| נשלח ב-4/12/2012 10:18 |
|
| |
קטני עיר הנידחת
בימים אלה אני עוסק בסוגית הענשת קטינים בהלכה, ונתקלתי בהלכה הבאה במשנה תורה (הלכות סנהדרין פ"ד הלכה ו): "והיאך דין עיר הנדחת, בזמן שתהיה ראויה להעשות עיר הנדחת, בית דין הגדול שולחין ודורשין וחוקרין עד שידעו בראיה ברורה שהודחה כל העיר או רובה וחזרו לעבודת כוכבים אחר כך שולחים להם שני תלמידי חכמים להזהירם ולהחזירם אם חזרו ועשו תשובה מוטב ואם יעמדו באולתן בית דין מצוין לכל ישראל לעלות עליהן לצבא והן צרין עליהם ועורכין עמהן מלחמה עד שתבקע העיר כשתבקע מיד מרבין להם בתי דינין ודנים אותם, כל מי שבאו עליו שני עדים שעבד כוכבים אחר שהתרו אותו מפרישין אותו, נמצאו כל העובדים מיעוטה סוקלין אותן ושאר העיר ניצול, נמצאו רובה מעלין אותן לבית דין הגדול וגומרין שם דינם והורגין כל אלו שעבדו בסייף, ומכין את כל נפש אדם אשר בה לפי חרב טף ונשים אם הודחה כולה, ואם נמצאו העובדים רובה מכים את כל הטף ונשים של עובדים לפי חרב, ובין שהודחה כולה בין שהודחה רובה סוקלין את מדיחיה ומקבצין כל שללה אל תוך רחובה, אין לה רחוב עושין לה רחוב, היה רחובה חוצה לה בונין חומה חוץ ממנו עד שיכנס לתוכה שנאמר אל תוך רחובה, והורגין כל נפש חיה אשר בה ושורפין את כל שללה עם המדינה באש, ושריפתה מצות עשה שנאמר ושרפת באש את כל העיר ואת כל שללה". בין אם היתה "עיר הנידחת" ובין אם לא היתה, הריגת הנשים והטף (שלא עבדו עבודה זרה) מעוררת שאלות הלכתיות ומוסריות רבות. האם הפתרון הוא במאמר הבא? http://www.kadoorie.galil.k12.il/yokysite/papasite/documents/nidachat.htm ראו גם: http://www.daat.ac.il/daat/tanach/samet2/20-2.htm
ב. ענישת קטינים - משרד המשפטים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 08:15 |
|
| |
<כתוב שם שאין גיל, כי בני נח לא נבדקים לפי גיל, אלא בצורה אידבידואלית לפי דעת. אולי זה מיישב את שאלת הפגיעה בחפים מפשע> אולי בני נח לא נבדקים לפי גיל, אלא בצורה אידבידואלית לפי דעת, השאלה לא היתה על קטנים לפני גיל 13 שאולי יש או אין להם דעת, אלא על הריגת הטף. וכי ממתי יש לטף די דעת להבין שהם עובדים ע"ז?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 15:38 |
|
| |
ואני לתומי תמהתי מאיפה הוא לקח את השטויות הללו
שגריר ארה"ב בערב הסעודית לשעבר יוצא למתקפה חסרת תקדים בישראל. "השפה של הרבנים מעודדת פעולות של רצח עם נגד כאלו שאינם יהודים", אמר צ'ס פרימן בריאיון
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 15:23 |
|
| |
הרעיון הוא שעיר הנידחת אינם נחשבים כישראל, ולכן אינם צריכים עדים והתראה וממילא קטנים שיש בהם דעת נהרגים גם לפני גיל מצוות, כי אין שיעורים לבני נוח. זכור לי חתם סופר שישראל הם בני נוח +. במקרה הזה, בעיר הנידחת ירד הישראל ונותר הבן נוח. בזמנו הקשיתי שלפי זה קטן ישראל שהקדיש קרבן לפני גיל מופלא לאיש ויש בו דעת, שהקדשו יתפוס מדין בן נוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 14:51 |
|
| |
ובני ישראל נבדקים לפי גיל?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 13:38 |
|
| |
כתוב שם שאין גיל, כי בני נח לא נבדקים לפי גיל, אלא בצורה אידבידואלית לפי דעת. אולי זה מיישב את שאלת הפגיעה בחפים מפשע.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 09:30 |
|
| |
מצאתי שבשאלת הגיל בעיר הנדחת דן מורון הגר"א קוטלר בישורון ח"ו עמ' שסג [בהיברבוקס עמ' 373]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2012 05:13 |
|
| |
אגנו
עליתי על טעותי ,האשכול דן על עיר הנדחת ולא על שבעה עממין,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2012 03:20 |
|
| |
אגנוסטיק
מעמ' 3
<לא שמעת על הרעיון "אני מתנגד לדעתך אבל אלחם על זכותך להביע אותה"?> http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%A8 אוולין ביאטריס הול תמצתה בספר עליו מ-1906 את תמיכתו של וולטר במקרה מסוים בחופש הביטוי באימרה (במילותיה של הול): "אינני מסכים עם דבריך, אך אגן עד מוות על זכותך להשמיעם". פעמים רבות מיוחסת האמרה לוולטר עצמו, ואכן נורברט גוטרמן מצטט בספר משנת 1963 שורה דומה שכתב וולטר במכתב בשנת 1770, "אינני מקבל את דבריך, אך היני מוכן להקריב את חיי כדי שתוכל לאמרם".[8]
בירור בשאלה מי אמר את המשפט: http://www.classroomtools.com/voltaire.htm באנגלית.
__________________ מעמ' 4
<בא נרגיע קצת ונזכור שקיימא לן כמאן דאמר עיר הנידחת לא היתה ואינה עתידה להיות>
זכרתי ונרגעתי.
