של יהודים אני ישיב בשאלה,האם גם אתה חש "חיים מגוונים ומעניינים",ורואה הכל טוב כשאתה יוצא ויוצא ולא מוצא?!
ב.כמה שאתה צודק...בזכות השידוכים,למדתי המון דברים שאחרות לא!ב"ה... בכ"ז זה קשה!במיוחד העקיצות של ההורים של"נו כבר מתי תתחתני" "רוצים לראות אותך כבר עם ילד" "למה פסלת בחורXהוא דווקא התאים לך"(ולי בא להתפחלץ מעצם הרעיון....איך הם מעיזים להגיד שהוא מתאים לי?!)
ג.אימי באמת מחפפת!דברים בסיסיים היא לא שואלת,(ואני לא שופטת אותה...)כמו האם הוא מעשן/האם יש לו פייסבוק/ המון דברים שקשורים למידות טובות....שחשובים לי מאד!
ד.מה קשור עגבניה?למה אני אמורה לשמוע ישירות את כל התשובות של השדכניות? למה אני אמורה לשאול את עצמי "להזכיר לאימי להתקשר לשדכנית/לא?" ויש לאימי גם מונופול,"אם לא תרצי להפגש עם מה שאני מציעה,אז לא אתקשר בשבילך לשדכניות!" זה נראה לך קל?לא סתם בא לי הרעיון הזה.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 30/08/2012 13:21:10
א. וכיוון שגם אני יהודי אז... למה מה שנכון ושאת צריכה להרגיש קשור לאיך שאני מרגיש או אחרים מרגישים..? אם זה הנכון להרגיש וזו הדרך הנכונה לחיות אז תעשי את זה בלי קשר עם אחרים חיים ככה או שלא.. ואם זה לא נכון כך לחיות אז אף אם אחרים חיים ככה, את לא צריכה לחיות כך... !
ב. אין ספק שזה קשה, בפרט אם הסביבה מלחיצה ולא רגישה מספיק.. אבל מצד שני.. אם מתייחסים לקושי כמו שצריך אז הוא יהפוך גם למקור לסיפוק.. למקור של אושר.. של מימוש עצמי.. ואז זה מקל על הקושי.. מרפד את הכאב... תחשבי על זה כך, יהיה לך הרבה יותר קל...
ג. לגבי אמך, אין אפשרות שתסבירי לה מה בדיוק לשאול, ומה בדיוק חשוב לך ושהיא תעשה את זה..? אין איזה מישהי ממשפחתך הקרובה שהיא תעשה את הבירורים היותר רציניים מה שאמא שלך לא עושה..?
ד. לא, אני בטוח שזה לא קל... אבל מצד שני אני לא חושב שאם יש משהו קשה אז כל דרך נהיית מוצדקת... ולבקש מאיזה מישהי עלומה שאת בכלל לא מכירה אותי דבר שכזה חשוב לך.. אז א. לדעתי זה מוריד מערכך.. ב. אני לא חושב שאת טיפוס שכל כך מהר סומכת על אנשים ועוד שלא מכירה.. אז שוב מה התועלת בכך?! ג. ההיא צריכה להכיר אותך היטב כדי להרגיש אותך ואז לשאול את הדברים מתוך הלב.. אחרת זה יהיה סתם איזה ראיון ומונולג שלא באמת ייתן לך את התשובה האמיתית על הצד השני...
אבל זו רק דעתי..
נשלח ב-1/9/2012 23:46
אופטימיים...
בקרוב בעז"ה עם סידור חדש ושם משפחה חדש
נשלח ב-1/9/2012 23:25
יש לי סידור שקנו לי ליום הולדת, מלפני שנתיים. לא חרטו בו את שם משפחתי. כי במילא תכף אני מתחתנת... :)
נשלח ב-30/8/2012 13:19
בס"ד נקודה למחשבה, א.כדרכם של יהודים אני ישיב בשאלה,האם גם אתה חש "חיים מגוונים ומעניינים",ורואה הכל טוב כשאתה יוצא ויוצא ולא מוצא?!
ב.כמה שאתה צודק...בזכות השידוכים,למדתי המון דברים שאחרות לא!ב"ה... בכ"ז זה קשה!במיוחד העקיצות של ההורים של"נו כבר מתי תתחתני" "רוצים לראות אותך כבר עם ילד" "למה פסלת בחורXהוא דווקא התאים לך"(ולי בא להתפחלץ מעצם הרעיון....איך הם מעיזים להגיד שהוא מתאים לי?!)
ג.אימי באמת מחפפת!דברים בסיסיים היא לא שואלת,(ואני לא שופטת אותה...)כמו האם הוא מעשן/האם יש לו פייסבוק/ המון דברים שקשורים למידות טובות....שחשובים לי מאד!
