בית פורומים עצור כאן חושבים

יום יבוא יום יבוא, האומנם ? (חרדים יורדים מהארץ ?)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/1/2013 18:42 לינק ישיר 
יום יבוא יום יבוא, האומנם ? (חרדים יורדים מהארץ ?)

ראו את הגירסה החדשה מבית לאטמה לשיר היפהפה "יום יבוא" כאן בדקה 2:00

https://www.youtube.com/watch?v=6gnPK1TJDlk

השאלה הפשוטה היא האומנם ?

המלחמה היא החלק הקל, 14 שנים לקח ליהושע, כמה שנים לעולי בבל ?! כמה שנים לבן גריון ?!

החלק הקשה היא בלהחזיק בה,
להחזיק בה יש כללים אחרים לגמרי, והיא כמובן לישב את הארץ, והעיקר היא להקים משפחות, והיותר חזקים רעיונית וערכית יקימו משפחות גדולות,

כל זה פשוט מאוד:

מהי החלק הכי קריטית להחזיק בה ?
אומרת לנו התורה\התבונה "השמיטה"
בלי שמיטה וכל חוקיה אין סיכוי להחזיק בה, ראו התוכחה (=הגלות המר) בתורה היא רק על שמיטה וחוקיה,

מהי שמיטה וחוקיה,

שכל נולד נולד עם אדמה\נחלה ומקור פרנסה והיא לא נמכרת לצמיתות,
הכסף נשמט כל שבע,

המצב היום היא שצעירים מעדיפים לקנות דירות באיטליה (30000 אלף יורו = מאה אלף שקל) ובעוד ערים באירופה,
בכדי לקבל אזרחות (שזה בכל מדינה אחרת) אתה צריך להעסיק כמה מקומיים ותו לא.

אנו חייבים להבין שחברה לא יכול להיסמך על ערכים וציונות או סתם על מצוות ישוב ארץ ישראל,
מהסיבה הפשוטה כי הערכים\הציונות\מצוות יישוב ארץ ישראל וכדומה הם אמצעים,
הם אמצעים לדבר אחד, לקיום נצחיות האדם הפרטי, שזה אומר להקים משפחה לדורי דורות,
אם הוא לא יכול להקים משפחה אז מה לו כל הערכים האלה,
הוא יוותר עליהם, או יחשוב בטעות שהוא ישרוד בגלות, (והוא לא ישרוד זה ברור, הוא יתבולל שם או יהיה שק חבטות בכל מהפיכה חברתית כלכלית, שמגיע במחזוריות של כל שני דורות = שבעים שנה,)

בקליפ הנ"ל הוא (התמים) נזעק על ההיגיון הכלכלי שאם רק נבנה ביהודה בשומרון אז הדירות יפלו,
האם יש לו מושג כמה דירות ריקות יש ? (בערך 150 אלף) האם יודע כמה דירות בונים בכל שנה בשנים האחרונות ?
אין פינה אחת בארץ ישראל שלא בונים, בונים מגדלים בכל חור,
אז איפה ההיגיון שלך ילד תמים שכמותך ???

כדי שתבין איפה ההיגיון אני הסביר לך,
תחשוב על עשיר שפונה לאנג'ל ולברמן וקונה את כל הלחם של מחר,
פונה לתנובה וקונה את כל החלב של מחר,
פונה למדינה וקונה את כל המים של המדינה, (סילחה את המים כבר מכרו, ולכן זה עלה 150% )
וכל מי שצריך (וכל אחד צריך) לחם וחלב ומים חייב לקנות אצלו, לחם ב50 שקל וחלב ב100 שקל,
אם תשאל שלא יהיה כסף לקנות, אז יש פיתרון פשוט, לקחת משכנתא,

בדיוק זה מה שקרה בדיור,
(נכון בלחם וחלב עוד לא נותנים לעשות זאת, את המים כבר מכרו, במילא אין סיבה למה שזה לא יקרה בלחם ובחלב,
ואולי גם נשלם על האוויר בסוף,)
כל זמן שאפשר לקחת משכנתא לכל החיים שאתה ואשתך יישלמו כל חייך, יעבדו כל החיים לבנק, אז למה שיירד הדירות ??
להפך לעשירים כדאי לשים את כספם דווקא בדיור, כי אתה ועוד כמה מספיק פראיירים לשעבד את עצמכם לבנק,
זה הסיבה היחידה שבונים בלי סוף מגדלים בכל חור,

אם פעם שמענו רק מחילונים שיורדים מהארץ,
בזמן האחרון אנו שומעים כבר גם מחרדים ודתיים שחושבים לרדת מהארץ, (ויש כבר שעשו זאת, כל הדיבורים של איטליה וכדומה היא לא חלום היא מציאות עכשיווי,)
פעם חרדי\דתי קיבל עזרה מההורים, היום אין זה כך, ההורים עצמם לא גמרו לשלם את הדירה שלהם, אייך הם יכולים לעזור לצאצאיהם ?

אני לא מבין איפה עיתון המשפחה או כל עיתון עצמאי ? מילא היתד והמודיע לא יעשו תחקיר על ירידת חרדים מהארץ
אבל עיתון המשפחה ושאר העיתונים העצמאיים ??

תוקן על ידי maxmen ב- 05/01/2013 18:59:51

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2013 00:11 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
נכון אני תמים- תמים באמונתו, 
אם החוק חשוב יותר מישוב א"?י- התשובה היא כן- הנביא אומר ציון במשפט תפדה.ושביה בצדקה.-משורש צדק.

זה לא משנה מה חשוב לך או לי, משנה מהן התוצאות,
ובכן התוצאות היא שאם החוק לפני התבונה והישר הצדק והמשפט, אז על זה נאמר שלא חרבה ירושלים אלא מפני שעמידו דבריהם על פי דין = חוק,

ירוחם היקר אין לי ויכוח איתך, אני פשוט אומר לך את האמת, זה לא כל כך משנה אם תקבל את דברי או לא, זו יהיה אמת אחרי שאני ימות וזה היה אמת לפני שנולדתי,

כל מי שמעמיד את החברה ואת הצדק והישר בפני החוק ?! מחריב את החברה !!!
חז"ל הבינו זאת כבר אז לפני אלפיים שנה וזה ממשיך להיות נכון עד ימינו,
צריך חוק, אבל האדם הוא לפני החוק, כלומר החוק בא לשרת אותו ולא הפוך, אם החוק נגד האדם, אז מבוטל החוק, ולא האדם,

ואותך  כאדם לא תמים אשאל.   למה המדינה החילונית. צריכה לממן אנשים שמתיחסים אליה כמוך. ושלא מכבדים את חוקיה וקיומה, ולא תורמים לביסוסה, ?

שוב אתה מתחיל עם הדמגוגיות ?
ואפי' אם נלך עם הדמגוגיות שלך, אז התברר ששליש הם דתיים\חרדים,  חכה עוד 20 שנה ועוד 20 שנה והחרדים והערבים יהיו כאן רוב מוחלט,
ואז תצטט את התובנות שלי דווקא נגדם,
תסביר להם אז, כמה היגיון יש בדברי מקסמן, החוק זה לא מעל הכל,

בבקשה תשובות הגיוניות. ולא אמירות שהם יותר מפלקטים מהגיון.

אני חושב שהסברתי טוב טוב מה הבעיה, אני לא דן על חרדים בכלל, אני דן על כל יהודי בארצינו,
אם תתן לו אפשרות להקים את קן המשפחתי שלו בארץ, אז יש סיכוי שהוא יקים כאן את הקן המשפחתי שלו, אפי' יכול להיות שירגיש כל כך בנוח ובביטחון כלכלי אולי יקים משפחה מרובת ילדים,
וזה תהיה גם תשובה בטחונית ודמוגרפית מול האיום האמיתי לאומה בארצינו,

אבל אם תתן לו רק היזדמנות שיוויונית לזכות בכל זה, אז כמו בכל משחק יש רק כמה ווינרים ורובם לוזרים,
אז הווינרים ירצו להיות ווינרים יותר גדולים וירדו מהארץ לשחק את המשחק השיוויוני במדינות ששם נותנים יותר היזדמניות,
והלוזרים יהיו חייבים לעזוב את הארץ כי פשוט אין להם ברירה,

במהרה לא תישאר כאן יהודי אחד, כי שניהם הלוזר והווינר לא יכולים לחיות כאן,
רק הערבים שלהם יש אדמות (אף אחד לא מעיז לגזול מהם אדמות) כי ניצלו את חוק התורכי שבחקלאות כובשים אדמה,
הם יכולים לתת לבניהם אדמה לבנות דירות עם ארבע נשים ולכל אישה קומה,
אייך אמר לי הערבי ממול לביתי ?! אתה יחמר אתה משלם שלש מיליון לדירה, אני בחצי מיליון בונה דירה יותר גדולה משלך,

אז ידידי ירוחם, עוד מאה שנה ויישארו כאן רק הערבים,

תוקן על ידי maxmen ב- 25/01/2013 00:15:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2013 23:35 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.אם חוניו היה מותח ביקורת על התנהלות הכהנים בבית המקדש בירושלים,

וכי לא בוז יבוזו לו?

וואו,,, ברוך השב, ברוך מחיה המתים (אני לא זוכר אם אחרי חודש או אחרי שנה מברכים מחיה המתים, נדמה לי אחרי שנה, אבל בכל זאת,) 
התגעגעתי אליך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2013 19:27 לינק ישיר 

מואדיב
גמרא מפורשת

חולין דף סג :  תנא: עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל.

מקס
נכון אני תמים- תמים באמונתו, 
אם החוק חשוב יותר מישוב א"?י- התשובה היא כן- הנביא אומר ציון במשפט תפדה.ושביה בצדקה.-משורש צדק.

ואותך  כאדם לא תמים אשאל.   למה המדינה החילונית. צריכה לממן אנשים שמתיחסים אליה כמוך. ושלא מכבדים את חוקיה וקיומה, ולא תורמים לביסוסה, ?
בבקשה תשובות הגיוניות. ולא אמירות שהם יותר מפלקטים מהגיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2013 18:15 לינק ישיר 

.

אם חוניו היה מותח ביקורת על התנהלות הכהנים בבית המקדש בירושלים,

וכי לא בוז יבוזו לו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 19:59 לינק ישיר 

אייזין כתב:
כאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ .

גרנו בארץ גושן והשביחה יותר מכל ארץ מצרים וזה מה שיקרה לנו כאן .

לא משנה איפה יושיבו אותנו ובאלו תנאים - תמיד נתרבה ונצליח .

אל תחלום חלומות שווא, אם ההנהגה החרדית לא תראה בזה כעיקר תורה, אז אנו ניפול כמו זבובים בדיוק כמו במצריים שיצא משם אחד מחמש\מחמישים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 19:55 לינק ישיר 

כאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ .

גרנו בארץ גושן והשביחה יותר מכל ארץ מצרים וזה מה שיקרה לנו כאן .

לא משנה איפה יושיבו אותנו ובאלו תנאים - תמיד נתרבה ונצליח .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 19:33 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

מה לעשות עדיין רוצים לשמור על מעט חוק במדינה.

אהרן ברק גם טען כך (בעניין קיצבת ילדים) והנה יורד הריבו ילדים,
זה בדיוק נקרא חכמי חלם,

אם אתה ירוחם חושב שהחוק יותר חשוב מישוב ארץ ישראל ?! אז אתה גם מהחכמי חלם !!!
אתה כמוהם עובדי אלילים ותו לא, עובדי אלילים המודרני,

חוץ מיזה אתה תמים מידי, אתה חושב שיש כאן עניין של חוק או מה,
יש כאן עניין של הקפיטליזם שזה הבנקים והקבלנים והנגיד שעומד להם 140 אלף דירות ריקות במדינה,
ואם אלפי חרדים ירוצו לחריש לקנות בזול אז ירדו ח"ו מחירי הדירות, והם ישארו עם הדירות הריקות,
אתה באמת חושב שזה מלחמה בין חילונים לחרדים ??? סליחה ירוחם היקר אתה תמים מידי,
בינתיים מי סובל מיזה ? הצעירים שמוכנים להוליד לאומה עשר\חמש עשרה ילדים,
שזה התשובה היחידה לבטחון המדינה, ובטחון האומה,

תוקן על ידי maxmen ב- 17/01/2013 19:36:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 18:37 לינק ישיר 

אוהדי בית"ר ירושליים היו אומרים בדיוק אותו דבר-
אם לא יתנו לנו מה שאנחנו רוצים! נשרוף את המועדון.

כפי שקראת היטב האגודות החרדיות הפרו את חוק המכרזים,
מה לעשות עדיין רוצים לשמור על מעט חוק במדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 17:11 לינק ישיר 
חכמי חלם ההנהגה שלנו,

ועדת המכרזים פסלה את הצעות העמותות החרדיות

מכה קשה לדיור החרדי: ועדת המכרזים של מנהל מקרקעי ישראל הודיעה כי היא פוסלת את הצעות ועד הדיור החרדי שאיחד בתוכו 13 עמותות חרדיות שהתמודדו במכרז לעיר חריש, וזאת בשל החשש להטיית מכרזים בהתארגנות עסקית. משמעות ההחלטה, כי הקבוצות האחרונות שאינן דתיות זכו במכרז (חרדים)

|
ו' בשבט תשעג 15:34 17.01.13
הדפסה
כאן תוקם חריש? - ועדת המכרזים פסלה את הצעות העמותות החרדיות
כאן תוקם חריש? (צילום: דף הפייסבוק של השר אטיאס)
*-- RELEVANTI_ARTICLE_START *

מכה קשה לפתרון הדיור החרדי: ועדת המכרזים של מנהל מקרקעי ישראל הודיעה כי היא פוסלת את הצעות ועד הדיור החרדי שאיחד בתוכו 13 עמותות חרדיות שהתמודדו במכרז לעיר חריש, וזאת בשל החשש להטיית מכרזים בהתארגנות עסקית.

המכרזים בחריש יצאו לדרך לפני כמה חודשים וכללו בתוכם מגרשים לבנייה של אלפי דירות. במשך התקופה פנו העמותות החילוניות שהתמודדו אף הם במכרז לוועדת המכרזים של המנהל במחוז חיפה בדרישה לפסול את הצעותיהן של 13 עמותות חרדיות.

לפני כחודש טענו העמותות החילוניות שהתמודדו אף הן במכרז כי העמותות החרדיות מאוגדות תחת ועד הדיור החרדי המאוחד, שפעל כקרטל ופעלו כנגד הוראות המכרז בחריש, כשמדובר בעבירה על חוק המכרזים ועל חוק הגבלים עסקיים. בפנייה שהעבירה חריש הירוקה נטען כי בכל ההצעות של העמותות החרדיות היו מחירי הקרקע מתואמים לכאורה.

הרשויות השונות העדיפו לגלגל את "תפוח האדמה" הלוהט מאחד לשני אולם היום כאמור החליט המנהל על פסילת ההצעות של וועד הדיור החרדי.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

מדובר במכה קשה בעיקר עבור ח"כ מאיר פרוש שהינו אחד החברים בבעלות של ועד הדיור המאוחד ויזם את פיתוחה ושיווקה של העיר חריש עבור הציבור החרדי במטרה שתהווה בעתיד עיר חרדית כדוגמת, אלעד, מודיעין עילית וביתר עילית.

אולם כעת נראה שהגולל נסתם על התוכנית השאפתנית וזאת משום שמשמעות ההחלטה היום הינה כי הקבוצות האחרות שאינן דתיות הן אלו שזוכות אוטומטית בתנאי המכרז דבר שישפיע בוודאות על אופייה העתידי של העיר ועל אורח החיים של תושביה כשהתקווה שיהיה זה עיר חרדית ודתית נמוגה.

גורמים פוליטיים מעריכים כי קבוצות הרכישה החרדיות יפנו כעת בערעור לבית משפט העליון אולם הדבר עשוי לקחת תקופה ארוכה עד שתתקבל החלטה סופית בנידון.

בנוסף, קיימת אפשרות כי הקבלנים שזכו במכרזים עם העמותות דרכן התמודדו יחליטו לפנות אל אלפי הנרשמים החרדיים ולשווק להם את הפרויקטים שייבנו, כך הקבלנים יודעים שיש להם קבוצה שתרכוש את הדירות. השאלה היא האם הם יסכימו להתאים את מחירי הדירות לאלו שהציע וועד הדיור החרדי.

מוועד הדיור נמסר בתגובה כי "העמותות קיבלו בצער את החלטת ועדת המכרזים. פעילות העמותות היתה ללא דופי ולוותה בייעוץ משפטי. כל עמותה תבחן את החלטת ועדת המכרזים ותקבל הכרעה באשר להמשך פעילותה בימים הקרובים".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יום יבוא יום יבוא, האומנם ? (חרדים יורדים מהארץ ?)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext