|
|
| נשלח ב-3/10/2012 03:47 |
|
| |
בד''ה החזן ר' משה טלישבסקי ז''ל
בברוקלין נ.י. נפטר היום (יום ג' יו'ט שני) החזן הדגול הרב משה טלישבסקי, ז''ל
בשבת הכניסו אותו לבי''ח, והיום לצערנו הוא נפטר לב''ע.
יש הרבה מה לכתב עליו הן בחזנות והן בהליכותיו,
יהי זכרו ברוך
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 10:19 |
|
| |
בראיון שזכיתי לערוך עמו לפני כעשור, סיפר לי את הקטע הבא:
בתקופה שקדמה לנשיאות הרבי, הייתי מרבה להיכנס אל הרבי וזכיתי לשוחח עמו בנושאים שונים. באותן הזדמנויות דובר גם בנושא החזנות המקצועית ושיעורי פיתוח הקול שלי, וכך גיליתי שהידע של הרבי בעולם החזנות ממש מקצועי.
לדוגמה, באחד הימים הרבי הסביר לי את ההבדלים שבין שתי השיטות בפיתוח הקול – השיטה הגרמנית והשיטה האיטלקית המקובלת כיום בעולם. אני-עצמי למדתי אז על-פי השיטה האיטלקית, ורק בגיל חמישים התחלתי ללמוד את השיטה הגרמנית המלמדת לשמר את הקול גם בתקופה של זקנה.
כששמעתי את דבריו של הרבי על שתי השיטות, נדהמתי: מניין הרבי יודע כל זאת? אך הרבי תמיד הוסיף והפתיע אותי. הוא ידע והכיר גם את הניואנסים הקטנים בשתי השיטות האלה. ידעתי כבר אז שידע כזה נרכש רק בעמל רב וניסיון של שנים ארוכות במקצוע – והנה הרבי מדבר על כך ממש בפשטות...
פעם נוספת שעמדתי משתומם מול הידע של הרבי, היתה בליל שמחת-תורה תשי"ט, כשהרבי לימד את הניגון 'שאמיל'.
כידוע, חזן שרוצה להיות במיטבו, צריך לנוח קודם זמן מספיק ורק לאחר-מכן הוא יכול להגיע לאוקטבות הגבוהות שהוא שואף ומסוגל להגיע אליהן, ואילו הרבי היה לאחר התוועדות ארוכה וסדר הקפות מתיש – ולאחר כל אלה התחיל לשיר את הניגון בשיטת 'מזווטש', שיטת חצי הקול.
הרבי החל לשיר, ואני נדהמתי מהעוצמה והיכולת, לא פחות מהיכולת המקצועית של אלו שלמדו פיתוח קול שנים רבות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2012 21:06 |
|
| |
חזן לדוגמא הוא היה מגדולי בעלי התפילה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2012 16:46 |
|
| |
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 04/10/2012 16:46:55
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2012 09:13 |
|
| |
ללא כל ספק, 'בכיר החזנים הפינצ'יקאים' (וזו מחמאה גדולה!)
תוקן על ידי חזן_אי_שם ב- 04/10/2012 10:11:42
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2012 20:32 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-3/10/2012 19:37 |
|
| |
ת.נ.צ.ב.ה . וכמובן, עוד קטע מפורסם שלו (אולי הכי מפורסם): 'ונראהו עין בעין'. ר' משה, לטיפולך המסור! :)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2012 18:51 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-3/10/2012 13:42 |
|
| |
אם אפשר להעלות את הקטע "אהבה רבה" שלו, מאוד מרומם ומרגש, ויהיה לעילוי נשמתו. יהי זכרו ברוך. תנצב"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2012 10:18 |
|
| |
חזן ובעל תפילה מיוחד, זכיתי לשמעו בהתוועדויות אצל הרבי
תנצב"ה
מתוך חב"ד און ליין
ברוך דיין האמת: החזן הרב משה טלישבסקי ע"ה (יום רביעי, י''ז תשרי תשע''ג) *-- AddThis Button BEGIN *
*-- AddThis Button END * בצער רב התקבלה הידיעה על פטירתו של החזן הרה"ח ר' משה טלישבסקי ע"ה מקראון הייטס, במהלך יום טוב של חג הסוכות ● הרב טלישבסקי נודע בתור "החזן של הרבי", והיתה לו את הזכות לשיר את הניגון הידוע "שייבנה" במהלך התוועדויות של הרבי, וכן להדליק את הנרות בחנוכה ולעבור לפני התיבה בשבת בראשית לסיפור המלא בצער רב התקבלה הידיעה על פטירתו של החזן הרה"ח ר' משה טלישבסקי ע"ה מקראון הייטס, במהלך יום טוב של חג הסוכות.
הרב טלישבסקי נודע בתור "החזן של הרבי", והיתה לו את הזכות לשיר את הניגון הידוע "שייבנה" במהלך התוועדויות של הרבי, וכן להדליק את הנרות בחנוכה ולעבור לפני התיבה בשבת בראשית.
הותיר אחריו את זוגתו תחי' מרת רבקה ואת ילדיו הרב ישראל (מלבורן, אוסטרליה), מרת רוחי ברבר (סידני, אוסטרליה) ומרת חנה גולדה נפרסטק (קראון הייטס).
הלוויתו תתקיים ביום חמישי.
ברוך דיין האמת.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2012 07:28 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-3/10/2012 06:43 |
|
| |
בס״ד
ברוך דיין האמת
קיימים ביוטיוב מספר הקלטות בעיקר מאירועי חב״ד שם כוחו החזני לא בא לידי ביטוי,
ת.נ.צ.ב.ה
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|