ד.מה קשור עגבניה?למה אני אמורה לשמוע ישירות את כל התשובות של השדכניות? למה אני אמורה לשאול את עצמי "להזכיר לאימי להתקשר לשדכנית/לא?" ויש לאימי גם מונופול,"אם לא תרצי להפגש עם מה שאני מציעה,אז לא אתקשר בשבילך לשדכניות!" זה נראה לך קל?לא סתם בא לי הרעיון הזה.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 30/08/2012 13:21:10
נשלח ב-30/8/2012 13:04
בס"ד
כמעט,יש לך רעיון כמה כדאי שאשלם לשעה?חשבתי על15ש"ח...
נשלח ב-30/8/2012 01:13
ליטאי613 כתב:
אם תקראי את מה שכתבת, ענית לעצמך בהודעה שלך.
מחד גיסא ציינת שאת לא ממלאת את הלו"ז ומשאירה ימים ריקים לפגישות. ומאידך כתבת שיש ימי מבאסים בגלל סירוב/תשובה שלילית.
תמלאי את הלו"ז שלך במה שתחפצי שיהיה עמוס, כשיהיה פגישה רלוונטית כבר תמצאי את הזמן.
אם יהיה סירוב/תשובה שלילית, יהיה לך את העיסוקים שלך שיעסיקו אותך ופחות יעסיק אותך.
אבל להשאיר ימים ריקים / לא לעסוק בפעילות פנאי יקרה קורסים וכדו' לא מקדם את הנושא.
מה קרה ירדה לך הקשיחות של הליטאי ? גילית שאתה חצי חצי? המשך כך ונהנה כולנו
נשלח ב-30/8/2012 01:11
חח מודאג עלי? על שאר הבנות כאן.... לא חסר,אל תעוף על עצמך
נשלח ב-29/8/2012 22:54
ליטאי613 כתב:
שמח שאהבת.. לך אני לא מודאג, אחותך תסדר לך מישהי ויהיה בסדר :)
על מי אתה כן מודאג?
אחותי שאתה מדבר עליה, מכירה רק חבדניקיות.... ומה לעשות אני לא חבדניק...(:
נשלח ב-29/8/2012 20:52
א. באמת מעניין.. לפחות זה עושה לך את החיים מגוונים יותר.. הכל עניין של הסתכלות.. אז נכון שאת אוהבת ביד ומיד.. אבל אחרי הכל אפשר ליהנות גם מהדרך.. זה תלוי בבחירה שלך...
ב. למה דווקא את?! למה דווקא הוא עשיר והוא עני? הוא חולה והשני בריא?! אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים וב"ה שלא.. כך.. שכל מה שנותר לנו זה לא לשאול "למה" אלא לשאול "מה" הקב"ה רוצה מאיתנו מזה.. מה אנחנו יכולים ללמוד מזה.. להתחשל מזה... להיות מיוחדים יותר.. מזוככים יותר..
ואם בכל זאת את רוצה איזה לימוד מכך.. איזה ,היגיון למה את ולא חברה שלך. אז הנה לך דוגמא למחשבה: אני מניח שאם תחשבי היטב, היטב את תמצאי איזה דברים היו חסרים לך שלימדו אותך הפגישות.. איזה דברים נהיית יותר טובה בעקבות כך.. וההיא.. או שהיא כבר בנויה.. (קורה לא..?:)) או שלה הקב"ה ייתן את התמודדות בחיי הנישואין עצמם.. מה שלך יותר טוב להתמודד לפני ולא אחרי...!! וזו רק דוגמא אחת מיני רבות...
ג. אני לא יודע אם אמא שלך "מחפפת" כדברייך.. או שאת פשוט דורשת שלימות ולא סומכת על אף אחד בעולם... ולכן ככה זה מצטייר לך.. אני חושב שלפני הכל את צריכה ראשית להשליך את יהבך על השם.. לסמוך עליו שגם אם לא את תנהלי את ה-כל.. שגם אם זה לא יהיה לגמרי בשליטתך.. עדיין זה יהיה הכי טוב בשבילך.. שהוא ידאג לך בכל מצב.. וההפך.. ככל שתסמכי עליו יותר הוא ידאג לך יותר.. לעומת אם תיקחי את הכל על עצמך...
ד. לגבי הצעתך.. אם את מרגישה איזה עגבנייה בשלה אז באמת כדאי שתציעי אותך למכירה.. אני חושב שזה רק ימעיט מערכך.. מלבד שאת לא אחת שסומכת על אחרות.. וכל שכן על כאילו שעושות את זה בגלל אינטרס.. אז חבל על העצבים שלך מראש..
נשלח ב-29/8/2012 14:42
חייכנית770 כתב:
בס"ד
"דרושה אישה בוגרת,בעלת כושר ביטוי,להציג בחורה לשדכניות,שכר לפי שעות"