| נשלח ב-18/11/2012 19:47 |
|
| |
שאין מקבלים מרות (יסוד חכמת היהודים)
פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) בראשית פרק כה שני גוים בבטנך: שאין לך באומות "שאין מקבלין מרות" כישראל ועשו:
אם נלך אחר פשוטו של התנ"ך אז אין אומה מעשו הם לא שרדו כאומה, במילא אין אנו יכולים לבדוק זאת כלפיח עשו, (אגב: לפי כמה מדרשים עשו הם הערבים ולא הנוצרים, במילא כנראה הפסיקתא כיוונו כלפי הערבים והם גם ידועים כלא מקבלים מרות,)
אבל כלפי היהודים אנו דיי יודעים שהם באמת לא מקבלים מרות,
חשבתי לומר שאם כל החיסרון הזה, יש כאן מעלה גדולה, והיא יסוד המחדשים אצל היהודים מול שאר האומות,
כלומר: יש מעלה מאי קבלת מרות,
מה דעתכם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 08:01 |
|
| |
מקס, יפה. אז היוצא לנו מהמקרה האחרון שתכונת ישראל נשארה רק אצל החסידים?  בכלל, אין צורך לחפש רחוק, תעלה על טיסה ותזהה בשני דקות מי היהודים בטיסה. שאין מקבלים מרות. ואולי זה סתם שאנחנו לא אנושיים. החוצפה הישראלית או היהודית [למען הדיוק זה יותר תכונה ישראלית מזרח-תיכונית מאשר יהודית, וכמו שהערת ישנו גם לערבים] נפלאה. אפילו המילה חוצפה נכנסה ללקסיכון האנגלי העולמי דרכנו, לא היה להם מילה מוצלחת למידה זו עד שלמדו מאתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 02:02 |
|
| |
דוגמא לאי מרות קלסית,
רבי מורי סיפר לי סיפור מעניין אתמול,
איפה שהוא מתפלל יש שני בתי כנסת ליטאי וחסידי
בעזקת ליל שבת, הליטאים ברחו לממדים, והחסידים נשארו להתפלל,
והוא מספר לי שגם במלחמת המפרץ הראשונה, הליטאים בואו למוחרת בלי זקנים (לא הייתה מסכות לבעלי זקנים) והחסידים אף אחד לא הוריד את זקנו,
וכאן ציטת לי את המדרש לומר, שהנה הערבים אין בעיה להפגיז אזרחים כבר כמה ימים בלי מורא (= לא מקבלים מרות של האומות = חוק האומות וחוקי המוסר האנושית הבסיסים)
והיהודים כמובן שלא מקבלים את חוקי ההגנה הבסיסים כנ"ל החסידים לעיל,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 01:47 |
|
| |
אוקיי חברים רציתי לדון על עניין המחדשים בחכמה, ומעניין אותכם דווקא הערבים ?
ואם בערבים עסקינן אז למה שלא תשאלו איפה המחדשים אצל הערבים ?
תשובתי היא שהיו מחדשים גדולים אצלהם גם כן כידוע, ובכל זאת הדמיון המזרחי והמיסטיקה והקבלה גן עדן וגהינום רוחני וחיים אחרי המת ועולמות דמיוניות וכו' וכו' היא גם סוג של חידוש רק חבל שזה נשאר רק בדמיון רחוק מהמציאות,
בכל אופן לא בזה אני רוצה לדון,
אני מעוניין לדון האם נכון היא לומר שאי קבלת מרות מביא חידושים וחכמה ותובנות חדשות בכל דור ודור,
אפשר לחלק את החידושים לשני סוגים,
1, מצד אובולוצית התורה 2, מצד אובולוצית המדע והטכנולוגיה,
בשני הדברים היהודים היו ראשונים בלחדש, במוסר אנוש = תורה, וכמובן במדע,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2012 20:35 |
|
| |
תוקן על ידי יהיאור ב- 18/11/2012 20:36:11
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2012 20:22 |
|
| |
הגמרא (ביצה כה:) אומרת שישראל עזים שבאומות. בקשר לערבים, מאוד קשה לייחס אותם, כי לפני ישמעאל היו ערבים [שאברהם חשד את המלאכים כערבים, כמבואר בב"מ. אגב: המשך הגמ' שם: בערבים חשדתנו, ונולד ממך ישמעאל - נראה שישמעאל נחשב למנהיג ה'ערבים']
בקשר לאי קבלת מרות, אין ספק שזה משפיע גם מהפן האמוני, שאם לא מקבלים מרות פיזית [אלילים], מקבלים מרות רוחנית [-בעיקר ע"י מחשבה והחלטה עצמית]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2012 20:08 |
|
| |
מה אתה חושב שנקבל את המרות שלך? אנחנו יהודים! אפשר פארקרט?!
אגב, האם הערבים לא מקבלים מרות??? מדוע הנך חושב כך? לפי המקובל והנסיון הערבים הם הראשונים שמתכופפים כתוצאה מכח, והופכים לכנועים.
חלק מבני עשיו הפכו לערבים, דהיינו לנודדים באיזורי ערב, ועמלק מעיקרו היה סוג של ערבי, כך שנכון שהדם העשוי זורם אצל הערבים. אבל נראה שהוא נטמע בתרבות ישמעאל, ששומרת בקנאות על התיאור שלה בס' בראשית
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2012 19:56 |
|
| |
זכות גדולה יש לעם ישראל בשמיים- מהאופי הזה . העם לא מקבל מרות! לא של מלכות שמיים ולא של מלכות בשר ודם.
|
|
|
|
|