| נשלח ב-19/12/2012 15:19 |
|
| |
יד קלה על ההדק?
גם את האשכול הזה אפשר למחוק. אבל אפשר גם לדון בו על מדיניות כתיבה ומחיקה.
הספקתי לראות כאן אשכול שפתח מאן דהוא, מחבר קומיקס. לשמחתי, לחצתי על הלינק וגיליתי נסיון מעניין ליצור קומיקס. זה לא התחום שלי ולא בילוי הזמן החביב עלי, אבל אפילו אני נהניתי.
לפי הנראה באתר, בעל הקומיקס אינו יכול להרשות לעצמו להדפיס את החומר שלו, אז הוא מפיץ אותו בינתים וירטואלית.
לא הצלחתי לקבל רושם ברור אם המחבר הוא בעד החרדים והדתיים או נגד. אם הוא נגד, וזה קומיקס שצוחק עלינו, המחיקה מובנת. אבל אם הוא אדם שמחפש פרנסה, לכל הפחות אפשר היה להשאיר את האשכול ליום או יומיים כדי שהחברים כאן יוכלו להתרשם, ובינתים להודיע שזה יימחק ומושאר לזמן.
כמובן, זו רק הצעה. ומנהלי הפורום יחליטו מה לעשות.
למרות שאיני ממליץ על קומיקס בתור ספר, זה עדיין נמכר בחנויות ספרים ויכול לענות בדוחק גדול על ההגדרה של שם הפורום, או אולי לא?
בינתים, עד שיחליטו אם לתת זמן לפירסום, הנה הלינק לאתר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2012 08:31 |
|
| |
במסגרת הדיון בעניין המחיקה לא מזמן נפתח כאן אשכול בירור מקורות בנושא מצוות אהבת ישראל והנה יום לאחר מכן הוא הוסר משום מה
מעניין לדעת, האם מצוות אהבת ישראל אינה מובאת בספרים ואינה בגדר הקשור עם "ספרים וסופרים" או שהייתה סיבה אחרת כלשהי למחיקתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 16:23 |
|
| |
במקור הרעיון שלי הוא לאסוף כמה שיותר חוו"ד מהציבור על תוכן הקומיקס, האם הוא בסדר, האם הוא יתקבל בקרב הציבור החרדי/דתי, האם הוא לא מספיק חינוכי לטעמכם?... דברים מהסוג הזה.. שם הפורום הוא ספרות וספרים, והקומיקס אכן הולך להפוך לספר בקרוב מאוד בעז"ה, זה היה נראה לי הפורום ההכי מתאים (יחסית לשאר הפורומים לפחות)..
תוקן על ידי yoyoBL ב- 20/12/2012 16:27:07
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 11:39 |
|
| |
מרחביה
מצויין. אמנם דומני שהפירסום היה בגלל שזה נועד להפוך לספר, אבל איני בא לדון בשאלות פרטיות. יבואו בעלי הפורום וישחטו את השור (אמור להיות משחק מילים בלבד).
ולגבי אשכול "הלינקים", אפשר לשנות את השם של האשכול הזה וממילא יבינו מדוע הוא נולד...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 10:15 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | מרחביה
קומיקס ממש אינו שייך לעצור חושבים, אבל זה עדיין סוג של חיבור ספרותי. לא תורני אמנם.
כתבתי לעיל מה הייתי עושה. למשל, בעצור יש אשכול של "ספריה וירטואלית" שבו ניתן לציין לינקים. מסתבר שאם היה שם את הלינק שם, לא היו מוחקים אותו אלא רק מציינים שהוא לא בדיוק נושא עצכחי. אם היו מוצאים בקומיקס שלו מקום לדיון, למשל על הקומיקס כתופעה שמחליפה קריאה, או על המידה שבה הקומיקס חדר לציבור החרדי, היו יכולים לפתח דיון או אף לפתוח לו אשכול.
שים לב שלא כתבתי להשאיר את האשכול לתמיד, אלא רק לתת זמן מסויים. כמובן זו לא החלטתי ורק המלצתי. איני יודע מה שיקולי הניהול כאן, ויתכן מאד שאילו הייתי מנהל כאן (וכרגע אני גם לא מנהל בעצור) הייתי רואה את הדברים אחרת. לא כתבתי אלא מנקודת ראותי שלי. |
|
זמני קצר מאוד כרגע, לכן אגיב בקצרה ואולי ארחיב בהמשך:
קומיקס הוא צורת הבעה. כמוהו ככתיבת פרוזה, כתיבה פואטית, ציור קריקטורות או רישום בפחם. הקישור המדובר אינו מוביל ליצירה ספרותית, או לספר קומיקס, אלא לבלוג שתכניו מוצגים בצורת קומיקס. ישנם ברשת מיליוני בלוגים, רובם פרוזאיים, מיעוטם אמנותיים יותר או פחות. הצד השווה לכולם הוא שהם בלוגים. לא ספרים. לענ"ד הפורום הזה אינו מקום לפרסם בו כל הגיג שמועלה על המרשתת, אם כי מצד אופיו החברתי של הפורום (להבדיל מזה ה"מקצועי") יש מקום אולי לפתוח אשכול יעודי בו ימליצו החברים על כתבות ופוסטים שכתבו או שקראו ומצאו חן בעיניהם (מבחינה זו יש להשוות לאשכולות 'קישורים לכתבות/מובאות' בעצכ"ח, ולא למשנהו שהזכרת).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 09:29 |
|
| |
ישנם אשכולות ייעודיים לנושאים כלליים, הנוגעים בשולי הכותרת "ספרים וסופרים", דוגמת הצעות עבודה, חיפוש ומכירת ספרים, בירורים ועזרה. הפרסום המדובר אינו נופל לפי עניות דעתי תחת אף אחת מהקטגוריות האפשריות הנתונות במטרות הפורום.
כמובן שהדיון הנוכחי הוא בהחלט מהותי, ובמקומו בהחלט כאן...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 00:33 |
|
| |
טוב קודם כל אני שמח שנפלתי על האשכול הזה, תודה רבה לך מיימוני שנתת צ'אנס, וממש הצחקת אותי כשכתבת "אם המחבר הוא בעד החרדים והדתיים או נגד" איך אני יהיה נגד החרדים והדתיים, כשאני דתיי בעצמי?? אנוכי צייר קומיקס פשוט ש-95 אחוז מכם כנראה ראו עבודות שלי ולא יודעים שזה אני :) ואני ממש ישמח אם יתנו צ'אנס לאשכול שפתחתי, זה היה לצורך דיון על התוכן, ולא חלילה פרסומת..
תוקן על ידי yoyoBL ב- 20/12/2012 00:49:15
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 23:33 |
|
| |
מרחביה
קומיקס ממש אינו שייך לעצור חושבים, אבל זה עדיין סוג של חיבור ספרותי. לא תורני אמנם.
כתבתי לעיל מה הייתי עושה. למשל, בעצור יש אשכול של "ספריה וירטואלית" שבו ניתן לציין לינקים. מסתבר שאם היה שם את הלינק שם, לא היו מוחקים אותו אלא רק מציינים שהוא לא בדיוק נושא עצכחי. אם היו מוצאים בקומיקס שלו מקום לדיון, למשל על הקומיקס כתופעה שמחליפה קריאה, או על המידה שבה הקומיקס חדר לציבור החרדי, היו יכולים לפתח דיון או אף לפתוח לו אשכול.
שים לב שלא כתבתי להשאיר את האשכול לתמיד, אלא רק לתת זמן מסויים. כמובן זו לא החלטתי ורק המלצתי. איני יודע מה שיקולי הניהול כאן, ויתכן מאד שאילו הייתי מנהל כאן (וכרגע אני גם לא מנהל בעצור) הייתי רואה את הדברים אחרת. לא כתבתי אלא מנקודת ראותי שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 16:58 |
|
| |
איך זה קשור לפורום? האם כל בעל בלוג יכול לפרסמו בכל פורום, קשור ושאינו?
ובמילים אחרות -
למה לא פתחת אשכול זהה גם בעצכ"ח?!
|
|
|
|
|