הרעיון הזה עלה לי במהלך נסיעה של שעה הביתה, ואם אני יושבת וכותבת אותו עכשיו במקום ללכת לישון - זה אומר שהעסק ממש בוער לי על קצה הלשון :) נתחיל!
ובכן: אחד המאפיינים שעושים זמר טוב הוא ההבעה של הקול. קול אמור להביע משהו. תחשבו על זה: אתם אמורים ללהק אנשים להצגה שתוקלט, אבל לא תוסרט. מה אתם עושים? יושבים ומנסים לאפיין את הקולות. לא את האנשים, לא את ההופעה, לא כלום. רק את הקול נטו: מה הקול הזה אומר? מה הוא מביע?
לא הייתי אומרת שלכל זמר יש קול מביע. לעניות דעתי - מי שלא הביא את הקול שלו לבטא משהו, יכול אולי למלא אולמות ולהלהיב אלפים - אבל להתחבר לשירה שלו עצמה, בלי השואו מסביב, השירים המוצלחים והסייעתא דשמיא שמביאה אותו לפסגות (מפרגנת, למה לא) - יהיה קצת קשה.
אגב, יכולים להיות שני זמרים עם קול דומה מבחינה מוזיקלית - ועדיין, כל אחד מהם יביע משהו אחר (או שלא יביע...). כי חוץ מיכולת שירה, לקול יש גם אופי.
מקווה שהצלחתי להביע את עצמי כמו שצריך - להלן יבואו כמה דוגמאות מהפייבוריטים שלי, ואתם מוזמנים לעלות על הגל ולהמשיך לנתח את הקולות האהובים עליכם.
לא לשכוח - זה לא אשכול ניתוחים פסיכולוגיים ואישיותיים של האיש שמאחורי הקול. אנחנו מנתחים את הקול עצמו.
היי. אני חדשה בפורום. ישנה במוזיקה. לדעתי הקול של ליפה מאוד מיוחד. אך אם נאזין לשיר שלו באנגלית.ניתן לחשוב שמדובר בזמר לא יהודי. לדעתי הוא מעולה בשירי רגש
אידי כתב:
הקול של ליפאקול נחוש מאוד - "אני אשיג את מה שאני רוצה". החלטי, לא מוותר. קול שלא נכנע ולא מרים ידיים בשום מצב. קול שיודע בדיוק מה הוא רוצה מעצמו.
תוקן על ידי אידי ב- 07/01/2013 00:08:01
נשלח ב-16/1/2013 15:01
אכן כן הגדרת בדיוק
נשלח ב-15/1/2013 21:59
מכייפת, נראה לי שמה שהזכיר לך את הרב גרוסמן אצל מ.ב.ד זה הטוב לב והחום שמוקרן מהם.
אני צודקת?
נשלח ב-15/1/2013 21:23
הקוןל של MBD קול חביב לבבי מלא רגש ועוצמה צלול עמוק ובקיצור מושלם זה לטעמי!
נ.ב. הזכיר לי קצת את הרב יצחק דוד גרוסמן ממגדל העמק (למי שמכיר) לא יודעת למה
נשלח ב-13/1/2013 00:58
האלן כתב:
נו מה יהיה חברה אף אחד לא מוכן לקחת על עצמו להגדיר תקול של מרדכי?
אני חושב שלפני שמנסים להגדיר את הקול שלו צריך לשאול האם מדובר על הקול שלו כיום או בעבר ? כי אני חושב שדי מב"ד מיצה את עצמו. פעם מרדכי בן דוד היה מלך . אבל היום הבשר היפה בקולו נהפך בעל כורחו למרקם קצת יבש, הצלילות נעלמה קצת. עדיין מנסה בכל כוחו למצות את היכולת המקסימאלית...גם בהופעות ניתן לראות שהוא מתאמץ.
נשלח ב-11/1/2013 13:30
נו מה יהיה חברה אף אחד לא מוכן לקחת על עצמו להגדיר תקול של מרדכי?
נשלח ב-11/1/2013 00:25
אידי כתב:
מוסיקאלי - שים לב שאנחנו מנסים לאפיין כאן מה הקול אומר לנו. (נחישות, שמחה, תמיכה... וכו'.)
הקול של שוואקי אומר לך משהו?
כלומר - אם היית צריך לתת לו תפקיד בהצגה מוקלטת (לא מוסרטת), מה היית נותן לו? תפקיד שמביע אילו תכונות?
הא... אז לא הבנתי את רעיון האשכול...
בכל אופן בהצגה מוקלטת לא יודע איזה תפקיד הייתי נותן לו, אבל בהצגה חיה הייתי נותן לו לסדר את הכסאות באולם... חחח
נשלח ב-10/1/2013 22:05
מוסיקאלי - שים לב שאנחנו מנסים לאפיין כאן מה הקול אומר לנו. (נחישות, שמחה, תמיכה... וכו'.) הקול של שוואקי אומר לך משהו? כלומר - אם היית צריך לתת לו תפקיד בהצגה מוקלטת (לא מוסרטת), מה היית נותן לו? תפקיד שמביע אילו תכונות?
נשלח ב-9/1/2013 21:15
אידי כתב:
קול מתוק לדעתי זה יעקב שוואקי. למרות שמעבר לקול המתוק שלו אין לי הרבה מה לומר... אולי שבדיסקים הוא שר לא רע ...
שוואקי מתוק? זה חידוש. למה אתה מגדיר אותו כמתוק, מוסיקאלי?
אני מחכה שמישהוא יגדיר את הקול של מ.ב.ד
גם אנחנו מחכים
כי יש לו קול טוב ונעים מאד, לא בס ומחוספס, וגם כשהוא עולה גבוה זה לא נשמע צרחני ומעצבן כמו 2 זמרים שאני חושב עליהם עכשיו שאם אני אזכיר את שמם אולי יתנפלו עלי פה... חחח
ושלא תטעי אני לגמרי לא מאוהדיו אין לי בבית אפי' דיסק אחד שלו למה ? כי להגיש הוא לא יודע ולכן הוא לא מספיק מעניין אותי וזה מתבטא בעיקר בהופעות ששם הוא נורא.
נשלח ב-9/1/2013 18:40
מוסיקאלי כתב:
קול מתוק לדעתי זה יעקב שוואקי. למרות שמעבר לקול המתוק שלו אין לי הרבה מה לומר... אולי שבדיסקים הוא שר לא רע ...
שוואקי מתוק? זה חידוש. למה אתה מגדיר אותו כמתוק, מוסיקאלי?
גם אנחנו מחכים
נשלח ב-9/1/2013 18:39
פסנתר_כנף כתב:
לא הייתי מגדיר את הקול של אלי גרסטנר כ'קול מתוק'.
'תחושה של כיף' זה כבר משהו אחר.
מסכימה... לזה התכוונתי כשאמרתי שיש לו קול "קוּלי".
אני לא יודע להסביר במילים מה זה 'קול מתוק', אבל אולי אידי תושיע.
איזה כבוד :) דווקא הסברת את זה מצויין בהודעה הקודמת שלך - כמו מישהו שמדבר עם ילד קטן, ובגלל זה הוא נשמע נורא מתוק - כי אחרי הכל, ככה נהוג לדבר לילדים. למשל, את המשפט "בוא נלך לסבתא" אתה יכול להגיד לאח שלך בקול נורמלי, ויכול להגיד לאחיין בן ה-4 בקול מתוק וחמוד. נראה לי שאתה מתכוון שלפעמים יש שירים שצריכים להיותך מוגשים בטון קשוח יותר, או אולי פשוט - בגובה העיניים, בלי החיוך המתוק שמלווה את סגנון "הגננת נחמה"... הבנתי נכון?
--- נ"ב... דעתי האישית על גרטנר היא דווקא מאוד לחיוב, אהבתי דווקא את הסגנון המתוק שלו :)
נשלח ב-9/1/2013 04:43
פסנתר_כנף כתב:
גם עליו אני יוסיף שיש לו הרבה מתיקות לדעתי ! (פסנתר....?) וגם הקול שלו עושה לי כזה תחושה של כיף .
תחושה של כיף' זה כבר משהו אחר.
תוקן על ידי פסנתר_כנף ב- 08/01/2013 23:47:45
תוקן על ידי מוסיקאלי ב- 09/01/2013 04:42:18
נשלח ב-9/1/2013 00:01
פסנתר_כנף כתב:
לשלומי גרטנר יש קול מאוד יפה, אבל הוא לא מתאים לכל שיר, י
הוא לא מתאים לקול שיר זה אני בטוח . לטעמי הוא לא מתאים בכלל בשביל להקפיץ שמעתי אותו לא מזמן בחתונה בארץ והיה ממש חלש. הבחור טוב לדיסקים ולשירי רגש , אבל בגלל שהשירה שלו מאד עדינה, אבל אני לא חושב שזה קשור למתיקות. שאתה אומר שהוא לא מתאים לקול שיר זה בגלל המתיקות או העדינות שלו ?
נשלח ב-8/1/2013 23:44
סטריאו כתב:
גם עליו אני יוסיף שיש לו הרבה מתיקות לדעתי ! (פסנתר....?) וגם הקול שלו עושה לי כזה תחושה של כיף .
תחושה של כיף' זה כבר משהו אחר.