בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

יום כיפור קטן, באתי על מנת לקבל הסברים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/11/2012 21:23 לינק ישיר 
יום כיפור קטן, באתי על מנת לקבל הסברים

קיבלתי כעת דיווח מידיד תושב ת"א אשר משתתף בקביעות באירועים מיוחדים המתקיימים בבית הכנסת הגדול בת"א
דיווח המבשר על בקושי מניין בתפילת יום כיפור קטן, זאת תעודת עניות לעולם החזנות.
אני לא מאשים איש על אי התייצבות לשמיעת שלשה צעירים מתפללים ומתגלחים על חשבונם, אך אני מבקש הסבר מה קרה לאן ומהיכן הולך המצב - אני מבקש הסברים.
מדוע ממשיכים את תפילה זו מהי מטרתה של תפילת יום כיפור קטן בשעה שבקושי יש מניין, על איזה תחיית החזנות או החזרת עטרה ליושנה אנו מדברים? הרי לפני שנים אזור זה היה מוקף באנשים דתיים ושוחרי מוזיקה יהודית. כיום המקום שמם ובשבתות יש בו מניין וחצי. אם כן על מה ולמה העבודה בעיניים? 
מדוע לא מעבירים אירוע חשוב זה למקום שבו דרים שומרי תורה ומצוות ושוחרי הז'אנר, הרי אלו יצבאו בהמוניהם על בית הכנסת ולחזנים ולתפילת יום כיפור קטן החשובה תהיה הגאולה
אני לא קורא תיגר על מארגני האירוע, באתי לקבל הסברים פשוטים, השערתי שפשוט פספסתי משהו
סליחה אם מאמר זה פוגע באי מאלו החזנים שהופיעו הערב בתפילת יום כיפור קטן, כוונתי אך ורק לעזרה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2012 11:21 לינק ישיר 

אני מסכים עם כל הנכתב אני לא רואה סתירה בין הדברים.‏ סופו של דבר השעה היא קצת תקועה בשעה ארבע בצהריים למי יש זמן לזה? בוודאי לא לאדם עובד ובוודאי אם הוא מאיזור הדרום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2012 14:33 לינק ישיר 

אני נוטה להסכים עם צבי, שלמרות כל הבעיות שמנה פותח האשכול, כדאית תפילה זו, ולו רק בשביל הבמה הפתוחה לתפילתם של החזנים הצעירים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2012 00:12 לינק ישיר 

מה יקרה אם יתפללו במקום כמעט ריק
כדי שיתרגלו להתפלל ללא פחד קהל (רב)!?!

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2012 23:19 לינק ישיר 

שלום לכם ידידי היקרים חברי פורום 'לשמוע אל הרינה ואל התפילה'
תרשה לי לחלוק עליך חבר הפורום בני דווקא החכמה היא לגרום לתחיית החזנות במקום בו אין הרבה מתפללים ולזה קוראים החזרת עטרה ליושנה. חזנים צעירים לא מתגלחים על חשבון הקהל אלא צוברים ניסיון כל חזן צריך להתחיל מקטן ודווקא שם אין הרבה מתפללים זה המקום לחזן צעיר להתפתח. חזנים צעירים טורחים משקיעים בידיעת הנוסח של יום חול זה לא המקום להחליש את ידם
אנחנו חברי הפורום חייבים לעודד ולא להחליש את ידי המארגנים
בברכה
ידידכם צבי

• ההסטוריה מלמדת, שהעולם לעולם לא ילמד ממנה

• דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > יום כיפור קטן, באתי על מנת לקבל הסברים
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext