| נשלח ב-17/12/2012 10:17 |
|
| |
בעקבות חידון התנ"ך: ראיון וידאו מיוחד!
חברים יקרים!
הבטחנו הפתעה לסיום חידון התנ"ך שלנו?
הבטחנו.
ובכן, מה מתאים יותר מראיון מיוחד עם אחד מטובי בוגרינו, סגן חתן חידון התנ"ך העולמי לשנת תשע"ב?
חברים יקרים, קבלו את עקיבא אברמוביץ בראיון ייחודי ומלא מסרים!
אתרוגינו - בשבילכם! תקף לשבוע הקרוב.
תוקן על ידי אידי ב- 17/12/2012 10:22:29
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2013 01:25 |
|
| |
ברור, המוזיקה היא כמו חוג לילדים- מפתח את הכשרונות, וכתוצאה מזה משפר לילדים את הביצועים הלימודיים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 11:28 |
|
| |
לבבית - קישור בשביל מה? כמעט כל בוגר אקראי שתזכירי פה את שמו ידוע בתחום אקדמי/תורני: ארי גולדוואג שמפרסם כל שבוע מאמרים תורניים, חנינא אברמוביץ שעדיין בישיבה-אוניברסיטה, מנחם קליין העו"ד...
ומשיחמשיח - נחמד לשמוע שאנשים זוכרים משפטים שלי כ"כ במדוייק, ואפילו מייחסים אותם ליושר http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2884917&whichpage=3&forum_id=21217#R_1
מסכימה עם שלושתכם.
תוקן על ידי אידי ב- 19/02/2013 11:29:19
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 19:54 |
|
| |
אוי נטסון את המשפט הזה אפשר להכניס לפנתיאון, לא?
זו הרי ממש מחשבה פטתית, הרי פרחי מיאמי זו אמנם מקהלה אבל היא בעצם מאין חוג כזה שפעם בשבוע (יום ראשון) מגיעים אליו. נכון זה לא חוג רגיל זה בכל אופן פרחי מיאמי. אבל כאילו מה, כל הילדים שראשיהם לא טובים בלימודים התקבצו ובאו לפרחי מיאמי?!
(אני זוכר שיושר פעם אחת הגיבה למישהי ואני ממש לא זוכר היכן ולמה: "שאפילו אפילו הם מצחצחים שיניים...")
כל ילד נולד לעולם עם חבילת כישרונותיו ויכול בהחלט לקבל גם כישרון במוזיקה וגם בלימודים זה ממש לא מחייב הפרדה (וגם יכול אחרת כישרון במוזיקה+כישרון בציור וכו') השאלה מה כל אחד עושה עם כישרונותיו אבל זה כמובן לא קשור אלינו. (חוץ מהחלק המוזיקלי)
ואגב דווקא אומרים שפיתוח המוזיקה אצל ילדים מצויינת לפיתוח וקידום הילד בהרבה תחומים אחרים כגון בלימודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 17:01 |
|
| |
| netson כתב: |  |
הערה קטנה: אם היתה מחשבה למישהו שכל הילדים בפרחי מיאמי , לא מהמצטיינים בלימודים(בלשון המעטה)ועוסקים בדברי חולין, עקיבא בא והוכיח אחרת.
|
|
איזו הכללה שטותית! (לא שלך,נטסון.של מי שחושב כך.... ;)
טוב,נחה עלי הרוח... אז תאלצו לסבול מנאום ארוך ולא אופייני בתקופה האחרונה... :)
ובכן,
למה שהם לא יהיו מצטיינים?
נכון,שילד כאפות,סליחה... ילד של מחיאות כפיים הופעות ובמה,אולי קצת פחות מסוגל מטבע הדברים,
להשקיע את הראש בלימודים.
אבל מצד שני,החזרות ברגיל הן פעם בשבוע,(עפ"י יודעי דבר ויושר ביניהן...)
ורק לפני הופעה זה יותר אינטנסיבי.
כך שנשאר מספיק זמן בין לבין,להיות רציני ולחזור על החומר הנלמד בביה"ס.
ילדים כשרוניים ואפי' ממוצעים,יתמרנו נהדר בין שני התחומים.
כי בסה"כ,החלק המוזיקלי שלהם במקהלה,לא דורש מאמץ קוגניטיבי מיוחד.
לא חסרים ילדים שלא מפתחים שום כשרון והם תלמידים נחשלים,כי ככה ה' ברא אותם.
אז ברור,שגם במקהלה יכולים להיות כאלו וזה לא קשור לעובדה שהם עסוקים במשהו אחר.
(טוב שלפחות קיים מקום,בו הם קוצרים הצלחה ומוכיחים יכולות ולא נגררים מאחור.)
קיימים עוד מבוגרי המקהלה,שהמשיכו הלאה בלימודים אקדמאים והצליחו מאד.
אידי- קישור,משו... כדי לסבר את העין :)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 15:32 |
|
| |
נטסון - תודה לך על התגובה המפורטת! כיף לקרוא, ונותן כוח להמשיך :)
ככה: אלי לא היה בארץ, זאת אני שהייתי במופע בארה"ב. עקיבא שלנו עניו מדי, שאלתי גם שאלות שעסקו בכשרונותיו המגוונים ודברים כאלה, אז הוא לא הרגיש נוח עם זה... ולגבי ההערה המסכמת שלך - אמת ויציב! וגם תלוי באילן גבוה של נחום סטארק בראיון לשירו לו מתקופת מיאמי 25. 
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 17:47 |
|
| |
עכשיו מצאתי את הזמן לצפות בזה, בניחותא.
ראשית יישר כח לעורכים(אידי ועידודו) את הוידאו. לקחת כמה שעות וידאו ולתמצת בכמה דקות, זה זמן. לכן, זה השקעה!זה עבודה! מעניין אם עקיבא צפה בזה. תודה ל"מראיינת הבית" אידי. לצלם -אלי שלא ידעתי בכלל שהיה בארץ. ולמתרגמת מילקי. ------------------
מותר לשאול מה הסיבה שעקיבא צינזר את רוב הראיון?
-------------------
הערה קטנה: אם היתה מחשבה למישהו שכל הילדים בפרחי מיאמי , לא מהמצטיינים בלימודים(בלשון המעטה)ועוסקים בדברי חולין, עקיבא בא והוכיח אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 22:06 |
|
| |
תודה! המילה? אני רואה שהיא בכלל לא חדשה... היא מופיעה שם בכמה הטיות אפילו:) לא נורא!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 21:47 |
|
| |
חחח... בכיף! ואמן!  (תמלול זאת לא מילה חדשה... אמנם היא לא מופיעה כערך בפני עצמו בויקימילון או בוויקיפדיה, אבל כאן הכי קרוב: תהליך תרגום)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2012 21:44 |
|
| |
אידי תודה רבה על התמלול (עוד מילה נוספה ללקסיקון של האקדמי'ה לעברית שע"י פורום פרחי מיאמי:)
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אתם מצילים אנשים לרדת לתהומות התסכול. כי יש לי בעי'ה עם השמע פה וגם- האמת-כי אני מעדיפה לא להכנס לאתרים שאני יודעת שלא כדאי... כי אין לי חסימה שיעשו את זה בשבילי... אז הסתקרנתי לדעת... וברוך ה' שתמללת. זה ממש עזר לי!
תזכי למצוות! ולגאולה שלמה בקרוב ברחמים עם כל עם ישראל!
אמן... (בטח לא התגוננת מההצפה  )
תוקן על ידי תמרור25 ב- 23/12/2012 21:49:13
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2012 13:42 |
|
| |
בשמחה :) ובאמת חשבתי מה המסר המרכזי... תמצתת את זה לעניין! 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 21:43 |
|
| |
אידי,תודה רבה רבה ויישר כח אכן מסר פשוט ונכון "אין דבר העומד בפני הרצון" עקיבא יש לך את זה!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 02:05 |
|
| |
תודה לכולכם על ההערכה :) בהחלט מעודד להמשיך הלאה, והעבודה באמת לא פשוטה. (ציבי - התובנות שלך :))
משיחמשיח - בשמחה! הנה התמליל המלא:
זה הרבה עבודה! הרבה עבודה, נכון... אני מניחה שזה שעות על גבי שעות על גבי שעות ללמוד... אתה יודע, אף פעם לא ראיתי שום אמריקאי זוכה בחידון התנ"ך! זה נכון, אני חושב שמ 1996 שמישהו (אמריקאי..) הגיע למקום השני זה לא קרה.. אז זה מאד מיוחד בעיני להגיע למקום השני. יש לך מסר כלשהו לכלל ישראל, אחרי שזכית בחידון התנ"ך? (זוכרים שהוא הבטיח לנו שיחשוב על מסר...? J) כן. כל אחד - אם למישהו יש מוטיבציה, אם יש לו רצון ללמוד תנ"ך ואהבה לתורה - אפילו מאמריקה, ולמרות שהוא לא יודע, אבל אם יש לו מספיק מוטיבציה, ורצון להשקיע, ללמוד גמרא ותורה, הוא יכול להשיג את זה. זה פשוט עניין של רצון. עקיבא אברמוביץ, תודה רבה לך!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 01:17 |
|
| |
וואו יפה ומדהים....איזה השקעה ! איזה עריכה .....
אהבתי מאד את הרעיון של הצילומסך של התגובות
תמשיכו להפתיע אותנו !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2012 12:09 |
|
| |
תודה גדולה לכם...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2012 23:22 |
|
| |
תודה רבה על כל ההשקעה! כל מילה נכונה! עלו והצליחו! אמן...
|
|
|
|
|