| נשלח ב-1/11/2012 11:19 |
|
| |
מיהו גדול חזני הדור?
מידי פעם שומעים תארים כמו גדול החזנים זקן החזנים וכאלה. מי לדעתכם הוא גדול החזנים מי זקן החזנים מי הוא זה שמטווה את דרך החזנות כיום?
אני חושב שזקן החזנים ללא ספק זה החזן משה שטרן ולגבי גדול החזנים כיום אין לי ספק שמדובר בחזן בן ציון מילר ומי שמטווה את דרך החזנות כיום הם חיים פייפל מרדכי אלי יפה ומרדכי סובול
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 14:25 |
|
| |
( לראיית כל התמונה - הקטן את המסך )
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 13/11/2012 14:28:18
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 13:49 |
|
| |
בלי ספק. אני הגדול מכולם. זה שלא שמעתם אותי או עלי- זה רק מראה עד כמה אתם לא מבינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 00:23 |
|
| |
בני ....ממש בשבילך אני יספר לך , ולכולם, קוריוז שהיה לי בשבת האחרונה וזה יתן איזה פרספקטיבה על נושא האשכול. היה בשבת בבני ברק שבת חזנות עם שלמה גליק ,שאני באמת מוקיר ומעריך.והלכתי להתפלל שם. אחרי התפילה בדרך אני פוגש מישהוא ,לא ממש מכיר אבל יודע מיהוא ומתחילים לשוחח ,והוא אומר לי ומשבח ומהלל איזה תפילה יפה מיוחדת וכ"ו וכ"ו (מה שנכון נכון היה יפה) ואז הוא זורק לי את משפט המחץ: אתה יודע! אני חושב ששלמה גליק מגדולי החזנים בדורנו! אם לא הכי גדול! הסתכלתי עליו ככה בחצי חיוך שאלתי אותו תגיד אתה חדש בעיניני חזנות ? שמעת פעם עוד חזנים ? וכ"ו אז הוא ככה עונה לי בשיא החשיבות מה אתה חושב סתם אני אומר לך בשליפה ,שמעתי מלא חזנים , שמעתי את דובלה הלר ושמעתי את מולר(התכוון לצעיר) שמעתי את ויינבך וגם את צבי וייס ואפילו את האחים שטרית... אולי הלפגוט הוא אומר לי קצת יותר טוב אבל הוא שייך כבר קצת לדור הקודם................. נו אתם מבינים כל אחד והדור שלו כל אחד והחזן שלו "ופני הדור כפני ה.........."
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 00:58 |
|
| |
איך באמת נדע אם לא נשמע אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 00:04 |
|
| |
אף אחד לא הזכיר את בנימין מולר. לא מרבה להופיע היום, אבל עדיין גדול.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 14:08 |
|
| |
בשבילי הגדול מכולם הוא בן ציון מילר, ובמחילה מכולם מה זה חזן מלחין, אם אפשר לשמוע מבן ציון מילר תפילת שבת או ערבית, או סליחות, שהכל נוסח ואמירה עצמאית משלו, זה לא נקרא מלחין?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 16:08 |
|
| |
לצפלין,
אתה צודק בהחלט.
אדלר נמצא בשורה הראשונה של גדולי החזנים בדורנו,
ביחד עם שולהוף, מילר ו..... טוב, אם אתם מתעקשים נכניס גם את הלפגוט.
אבל כפי שכבר כתבתי, בשבילי הגדול מכולם הוא מוצן.
ואני מחזיק בדעה זו כבר 30 שנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 14:41 |
|
| |
משום מה לא פגשתי את שמו של החזן חיים אדלר,
האם אין לו מקום רציני בפינת גדולי החזנים בדורנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 14:17 |
|
| |
החזן משה שטרן התחזן בימים נוראים כהרגלו ,הוא ממשיך ליצור ולהקליט כך ש"זקן" אינו התואר לו הוא ראוי וכמובן שלדעתי הוא הגדול בדורנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 12:58 |
|
| |
החזן משה שטרן ללא ספק הינו גדול המלחינים ובעלי התפילה אבל חבל שהוא פרש והפסיק להופיע כך שגדול החזנים בהווה הוא לא כל כך
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 10:19 |
|
| |
שאלה בדוקה ומנוסה להכשלה בלשון הרע. מציע לא לחלק ציונים. כל אחד לפי כבודו ומעמדו וטעמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 08:04 |
|
| |
(רגע של עברית: 'מתווה', מלשון תוואי, ולא כפי שנרשם למעלה.. יש גם 'טוויה', אך היא קשורה לחוטים, צמר וכו'..)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 00:56 |
|
| |
מאחר ואני רואה שהתווספו בו כמה תגובות שונות ומגוונות בעניין מי הוא הזוכה המאושר בתואר "גדול החזנים", אשאיר אתכם במתח, אני מחכה בסבלנות שהאשכול יקבל עוד ועוד נופך מכיוונים שונים ואז אנתח את הנושא על פי דעתי. בינתיים המשיכו בשלכם
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2012 22:45 |
|
| |
חזן גדול הוא זה שמלחין יצירות חדשות המתקבלות בקהילת החזנים. משה שטרן הוא מלחין ויצרן יצירות מובהק כמ"כ סול זים ועוד.הם לא חקיינים יש להם משלהם וודאי יש עוד חזנים בדורנו עם זכויות יוצרים ולחנים משלהם והם כולם יחד מגדולי חזני דורנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2012 22:08 |
|
| |
גדול החזנים כיום הוא ללא ספק סול זים!!! ואם לא הוא אז בן ציון מילר רנד או מוצן
|
|
|
|