בית פורומים עצור כאן חושבים

הוכחות לפוליתאיזם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2013 22:12 לינק ישיר 
הוכחות לפוליתאיזם

כבר זמן רב שהפוליתאיזם העתיק מושמץ תחת כל עץ רענן, כל הדתות הגדולות עושים צחוק מהם, כאילו מישהו באמת פעם האמין שהעץ אבי אתה והאבן ילד אותו, ועושים צחוק שעיניים להם ולא יראו וגו', כאילו הם לא שמעו אף פעם על סמלים ורעיונות דומים. ואין איש שם על לב לבאר צדקת אבותינו ("מתחילה עובדי עבודה זרה היו אבותינו"), ואת העומק שהיה ברעיונות שלהם. לכן קמתי אני לבאר את ההוכחות והטיעונים בעד הפוליתאיזם, ולבאר כי יש בה את רוב יתרונות התאיזם בלי החסרונות שלה. ואדרבה, יבואו כאן מגיני המונותאיזם וינסו להפריך את הטיעונים ולהראות איך הם דווקא צודקים.

ובכן, ההנחה הראשית שלי הוא כי עם האתאיזם איני מתווכח, רעיון האלוהות אינטואיטיבי ומתאים מאד לצורת החשיבה וההתנהגות של האדם, יש לה יתרונות גם מחשבתיים וגם התנהגותיים, האל מספק מחסה לאדם בעת צרתו, עידוד לעת פעולתו, נחמה על אבלו, ומוטיבציה להתנהגות טובה ומוסרית. מאז שאנחנו יודעים לספר על היסטוריה אנושית אנו יודעים כי הם האמינו באלים, מה שאומר שהם חלק מן ההוויה האנושית מאז שאנו מכירים אותו. וישנם כמובן גם את הטיעונים הפילוסופיים השונים המוכיחים את קיומם.

הבעיה רק שהמונותאיזם עם הטרור השכלי והפילוסופי שלה ניסתה לתת הסבר יותר גדול, ויותר קוהרנטי, בעוד שהיא רק הסתבכה עם יותר בעיות מאשר אלה שהיא התיימרה לפתור. כעד על כך, ניתן להראות שבתוך כמעט כל הדתות המונותאיסטיות הגדולות, השתלבו להם מרכיבים פוליתאיסטים, גם בנצרות, וגם ביהדות, מאחר והמונותאיזם הטהור הוא אנטי-אינטואיטיבי , אנטי- אנושי, ופרדוקסלי.

נמנה את הראיות האינטואיטיביות לקיום אל, ונראה איך כל אחד מהם מוביל לפוליתאיזם הרבה יותר מאשר היא מובילה למונותאיזם.

הטיעון האינטואיטיבי ביותר לקיום אל הוא הטיעון מן התכנון, כסיפור המדרש על אברהם אבינו, תאמר שבירה זו בלא מנהיג?. אמנם, האם אנחנו עדים לתכנון אחד בכל היקום? לאו דווקא בכלל. תגיד, יש מדענים שמחפשים כבר זמן רב את התיאוריה היחידה של הכל, כאש ימצאו אותו אולי תהיה לנו רמז למונותאיזם. בינתיים, ככל הנראה, אין תיאוריה כזאת, (וגם התיאוריה שהם מחפשים, עונה רק על חלק מאד מסוים ומוגדר מתוך המציאות). וממילא מה יותר מתאים, מתכנן אחד שתיכנן כל מיני מערכות שונות וסותרות, או מתכנן אחד לכל מערכת, אלהי הים ואלהי היבשה, אלהי האנשים ואלהי החיות, וכו' וכו'.

נעבור אל טיעון שכיח אחר, והוא הטיעון מן החוויה הדתית, או מן ההתגלות. גם כאן, ברור שהרבה יותר מתאים לזה ריבוי אלים מאשר אל אחד. קודם כל הרי התגלויות שונות הם שונים באופיים, וסותרים זה את זה גם בתוכן וגם במסר. בכדי להניח אלהים יחיד, צריך או להכחיש את נכונותם של כל התגלות אחרת פרט לזו שלי, דבר שאין לו כל טעם הגיוני. או להמציא תיאוריה מסובכת איך כולם בעצם אותו דבר בלבושים שונים (אע"פ שכאן אני איש מלחמה וכאן זקן מלא רחמים , וכו') הרבה יותר ישר וקל להסיק שקיימים אלים רבים, לכל אחד כפי מה שהוא.

אפילו ההוכחה של סיבת הסיבות, שרבים חושבים בטעות שהיא מובילה אל אל יחיד, כבר הכירו החכמים שהיא כלל לא מוכיחה דווקא אל אחד ולא שנים או יותר. ואדרבה, כאשר טוענים שהיא מובילה אל אל אחד מיד מתסבכים בשאלה מי ברא את האל, ואילו בפוליתאיזם הישן והטוב אין זו שאלה בכלל, כולם יודעים מי הוליד את האלים ואת האלות, ואין כאן שאלה בכלל.

מעכשיו נמנה מקצת מן הבעיות והפרדוקסים שהמונותאיזם הסתבכה בהם ללא מצוא, ונראה איך מציאות אלים רבים פותרת את כל הבעיות האלה. ובכן, ראש לכולם הוא הבעיה הידועה בשם בעיית הרע, השואל איך ייתכן בעולמו של אל אחד שחייב להיות אך טוב ומטיב יש כל כך הרבה רע ועוול, ואיך מן האחד שהוא תכלית הצדק יצאה עיוות הצדק והמשפט. והנה לפי דעתנו אין כאן קושיא כלל, שכן מי שברא טוב לא ברא רע, ואל אחד לטוב ואל אחר לרע, והמאבק בין שניהם הוא כל קורות ימות עולם. (הרעיון הזה אף נכנס לדתות המונותאיסטיות כביכול בדמות השטן, המוזכר בראש ספר איוב, היצר הרע, והסטרא אחרא של הקבלה).

כמובן שכל הבעיות העמוקות וכל הדיו שנשפך על שאלות דוגמת איך מטוב יצא רע, ואיך מאחד יצא הריבוי, וכל הפתרונות המסובכים שניתנו לכך, אינם עולות כלל בעולם פוליתאיסטי.

שלא לדבר על פרדוקסי הכל-יכולת, שנובעים מתוך הנחת אל אחד שכל הכח והיכולת בידו. ואילו לפי שיטתנו הרי שאין אחד שהוא כל יכול, אלא כל אל מופקד על תפקידו ויכולותו, ופעמים שהאלים נלחמים ביניהם והחזק יותר הוא המנצח.

ובבחינה אנושית, המונותאיזם טוענת תמיד לכתר המוסריות והאחדות האוניברסלית שהיא מקדמת, תחת הפירוד והברבריות הפגאנית. הה, כמה קל להפריך את הטענה הצבועה הזאת! אילו היו האומות המונותאיסטיות חיים בשלום, לא מגדירים את עצמם תמיד מול האחרים, כי הרי הם מאמינים באל אחד לכולם, היה משהו בטענתם. אבל ההיסטוריה הראתה בדיוק ההיפך, דווקא המונותאיזם הביאה את חוסר הסובלנות הכי גדולה לעולם, שהרי אנחנו המאמינים באל האחד והיחיד, והאל שלכם בכלל לא קיים. לפני כן היינו חיים בפלורליזם שאנן, כאשר כל אחד ידע שהאל שלגבול זה אינו האל שלגבול זה, והאל של עמי אינו האל של עמך, אמנם לעתים היו מלחמות, אך לא טוטליות, ולא באותו רציחה ו"לא תחיה כל נשמה", שהרי ידענו לתת מקום לכולם.

כל כך קל לראות איך כל הרעיון המונותאיסטי אינו אלא תוצאה של כוחניות ותוקפנות. וכי מה יכול להיות טענה יותר תוקפנית מאשר לטעון שהאל שלנו, לא די שהוא החזק ביותר, התקיף ביותר, הטוב ביותר, והצודק ביותר, הוא אף האל היחיד הקיים.! ואין אל מבלעדיו. (אילו היו באמת מאמינים באל אחד מופשט, הרי שהיה בזה סתירה גלויה, כי איך יהיה האל היחיד של כל היקום גם האל שלי. והרי זה סתירה מיניה וביה, די להראות הצביעות והכוחניות שבדעה זו)

שלא לדבר על הדחקת הנשים, והרי קודם לכן, היו אלים ואלות, בנים לאלים ובנות. ופתאום, הוכרז על אל אחד מופשט, אך כמובן, שהוא לא נשאר מופשט, האל האחד והיחיד הזה הוא גבר דווקא! וכל הנשים יתנו יקר לבעליהם מקטן ועד גדול..

שמא תאמרו, והרי אנו מאמינים בכתבי הקודש, ובהם נאמר שאין עוד אלהים מלבד האחד. ישמעו אזניכם מה שפיכם מדבר, באותם כתבי הקודש נאמר "כי גדול ה' מכל האלהים", משמע, יש עוד אלהים, אלא שלנו גדול יותר, לעניינו. ונאמר "אשר מי אל בשמים ובארץ אשר יעשה כמעשיך וכגבורותיך". משמע, יש עוד אלים, אבל "מי כמכה באלים ה'" מובן, אשר גם הפלגות אלו אין הכרח לפרשם כפשוטם, כטוענים שהוי"ה הוא הגדול שבאלים, אלא שאלו טופסים של שבח והודאה, כדרך שכל חתן אומר לכלתו שהיא היחידה והכי.. 

(למנהלים, אני יודע שאני חדש כאן ואיניבקי בתהליך פתיחת אשכול חדש, אך רחמו נא על אביכם תרח, ואל תשיבו פני ריקם)

תוקן על ידי תרחאביאברם ב- 10/01/2013 22:16:02

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2013 19:23 לינק ישיר 

הערות אחדות.

א. לא יהיו לך אלהים אחרים על פני. בתחילה, ההכרה האמונית שלנו משייכת את עם ישראל אל אלהי ישראל ואוסרת על העם הזה לעבוד אלהים אחרים. הדגש הוא בזיקה שלנו אל אלהי ישראל, ועל הדרך הראויה לעבוד אותו. תאולוגיה, רוצה לומר מחשבה עיונית מופשטת על האל, לא היתה עיסוקם של חכמינו. הם הסתפקו ב'משל למלך'. מחשבה בדבר קיום אל אחד ויחיד, בעל מציאות מיוחדת, בשונה מכל הנמצאים, כלומר מחשבה מונותאיסטית, - מחשבה זו היא רעיון של הוגים יווניים ועיסוקם במדע הטבע והמתמטיקה. לידי הכרה מעמיקה מה הם תכונותיו של אל זה לא הגיעו היהודים אלא עם מפגשם בעולם העיוני של היוונים.

ב. אוסף האלים מביא סובלנות. על כל פנים, כך הדבר בעולם היווני והרומי. לאל השמים שלי קוראים א', לאל השמים שלך קוראים ב', משמע א' ו ב' אחד הם. ואם חסר לך איזה אל אתה יכול להשאיל מן האוסף שלי.

ג. אל מונותאיסטי אמתי אי אפשר לתפוס ודאי לא לעבוד אלא בקושי רב מאד מאד. רוב בני האדם זקוקים לסבא רחום וחנון וכל יכול שידאג להם ויעשה צדק. אני אומר זאת בלי טיפת ציניות ולעג. זה צורך אנושי עמוק מאד מאד ויש להכיר בו. לכן את מקום הפסלים החליף אוסף של מלאכים, ואוסף של איקונים וצילומים, ונשמות קדושות היושבות על מצבותיהן למלא בקשות של מאמינים לפרנסה בריאות ופרי בטן. ולא חסרים אנשים חיים שעולים אליהם לרגל לקבל מהם ברכה וישועה, ולהתפעל ממבטם החודר עמוק עמוק. מבט חודרני מפורסם שכזה לא מנע מן האדון דנקנר לפשוט את הרגל שלו עם כספי החסכונות שלנו. אם פעם היה לאדם איזה פסלון חימר קטן מונח בפינת החדר כדי לפנות דרכו בבקשת סיוע מאל הרפואה או אל הגשם, היום אנחנו מחזיקים מלאי עצום של פסלים גדולים. אבל אלו אינם עשויים עוד חימר. התקדמנו, הלא כן?

ד. שלשת הדתות המונותאיסטיות הן דתות של אהבה. אבל אהבה זו היא מסוג מיוחד. אני אוהב את אלהים שלי בדרך עבודתי שלי, היא בלבד דרך הגאולה האמתית. לכן אני אוהב את כל ההולך בדיוק בדרכי על פי אמונתי. אם אתה חושב אחרת הרי אתה מונע את הגאולה, דינך לאש או לחרב...

ה. לכן יש לחנך 'לשמוע בקולו', כלומר לציית למורה שלך, 'כאשר יורוך'. לזכור 'מי שמך!', להיות מודע תמיד למקומך הנחות. 'ללכת בדרכיו' מתיר לך יותר מדי חופש מחשבה ומעשה, ואלו מסוכנים ובלתי נסבלים.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2013 22:58 לינק ישיר 

עוד מחמאה מבית מדרשי,
יש לך את כל הקרדיט שאאמין לך שאינך נפגע מהדיוטות כמוני,
ואין גם כל סיבה במקרה דנן להפגע ממה שכתבתי או לקחת אותו בתור השמצה אלא אדרבה...
ובכל זאת הינך מגיב כאחרון הנפגעים,
ולשם שינוי ,הפעם באמת לא הבנתי את דבריך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2013 20:51 לינק ישיר 

בילי, אנחנו כנראה מדברים בשפה שונה (על אף השימוש באותו כתב ובאותן מילים). זה לא נכתב באירוניה אלא בשיא הרצינות.
פעם חשבתי שאני לא מבין את המשפטים שלך (=החיבור בין המילים), אבל כעת השתכנעתי שאני לא מבין גם את משמעותן של המילים הבודדות. אתה משתמש בהן במשמעות אחרת לגמרי משלי.
אני מקווה שאת המשפטים הללו שכתובים בשפה שלי תבין לאשורם, אם כי הסיכוי לכך קלוש כנראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2013 17:52 לינק ישיר 

מה שהנני מעלה כאן הוא תחושה אמיתית לגמרי ללא נימה של לעג ,ובמלוא הכבוד

יאמר לזכותו של מיכי שיש לו את הקרדיט לזרוק רעיונות הזויים ללא כיסוי ,
הלואי עלי מחמאה כזאת
הרי מה מיכי מחפש כאן כבר שנים ללא שימאס לחזור שוב ושוב על אותם נושאים ?
הוא כותב ספרים ,מתוכח עם אנשים ,אולי אף מרצה באתרים מסוימים ,
כתיבתו בעצכ"ח ,ויכוחיו ,הגיגיו שהינו מעלה תוך כדי ,הם אלה שנותנות לבמות האלה להתקיים בבחינת וידעת היום והשבות אל לבביך,[שאגב עוזרים וטובים לשם שינוי לכל באי בית זה ,בבחינת שחת בערימה של מחט[ים],]
מומלץ לכל הוגה דעות
הוא יכול להתוכח ולזרוק סיסמאות ואם הוא מרגיש שידו על העליונה או שסברתו ראויה להיעלות על שולחן סטימצקי הוא אף מרשה לעצמו להעלות את זה בכתביו וספריו ,
אמת ויציב ,הרב מיכי האם אין הדברים תואמים את המציאות?
עד כאן הכול ראוי ,מבורך טוב ויפה,,
מה שקרה כאן הוא דבר אנושי ופשוט,בטחונו לעמוד באתגרים ולצאת בהם בלתי מנוצח גרמו לו לעמוד באתגר חדש ,
לזרוק כאן סיסמאות חדשות ולפתור בהם את בעיית הרוע בכדי למלאות בהם את שורות ספרו הבא ,
אלא שכאן הוא בפזיזות יתר הלך צעד אחד רחוק מידי והינו פוגע כבר באינטליגנציה של הציבור ובעצם פוגע באינטליגנציה שלו עצמו וחבל,
מה שנכון נכון ולא השמצה,ואם כן הרי הוא כמי שאינו ברוב מחמאות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2013 21:20 לינק ישיר 

אני חדש כאן, אבל רציתי להציע שכל מי שמפנה לאשכול מקביל, יכתוב את השם של האשכול, אחרת אין לאף אחד מושג על איזה אשכול מדובר..

כמו כן אני חושב שהדברים שהרב מיכאל כתב בנושא הרע בעולם ברורים, ואני לא מבין על מה יצא כל הקצף..
אבל כמו שכבר כתבו (אני לא זוכר מי) אין ממש אפשרות להוכיח שיש אפשרות למערכת חוקים אחרת טובה יותר, בפרט כשאנחנו עדיין לא מבינים לגמרי את המערכת הקיימת..

תוקן על ידי torko ב- 14/01/2013 21:22:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2013 09:55 לינק ישיר 

בילי, קח שיעור חינם קצר בלשון הקודש:

השמצה (ויקימילון): פגיעה בכבודו של אדם או במוֹנִיטִין שלו על ידי אמירה או כתיבה של עלילת דברים, דברי גנאי בלתי מבוססים, דברי דִּבָּה.

ציטוט של כל דבריך מלמעלה (שלא תאמר שהוצאתי אותם מהקשרם או משהו): 
כתיבתו בעצכ"ח ,ויכוחיו ,הגיגיו שהינו מעלה תוך כדי ,הם אלה שנותנות לבמות האלה להתקיים בבחינת וידעת היום והשבות אל לבביך,[שאגב עוזרים וטובים לשם שינוי לכל באי בית זה ,בבחינת שחת בערימה של מחט[ים],]
הוא יכול להתוכח ולזרוק סיסמאות ואם הוא מרגיש שידו על העליונה או שסברתו ראויה להיעלות על שולחן סטימצקי הוא אף מרשה לעצמו להעלות את זה בכתביו וספריו ,
מה שקרה כאן הוא דבר אנושי ופשוט,בטחונו לעמוד באתגרים ולצאת בהם בלתי מנוצח גרמו לו לעמוד באתגר חדש ,
לזרוק כאן סיסמאות חדשות ולפתור בהם את בעיית הרוע בכדי למלאות בהם את שורות ספרו הבא ,
אלא שכאן הוא בפזיזות יתר הלך צעד אחד רחוק מידי והינו פוגע כבר באינטליגנציה של הציבור ובעצם פוגע באינטליגנציה שלו עצמו וחבל,

נבדוק התאמה להגדרה המילונית: כתיבה של עלילת דברים, דברי גנאי בלתי מבוססים, דיבה. דומני שהכל כאן. הדגש הוא על "בלתי מבוססים". אם היית ימביא בדל נימוק לדבריך, לא היתה לי שום בעייה עם מילים קשות וגם ציניות. גם אני משתמש בזה, אבל אני עושה זאת ליד נימוקים. אני ממליץ לך לאמץ את המנהג היפה הזה, ולנסות לנמק את דבריך (וגם לשפר את הבהירות).

לא מצאתי בשום מקום שהכנסת מילות נימוסין חסרות בסיס והקשר מפקיעה את המונח השמצה. כלומר, גם אם אתה שותל מדי פעם ללא קשר את המילה 'קרדיט', 'אנושי', 'מבורך, טוב ויפה', זה לא ממש משנה את המצב. חשוב על מישהו שאומר לך שאתה אידיוט וטיפש, אבל זה  רק לזכותך ולקרדיט שלך וזה אנושי ומבורך ויפה. האם יש כאן השמצה או לא?

הבהרה נחוצה. כל זה לא נכתב בגלל שנפגעתי. ממש לא נפגעתי (באמת לא), אני רק מנסה לשקף לך את עצמך. הירידה להטחות כאלה נובעת בד"כ מאבדן עצות ומהיעדר נימוקים. אמנם זה אנושי ומבורך וטוב ויפה, ואני נותן לך קרדיט על כך....

אז לכן אני 'בחרתי' לראות זאת כהשמצה. כל אחד וה'בחירות' הלא מבוססות שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 22:04 לינק ישיר 

הרב מיכי
אז בכל זאת בחרת להתייחס לדבריי כהשמצה ,
ולא היא ,הרבה יותר מחמאה מאשר כל דבר אחר ,
אני גם חושב שהינך מסכים לרוב מה שכתבתי ,
אני חושב שכאן פשוט זרקת משהו לאויר בתור אתגר ואתה הולך ומסתבך ,
דוקא פסילות והשמצות כבודו עשה באשכולי שפתחתי אמש ,וללא נימוק ובטעם לפגם ,
בנושא הרוע איני רואה שום תכלית בלהכנס לנושא ולמעגליות של שאלות ותשובות אינסופיות,אולי אעשה את זה דוקא בתור סיכום כשנושא זה יעמוד לפני מיצוי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 21:25 לינק ישיר 

בילי, גם אני כותב ללא שום נימה של לעג.
יללות והשמצות אינן תחליף לטיעונים. אם אתה רוצה להביע עמדה, השתדל לנמק אותה ולהתייחס לגופו של עניין. רצוי גם לא להתעצל ולכתוב את הדברים בצורה בהירה ומובנת, אחרת קשה לדון איתך (באשכול בו ביקשת מהציבור להסביר את דבריך אין עדיין הבהרות כאלה. ייתכן שבכל זאת אתה צריך לעבוד חזק יותר על הבעת הדברים).

בעל, יכולת לשער שעל חוק פשוט כזה גם אני יכולתי לחשוב. הבעיה היא שחוק כזה אינו מאפשר לנו לחזות התרחשויות פיסיקליות (שזו מטרת התנהלות העולם על ידי חוקים, לפי הצעתי), כי לנו אין את היכולת לאבחן אנשים. אז כיצד נדע אם העצם יפול או לא? זה מצב שאין בו חוק (במובן הפיסיקלי).

תלמיד, כבר ענית בעצמך בשמי. אכן לגבי עצמים שאין להם בחירה אפשר לשקול הכל. ועדיין לא בטוח שאפשר לבנות חוק שיוציא את כל התוצאות הטובות בלי הרעות. גם אם אני יודע את כל מה שיקרה, אין זה אומר שאני יכול ליצור חוק שיבצע זאת (ויהיה בר חיזוי וכדומה). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 15:51 לינק ישיר 

מה שהנני מעלה כאן הוא תחושה אמיתית לגמרי ללא נימה של לעג ,ובמלוא הכבוד

אלא שכאן הוא בפזיזות יתר הלך צעד אחד רחוק מידי והינו פוגע כבר באינטליגנציה של הציבור ובעצם פוגע באינטליגנציה שלו עצמו וחבל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 15:26 לינק ישיר 

מיכי : "האם אפשר ליצור מערכת שבה החוק הקבוע הוא שכל עצם נופל לכדור הארץ, אבל בו בזמן כשיושב שם על הקרקע אדם טוב שום דבר לא יפול עליו? אי אפשר"

1.      אני בהנחתי שה' יודע עתידות  כולל מחשבות אדם וממילא היכן יהיה האדם.  חושבני שאתה חושב שאינו יודע. לגבי עצמים שאינם בני בחירה מדוע אי אפשר לשקלל הכל, הרי בעקרון הכל צפוי (אלא אם גם בזה אתה חושב שלא והיות חפץ פלוני מתחת החפץ הנופל תפתיע את ה')

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 15:09 לינק ישיר 

למה לא?
לעצם יש חיישן שמזהה אם הוא עלול לפגוע באדם ואז החוק עצמו משנה את התאוצה של החפץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 11:03 לינק ישיר 

תלמיד, אני חוזר בפעם האלף: זה לא סיבוך או קושי אלא נמנעה לוגית.
חשוב לדוגמה: האם אפשר ליצור מערכת שבה החוק הקבוע הוא שכל עצם נופל לכדור הארץ, אבל בו בזמן כשיושב שם על הקרקע אדם טוב שום דבר לא יפול עליו? אי אפשר, כי חוק כזה אינו חוק שמאפשר לנו לחזות את התנהלות העולם (כפי שהצעתי, ההנחה היא שהתנהלות על פי חוקים נועדה לטובתנו). בעצם משמעות הדבר היא שאין חוק פיסיקלי קבוע. לשון אחר: אתה מציע חוק שאינו חוק. זוהי סתירה לוגית ממש כמו משולש עגול.
האם יצירת חוק (?) כזה היא באפשרותו של הקב"ה? תשובתי היא: לא באל"ף רבתי (כי זה לא חוק). האם זו מגבלה על כל יכולתו? תשובתי היא: לא באל"ף רבתי (כי חוק שאינו חוק זו נמנעת לוגית ולא פיסיקלית).
אני באמת לא מצליח להבין מה לא ברור בדבריי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 10:22 לינק ישיר 

מיכי - אני בכלל לא בטוח. אתה צריך להגדיר את כל המטרות שלו, ואז לראות האם אפשר להשיג אותן על ידי חוקים אחרים שלא יהיו להם תוצאות רעות. אם אי אפשר, אז זהו חוסר אפשרות לוגית, וזה בדיוק מה שטענתי.
למתעניין עניתי באשכול המקביל.

ז.א. שאתה מקבל שיתכן שאינו יכול ליצור מערכת פיזית להשגת מטרותיו. האם?

את אי האפשרות ליצור משולש מרובע אני מבין שאנו בשכלנו יודעים שזה סותר ולכן חושבים שה' לא ירצה זאת (אינו סכיזופרן..), אבל ליצור מערכת מסובכת – שאין בה סתירה עצמית - להשגת מטרות גדול עליו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 00:39 לינק ישיר 

תלמיד, אני בכלל לא בטוח. אתה צריך להגדיר את כל המטרות שלו, ואז לראות האם אפשר להשיג אותן על ידי חוקים אחרים שלא יהיו להם תוצאות רעות. אם אי אפשר, אז זהו חוסר אפשרות לוגית, וזה בדיוק מה שטענתי.
למתעניין עניתי באשכול המקביל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2013 23:42 לינק ישיר 
יש אפשרות להטמיע יוטיוב?

תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 12/01/2013 23:43:23

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הוכחות לפוליתאיזם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext