***מבחן האמת***
בשבועות האחרונים כאן בפורום, ישנו נושא שעלה ולא פעם אחת.
נושא שאני חושבת שהגיע הזמן שנפתח את הקלפים ונניח דברים על השולחן.
<בנים, שבו, תחזיקו חזק בכיסא ותתחילו לתת תשובות.>
אני פונה בשמי ובשם בנות נוספות. מעלה טענות, שאלות וקושיות שרצוי כבר לתת את התשובות עליהן.
*למה אני, כבחורה חרדית ספרדית, שבאה מבית ספרדי, למדתי בסמינר ספרדי-ליטאי, לא יכולה ''לקבל את הזכות'' להיפגש עם בחור ספרדי מישיבה אשכנזית??
מה הוא יותר מיוחד ממני?? איזו דרך הוא עשה שאני לא עשיתי?? האם יש לו תורה שונה משלי?? מי אמר שאם נולדתי לבית שאליו נולדתי (והוא מדהים!!) אין לנו דעות והשקפות זהות?? מי אמר שהוא טוב ממני???
ועוד... עד 'שניתנה לי הזכות', למה כשבאתי לדייט, הייתי צריכה להקשיב לכל הסיפורי ספתות שלך, על מס' העניבות שיש לך, על מס' הבחורות שאיתן נפגשת? מי הייתה יפה יותר ומי פחות? וגם מי הסכימה לתת יותר money cash ומי פחות??
למה אתה צריך להסביר את רמת הפתיחות והזרימה שלך בכך שאתה מספר לי ש'חדשים לבקרים' אתה מבקר בביליארד הקרוב ו'מכסה' על זה בשטייגען רציני??
למה זה אמור לעניין אותי??
למה כשאני באה לדייט, הגישה שלי היא לבדוק את רמת ההתאמה בינינו? מה שווה מה שונה? כמה נעימה השיחה וכו'...? ואתה....
אתה בודק אם אני יפה?? ואז.... מוריד כי אני כבדה מידיי... ובמשך שנים אתה 'משוויץ'- הורדתי עוד אחת...
למה??????
למה חברתי, בחורה חרדית, מבית פחות חרדי משלי, אבל עשתה כברת דרך ארוכה, כדי להגיע הכי קרוב לאבא שבשמיים. יפה, טובה, מוכשרת, אצילית, מוצלחת, שעבדה על עצמה, טיפחה מידות, שיבחה כל רביב, העצימה יכולות בין רוחניים ובין גשמיים...
מה היא שונה ממני? כי אבא שלה דואג לפרנסה? כי אבא שלה לומד פחות תורה ממך? כי הוא משקיע בבני משפחתו, בלומדי התורה?! כי מה???????
כי אתה עם מידות טובות יותר משלו??? <ואתה לא!>
גם אני יכולה לשבת ללמוד תורה יום שלם ולהיות עם מידות פגומות.
מה בסה''כ היא ביקשה?? בן תורה, פשוט!!
היא לא ביקשה מלך או נסיך החלומות, היא לא ביקשה ארמון מזהב או רכב יוקרתי....
אז מה???
כי היא מבית מסורתי והתחזקה לבד? כי היא לא הייתה צריכה משגיח שישגיח על מעשיה?? כי היא הצליחה הכל בכוחות עצמה ובכוחות התפילה והאמונה שבה??
למה אני צריכה לשמוע ממנה משפטים כמו:
'אולי זה לא מגיע לי', 'הקב''ה רק מוכיח לי שבחיים לא אבנה בית של תורה אמיתי'....
מה כל הקטע הסטיגמתי הזה? למה אתם נותנים הרגשה של: 'בנות חוזרות בתשובה לא שוות את זה''?
אולי הגיע הזמן להגיע לפגישה עם ראש פתוח ולא עם רשימת קניות...??? כי אם לא כן... תוכלו למצוא את כ-ל מבוקשכם.... רק במכולת! ושם אנחנו לא מבלות 24 שעות... ובטח לא עומדות למכירה.
ליבי גועש, אני כותבת בדמעות של דם.
<האחת שכותבת בשם רבות...>
נ.ב. האשכול מנוסח בלש' רבים ואינו מופנה ליוצאי הדופן.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 19/11/2012 23:53:19
 |
|
|