| נשלח ב-20/11/2012 22:52 |
|
| |
הסיבה האמתית!
לאחרונה רבו פה האשכולות על אותם בחורים שאפם בשמיים, שמורידים על ימין ועל שמאל בגלל תחושות גאווה וזלזול. על אותם מקרים שלא רצו בגלל דרישה מוגזמת כזו או אחרת. למען האמת, אני לא חושב שזה תסמין שקיים רק אצל בנים, אלא גם אצל בנות קיים התסמין הזה בדברים אחרים.
אך, לא על עצם המציאות הזאת באתי להגיב, אלא ככלל על ההרגשה האישית שקיימת בעקבות המקרים הללו. ואני חושב ששני סיפורים שקרו לאחרונה יבהירו היטב את הנקודה שלי.
הראשון: הסיפור שכבר התפרסם פה על אותה משפחה שרבים נפגשו עם בנם אך בפתע פתאום הורידו ללא כל סיבה הנראית לעין, עד שבנם התארס בשע"ט והארוסה הטרייה ספרה שבאגרון רשום, שיש להם 2 ילדים שנפטרו עם שמות ערביים (ימ"ח). כמובן שבעקבות כך התעורר הפולמוס, על הדרך הזאת שמשתמשים באגרון כדי לפסול ולהכשיר. אך חושבני שיש פה איזה פספוס עיקרי.
התחושה הרווחת הייתה כמה שא"א לסמוך על האגרון, וכדרכם של אנשים כל אחד הוסיף עוד מקרה של טעות באגרון. אבל האמת היא, שכולנו יודעים שהקב"ה עשה ועושה ויעשה את כל המעשים, ו-"הטעות" הזאת באגרון למען האמת, הוכנה כבר לפני בריאת העולם, כדי לגרום לכל אותם בחורות שלא מתאימות, שלא ירצו להשתדך עם אותו זכר.
זה לא שהם לא רצו בגלל האגרון, אלא שהאגרון היה הדרך לכך שהוא לא ישתדך אם זאת שלא מתאימה לו!
השני: סיפר לי את זה יהודי שהיה עד למעשה. היה לו תלמיד מישיבה חשובה, שלפחות 30 הצעות פשוט נפסלו על הסף, לאחר בירור מעמיק התברר, שהבחור הנ"ל פעם אחת בעת בדיחות הדעת אמר לחברי חדרו, שהוא לא מתכוון לשבת וללמוד לאחר החתונה אלא לצאת לעבוד. ו"החכמים" האילו, פשוט הרסו לו בכל שידוך. אביו של הבחור התקשר לאותו יהודי וביקש ממנו אם הוא מוכן לדבר עם הרה"י שיטפל באותם בחורים. יממה לאחר מכן הוא מתקשר ואומר: שהוא בוטח בהקב"ה והוא מבין שלא הם הגורמים האמתיים לאי מציאת הזיווג, והשם יעזור. לאחר שבועיים הבחור מתארס. אותו יהודי היה סקרן לברר איך באמת נסגר השידוך הזה. אז באירוסין הוא שואל את אבי הכלה איך סגרתם? עונה לו האבא: שיש לו בת גרושה בבית, כי היא התחתנה עם אחד שלקח כדורים, ובבירורים אף אחד לא סיפר את זה. לכן מאז הוא לא סומך על אף אחד, הוא פשוט שולח את החתן שלו לדבר עם הבחור 20 דק. וזה הבירור מצידו.
אותה הגברת בשינוי אדרת.
אנחנו חושבים שאם בחור/ה לא רוצים אותנו בגלל העדתיות, מקום הלימודים, מקור המשפחה,ועד שלל סיבות, אז אנחנו לא בסדר, או שאנחנו סוג ב' ומה נעשה כדי שכן ירצו אותנו. ובכלל אנחנו חושבים על להתפשר, לוותר, לרדת מהעץ.. אבל האמת היא - שכל אחד הוא בן מלך וכל אחת היא בת מלך! אף אחד/ת לא סוג ב. ואם יש אי מי שחושב כך, אז הוא הסוג ב' או יותר מדוייק - סוג ד וה. אז במקום לחפש את הכתובת על הקיר למה לא רוצים אותנו.. פשוט נבין שאילו סיבות בידי מסובב הסיבות שלא נשתדך אם זה שלא מתאים/ה לנו.. ואנחנו מי שאנחנו בכל מצב!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 00:38 |
|
| |
| יוניקו1 כתב: |  | | אתה לא צודק!!! האדם נתבע על מעשהו ולא על התוצאה ומי שמעשיו מכוערים זה בהחלט סיבה להתקומם |
|
א. אין זה מדויק, כי זה ברור שאם שני בני אדם יעשו את אותו מעשה, אך לאחד התוצאה תהיה חמורה יותר מחבירו, אין ספק שאותו אחד שמעשהו גרם לתוצאה חמורה יותר יתבע יותר.
ב. בעניין שלנו אין שום משמעות למה שההוא נתבע או כמה שהוא יתבע א. כי זה לא עניין שלנו אלא חשבונות שמיים בלבד! ב. למה לך להעניש את עצמך בגלל טיפשותם של אחרים??
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 14:19 |
|
| |
| יוניקו1 כתב: |  | | אתה לא צודק!!! האדם נתבע על מעשהו ולא על התוצאה ומי שמעשיו מכוערים זה בהחלט סיבה להתקומם |
|
מה יעזור שיתבעו אותו?כרגע לאדם הפגוע עדיף לחשוב חיובי,בשביל עצמו,כדי שיוכל לעבור את התקופה הזו בשפיות!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2012 23:57 |
|
| |
מקווה גם שזה הצליח....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 11:11 |
|
| |
בס"ד
תודה אתה ממש חכם!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 00:32 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד שני ההרגשות מוכרות בתוספת שאלות על צדק ויושר,כשאני שומעת משפחות חסידיות,שמדברים כל היום על אהבת
ישראל ואחדות....ובתכלס פוסלים בחורה רק בגלל שאני מורכבת מחצי עדה,כבדה...!כזו שטחיות!וזה מתסכל כשזה
אחד אחרי השני...ובתוספת שדכניות שנותנות לזה יד...במקום לתת להם על הראש,ובתוספת אימי,שלא חסה על
נפשי ומספרת לי בדיוק מה השדכנית אמרה ומה המשפחה אמרה...אפילו שבקשתי ממנה מפורשות שלא תגיד לי
כלום! |
|
את מתוסכלת, כי את בכך שהם לא רוצים אותך מחמת הסיבה שכתבת, זה מרגיש לך שהם ממתגים אותך כסוג ב' וג' ולכן את מתוסכלת מזה.. וחלק מתוספת התסכול שלך זו הרגשת חוסר הצדק שבכך.
אבל: א. אם את תרגישי חזק שלא משנה מהי העדה שלך, אלא מה הפנימיות שלך, תרגישי חזק מי שאת באמת, אז לא יזיז לך (או לכל הפחות זה יזיז לך פחות) מה הסיבות שהם מורידים.
ב שוב, את "האחד" שלך אף אחד/ת בעולם לא יכול לקחת ממך!! וכשיגיע הרגע המתאים בשבילך להתחתן, אז הוא יגיע באותו הרגע ולא רגע אחד אחרי!! וכל אותם "מלכלכים" או חשים מעצמם, פשוט יתאדו.. וכל מכשול אחר שאת מעלה בדעתך, פשוט לא יתקיים.
תאמיני בזה...!
לגבי אמא שלך, אם לא עוזר מה שאת אומרת לה מפורשות שאת לא רוצה לשמוע. אז פשוט תעשי אחד מהשניים. או, שפשוט תפסיקי להקשיב. ברגע שהיא מדברת על כך, פשוט תצאי מהחדר בעדינות ובחיוך. לאחר כמה פעמים שהיא תראה שאין לה אוזן קשבת אז היא פשוט תפסיק. או, שתביני שלא השדכניות הם האינדיקציה למי שאת, ובוודאי לא הם האחראיות לשידוך שלך, הן מקסימום שליחות. רק שיש מביניהן"שזכו" להיות שליחות לדבר רע (רחמנות עליהן) ויש שזכו להיות שליחות לדבר טוב, כך או כך הכל זה מסר משמיים. וכמו שלא תתעצבני על המקל שביד החובל, כך אל לך להתעצבן על המקל בצורת שדכניות.
בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 12:52 |
|
| |
בס"ד שני ההרגשות מוכרות בתוספת שאלות על צדק ויושר,כשאני שומעת משפחות חסידיות,שמדברים כל היום על אהבת
ישראל ואחדות....ובתכלס פוסלים בחורה רק בגלל שאני מורכבת מחצי עדה,כבדה...!כזו שטחיות!וזה מתסכל כשזה
אחד אחרי השני...ובתוספת שדכניות שנותנות לזה יד...במקום לתת להם על הראש,ובתוספת אימי,שלא חסה על
נפשי ומספרת לי בדיוק מה השדכנית אמרה ומה המשפחה אמרה...אפילו שבקשתי ממנה מפורשות שלא תגיד לי
כלום!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 02:46 |
|
| |
שני ההרגשות מוכרות....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2012 20:23 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | | שחוקה? כל יום דייט??
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/11/2012 14:33:55
מה עדיף לך, לשמוע.. לברר.. להתרגש.. להיות מתוחה.. להתארגן חצי יום.. לבוא.. (לנסוע) לדבר.. ולהתאכזב.. ? או שלהרגיש בתקופת יובש.. אבל לא לעבור את כל המנוי שורה קודם?!
ולעצם התחושה שלך, האם היובש שאת מרגישה, זה שאת רוצה להרגיש שרוצים אותך וכשזה לא מגיע לכדי פגישה זה גורם לך להרגיש פחות "שווה".. או שההרגשה הזאת נובעת מהעובדה שאת רוצה להרגיש, שאת "בשוק".. שגם את בעסק הזה.. שאת "חייה"... ?
כך או כך. א. אצלם כולם יש תקופות יובש.. גם אצל הטובים ביותר. ואם מנצלים את זה להגשמה אישית.. למנוחת הנפש והדעת.. אז זה יכול להפך לחוויה טהורה.. ב. אל תשכחי, שכל שהדבר יקר יותר, הקונים וההצעות פוחתים... כי גם ההתאמה בהתאם..
לכי תדעי... |
|
יש גם הרגשה נוספת בעקבות "יובש".. הרגשה של: מה, אני עד כדי כך מבקשת משהו שלא נמצא? עד כדי כך לא מצליחים להתאים מישהו לסיגנון שלי? אבל פחות חשוב לאיזה כיוון הרגשה ומחשבה זה מוביל.. ויותר חשוב לדעת שזה הניסיון שלנו עכשיו, וה' מסתכל על התגובה שלנו לניסיון הזה, מחכה לרגעים שבהם נתגבר ונתעלה מעל עצמנו, וגם אם לא נבי,- נחשוב מחשבות של אמונה- שכל מה שה' מוביל אותנו דרכו בחיים- זה הטוב בשבילנו. וזה שאנחנו לא מבינים את הטוב הזה כרגע- לא מפחית מהטוב. רק לחשוב איך לעזור לעצמנו לעמוד בניסיון. בתפילה ובתקווה שנזכה כולנו לראות כמה שהדרך הזאת הייתה טובה לנו! ושנזכה בקרוב לקבל את הכי טוב בשבילנו!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2012 19:43 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | | שחוקה? כל יום דייט??
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/11/2012 14:33:55 |
|
מה עדיף לך, לשמוע.. לברר.. להתרגש.. להיות מתוחה.. להתארגן חצי יום.. לבוא.. (לנסוע) לדבר.. ולהתאכזב.. ? או שלהרגיש בתקופת יובש.. אבל לא לעבור את כל המנוי שורה קודם?!
ולעצם התחושה שלך, האם היובש שאת מרגישה, זה שאת רוצה להרגיש שרוצים אותך וכשזה לא מגיע לכדי פגישה זה גורם לך להרגיש פחות "שווה".. או שההרגשה הזאת נובעת מהעובדה שאת רוצה להרגיש, שאת "בשוק".. שגם את בעסק הזה.. שאת "חייה"... ?
כך או כך. א. אצלם כולם יש תקופות יובש.. גם אצל הטובים ביותר. ואם מנצלים את זה להגשמה אישית.. למנוחת הנפש והדעת.. אז זה יכול להפך לחוויה טהורה.. ב. אל תשכחי, שכל שהדבר יקר יותר, הקונים וההצעות פוחתים... כי גם ההתאמה בהתאם..
לכי תדעי...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2012 14:32 |
|
| |
| tootii2 כתב: |  | | שחוקה? כל יום דייט??
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/11/2012 14:33:55
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2012 14:18 |
|
| |
כל מילה מיותרת!! נהנתי לקרוא...!! ישר כח
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2012 13:16 |
|
| |
שחוקה? כל יום דייט??
|
|
| נשלח ב-21/11/2012 12:42 |
|
| |
בס"ד מאד מאד אהבתי.......כמה שזה נכון וצודק,מילים אלו באו אלי בזמן הנכון,כמו מים צוננים על נפש עייפה ושחוקה משוק השידוכים האכזר...
|
|
|
|
|