מר נורופן, למרות שתגובתך משתמעת שבאה ממטרה שלילית, בכל אופן אמרתי לענות בקצרה על דבריך.
אני מכיר מקרוב את ישראל מונק ואת העיבודים שלו, והייתי רוצה להתייחס לטענותיך המוזיקליות אחת אחת:
1. כתבת "אבל: השירה שלהם לא נקיה ולא מתורבתת הם שרים בפוזיציות שונות הם עושים כל מני גליסנדו בין צליל לצליל מה שתורם לתחושה שזו מקהלה של מפהקים!. זה לגבי איכות הזמרים".
בשבועיים של עבודה אני לא חושב שאפשר לצפות ליותר מזה (מקהלה שלפני חודשיים לא הייתה קיימת).
2. כתבת "ישראל כותב עיבודים למקהלה ל3 קולות מה שגורם למקהלה להישמע כמו להקת החברה כיון שאין להם בסיס א״א לבנות מקהלה ללא בסיס חייבים באסים עלייהם המקהלה יושבת! המושג של כתיבה לשלוש קולות היה בדרך כלל לשלוש סולנים ולא ! לשלושה סקציות! עכשיו שורש הבעיה היא שלאן שישראל לא מוביל תמיד הוא נתקל בבעיה שיש לו תנועה מקבילה בקוינטות מכיון שהוא חייב טוניקה תרצה וקוינטה באקורד ! כמובן שישראל מצליח קצת להערים על הבעיה פה ושם אבל מה שקורה זה שהכיוונים לא ברורים ההרמוניה לא מתפתחת לכיון שהוא מוביל תמיד זה נפתר למקום לא טוב זה נשמע כאילו שהוא אולץ לפתור את זה בע״כ לשם ( או שהוא מטומטם וזה לא נראה לי ) בקיצור א״א להקים מקהלה ב3 קולות ב3 קולות אפשר לשיר זמירות שבת יפה לעשות. שמח לא לבנות מקהלה ! או הרכב וווקאלי שילווה חזנים או סתם מוזיקה בצורה מקצועית! "
ראשית, להקת טריולה אכן באה להביא משהו שונה ואחר משאר מקהלות החזנות, אבל לענייניו, אני מכיר אישית את העיבודים ואני יכול להעיד שאתה לא מכיר אותם, כי כמעת אין שם כמעט קוינטות מקבילות, ובודאי שלא טרצות מכפילות.... איך הוא עושה את זה? תבקש ממנו את הפירטטורה ותשכיל קצת.!
3. כתבת, "ישראל לא נולד לנצח הוא מכניס בהססנות הוא אינו יודע מה זה ווקאל הוא אינו מבין שום דבר בהפקת צליל כך שהוא בפועל לא מנצח על ההרכב הוא רק מזכיר להם מה כתוב בתווים אבל הוא לא מנצח הוא לא עושה מהם מוזיקה הוא לא גורם להם לשיר תרבותי בצבע אחיד בפוזיציה אחידה וכו׳ מה עוד שישראל מנצח כלפלף אין בו עוצמה המספיקה לסחוף את האחר מנצח חייב טמפרמנט הוא כמו מנהיג הוא צריך שכולם ישירו מתוך ידיו ואיך הם ישירו מתוך ידיו אם הוא לא שר מפיו????"
ישראל הוא תלמיד מובהק של מאסטרו אלי יפה, והוא יודע בדיוק איך לנצח ואיך להפיק צלילים, טריולה במהותה באה להביא סגנון אחר ממקהלת חזנות קלאסית, והצלילים וסגנון הפקתם בהתאם. אך אין חולק שמגוון הצלילים והסאונד הוא משהו מיוחד.
אם יש לך ויכוח מקצועי כל שהו עמו, אתה בוודאי מכיר היטב את מספר הטלפון שלו.