טוב אז הרבה זמן לא כתבתי אבל יש לי התלבטות שדרשה התייעצות ולכן אני פה... אני בשידוכים כבר משהו כמו שנה ואני בעיקרון נפגשת רק עם אשכנזים ואני רגילה כבר שאומרים לי מה למה ולמי שכנראה לא זוכר אני חוזרת בתשובה...ותגידו מה שתגידו זאת ההחלטה שלי והדיון שלי הוא לא על עצם ההחלטה הזאת אלא... לפני כמה זמן חברה שלי התחתנה וחבר של בעלה רצה להיפגש איתי עכשיו מה הבחור ספרדי אבל מישיבה אשכנזית מסתמא ישר אמרו לו שאני לא מעוניינת כי אני לא נפגשת עם ספרדים ואז החלטתי לבדוק את ההצעה בשביל חברה אחרת ואז ככל שבדקתי יותר איכשהו הסתבר לי שהבחור מאוד מתאים לי...עכשיו הבעיה היא שעניין העדה מאוד משמעותי מבחינתי ואני מפחדת שהסיבה שאני מוכנה להיפגש איתו היא שאני בת 24 והחברות הטובות שלי נשואות כבר ולכן כאילו אני מוכנה "להתפשר".. .ואם זה לא באיזשהו מקום גם ביטחון בקב"ה לומר אני נפגשת רק עם אשכנזים זה יבוא כשזה יבוא אז השאלה האם אני עושה את זה בגלל הסיבות הנכונות או לא והאם גם אם הן לא נכונות בכל זאת להיפגש?
נשלח ב-17/10/2012 22:52
איכסססס גפילטע??? אולי תגידי גם שאת אוהבת עוף מכובס P: לא לא...יש מספיק מאכלים בלי שני אלה!!!
נשלח ב-17/10/2012 22:48
חחח הגזמת !!! זה אולי הדבר הכי מנחם אצלם
נשלח ב-17/10/2012 22:41
אני לא חושבת, לא על מנהגים ולא על מנטליות.. רק מלחשוב על הגפילטע פיש.... ברררר
נשלח ב-17/10/2012 22:21
לפי מה שהצגת , אל תפגשי אתו !! את חותכת בזה כל סממן אשכנזי ממך ומהילדים שלך!!!
נשלח ב-17/10/2012 19:06
השאלה העיקרית שצריכה להישאל זה: מה באמת הסיבה שעד היום חיפשת דווקא אשכנזי. א. האם זה בגין דברים עקרוניים, כמו הלכות שונות, מנהגים שונים וכו'. ב. האם זה בגלל תחושה אישית שלך, שאת לא מסוגלת להסתדר עם מנטליות של ספרדים (חמים, רגישים, תמימים {מלשון תום לב}) כי ההורים שלך מתנגדים ל-"כזה" חתן וכו'..
אם זה בגלל הסיבה הראשונה, ובכלל קבלת את ההסכמה של הרב דיאמנט שזה לא סתם ג'וק. אז ברור שלא זה ההשתדלות שאת צריכה לעשות, ואת צריכה להיות דבקה במטרה וביעד שהצבת לעצמך בחייך - במיוחד הרוחניים. ולמה בכל זאת הקב"ה העמיד אותך בהתלבטות כזאת? כמו שאמרת ניסיון.. ניסיון לראות כמה תהיי דבקה במטרה וביעד שלך. או בעצם מסר משמיים שתתחזקי יותר באותם דברים רוחניים, באותם שאיפות שיש לך מהבית שלך. וכ
ואם זה בגלל הסיבה השניה, אז עוד לפני הנידון אם זה חובת ההשתדלות שלך או שלא, השאלה שצריכה לדון היא: האם יהיה לך טוב עם אחד כזה.. האם את תסדרי עם אישיות שכזאת.. אם כן, ואם אצל הבחור הספציפי הזה אין את כל שלל "הבעיות" שיש לך עם בחור ספרדי, אז מה בעצם הבעיה? ואם כן יש איתו את הבעיות הללו, אז גם אם הוא לא היה ספרדי, לא היית צריכה לגשת לפגישה איתו.
ובכל מקרה, אם ברור לך מראש שזה לא ילך, אני לא חושב שיש טעם בכלל לגשת לפגישה.
בהצלחה. ושהשם ינחה אותך בדרך הנכונה.
נשלח ב-17/10/2012 16:26
נפש_שוקקה כתב:
מנהגים זה רק תירוץ. בדרכ המנטליות היא שמשפיעה על ההחלטה
לא אצלי, אני די זורמת...
נשלח ב-17/10/2012 16:22
בס"ד
איך אני מתה על הדוגמא הקלאסית הזו "קטניות" נראה לך שזה נגמר בקטניות בלבד?? יש עוד הרבה הבדלים בהלכות . קח למשל הלכות טהרת המשפחה. שבת. תפילה ועוד...
למי יש כח לכאב ראש הזה???
נשלח ב-17/10/2012 15:57
מנהגים זה רק תירוץ. בדרכ המנטליות היא שמשפיעה על ההחלטה
נשלח ב-17/10/2012 15:57
אדם זה לא מסתכם רק בקטניות אלא בעוד מלא דברים... שמתחילים בשינוי כל נוסח התפילה ומסתיים בסליחות בקטניות שרויה וכו' וכו' וכו' ואולי זה נראה שולי אך זה ממש ממש לא...
נשלח ב-17/10/2012 15:51
אוי מי ישמע איזו הקרבה.. כל כך קשה לאכול/למנוע קטניות שבוע? מה ביג דיל?...
נשלח ב-17/10/2012 15:41
בס"ד
אתה מדבר על זה כדבר המובן מאליו. לא כל אישה מוכנה להקריב מעצמה כך. זה מאד קשה לשנות הרגלי הנהגות. הלכות והכל. בפרט כאשר מדובר בספרדיה שמתחתנת עם אשכנזי, שאז היא צריכה לוותר על הרבה התרים שיאסרו כשתהיה 'אשכנזיה'.
נשלח ב-17/10/2012 15:36
מה פתאום, כשמתחתנים לוקחים את המנהגים של הבעל, מבעיה? כמו שמתרגלים למשפחה שונה מתרגלים להלכות שונות, לא קשה בכלל..
גם בין האשכנזים יש לפעמים הבדלים..
נשלח ב-17/10/2012 14:12
בס"ד
אם את באה מבית אשכנזי שהולך לפי ההלכות של הרמ"א, זה באמת קשה ולא פשוט להכנס לבית ספרדי שהולך לפי השו"ע. הלכות שונות. מנהגים שונים בתכלית.
כי אז תכנסי לדילמה איך תנהלי את הבית שבע"ה את הולכת לבנות.
אלא אם כן, את מוכנה למחוק את עברך ולהכנס לתוך נעליים אחרות, שונות.
ההחלטה צריכה לבוא מעצמך בלבד!
בהצלחה.
נשלח ב-17/10/2012 14:11
בס"ד לא ציני,אני רצינית
נשלח ב-17/10/2012 13:32
אחת_שתים כתב:
גם אני בדילמה דומה, לא לגבי עדות, אלא לגבי עקרון מסוים. שנראה לי חסרון והתפשרות. אבל אנשים דוחקים בי: מה אכפת לך תנסי.
הרב נחום דיאמנט אמר באחת ההרצאות: שהקב"ה מכניס כל מיני "גוקים" לאדם, כדי לצמצם אפשרויות ויקבל את מה שיועד לו משמים. ומלכתחילה לא יפגש עם המי ומי ז"א אם את מרגישה שזה מאד מאד יפריע לך.(באמת יפריע!!!) וזה נראה לך התפשרות. אל תלכי על זה.
אם זה נראה לך שבינך לבינו ובחייך יהיה לך טוב עם הבחירה. רק הפחד ממוסכמויות חברתיות הוא זה שמפריע. זה משו אחר.
דווקא התייעצתי עם הרב דיאמנט והוא אמר לי שזה לא נקרא ג'וק... גם לבחורים בישיבה שלו שהם אשכנזים הוא אומר להם להיפגש רק עם אשכנזיות