אני חושב שהכי חשוב זה יר"ש, לאחר מכן מדות, ואז מראה. בשאר הדברים אני לא רואה כלכך עניין.
תוקן על ידי One_OfThem ב- 10/02/2013 22:45:04
נשלח ב-13/2/2013 11:50
tootii2 כתב:
אני מעדיפה לא להגיב...
אין תגובה צורמת מזו...
נשלח ב-12/2/2013 21:28
אם רב פלוני אומר שצריך לעשות א. ורב פלוני אומר שצריך לעשות ב. אז כל אאחד ינהג כרבותיו אבל אם אב אחד אומר על משהו שהוא מותר, ורב אחד אומר על משהו שהוא אסור, אז ירא שמיים יחמיר לשיטת האוסרין. (עיין אור לציון חכמה ומוסר, מאמר יראה אהבה) ובאמת אע"פ שהיום נוצר פלג גדול בציבור הספרדי שמתנהג בצורה השנייה. כתב על כך הרב בן ציון שאנשים אלו הם אינם יראי שמיים, אלא יראי מרן השו"ע זצ"ל.
נשלח ב-12/2/2013 18:51
אני מעדיפה לא להגיב...
נשלח ב-12/2/2013 18:32
כל אחד כפי שהוא נוהג. זה בד"כ המשמעות של שיטות בהלכה. כל אחד ינהג כרבותיו הוא..
נשלח ב-12/2/2013 18:28
tootii2 כתב:
אני מכירה לא מעט אנשים עם זקן שהיר"ש מהם והלאה.... אז... ווקשה בלי להכליל!!
ואם אתה אומר שזה מציאות וזה רוב....
אז וואלה.... אני אשנה ברשימה שלי: "או חסר יר"ש או אשכנזי".... מעולה!!
תודה שעזרת.
מה השטויות האלה?!?!?!?!?!?!?!?!?! חסר אנשים מגולחים יר"ש?
אם יש שיטות בהלכה שזה אסור, ואת אותו אדם זה לא מטריד.. אז כן.. זה גופא חוסר יראת שמיים. זה לא שזה מעיד על חוסר יר"ש.
בדיוק כמו שבחור שידוע שלא מקפיד על זמן ק"ש או שחולץ תפיליו אחרי 18... זה חוסר יראת שמיים.
הדקדוק בהלכות נובע מיראת שמים. וזהו.
תוקן על ידי One_OfThem ב- 12/02/2013 18:32:22
נשלח ב-12/2/2013 11:23
מנחמחיים כתב:
יש יהודים שיעלו לעמלה ב120 וישאלו אותם יהודי יהודי איפה הזקן שלך, ויש כאלו שיעלו למעלה ב120 וישאלו אותם זקן זקן איפה היהודי שלך.
נשלח ב-12/2/2013 11:18
בס"ד
אני אישית חושבת שיש כאלה שהזקן מיפה אותם... יש הרבה לטאים מגולחים שאם היה להם קצת זקן הם היו נראים יותר טוב....
נשלח ב-12/2/2013 11:17
יש יהודים שיעלו למעלה ב120 וישאלו אותם יהודי יהודי איפה הזקן שלך, ויש כאלו שיעלו למעלה ב120 וישאלו אותם זקן זקן איפה היהודי שלך.
תוקן על ידי מנחמחיים ב- 12/02/2013 11:31:51
נשלח ב-11/2/2013 21:07
אני מכירה לא מעט אנשים עם זקן שהיר"ש מהם והלאה.... אז... ווקשה בלי להכליל!!
ואם אתה אומר שזה מציאות וזה רוב....
אז וואלה.... אני אשנה ברשימה שלי: "או חסר יר"ש או אשכנזי".... מעולה!!
תודה שעזרת.
מה השטויות האלה?!?!?!?!?!?!?!?!?! חסר אנשים מגולחים יר"ש?
נשלח ב-11/2/2013 21:02
יש שיטות בהלכה, שאדם חייב להשאיר זקן כדי לכוף ראשן לעיקרן, אם את מחפשת בחור לא ירא שמיים, או אשכנזי אז לכי על מגולח.
נשלח ב-11/2/2013 20:38
זו דעתי....
אם אושר תראה א''ז היא תהרוג אותי חחח.....
אומרים ש'עניין של טעם וריח'. ת'כלס יש צדק בזה.... אבל בחב''ד זה כבר לא עניין של טעם... (חלק, זיפים, צמוד וכו') אלא... לכולם יש... זה משהו שהם גדלים אליו והופך להיות ברור מאליו... שם הקריטריונים משתנים (מסודר, פרא, מתאים, לא מתאים וכו').
וכן, זה לא רק בזה... לכל עדה/מגזר/ חסידות... יש את הדברים שגדלים עליהם ונראים כמובנים מאליהם....
לסיכום: זקן דוחה אותי. והוא אחד הקריטריונים ה-ראשונים שלי במראה חיצוני.
כן התלבטתי אם לכתוב את זה מקום ראשון או שלישי אחרי היר"ש והמידות טובות,אבל רציתי להיות אמיתית וזה מה שעשיתי.כי זה האמת. למרות שנפגשתי עם אחד שלא נראה ממש טוב (אבל חייכן וחברהמן ) ובכ"ז זה לא ממש הפריעה לי כמו שלא היה לו כ"כ יר"ש.... כך שזה משתנה לפי מה שהלב שלי אומר(=