בית פורומים עצור כאן חושבים

כפיה דתית ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/12/2012 13:19 לינק ישיר 
כפיה דתית ?

מרצה הרחיק סטודנט ש"סירב לחבוש כיפה בשיעור תלמוד"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 11:57 לינק ישיר 

כל  חיינו הוא רצף של כפיות -הכפיות מותרות ומחויבות- חוץ מכפיה הדתית!
השאלה לחילונים- באמת למה?
והשאלה לדתיים ובעיקר למנהיגיהם, באמת למה? מה עשיתם שגרמתם לכזו שנאה לכל סממן דתי?

לפני כמה עשורים- היתה תכנית בקול ישראל- בשם -הכה את המומחה- בה היו מתארחים מומחים בתחומים שונים ועונים לשאלות המאזינים.
באחת התכניות התארח וטרינר.- אשה התקשרה ושאלה- יש לי כלבה נחמדה וחמודה ידידותית לכל סביבתה.
אבל כשהיא רואה או מריחה אדם דתי. מיד היא מתחילה לנבוח ולהשתולל בשצף קצף,
שאל המומחה- איזה דתיים רק חרדים שחורים"
לא !-כל אדם דתי אפילו עם כיפה סרוגה קטנה ביותר, מיד היא מתחילה לנבוח.
האם את יודעת על מקרה בעברה של הכלבה, שדתי או חרדי הציקו לה או פגעו בה.
לא לא לא בשום מצב ובשום מקום.
אמר הוטרינר את מציגה מקרה מאוד מענין וראוי למחקר, איפה אני יכול לראות את הכלבה?
זו לא בעיה אתה יכול לראות אותה בכנסת קוראים לה שולמית אלוני.
השידור הופסק מיד, באלפי התנצלויות וכד' הסיפור אמיתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 11:55 לינק ישיר 

מקרא
האם אוניברסיטאות בזמנים קדומים לא היו מוסדות דתיים?
האם ההנחה שלך שאקדמאיות ודתיות סותרות זו את זו אינה הנחה מודרנית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 11:46 לינק ישיר 

נכון בר אילן לא מתייחסת לטקסטים מקודשים כסתם אגדות עמים לא מתאים סבבה יש לא מעט מוסדות אקדמיים שלא מתייחסים לטקסט כדבר מקודש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 11:38 לינק ישיר 

מדוע דרישה לכיסוי ראש בעת עיסוק בטקסטים דתיים, מפקיעה את האקדמיות של הטקסט והעיסוק בו?
היחס לטקסט הוא לא רק אקדמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 11:38 לינק ישיר 

אלו כללי המקום אז תכבד אותם הוא הרי ידע לאן הוא נכנס אז מה פתאום הוא נהיה לוחם צדק שהכיפה גורמת לו בחילות קשות סתם טמבל ואני מאד מקווה שיזרקו אותו מכל המדרגות

תוקן על ידי דייר ב- 12/12/2012 11:40:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 11:32 לינק ישיר 

יש לפסול את הקורסים ביהדות בבר-אילן המחייבים חבישת כיפה, מלהחשב כחלק מתואר אקדמי.
אם בבר-אילן היו מקפידים שבכל הקורסים כולם היו חובשים כיפה, אזי היו יכולים לטעון שמדובר באוניברסיטה לדתיים ולכן אלו כללי האוניברסיטה. אבל הקפדה על חבישת כיפה רק בקורסים ביהדות, אומרת שהם אינם מתייחסים להרצאות אלו כאל הרצאות אקדמיות, אלא כאל שיעורי-דת ופולחן דתי המצריך חבישת כיפה.
אם כיפה, אז בכל הקורסים. הקפדה על כיפה רק בקורסים ביהדות, פוגעת בדיון האקדמי התקין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 11:30 לינק ישיר 

דייר,

מה חצוף ברצון ללמוד באוניברסיטה ציבורית ולא לקבל את חוקי השריעה.

גם אם נסכים כי הדרישה לחבישת כיפה לגיטימית, זה עדיין לא הופך את מי שזה גורם לו אי נוחות ותחושת כפיה, להיות מוגדר כחצוף.

קח בחשבון כי הטיעון "שילך..." הוא חרב פיפיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 11:26 לינק ישיר 

ההבדל, לטעמי, הוא, כי בית כנסת (למה לדבר על כנסיה כשיש לנו בית כנסת) הוא בהגדרה  מקום לפולחן דתי ולכן הבא בשעריו אמור לכבד את כללי המקום, גם אם הם בעיניו הבל מוחלט.

אם זה לא מתאים לא, אין לו מה לחפש שם.

כפי שמסעדה צמחונית אינה מגישה בשר ומסעדה בשרית אינה מתחשבת ברגשות צמחוניים.

כפי שמסעדה כשרה אינה מגישה מזון לא כשר וההיפך.

אוניברסיטה, אינה מוסד דתי, אלא מוסד נותן שירותים אקדמיים. היא אמורה לנהוג בשוויוניות כלפי כל התנהגות שאינה קשורה במישרין למטרותיה ולצמצם למינימום ולמכנה המשותף הרחב ביותר, את דרישותיה מהחפצים לבא בשעריה.

כמובן שיכול מי שרוצה להכריז על המוסד אותו הוא מנהל כבית כנסת, בו מתקיימים לימודים אקדמאיים.

אני מניח שלהכרזה מעין זו יש השלכות שלא כל מוסד אקדמאי חפף לשלם את מחירן.

אגב, האם נקבל מסעדה המכריחה את הבאים בשעריה ליטול ידיים ולברך על המזון? או לחבוש כיפה?

אני מסכים כי התשובות מורכבות ונגזרות לא מעט מהרגלים ומנורמות שהשתרשו.

רק להעיר באתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 11:23 לינק ישיר 

סתם פרובוקטור בשקל שילך לאוניברסיטה חילונית מה הוא הולך ללמוד בבר אילן.
אין גבול לחוצפה ולעזות המצח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 10:39 לינק ישיר 

ייתכן, אין עדיפות. היכן ראית בדבריי עדיפות לחוק דתי על פני חוק חילוני? שני הצדדים יכולים לדרוש דרישות כאלה, כל עוד הן לא קנטרניות ולא מיועדות להציק. אני לא רואה הבדל בין אוניברסיטה לבין כנסיה, כל עוד זה מעוגן בתקנון וסביר כנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 09:39 לינק ישיר 

עיין מה שכתב הרב מיכי בנידון בספרו "אלוהים משחק בקוביות" ואינו תחת ידי כעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 09:32 לינק ישיר 

כנסיה היא מוסד דתי בהגדרה.

האם מוסד אקדמי ציבורי ואפילו פרטי יכול לדרוש מהבאים בשעריו להיות נטולי סממן דתי כלשהו, אם לדעתם הדת מייצגת/מסמלת, רעיון שהם רואים אותו כשלילי ברמה העקרונית.

אני מבדיל בין דרישה לשמירה על צניעות, אותה ניתן להשוות ללבוש הפרוץ, (שניהם לגיטימיים במידה שווה) לבין דרישה לחבוש כיפה אל מול איסור על חבישתה.

אני שואל. לא קובע.

האם אכן יש לעקרון דתי עדיפות מובנית ביכולת לדרוש אותו גם ממי שאינו דתי, אל מול עקרון חילוני?

האם זה נובע רק מכך שהדת היא עקרון והחילוניות היא אופציה, או שיש כאן הרגל עתיק יומין, להסיר את הכובע בפני הדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 08:37 לינק ישיר 

כולם משחקים משחק כפול בנושא. הצועקים הכי גדולים על סתימת פיות לא יהססו לסתום את הפה למי שאינו נאור כמותם וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 08:35 לינק ישיר 

אם זה אכן עיקרון שחשוב למקימי המוסד, ויישומו אינו רק ניסיון לרדוף מישהו או להציק למישהו, כי אז אין מנוס מלכבד את זה. אף אחד לא יחשוב שהדרישה בכניסה לכנסייה לחלוץ נעליים או להוריד כיסוי ראש היא דרישה קנטרנית. כמובן שמי שלא רוצה לא נכנס ולא משתמש בשירותיו של המוסד הזה. יש דתיים רבים שחופש הביטוי והלבוש באוניברסיטאות מציק להם. האם זו סיבה לבטל את זה מדין כפייה חילונית? מאידך, בכל האוניברסיטאות לא יאפשרו ללכת ללא בגדים בכלל, ואיני חושב שמישהו רואה בזה כפייה לא לגיטימית. כך גם לגבי לבוש בבית משפט (שיכול להפריע לדתיים מדין חוקות הגוי, ערכאות וכדומה) ותלבושת אחידה בבית ספר וכדומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 08:22 לינק ישיר 

תקנון האוסר כיסוי ראש, או שימוש בכל סמל דתי, הוא גם לגיטימי?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כפיה דתית ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext