| נשלח ב-23/1/2013 12:47 |
|
| |
בחירות 2013- מה הציק לי ביום הבחירות
הלכתי להצביע .
והיית מאוד חלוקה האם להצביע לג' או לש"ס
כיוון שבשניהם זה הצבעה לגדולי הדור
ואני יודעת שלה' אין העדפה על הרב הזה או הרב הזה.
בפתח לצערי נפגשתי בכמה בחורים אשכנזים חסידים שניסו לדחוף לי פתק של ג'
אמרתי להם נחליט בפנים
ואז הבנאדם אמר : ש"ס וג' באמת שאין הבדל
רק שש"ס זה מארצות ערב
וג זה מארצות אשכנז
ואז הרגשתי שאני מתפוצצת....
איך אתם מביישים ככה את המפלגה שלכם ???
שיגידו ששוב פעם האשכנזים גזענים
מספיק !!!!!!!!!!!
ערב - מה אנחנו ערבים????????????????
ארצות המזרח היה לך לומר - שוטה וכסיל ,
מתביישת שאתה שייך לעם שלי..
נפגעתי
ואמשיך להיפגע מכם אחיי האשכנזים....מעולם לא הראתם חיבה כלפינו...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 16:53 |
|
| |
הכל זה שטויות במיץ....תמיד יש תאנשים שמנסים להאשים את הצד השני .... מתוקה....אם היית רואה מה הלך אתמול תחת בייתי הקט .... שישה חברהס שסניקים כמעט הרימו אותי ואת אחותי על הידיים מהתלהבות ה"ניצחון" של שס...
את צכה להרגע קצת עם הנחיתות הנוראית הזו....תודי לאבהלה שבשמיים על המשפחה שקבלת ... ושימי פסססססססססססססססססססססס ארוך על העולם....
לכל צד יש מה ללמוד מהצד השני...
לכם לא יזיק מעט תרבות...
ולנו לא יזיק מעט מתכונים.....
(ותותי לא להרוג אותי על הסוף המר זה נאמר בצחוק......בתדודה שלי התארסה עם ספרדי אסלי!!!!!)
תוקן על ידי chanel_19 ב- 24/01/2013 16:57:33
אל תחכו לנסיך על סוס לבן...אתם תפסידו את ההוא על הפרארי....
תנו חיוך...אכלתם אותה!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 16:40 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  |
ללמוד/לבלות
|
|
אתה סובל מפיצול אישיות נוראייייי
טפל בזה אחשלו
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 16:09 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | מה הקשר ??? ארצות ערב זה לא אומר שאתם ערבים! בדיוק כמו שהמוצא הגרמני שלי לא אומר שאני נאצית !!
וליטאי אתה צודק חלקית, ש"ס דווקא מטפחת ומגדילה את הקיפוח כדי שישארו לה מצביעים.
|
|
תכלס...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 16:00 |
|
| |
תגידו, מה עובר עליכם?
מתמזגת, בחייאת זה נשמע שאת מבואסת לגמרי שנולדת ספרדיה..
הלווווו... את צריכה להתלהב שהקב"ה בחר לברוא אותך לבית ספרדי ולא להיפך!
בדיוק כמו שיש אצל בעלי החיים כלבים, חתולים אריות וכו' (ותסלחו לי שאני משווה לבע"ח, פשוט לא מצאתי דוגמא אחרת) כך יש ספרדים, אשכנזים, יהודים גויים, נוצרים, מוסלמים, סודנים ועוד.
את צריכה לשמוח בבחירה של ה'!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 15:55 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | יותר קל לשקוע ברחמים עצמיים ובהתבכיינות מאשר לעבוד קשה ולהגיע ולהישגים. וזוהי כל תורת העדתיות בארה"ק על רגל אחת. |
|
אמרה האשכנזיה המיוחסת ולא יספה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 15:29 |
|
| |
יותר קל לשקוע ברחמים עצמיים ובהתבכיינות מאשר לעבוד קשה ולהגיע ולהישגים. וזוהי כל תורת העדתיות בארה"ק על רגל אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 12:21 |
|
| |
הספרדים הגיעו מסוריה טוניס מצרים אירן תימן ועוד שזה כולם מדינות ערביות, זה לא הוףך את הספרדים לערבים, אף פעם לא אמרנו את זה ולא חשבנו את זה, אנחנו לא כמו החילונים, ובפרט כמו שנאמר למעלה על הסיוע שהגיש הציבור האשכנזי לספרדים, והאפליה ששוררת היום אינה באשמת האשכנזים, זו אפליה שהספרדים מייצרים ומלבים אותה ע"י טיפוח הרגשת הקיפוח העצמית.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 11:54 |
|
| |
מה הקשר ??? ארצות ערב זה לא אומר שאתם ערבים! בדיוק כמו שהמוצא הגרמני שלי לא אומר שאני נאצית !!
