| נשלח ב-11/2/2013 15:47 |
|
| |
האם יש מקום לפילטר אינטלקטואלי בכניסה לישיבות
אם מסמנים את קווי המחלוקת בעניין "תורתו אומנותו", אפשר לומר כי מוסכם (רשמית לפחות) על 2 הצדדים, כי אלו שאינם לומדים אמורים להתגייס. כמו כן מוסכם (כמעט על כולם) שאמורה להיות קיימת אליטה לומדת שפטורה מהצבא. המחלוקת היא האם האליטה הזאת אמורה להיות מוגבלת במספרים או לא. או כמו שמציגים את השאלה החרדים: האם בחור שחשקה נפשו בתורה בגיל גיוס והוא מסוגל לשבת, יוכל להמשיך ללמוד או לא. כאן אומרים אנשי השוויון בנטל "לא כל אחד יוכל להמשיך ללמוד, אלא מכסה מסויימת", והחרדים דורשים שכל הרוצה יבא ויטול. אז לפי מה מתכננים אנשי השוויון בנטל את המכסות שלהם? מן הסתם לא מעניין אותם, הם יתנו את ההחלטה בידי ראשי הישיבות (או חלילה בידי העסקנים), העיקר שיספקו להם X ראשים מידי שנה לצבא הצאר. אבל כאן עולה השאלה , אם נקבל את העקרון שפטור תורתו אומנותו הוא לא על פי רצון, על פי מה הוא יהיה? לכאורה הפילטר היחיד שאפשר לקים הוא פילטר ברמת הלימוד. המוצלחים ישארו, והלא יוצלחים יתגייסו. אפשר גם לתמוך את זה בגמרא בקידושין (אודות האב שהלך ללמוד במקום בנו, כשגילה שבנו פחות מוצלח ממנו). האם יש פילטר אחר? האם יש הצדקה לפוטר "תורתו אומנותו" לבחור שיושב כל היום בבית המדרש וקורא תהילים? האם יש הצדקה לבחור שאחרי 12 שעות לימוד ביום אין לו מושג מה הוא למד?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 11:08 |
|
| |
יהיאור הוזכר כבר בהזדמנות אחרת, שישיבות ליטא הקדומות, טרום תנועת המוסר, היו מוסדות אקדמאיים, וברור שהיה פילטר לימודי בכניסה לישיבות. היום מטרת הישיבות היא שונה ולכן גם הפילטר שונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 10:19 |
|
| |
תלמוד בבלי מסכת קידושין דף כט/ב תנו רבנן הוא ללמוד ובנו ללמוד הוא קודם לבנו ר' יהודה אומר אם בנו זריז וממולח ותלמודו מתקיים בידו בנו קודמו כי הא דרב יעקב בריה דרב אחא בר יעקב שדריה אבוה לקמיה דאביי כי אתא חזייה דלא הוה מיחדדין שמעתיה א"ל אנא עדיפא מינך תוב את דאיזיל אנא
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 09:01 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מקס
הגיע הזמן שתפסיק ליהנות מכל העולמות. |
|
אתה יודע מה הטעות שלך,
שאתה חושב שזו דעתי,
אני משום מה כל הזמן חייב להצתדק לכולם, להרגיע את החרדי שאני לא כופר ולהרגיע את הדתי שאני בעד המדינה, ולהרגיע את החילוני שאני אוהב אותו, ולהרגיע את אלה שהם חושבים שהם חכמים שאני דווקא הבור,
זה לא אמור להיות כך, אני מצטער,
כל הרווח של פורום ווירטואלי היא בכך שהתוכן מדבר ולא האיש ועמדתו האישית,
דווקא אני עוד לא סגור בעמדתי, אני עוד צעיר ולומד, במילא אני פתוח לשמע כמו כולם את כל הדעות וללמוד,
מה שקורה כאן זה מוזר מאוד,
אני נותן את התמונה שלי על המצב מנקודת עיני החרדי,
אפשר להתווכח האם אני רואה נכון, אם התמונה שאני נותן נכון או לא,
אי אפשר להאשים אותי אישית כביכול שאני המצאתי את התמונה או אני בראתי ויצרתי את החרדים,
לדעתי כל משכיל צריך להודות לי,
כי אין לאף חוקר או עיתונאי או פוליטיקאי שום מקור אחר שיתן לא את התמונה הרציונאלי האמיתי של החרדים,
בדקתי זאת בכל הרשת ובכל העיתונים ובכל הספרות על חרדים,
יש בלבול הדעת מטורף בכל העניין של צבא ומדינה ובכלל על היהדות החרדית, אני יעיז לומר אפי' שהם רובם ממש שטחיים לגמרי,
הם סומכים הרבה על נושרים ועל חרדים בעבר וכדומה, שעצם הנשירה שלהם מראה על חוסר הבנה ואי ידיעת החשיבה החרדית,
תנסה לגלוש לכל אתרי החרדים לשעבר ותראה את הבורות והשטחיות, (כמובן על פי דעתי הבורית)
משכיל וחוקר צריכים להיות אנשים קרים, ולנסות לשמוע את האחר והזולת בלי רגשות,
כך יצליח להבין ולהשכיל,
החוקר והמשכיל שמתחילה מזלזל בחרדי וק"ו ברבנים, ורואה אותם כפאנט ובור מתחילה,
כלומר החוקר והמשכיל שמתחילה בעל גאווה ?! אין לו סיכוי להגיע להאמת,
זה נכון במדע בכל תחום וק"ו שזה נכון שאתה רוצה להבין מגזרים וחברה = סוציולוגיה,
תוקן על ידי maxmen ב- 12/02/2013 09:32:24
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 08:23 |
|
| |
מקס הגיע הזמן שתפסיק ליהנות מכל העולמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 08:16 |
|
| |
| 932woland כתב: |  | מה שקורה כאן בעניין ההתחמקות משרות צבאי, הוא מעשה של חרפה ותועבה. אנשים, בחורים צעירים, החיים על דמם של אחרים. וצבא עסקנים שולט בהם בפרנסתם ובהשתמטותם. נמאסו עלי אותם עסקנים המתארים את ה'לומדים' כ'צבא השם'. הצבא ה'גיבור' הזה הלך ישר למשרפות. היושב במרומים לא נקף אצבע להציל חייל מצבאו. ויש מ'מפקדי' הצבא המהולל הזה שברחו ומלטו נפשם והפקירו את הצאן למשרפות. מי מ'צבא השם' היה בשורות הפרטיזנים או במרד גטו ורשא? יש מציאות חיים. כיוון שלא רצינו לחיות תחת שלטון הצאר האנטישמי, ולסבול פוגרומים, קמה הציונות המעשית, והצליחה להקים מדינה. אזרח במדינה צריך לעבוד ולהתפרנס למחיתו, וצריך לשרת בצבא, וצריך גם ללמוד מגוון של לימודים. השרות בצבא אינו רק חובה מוסרית. הוא גם זכות אזרחית. כשם שהורי שמרו בתורם, כך עלי לשמור בתורי. אתי בצבא שרת חייל אשר סבל משיתוק מוחין, תבע במשפט את שר הביטחון על שהוא מונע ממנו את זכותו להיות חייל, וזכה במשפט. עודד |
|
אתה חושב שהחרדי מתרגש מכל הדברים השטחיים האלה,
הרי את כל זה יודע לקשקש כל עיתונאי מתחיל, על זה לא צריכים את עודד המלומד,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 00:54 |
|
| |
מה שקורה כאן בעניין ההתחמקות משרות צבאי, הוא מעשה של חרפה ותועבה. אנשים, בחורים צעירים, החיים על דמם של אחרים. וצבא עסקנים שולט בהם בפרנסתם ובהשתמטותם. נמאסו עלי אותם עסקנים המתארים את ה'לומדים' כ'צבא השם'. הצבא ה'גיבור' הזה הלך ישר למשרפות. היושב במרומים לא נקף אצבע להציל חייל מצבאו. ויש מ'מפקדי' הצבא המהולל הזה שברחו ומלטו נפשם והפקירו את הצאן למשרפות. מי מ'צבא השם' היה בשורות הפרטיזנים או במרד גטו ורשא? יש מציאות חיים. כיוון שלא רצינו לחיות תחת שלטון הצאר האנטישמי, ולסבול פוגרומים, קמה הציונות המעשית, והצליחה להקים מדינה. אזרח במדינה צריך לעבוד ולהתפרנס למחיתו, וצריך לשרת בצבא, וצריך גם ללמוד מגוון של לימודים. השרות בצבא אינו רק חובה מוסרית. הוא גם זכות אזרחית. כשם שהורי שמרו בתורם, כך עלי לשמור בתורי. אתי בצבא שרת חייל אשר סבל משיתוק מוחין, תבע במשפט את שר הביטחון על שהוא מונע ממנו את זכותו להיות חייל, וזכה במשפט. עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 20:28 |
|
| |
| חרד_לנפשו כתב: |  | למה עשיתי פסיכומטרי?!
ברור שמספר המקומות מוגבל.
בכל אוניברסיטה יש תנאי קבלה. והרף ממש גבוה.
מי שתוכו כברו יעשה מעשה הלל, ילמד גם בצבא ולא יטיל את עצמו על הכלל. |
|
כי רציתה את טובתך, רציתה לדעת באיזה מקצוע תצליח יותר,
בלימוד תורה אין דבר כזה הצלחה, אייך תמדוד את ההצלחה ?
לגבי יטיל על אחרים:
זה באמת נושא כאוב מאוד,
אבל למה שיאבד את עולמו כי מנהיגי קום המדינה החליטו להפוך את הצבא ככור היתוך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 20:22 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | | השאלה היא לא הגבלת לימוד תורה אלא מתן פטור לצורך לימוד תורה, אני חושב שמוסכם על כל אדם שאם 100% יבחרו ללמוד לא יהיה קיום למדינה, ככל שהמספר עולה הנטל על האחרים עולה, איפה הגבול ההגיוני? |
|
לא, לגבי החרדים לא מדובר במתן פטור, כי הם פשוט לוקחים זאת בכוח,
לא הבנתי על איזה נטל מדובר, האם מישהו מתגייס ליותר שנים בגלל החרדים ?
שתהיה 100% לומדי תורה עד גיל החתונה, אז נדחה את הגיוס אחרי מצוות פרו ורבו,
זה יותר נכון וצודק, וכי למה שבחור יקבל עונש כרת בשביל שירות לחברה ?
בכל אופן לימוד תורה זה תירוץ, שיגמר התירוץ ימצא תירוץ אחר,
הסיבה האמיתית היא
1 "כור ההיתוך"
2, א' החרדי לא מוליד שש עשרה ילדים בשביל רולטה = חיים זמניים של שבעים שנה, ב' האם הם נראים לכם פיירים ?! החילוני בקושי ישלח להצבא אחת או שנים, והחרדי ישלח לצבא שש עשרה ??
כל זה מצד החרדים,
מצד המדינה, אין לך איום יותר גדול מהחרדים בצבא, הם יותר מסוכנים מהערבים,
הם גיס חמישי אמיתי, בכל שאלה בטחוני או חברתי הרבנים קובעים ולא הצבא או הבג"ץ או הממשלה,
כלומר אם מצד המדינה והחברה להפר פקודה זה סוף החברה והמדינה ?! אז זה מה שיהיה !!!
נ,ב, כל זה לא כתבתי כי כך לדעתי צריך להיות,
אני פשוט נותן לכם את התמונה האמיתית, מי שרוצה להיות עיוור אז זכותו המלא להיות עיוור,
תוקן על ידי maxmen ב- 11/02/2013 20:30:42
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 20:06 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מקס
במקום להגביל את הכניסה, יעשו בחינות קשות בסוף שיעור א. |
|
טוב:
לא מדובר בשיעור א' (שזה בגיל חמש\שש עשרה ) מדובר בקיבוץ (שזה בגיל 18\19 ) רוב הבחורים בגיל צבא הם כבר ברגל אחת בחוץ מהישיבה,
והשדכנים כבר מטרטרים את ההורים בלי סוף לגמור שידוך, (בצעירים של היום גם הליטאים כבר מתחתנים מוקדם מאוד, כלומר זה לא רק נחלת החסידים והירושלמים)
הצבא היא לא במקום ללמוד רק במקום להתחתן,
זה פשוט מטריף כמה פעמים צריכים לומר זאת,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 19:47 |
|
| |
| מישאחזו כתב: |  | | איפה נמצא הכלל הזה ביהדות? |
|
תראה: הכלל הפשוט היא שכל מי שרוצה ולא משנה מה כוונתו,
רק אם כבר היית פעם הגבלה אז הכלל היית תוכו כברו,
ראה תלמוד בבלי מסכת ברכות דף כח עמוד א תנא; אותו היום סלקוהו לשומר הפתח ונתנה להם רשות לתלמידים ליכנס. שהיה רבן גמליאל מכריז ואומר: כל תלמיד שאין תוכו כברו - לא יכנס לבית המדרש. ההוא יומא אתוספו כמה ספסלי. אמר רבי יוחנן: פליגי בה אבא יוסף בן דוסתאי ורבנן, חד אמר: אתוספו ארבע מאה ספסלי; וחד אמר: שבע מאה ספסלי. הוה קא חלשא דעתיה דרבן גמליאל, אמר: דלמא חס ושלום מנעתי תורה מישראל. אחזו ליה בחלמיה חצבי חיורי דמליין קטמא. ולא היא, ההיא ליתובי דעתיה הוא דאחזו ליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 19:20 |
|
| |
איפה נמצא הכלל הזה ביהדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 18:37 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | הכלל ביהדות היא "תוכו כברו" = רצון אמיתי ללמוד,
לימוד תורה בלתי אפשרי להגדיר לפי כשרונות,
חוץ מיזה היעלה על הדעת להגביל לימוד משפטים על פי כישרון ? הרי שיוויון היזדמניות היא ערך עליון לא ? |
|
למה עשיתי פסיכומטרי?! ברור שמספר המקומות מוגבל.
בכל אוניברסיטה יש תנאי קבלה. והרף ממש גבוה.
מי שתוכו כברו יעשה מעשה הלל, ילמד גם בצבא ולא יטיל את עצמו על הכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 17:32 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | הכלל ביהדות היא "תוכו כברו" = רצון אמיתי ללמוד,
לימוד תורה בלתי אפשרי להגדיר לפי כשרונות,
חוץ מיזה היעלה על הדעת להגביל לימוד משפטים על פי כישרון ? הרי שיוויון היזדמניות היא ערך עליון לא ? |
|
השאלה היא לא הגבלת לימוד תורה אלא מתן פטור לצורך לימוד תורה, אני חושב שמוסכם על כל אדם שאם 100% יבחרו ללמוד לא יהיה קיום למדינה, ככל שהמספר עולה הנטל על האחרים עולה, איפה הגבול ההגיוני?
|
|
|
|
|