בית פורומים פשוט מוזיקה

<< מעבדים עצמם לדעת - דיון >>

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/10/2012 13:32 לינק ישיר 
<< מעבדים עצמם לדעת - דיון >>

אז ככה, לדעתי חלק גדול, אם לא העיקרי ממה שעושה את השיר זה העיבוד, מי לדעתכם המעבדים הטובים ביותר ?

--------
לפי טעמי בשורה הראשונה נמצאים (לא בהכרח לפי סדר זה, אבל בערך):

ישראל לאם, אלי גרסטנר, לייב יעקב ריגלר, שוע פריד ולאחרונה נוסף איאן פרייטור (גיליתי אותו בחדש של בני פרידמן)

מה שמייחד אותם זה המקוריות והעניין שהם יוצרים אצלי בשיר, הם יוצרים 'חידוש' בשיר.....

בשורה השנייה אני מציב את:

מונה רוזנבלום, משה לאופר, דודי קאליש, רובי בנט ונפתלי משה שניצלר שעושים עבודה מעולה ומצוינת, אבל עדיין לא יצא לי לשמוע עיבוד שלהם ויצא לי מהפה WOW ..............

(אולי ההגדרה המדויקת הייתה שורה ראשונה ושורה ראשונה ב', כי הם ממש לא בדרגה שנייה ........)

אח"כ מגיעים כל שאר המעבדים הטובים ואין לי ראש להזכיר.

נ.ב.- כמובן שלא הזכרתי מעבדים מזדמנים במוזיקה החסידית אלא רק את הקבועים שמעבדים די הרבה, ולא הזכרתי למשל את ירון גרשובסקי ואבי סינגולדה שעיבדו כמה שירים ממש טובים

נ.ב.2 - מן הסתם שכחתי איזה 5 מעבדים כלשהם, אתם מוזמנים להזכיר לי.

כנסו ל:
פשוט מוזיקה
כל המידע על המוזיקה החסידית במקום אחד!
פורום אלי גרסטנר
ישיבה בויס,החבר'ה, מנוחה, אלי גרסטנר ועוד.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2012 12:53 לינק ישיר 

כן, עכשיו גמני יוכלה לאמר ישר כח.
בהחלט.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2012 10:31 לינק ישיר 

יישר כוחך דניאל, על הזה ועל הקודם.
תבורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2012 01:31 לינק ישיר 

בנות, זוהי קריאה שנייה לסדר.
אנחנו מנסים לשמור על אווירה נעימה כאן בפורום...

בתקוה להבנה :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2012 16:15 לינק ישיר 

איך את מגדירה 'קוהרנטיות' ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2012 15:53 לינק ישיר 

אין בין הסינטקס לקוהרנטיות ולא כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2012 15:33 לינק ישיר 

אידי כתב:
א"כ, מה בין הסקריפט לעלילה.
וזה חנינא.

העלילה = הסיפור של השיר, מה מתרחש בו.
הסקריפט = צורת העברת הסיפור.  (שני אנשים מספרים סיפור, כל אחד יעביר את זה בשפה שלו עם המשלב הלשוני שלו, אך העלילה נשארת אותה עלילה).

יש עלילה שכתובה במילים פשוטות ויש במילים  גבוהות. זה לא סותר את היותה תחבירית (=הסינטקס שלה).
זה גם לא סותר את היותה איכותית או לא.
כי בהצגה - דמות פשוטה תדבר בפשטות ודמות מכובדת תדבר במילים נמלצות.
גם בשיר - מילים פשוטות (להוציא סלנג וטעויות לשון) ישדרו פשטות או דיבור מלב אל לב / ללא גינונים (ולפעמים זה מה שרוצים להעביר). מילים גבוהות ישדרו רוממות ויראת כבוד.

באופן טבעי - רמה גבוהה משדרת יוקרה ותחביר לקוי להפך.

ברור שזה חנינא! 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2012 14:27 לינק ישיר 

מוסיקאלי כתב:

לפני הכל... whisper_s כתיבה מופלאה נהנתי מאד לקרוא את מה שכתבת על ההקבלה בין שיר להצגה.

אידי: הנה דוגמא "לעיבוד" שמשתלט על השיר, מדובר בשיר "להודות" של יוסף חיים שוואקי,
אז ככה דבר ראשון אני יציין ששמעתי את השיר הרבה פעמים כי אהבתי מאד את מה שהמעבד עשה שם מבחינה מקצועית אבל מה ששומעים שם זה מעבד שאומר הנה אני, בואו תראו איזה מוסיקה יפה אני עושה, השיר עצמו נמצא שם כבדרך אגב, יש שם פתיחה של דקה ועשרים שניות שזאת הגזמה מטורפת שלא מוכרת לי בשיר חסידי. נשמע שכל השיר קיים שם רק עבור העיבוד, ולא העיבוד קיים בגלל שיש פה שיר. ושוב אני מאד נהנתי לשמוע את היצירה המוסיקאלית שהמעבד עשה, והקשבתי לשיר הזה הרבה מעבר למה שאני מקשיב לשיר רגיל, אבל זה לא היה בגלל השיר אלא בגלל היצירה האומנותית שנעשתה שם, לדעתי השיר שהוא חביב כשלעצמו לא קיבל את העיבוד הנכון לו, 

הנה קישור לשיר :  http://www.youtube.com/watch?v=tyx-dqY6buw

א. תודה. =)

ב'. בהחלט עיבוד שמשתלט על השיר, אבל לא הייתי אומרת שמיטיב עימו או משפר אותו.
בעיני (או יותר נכון, באזניי) עיבוד מבולגן ברמות, אובר בראסים ברמות מטריפות - ממש צורם!
המהלך של השיר עצמו דיי מרוח ו-בלי לפגוע, לא הייתי קוראת לזה יצירה, אבל זה כבר עניין של טעם אישי...

בקשר לפתיחה הארוכה - יש פה ושם שירים עם פתיחות באורך כזה (לאלי גרסטנר יש שיר או שניים כאלה, אבל עשויים בטוב טעם). אם לא היית מציין, לא הייתי שמה לב לאורך. מה שכן - תחילת הפתיחה מורכבת מסולו של כמה כלים  באורך 2-3 שניות בממוצע לכל כלי (/ אפקט גיטרה חשמלית) - בלי מספיק זמן 'להתבטא'. נשמע לי מאד מאד עמוס.

מי עיבד את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2012 14:23 לינק ישיר 

א"כ, מה בין הסקריפט לעלילה.
וזה חנינא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2012 14:11 לינק ישיר 

אידי כתב:
תודה פסנתר!
אם ככה, ב"סקריפט" הכוונה לבחירת המילים המסויימות כדי להביע את המסר - ובמילה אחרת, הסקריפט הוא הסינטקס. (כל אחד והתחום שהוא בא ממנו, וכנגזרת מכך - הטרמינולוגיה שלו...  נ"ב - תודה סטריאו! )

תוקן על ידי אידי ב- 26/12/2012 00:22:16

הסקריפט הוא התסריט, בעגה המקצועית (לא שמעת את עקיבא אברמוביץ בקליפ קדימון ל'shine' [גנגנאם סטייל?] ???).

לא מזדהה עם הקביעה שהסקריפט הוא הסינטקס, אבל  נניח שאכן כמו שכתבת - בחירת המילים כדי להביע את המסר.

מה תוקן פה כשישנתי?!?!?!    

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2012 13:40 לינק ישיר 

אם ככה, מוסיקאלי - העיבוד רק הרים את השיר, לא? משיר בדרגת "חביב", הוא עלה ל"שיר שאתה מרבה להקשיב לו".
(לא התחברתי לא לשיר ולא לפתיחה, ככה שקשה לי לחוות דעה על הדוגמא הספציפית שנתת.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2012 00:55 לינק ישיר 

אידי כתב:
ובכן, הייתי אומרת שיש עיבודים שניכר עליהם שהמעבד ישב עם השיר, ניסה להתחבר אליו, להרגיש אותו, ולפי זה הוא התאים להם את העיבוד. יש לציין שלא מספיק להרגיש את השיר וכו', אלא יש צורך גם במקצועיות וביכולת שימוש במגוון רחב של כלים - לאו דווקא השגרתיים והסטנדרטיים. קרן יער, למשל, לשיר שהמעבד מרגיש בו חיבור לטבע, או חליל רועים לשיר שהמעבד מרגיש בו כמיהה למרחבים...
לעומת זאת, יש עיבודים אחרים - ולצערנו הם הרוב - שעושה רושם שהמעבד לקח את הכלים הפשוטים ביותר, התאים אקורדים לחצוצרות, קצב לתופים, אולי עוד כמה כלים בסגנון - והופ, יצא עיבוד! החיים קלים...

ולמה אתה מתכוון, מוסיקאלי, ב"עיבוד שמשתלט על השיר"?

לפני הכל... whisper_s כתיבה מופלאה נהנתי מאד לקרוא את מה שכתבת על ההקבלה בין שיר להצגה.

אידי: הנה דוגמא "לעיבוד" שמשתלט על השיר, מדובר בשיר "להודות" של יוסף חיים שוואקי,
אז ככה דבר ראשון אני יציין ששמעתי את השיר הרבה פעמים כי אהבתי מאד את מה שהמעבד עשה שם מבחינה מקצועית אבל מה ששומעים שם זה מעבד שאומר הנה אני, בואו תראו איזה מוסיקה יפה אני עושה, השיר עצמו נמצא שם כבדרך אגב, יש שם פתיחה של דקה ועשרים שניות שזאת הגזמה מטורפת שלא מוכרת לי בשיר חסידי. נשמע שכל השיר קיים שם רק עבור העיבוד, ולא העיבוד קיים בגלל שיש פה שיר. ושוב אני מאד נהנתי לשמוע את היצירה המוסיקאלית שהמעבד עשה, והקשבתי לשיר הזה הרבה מעבר למה שאני מקשיב לשיר רגיל, אבל זה לא היה בגלל השיר אלא בגלל היצירה האומנותית שנעשתה שם, לדעתי השיר שהוא חביב כשלעצמו לא קיבל את העיבוד הנכון לו, 

הנה קישור לשיר :  http://www.youtube.com/watch?v=tyx-dqY6buw

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2012 00:06 לינק ישיר 

תודה פסנתר!
אם ככה, ב"סקריפט" הכוונה לבחירת המילים המסויימות כדי להביע את המסר - ובמילה אחרת, הסקריפט הוא הסינטקס. (כל אחד והתחום שהוא בא ממנו, וכנגזרת מכך - הטרמינולוגיה שלו...  נ"ב - תודה סטריאו! )

תוקן על ידי אידי ב- 26/12/2012 00:22:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2012 23:43 לינק ישיר 

אידי כתב:
מה זה סקריפט?

(ש"ע) כתב, כתב יד; מסמך מקורי; עותק; תסריט; קובץ אצווה, קובץ המכיל פקודות למערכת הפעלה (מחשבים)
(בבילון)

ובהקשר של וויספרס - הטקסט של ההצגה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2012 22:04 לינק ישיר 

מה זה סקריפט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2012 14:42 לינק ישיר 

אני טוענת ששיר הוא כמו הצגה.

הלחן הוא העלילה, המילים הן הסקירפט, הזמר הוא השחקן והעיבוד הוא התפאורה.

לחן שלא מביע את המילים יוצר בעצם 'הצגה' משעממת ולא אמינה.
ומנגד- גם העלילה המרתקת ביותר - אם היא תהיה כתובה בעילגות, החן שבה ירד. גם בשיר - לחן טוב לשיר עם מילים  לא מהוקצעות מאבד הרבה מהטעם שלו.

התפקיד של העיבוד בשיר הוא כמו בהצגה - להכניס לאווירה של הסיפור, ולתת 'תמונת מצב' - היכן מתרחשת העלילה.
 עיבוד טוב מדגיש תפניות מסוימות בלחן, נותן נופך נוסף למילים - יוצר תפאורה לסיפור המועבר בשיר. 
לפעמים הנופך הזה מתבטא  אפילו בצליל נוסף או צליל מיותר!

אחרון הוא השחקן - שחקן מעביר את העלילה בצורה של הבעות פנים ותנועות גוף. הזמר מעביר את הסיפור בשיר ע"י משחקים בקול ובטונים. 
בניגוד להצגה שבה השחקן נותל תפקיד משמעותי מאד במידת האיכות שלה (שחקן לא טוב יוציא את כל העניין גם מהעלילה המרתקת ביותר) בשיר זה אחרת -  אפשר לזהות פוטנציאל של לחן טוב, גם  אם הזמר לא שר אותו בצורה מקצועית או יפה.  (אא"כ הוא זייפן / צרחן פטלוגי).

-לא עולות לי דוגמאות כרגע וחבל. אולי בהמשך -

אישית, עוד לא יצא לי לאהוב או להקדיש  שמיעה נוספת לשיר שהלחן שלו 'לא משו' אבל החלק הדומיננטי שבו הוא העיבוד.

"האם הכנת את עצמך לנס שה' הולך לעשות לך היום?" 
(אהרון רזאל)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > << מעבדים עצמם לדעת - דיון >>
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext