ראש העיר אבוטבול : ליכלכת בענק, העיר מטונפת עד מתייייייייי
פסולת כמעט שבועיים ברח' נחל ערוגות פינת נחל שורק, בושה וחרפה
פינה באחד הרחובות באיזור רפאים , שתן על הריצפה נשירת עלים, בושה וחרפה
נשלח ב-4/2/2013 20:10
האמת היא שתעלומותי אודות תעלומות נפתרו
אם זה לא אבוטבול אז איש מטעמו
נשלח ב-4/2/2013 14:19
מה אתה רוצה, כאשר טוב לאנשים רוצים טוב עוד יותר. יש מנה רוצה מאתיים.
נשלח ב-4/2/2013 10:56
כל מילה, דבש!
נשלח ב-4/2/2013 03:48
לכל אלו שיש להם ביקורת על העירייה (ובצדק) אני רוצה לומר את הדברים הבאים:
ראשית אני חוזר שוב תפנימו שהמינימום בשביל לומר אם העירייה הנוכחית היא טובה או לא, צריך לעשות מדד של חיובי מול שלילי ובחיובי לעירייה הזו ובמיוחד לעומד בראשה ישנם הרבה השגים בקדנציה הנוכחית ואמנה את המרכזיים שבה כפי שאני זוכר כרגע.
1. הוצאה לשיווק ובנייה של אלפי יחי"ד, הנמצאים בשלבים שונים של בנייה.
והערה חשובה על סעיף אחד ראשית זו הייתה שליחותו המרכזית של ראש העיר הנוכחי מטעם גדולי ישראל, מי שזה לא מוצא חן בעיניו השיקול הזה מול שיקולים אחרים שנדחו לטובת העניין הזה, כנראה לא מפנים ולא יודע מספר דברים ביניהם: מה המשמעות של תוספת של למעלה מ-5,000 יחי"ד בשלבי בנייה שונים במצב הנוכחי או גריעתם של 5,000 יחי"ד, ולא הייתה שום ברירה אחרת לטובת קידום הבנייה המאסיבית הזו (ולא מדובר במחווה מרצון אלא בהסכמים פוליטיים וקואליציוניים) אלא לתת לבלעיש את הסוכריות שלו גם במציאות שאנו נפגעים מעט מהתנהלות זו.
וכנראה כמה פה שוכחים את המאבקים שהתנהלו על כל שלב ושלב בשלבי המכרזים והשיווקים בתוך העירייה, ומחוצה לה, בכנת ובממשלה, בבתי המשפט בתקשורת הארצית ובמקומית.
כמו"כ מי שטוען ששיווק דירות תלוי במשרד השיכון לא יודע על מה הוא סח בכלל, כי רמב"ש היא כבר מתוכננת מימות פרוש כס. שר השיכון, ומי שעיכב את קידום הבנייה בה היא ראש העיר הקודם ד. וקנין בנוסף הוא גם ניסה לבטל את זכייתם של רבים בתכניות בנה ביתך, ורצה לקדם את המע"ר ברמה א' בניגוד לרצון הציבור החרדי במקום.
אפילו השטח של גולובנציץ (פונטציאל של 6,000 יחי"ד) שתקוע כעת מחמת הטענות על קברים (ואני לא רוצה להיכנס פה לפרשיית הקברים..) היה תקוע בסכסוך ותביעה כספית בין העירייה לבעלי השטח, שמקור הסכסוך ותביעת הענק היא ברשלנות של העירייה הקודמת, והעירייה הנוכחית פתרה זאת במחצית הקדנציה הראשונה.
2. נושא הכבישים הבעייתים המרכזיים בעיר: כביש 10, כביש לוי אשכול, כביש אזור התעשייה והכניסה לעיר, שכל המקומות הללו הם בעיות של שנים רבות וכבר עשור שלם העירייה הבטיחה לטפל בבעיות אלו, והעירייה הנוכחית טיפלה בהם, מלבד כביש 38 שמשרדי השיכון והתחבורה כבר הסכימו לתקצב את שדרוג הכביש הכולל: הרחבת נתיבים, הקטנת עקומה, הפרדה מפלסית, ועוד.. ומי שמעכב זאת בחצי שנה האחרונה זה משרד האוצר.
3. מחלקת הרווחה בעיר, למי שקצת מתמצא יודע שהיום דברים נראים ומטופלים אחרת וברגישות הראויה בניגוד לעבר.
4. תקציבי החינוך במוסדות הלימוד הושוו בהתאם לחוק נהרי
5. טיפת החלב בקריה החרדית
6. הגינות כן כן הגינות (מדובר על בערך 7 גינות שונות בשכונות החרדיות שהוקמו או שוקמו מחדש) ולכל מי שטוען שזה נעשה רק ערב בחירות, אז אולי כל ה5 שנים זה ערב בחירות הרי מאז מחליטים ליישם דבר צריך למצוא לו מקור תקציבי, לתכנן, וכו' .. מדובר בתהליך שמתפרש על יותר ממספר בודד של חודשים כך שזו טענה לא רלוונטית..
7. המאבק על הגדלת הכנסות העירייה ע"י הוספת אזוה"ת הר-טוב, הוא מאבק שבסוף כתושבים כולנו נהנים ממנו
8. השמירה על הצביון היהודי בעיר בדגש על השכונות החרדיות (ולא מדובר בדברים המובנים מאליהם..)
9א. ההתנהלות מול כלל התושבים והמגזרים ומול כל הגורמים בעיר ובעירייה, בדרכי נועם ושלום ובאובייקטיביות, ומה שהכי הדהים אותי זו הענווה וההתייחסות האנושית לכאו"א ע"י ראש העיר. ובשולי סעיף זה אני חייב לציין את מאמר חז"ל "לא מצאתי לישראל כלי מחזיק ברכה אלא השלום"
9ב. ההתנהלות התקינה של ראש העיר והעירייה שזכו לפרס על כך ממשרד הפנים שנה אחר שנה, מעבר להתנהלות שמדברת בער עצמה, מדובר בקידוש ה' גדול.
נכון, ועם כל זה קיימת גם אצלי ביקורת רבה על הנושאים של:
בניית הכיתות בקצב בלתי מספק,
רמת התחבורה והשינוע בעיקר הבינעירונית
ורמת הניקיון וחזות רמב"ש
ואולי עוד אי אלו דברים...
אבל אני עושה את הסך של אלו מול אלו, ואני זוכר היטב מה היה פה בעשור שקדם למועצת העיר הנוכחית, אז אני יודע שהיום יש עם מי לדבר, ויש למי לפנות, ולמרות כל הבעיות הקיימות הקשות והמטרידות עדיין אני אסיר תודה, ובמיוחד לראש העיר (ולא אני לא ממפלגתו, או עובד מטעמו..)
ואני תוהה לעצמי מי מבין אלו שמתקיפים את אבוטבול ואת האחרים, גר פה בעיר בעשור הקודם כשהיחס, הניכור, והסבל מועקנין היו בלתי נסבלים, כשההתנהלות הכספית הייתה מושחתת, והתנהגו אלינו כאנשים זרים ובלתי רצויים בעיר??!
נשלח ב-3/2/2013 17:26
מייבינער כתב:
נראה שארוממך נחת בבית שמש בשבוע האחרון, אחרת לא ברור מהיכן הבול שיט שהוא מלהג. את בלעאיש לקח משה עוד טרם הבחירות ובתמורה קיבל ממנו תמיכה. (קצת ידע היסטורי לא יזיק לך) בלעאיש צודק בהתנהלותו, ופוליטית הוא דואג רק במקום שנותן לו כח אלקטורלי. נקודה. הבעיה היא שאבוטבול לא הוריד לו פטיש 5 קילו בראש וגרם לו להבין שרמב"ש היא חלק מהעיר ואם הוא לא מסוגל לטפל גם בשכונה הזו אז שיעוף לתפקיד אחר או לאופוזיציה.
נראה שארוממך נחת בבית שמש בשבוע האחרון, אחרת לא ברור מהיכן הבול שיט שהוא מלהג. את בלעאיש לקח משה עוד טרם הבחירות ובתמורה קיבל ממנו תמיכה. (קצת ידע היסטורי לא יזיק לך) בלעאיש צודק בהתנהלותו, ופוליטית הוא דואג רק במקום שנותן לו כח אלקטורלי. נקודה. הבעיה היא שאבוטבול לא הוריד לו פטיש 5 קילו בראש וגרם לו להבין שרמב"ש היא חלק מהעיר ואם הוא לא מסוגל לטפל גם בשכונה הזו אז שיעוף לתפקיד אחר או לאופוזיציה.
נשלח ב-2/2/2013 20:02
ברור שאין להקל רש בחשיבות של בניה מאסיבית של דירות שיעזרו לציבור, אבל בדיוק עבור זה יש את החכים החרדיים והמפלגות האציות, העירייה תפקידה בראש ובראשונה לדאוג לתושבי העיר שכבר תקועים עמוק במשכנתא ורוצים לגור בעיר נקיה ומסודרת לפחו כמו השכנה החרדית ביתר ששם גם נקי יותר וגם זול יותר. ואם בכ"ז לעירייה יש את היולת לעזור לנושא הדירות והמצוקה אז בסדר אבל אם מונטג מצליח לקדם את ענייני הדיור למה עוד 7 נציגים לא יכולים לקדם את שאר ענייני העיר? למה ארבע שנים אין נקיון בעיר ולאיש לא אכפת, הכבישים מלאי מהמורות שמסכנות חיים ומזיות לרכבים ולא עושים כלום בנידון, השכונות החרדיות ריקות מגני משחקים ועד שמקימים מתקן מסכן בנחל מיכה עורכים מסיבת עיתונאים בהשתתפות ראש העיר ופמליה מהעירייה וחצי עיר מגיעה באוטובוסים לשחק במתקן הזה, המרכז המסחרי צפוף להחריד, המחירים שם של שכירות וארנונה בשמיים ור מקבלים שם דוחות וקנסות על ימין ועל שמאל מרישוי עסקים על כל קרטון שעומד בכניסה לחנות, מחלקות בעירייה (לא כולם) מתפקדות כמו משרד הפנים של שנות התשעים אבל פקחי העירייה שמחלקים דוחות פורחים וחוגגים ועכשיו תסבירו לי איך כל זה קשור לרמה ג ולמי שמרוויח מזה כסף והרבה
נשלח ב-1/2/2013 11:49
אבל למה הוא לא עושה כלום עם ההרשאות? הוא בודאי רוצה לקדם בניית מבנים לבתי ספר ולהוסיף כיתות, אז למה הוא לא עושה את זה?
נשלח ב-1/2/2013 10:48
פלפל
איזה עיוור אתה
אבל כנראה אינך מעונין להתבשם בעובדות אלא להחזיק בענף המקרטע
העיריה קיבלה ממשרד החינוך ים של הרשאות לבניית כיתות בשווי מאות מיליונים
ולא עשתה עם זה כלום ובעוד שנה ההרשאות האלו יחזרו למשרד החינוך ושוב ראש העיר יתחנן שוב שיחזירו לו את ההרשאות שיבוטלו בדיוק כמו שהתחנן לפני שנה כשלקחו לו חזה הרשאות שהוא לא עשה איתם דבר וחצי דבר לך תראה אייך צוחקים במשרד החינוך מראש העיר הכושל הזה פשוט בושה לאינטליגנציה לכתוב כל כך הרבה שטיויות
זה פשוט שערוריה כך לא לנצל את המליונים שנותנים לך
נשלח ב-1/2/2013 10:20
פלפל2004 כתב:
ליש כבוד
...
כעת שמתקרב מועד הבחירות בלעייש מרגיש שאם הוא רוצה תפקיד כלשהוא לאחר הבחירות הוא חייב לתת גם לחרדים את חלקם ולכן תוכל לראות שיפור גם בנושא הנקיון גינון פארקים ועוד שעד כה הוא נתן רק לעיר הישנה.
לאחר הבחירות אנו נדרוש אפליה מתקנת ונטפח בעיקר את רמת בית שמש.
תוקן על ידי פלפל2004 ב- 31/01/2013 14:16:25
כבר שבועיים, שלוש, אני מרגיש ושמתי לב לשיפור ניכר בנקיון וסדר. יש עדיין המון בעיות אבל שמתי לב שכמה דברים שישבו כבר חודשים ואפילו שנים רבות פתאום טופלו....
נשלח ב-31/1/2013 21:05
ליש כבוד
הדשא של השני תמיד ירוק יותר
אם הבניה היא רק הישג של משרד השיכון וכלל לא הישג של העירייה אז הבעיות של הקראוונים והספריות והאפליות במוסדות החינוך הם הבעיות של משרד החינוך בלבד והבעיות של מחלקת הרווחה שייכים רק למשרד הרווחה והבעיות של הגינון והניקיון שייכות רק למשרד לאיכות הסביבה והבעיות של התחבורה הציבורית וכביש 38 שייכות רק למשרד התחבורה והבעיות של החנייה וחוסר בשטחים למוסדות שייכות רק למשרד השיכון שתכנן את השכונה והבעיות של של הדוחות שייכות רק למשרד לביטחון הפנים והבעיות של יש כבוד שייכות רק למשרד ראש הממשלה וכן הלאה וכן הלאה
אתה צריך להבין אתה לא יכול לתלות את כל הכשלונות בעירייה ואת כל ההצלחות בגורמים אחרים אם החלטת לתלות את כל ההצלחות בגורמים אחרים אז בבקשה תתלה בהם גם את הכשלונות.
(במאמר מוסגר אני עצמי לא רואה בעיות כל כך חזקות ואני חושב שאתה מאד מגזים אך עניתי לך לפי שיטתך)
תוקן על ידי פלפל2004 ב- 31/01/2013 21:07:23
נשלח ב-31/1/2013 17:58
אם זה היה בניה מול ניקיון ניחא אבל זה
בניה מול
לכלוך
יש קראוונים ואין יכולת לבנות 250 כיתות על אף שיש הרשאות דבר שלא קרה בשום מקום בארץ
מחלקת רווחה שמופעלת ע"י רוטר הקנאי
אין גינון
אין ספריות
יש אפליות במוסדות החינוך
יש קומבינות
דופקים דוחות רק בעיר החדשה
עבירות בניה חמורות הגוזלות שטחי ציבור באין מפריע ואיש הישר בעיניו יעשה
אין כסף לא להסעות ולא לסיוע להמון נושאי רווחה אבל יש כסף להביא הופעות ולתת לאנשי הצלה סבסוד לשבת בים המלח
יש בעיות הן בתחבורה הציבורית והן בכביש 38
בעיות חניה
ואם תסתכל על ערים רגילות מה יש בהם תבין מיד כיצד אנחנו מפגרים
למה בדיוק מכל הבעיות הנ"ל יש תוכנית מסודרת לפתרון
מכל הערים בארץ בהם התקציב גדל אנו נדרשים לקצץ בשנה הבאה מהתקציב
למרות הגידול הניכר בעיר בארבע שנים אחרונות התקציב השנתי גדל באחוז או שניים שזו בדיחה למי שמבין
חברים שוב הבניה אינו דורש כמעט כלום מהעיריה הכל נעשה ע"י משרד השיכוןם הן הפיתוח והן שיווק הקרקעות
הבניה איננה הישג של העיריה זהו הישג של משרד השיכון כך שאין כל אפשרות אמיתית להתהדר בדברים לא לך
נשלח ב-31/1/2013 16:30
הרעיון ההיפתוטי לשייך אותי לגורמים בעירייה הוא מגוחך ביותר.
לגבי הניקיון ופני העיר אני סבור לא פחות ממך שיש בעייה אקוטית בנושא, אבל כולם יודעים למה זה קורה (בגלל שבלעיש אחראי על התחום הזה, והוא בכוונה מפלה את החרדים תוך כדי שהוא מנצל את זה שראש העיר צריך אותו כיד להבטיח את העברת התקציב כל שנה החלטות שונות במועצת העיר וכדו'..) אני דווקא סבור שניתן למצוא פתרון לבעייה הזו בין באמצעות הקמת אגף ייחודי לרמב"ש בין בדרכים אחרות..
בכל זאת אני סבור שהתועלת של הבנייה מול החסרון של רמת הניקיון הוא שיקול מכריע מי שסבור שמחלקת בנייה לבדה הייתה כ"כ מצליחה ללא גיבוי ותאום עם ראש העיר ולשכתו פשוט לא מבין מה מתרחש פה .
דווקא בגלל שמ.א. בנ"א כ"כ רך וכך עדין אציל נפש, והתנהלותו היא שהביאה לבית שמש את השגיה הנוכחיים
אני סבור כי מותר וראוי לשבח אותו ולתת לו קרדיט על מה שכן נעשה (ונעשה הרבה..) למרות הביקורת שישנה על חלק מהדברים..
אף אחד ממבקריו כנראה לא זוכר מה היה פה בעשור שקדם בימי שלטונו של ועקנין..