וליטאי אתה צודק חלקית, ש"ס דווקא מטפחת ומגדילה את הקיפוח כדי שישארו לה מצביעים.
תוקן על ידי שירלי19 ב- 24/01/2013 11:54:53
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 11:18 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | להגיד שהמזרחיים הגיעו מארצות ערב זו לא דעה, זו עובדה.
זה כמו לומר שרוסי הגיע מארצות סלביות ושאנגלי מקורו בארצות האנגלוסכסיות. |
|
יש לכם דרך מאוד לא עדינה לומר שהספרדים הם מארצות אחרות
לומר שהספרדים הם מארצות ערב
זה פגיעה בכבוד הזולת..
ותמיד הזלזול בלבכם בוער ,,, אפילו תדברו אחרת
יהודי אמיתי !!!! שאכן אוהב את אחיו ... ופוחד מהלבנת חברו..... שוקל טוב טוב את מילותיו לפני שהוא מכנה את הספרדי - ערבי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 00:44 |
|
| |
| מזדקן כתב: |  |
הציבור האשכנזי מסר את נפשו בשביל הציבור הספרדי, פשוטו כמשמעו. כשהספרדים הגיעו לארץ והציונים ניסו להעביר אותם על דתם, מי הפגין בשבילם? מי קיבל מכות כדי שהספרדים יוכלו לקיים מצוות? מי פתח בשבילם בתי ספר? ישיבות? ארגוני נוער? מי אלו שכיתתו רגלם בכל רחבי העולם לאסוף כסף בשביל חינוך הספרדים בארץ? מי אלו שהנהיגו את מוסדות החינוך של הספרדים? מי אלו שתרמו או התרימו סכומים אדירים, מאות מליוני דולרים, כדי לשקם את העדה הספרדית? מי פתח מפלגה בכדי לייצג את הספרדים? הכל נעשה על ידי האשכנזים, ליתר דיוק, הפלג הליטאי.
את לא צריכה להתנצל, אבל לא יזיק לזכור את האמת.
אז מה?
לכן האפליה מוצדקת ,ומותר לפגוע בהם?
|
|
אין שום אפלייה/קיפוח במדינה שלנו (חוץ מאולי ספרדים שרוצים להתקבל לישיבות אשכנזיות וסלקציה בכניסה למקומות בילוי מסויימים. אבל במקרים הנ"ל אם לא היה את הסלקציה הנ"ל גם הספרדים/מזרחיים לא היו רוצים ללמוד/לבלות במקומות כאלה.) והדברים ידועים ומובנים למבין הנבון. אולם במקום להתמקד בעשייה/מצע הגיוני כלשהו, תמיד קל לשלהב את ההמון ממגזרים מסויימים בקריאות על קיפוח ואפלייה שלא קיימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 00:17 |
|
| |
| מזדקן כתב: |  |
הציבור האשכנזי מסר את נפשו בשביל הציבור הספרדי, פשוטו כמשמעו. כשהספרדים הגיעו לארץ והציונים ניסו להעביר אותם על דתם, מי הפגין בשבילם? מי קיבל מכות כדי שהספרדים יוכלו לקיים מצוות? מי פתח בשבילם בתי ספר? ישיבות? ארגוני נוער? מי אלו שכיתתו רגלם בכל רחבי העולם לאסוף כסף בשביל חינוך הספרדים בארץ? מי אלו שהנהיגו את מוסדות החינוך של הספרדים? מי אלו שתרמו או התרימו סכומים אדירים, מאות מליוני דולרים, כדי לשקם את העדה הספרדית? מי פתח מפלגה בכדי לייצג את הספרדים? הכל נעשה על ידי האשכנזים, ליתר דיוק, הפלג הליטאי.
את לא צריכה להתנצל, אבל לא יזיק לזכור את האמת.
אז מה?
|
|
איזו אפליה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2013 23:33 |
|
| |
וואהה וואהה וואההה איך הגעתם לזה למען ה'??!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2013 23:14 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  |
את לא צריכה להתנצל, אבל לא יזיק לזכור את האמת. |
|
אז מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2013 22:16 |
|
| |
ואמרתי שאני נורא אוהבת אותך P=