השאלה היא ברמה העקרונית, וכפי שציינתי בפתיחת האשכול, ולא אם היתה או תהיה.
"וכתב גבירי ויקירי ואשר הגדלת להפליא על דברי רבנו הרב דקאמר מכין את הטף לפי חרב באמרך חלילה לאל מרשע וכי היכן מצינו קטן חייב שזה חייב, והשיב גבירי ויקירי למה תשתומם ותשתאה פקח עיניך וראה בעדת קרח אשר ירדו הם ונשיהם ובניהם הנסמכים עמהם וטפם חיים שאולה והתבונן באנשי יבש גלעד שבשביל האנשים שחטאו שלא באו אל ה' המצפה הכו הטף והנשים ואם אנשים חטאו טף ונשים מה חטאו וכן בשאול כתיב יותן לנו שבעה אנשים מבניו ואם שאול חטא בניו הבאים אחריו מה חטאו אלא חומר הוא שהחמיר השי"ת בעבודה זרה ושבועה וחילול השם להחרים ולהשמיד הכל למען ישמעו ויראו הנשארים כי יש לך אדם שבנו קטן חביב עליו מגופו וכן מצינו בבן סורר ומורה נדון על שם סופו. עד הנה דבריך. וכבר ברירנא דהנך כולהו גזרת שעה הוו וליכא למילף מנייהו לדורות". (אגרות הרמ"ה סימן כז).
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=5509&st=&pgnum=71&hilite
תוקן על ידי נישטאיך ב- 06/12/2012 04:09:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2012 01:29 |
|
| |
ביליצר
העניין הוא שבשביל לחשוף את שורשי הטעות שלך צריך לחזור למושכלות ראשונים. אבל נחכה למחר. גם אני עייף. לילה טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2012 01:17 |
|
| |
אגנו
בשביל שאלות טריויה אולי עדיף שנחכה למחר כי עייף אנוכי אלא אם כן הינך מוכן לפרוס ישר את משנתך,
תוקן על ידי ביליצר ב- 06/12/2012 01:20:13
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2012 01:06 |
|
| |
ביליצר
אתה טועה לחלוטין. כדי להבהיר זאת אשאל אותך כמה שאלות ואתה תענה עליהן (בסגנון הסוקרטי), עד שתגיע בעצמך להבין את טעותך.
שאלה ראשונה: מדוע בכלל הורגים את ההורים של הילדים האלו עד האחרון שבהם? האם זו סתם רצחנות בלתי מרוסנת או שיש מאחוריה איזושהי סיבה טובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2012 00:42 |
|
| |
אני דוקא חושב שדבריך מופרכים ואף לחלוטין ,
אין סיכוי שלא לשמוע סיפור היסטורי של רצח עם בבוא הימים ולא להיוודע באיזשהו אופן שהינךחלק מאותה זועה בפרט שאינך בן יחיד,
יחד עם זאת שלא חסרות משפחות שכן ישרדו [בנגוד לתת מודע שיש לך כרגע במוח שבעמלק לא נשאר שריד ופליט ]מאותה מלחמה ,שישמחו לספר לו בנוסטלגיה על שכיניהם הוריו ועל משפחתו,
הוא יצטרך רק סכין ויהודי אקראי שיפגוש ברחוב בכדי לספק לעצמו קצה נקמה בפרט באותם ימים וזה במקרה הטוב,ואיתור חברים דומים בכדי להתארגן למבצע במקרה הפחות טוב,
אתה תמיד תשפוט בעיניים המתונות שלך ובדאגה לשלום הילד [מאות ואלפים]שהינך מכיר היום שבודאי יעשו כל מאמץ בכדי לאתר משפחה מאמצת מתאימה וידאגו שיגדל מחונך ,תרבותי רגוע ושקט ללא צרכים של לעורר פרובוקציות נקמניות
,אבל עינינו רואות גם הרבה יוצאי דופן גם היום ,ועל אחת כמה וכמה כשהרקע לאימוץ זועתי פי כמה דאז,
ועם כל הכבוד על אומץ הלב לאמץ אלפי ואולי מאות אלפי ילדים בטרנספר לחול, אנחנו מדברים על אלפי שנים קודם העולם המלטף וההומני עם מטוסי ממתקים אמריקאים בדרך לחו"ל המבוקש תוך שעות ספורות שהינך מכיר היום,
תם ונשלם הויכוח הפסיכולוגי והפילוסופי ,
עכשיו לאמת העובדתי של אותם ימים,
לא אימוץ להמונים אלא עבדים ושפחות לעבודת פרך כפשוטו ,
תוקן על ידי ביליצר ב- 06/12/2012 00:56:15
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2012 00:26 |
|
| |
תוקן על ידי ביליצר ב- 06/12/2012 00:41:24
תוקן על ידי ביליצר ב- 06/12/2012 01:11:58
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2012 00:14 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  | ביליצר
אני ודאי בעד לחשוב מחוץ לקופסה, וכמו שאתה רואה אני מתמודד עם הטיעון שלך ולא רק מפטיר "מזעזע" כפי שעשה כאן מישהו קודם. אבל אחרי המחשבה והעיון אני חושב שהטיעון שלך מופרך לחלוטין, לפחות בכל הנוגע לתינוקות בני שנתיים או פחות.
תינוק בו שנתיים או פחות שיאומץ ע"י יהודי בארץ או גוי בחו"ל לא יסבול מיתמות, וגם לא צריך לדעת כלל שהוא מאומץ או מי היו הוריו האמיתיים ומה קרה להם. גם אם ראה מה קרה להוריו אין שום סיכוי שהוא יזכור זאת בגיל מבוגר.
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 06/12/2012 00:13:19
|
|
|
|
|
|
|