בית פורומים עצור כאן חושבים

על שיגעון ופוסטמודרניזם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2012 14:37 לינק ישיר 
על שיגעון ופוסטמודרניזם

חשבתי לעצמי . אחד הטיעונים שעליהם נשענים הפוסטמודרניסטים הוא טיעון המשוגע.כלומר בעיני המשוגע הוא השפוי והשאר משוגעים ולכן אי אפשר לדעת את האמת בצורה אוביקטיבית.

ואני שואל אם כך הדבר מדוע השם ברא בכלל את המשוגע?

מה התפקיד של השיגעון בעולם? נראה שהיה עדיף שכלל לא היו משוגעים ואז משענת חזקה של הפוסטמודרניזם היה נופל

מה דעתכם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 01:13 לינק ישיר 

שפעם אחת אמר המלך לאוהבו, השני למלך, באשר אני חוזה בכוכבים, רואה אני שכל התבואה שיגדל בשנה זו - מי שיאכל ממנה יהיה נעשה משוגע, אם כן יטכס עצה. וענה לו: שעל כן יכינו בעדם תבואה שלא יצטרכו לאכול מתבואה הנ"ל. וענה לו המלך: אם כן כשאנחנו לבד לא נהיה משוגעים. וכל העולם יהיה משוגע אז יהיה להפך שאנחנו יהיו המשוגעים. על כן בוודאי נצטרך גם כן לאכול מהתבואה. אבל רק זה שנסמן סימן על מצחנו שנדע כל כל פנים שאנחנו משוגע. שאם אהיה מסתכל על מצחך וכן שתסתכל על מצחי - נדע מהסימן שאנחנו משוגע.

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 04/11/2012 01:15:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2012 21:40 לינק ישיר 

"אמר דוד לפני הקב"ה רבונו של עולם מה הנאה יש לעולם מן השטות הזו, שאדם מהלך בשוק ומקרע כסותו, והתינוקות רצין אחריו ומשחקין עליו, זה נאה לפניך" 

חלק גדול מהזקנים משתטים לעת זקנה מופלגת בגלל מחלות. גם הם נעלמים מהבית ומקרעים כסותם זה נאה לפניך? השאלה היא יותר קשה -הרי אלוהים הכל יכול  יכול היה לתת מפלט אחר לדוד המלך. בגלל שדוד נעזר בשגעון פעם אחת בחייו -בגלל זה  דורות על גבי דורות צריכים לסבול ממחלות השתטות?זה נאה לפניך?

איתי,הקב"ה יבטל מפלט לדוד המלך בגלל הפוסטמודרניזם?הגזמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2012 19:15 לינק ישיר 

אם תניח את צדקת הפוסט מודרניזם, או אז אכן אין "שיגעון" אלא "שוני", כל שאלתך מבוססת ע"ז שיש שגעון.
[יש לציין שהיא לא כ"כ ברורה, אולי ה' ברא את השיגעון כדי להוכיח שהפוס מודרניזם צודק, או שהוא לא ברא שיגעון כמו שכבר כתבתי, או שהוא ברא כי הוא רצה ולא כדי שתבין למה הוא ברא. וכו'].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2012 15:50 לינק ישיר 

"לדוד בשנותו את טעמו לפני אבימלך וגו'. זהו שאמר הכתוב "את הכל עשה יפה בעתו" (קהלת פרק ג)... דבר אחר: את הכל עשה יפה בעתו. כל מה שעשה הקב"ה לעולמו עשה יפה, אמר דוד להקב"ה כל מה שעשית יפה עשית חוץ מן השטות הזה. אמר דוד לפני הקב"ה רבונו של עולם מה הנאה יש לעולם מן השטות הזו, שאדם מהלך בשוק ומקרע כסותו, והתינוקות רצין אחריו ומשחקין עליו, זה נאה לפניך? אמר ליה הקב"ה על שטות אתה קורא תגר, חייך שתצטרך לה... אמר לו הקב"ה תצטער ותתפלל עליה עד שאתן לך ממנה, לא עשה דוד עד שהלך אצל אכיש, וכן הוא אומר ויקם דוד ויברח ביום ההוא מפני שאול ויבא אל אכיש מלך גת. אמר ליה הקב"ה: דוד אצל אכיש אתה הולך, אתמול הרגת את גלית, והיום אתה הולך אצל אכיש וחרבו בידך, ואחיו של גלית שומר ראשו של מלך היה, ועדיין לא נסתפג דמו של גלית, ואתה הולך אצלו? כיון שראו אותו היה אגיסו בא ברגליו, אמר לו הרי דוד, שהרג אחיך בא אצל אכיש. אמרו לו נהרוג למי שהרג אחינו. אמר להן אכיש ולא במלחמה הרגו, ואילו אחיכם הרגו לא במלחמה היה הרגו, ועכשיו שהרג זה את אחיכם, לא כך התנה עמו, אם יוכל להלחם אתי והכני? אמרו לו אם כן עמוד מכסאך, שהמלכות לדוד, וכן הוא אומר הלוא זה דוד עבד שאול מלך ישראל. ואנחנו נהיה עבדים לו. הכוהו בדברים. באותה שעה נתיירא דוד, ואמר "יום אירא אני אליך אבטח" (תהלים פרק נו), התחיל מבקש דוד ומתפלל ואמר רבונו של עולם ענני. באותה השעה, אמר ליה הקב"ה מה אתה מבקש? אמר לפניו תן לי מאותו השטות שבראת. אמר לו הקב"ה לא אמרתי לך בז לדבר יחבל לו, והשטות אתה מבקש? לכך נאמר: לדוד בשנותו את טעמו. לפני אבימלך. וכי אבימלך היה שמו, והלא אכיש היה שמו? אלא שהיה צדיק כאבימלך. כיון ששמע כן נתיירא ונתבהל, ואמר שמא נתחייבתי כלייה, לכך נאמר וישם דוד את הדברים האלה בלבבו וירא מאד מפני אכיש. עשה עצמו כשוטה ומשנה את טעמו, שנאמר וישנו את טעמו בעיניהם ויתהולל בידם ויתו על דלתות השער. היה כותב על הדלתות ואמר אכיש מלך גת חייב לי מאה רבוא, ואשתו חמשים רבוא, ובתו של אכיש היתה היא ואמה שוטות, והיו צועקות ומשטות מבפנים, ודוד היה צועק ומשתטה בחוץ, אמר להם אכיש לעבדיו חסר משוגעים אני כי הבאתם את זה להשתגע עלי? באותה שעה שמח דוד שמחה שיצא לו השטות מתוך השמחה, ועשה את השירה הזאת באלפ"א בית"א. אמר להקב"ה כמה טובה היא השטות, דכתיב אברכה את ה' בכל עת תמיד תהלתו בפי, בעת חכמה ובעת שטות, וכן את מוצא בתחילת בראשית, וירא אלהים את כל אשר עשה והנה טוב מאד" (בראשית פרק א).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על שיגעון ופוסטמודרניזם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext