| נשלח ב-18/2/2013 08:27 |
|
| |
קשה לי
נמצא לכאורה במצב הכי טוב שיכול להיות. אשה מיוחדת ילדים מיוחדים מסודר יחסית מבחינה כספית.
אבל בפנים אני כבוי.. סוג של מוות. סוג של בדידות איומה... נאכל ונאכל... וסובל... וגם האשה סובלת:( וכנראה גם הילדים :( לא ממש סבל גופני , אבל כנראה לא מקבלים ממני מה שאמורים לקבל.
קשה לי מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 22:27 |
|
| |
תצמה, קוראת אותך פעם ועוד פעם, ועולות לי דמעות לעיניים. תודה גדולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 03:32 |
|
| |
עייפה כמה שני יודע הפירוש על הפסוק תחת אשר וכו,הוא לא לקיים מצוות מתוך הרגיל או בלית ברירה אלא מתוך שמחה של מצווה,כך מבארים כל המפרשים מהרמב"ם ועד החפץ חיים ואין לזה קשר לעצבות ביום יום וגם אם נאמר שאת צודקת בפירוש,ובלי קשר זה נכון שאדם צריך להיות תמיד בשמחה ,בכל זאת נראה לי שאת לא נחשבת כלא שמחה,אני אנסה לתרגם את המחשבות שלי לכתיבה בתקוה שאצליח כשאת עצובה יש שני סוגי עצבות נקרא להם צער ועיצבון,הצער הוא קיים אצל אחד כשקורה לו מקרה מצער ואין בכך סתירה לשמחה משום שאפשר לשמוח על היותך יהודי שומר מצוות ובד בד להצטער על מקרה שקרה לך, יהודי תמיד צריך לשמוח ולהצטער על הגלות והחורבן וכו.אין בכך סתירה,כל מי שקצת מכיר את גדולי ישראל כמו ר' חיים והרב שייטנמן יודע שהם המאושרים שבאדם והשמחה היא חלק מהאישיות שלהם אבל זה לא סותר לכך שר' מזיל דמעות כשהוא קורא סיפורים על אשתו הרבנית,הוא מצטער על חסרונה אבל אין זה אומר שאינו שמח לעומת זאת העצבות היא הבעייתית כיון שהיא מכניסה את האדם למצב שנשללת ממנו השמחה לגמרי,והוא רק שרוי בדיכאון ושום דבר לא יכול לשמוח אותו ,העצבות היא באמת מנוגדת לשמחה וצריך לברוח ממנה. אם את מתכונת לעצבות זאת אומרת שאת לא שמחה בכלל [מה שלא נראה לי כ"כ ] אז את צריכה לעשות את הבחנה בין שאת רוצה ועושה לבין מה שכופים עלייך,את תמיד אם מבט קדימה מנסה כל הזמן איך להתקדם איך לחיות את החיים הכי טובים בשבילך ובשביל ילדייך חיי שמחה ואושר,זה מה שאת באמת אף אחד לא יכול לקחת לך את זה ואני חושב שזה ברור כאן לכולם שהאישיות שלך היא מלאה בשמחה ובתקוה [את יכולה לשאול את כולם] מה שאומר שאת בן אדם שמח!!!!!!!!!! אי אפשר לערר על זה מה שיכול להיות שישנה איזו שהיא בעיה פנימית שגורמת לך לעצבות וכופה עלייך רגשות לא לך,זה לא נקרא שאת לא שמחה כי מה שאת באמת זה ההפך הגמור ואת עובדת את ה' בשמחה,רק שיש משהו שחזק ממך וכופה עצמו עלייך זו לא את!! משל לאשה שיולדת ומרוב הכאבים של הלידה אין לה כוח לשמוח על כך שהיא עומדת להפוך לאמא,האם זה אומר שהיא לא שמחה על הילד שנולד לה? ברור שהיא שמחה רק כרגע היא לא מסוגלת, זה לא היא!!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 22:03 |
|
| |
תצמה אתה מאד צודק גם אני חושב שהטוב לא מבטל וסותר את הכאב והכאב לא סותר ומבטל את הטוב, הם קיימים, מה שקיים קיים ואין טעם להתכחש, כל מה שאדם מרגיש הוא לגיטימי, המכלול של הרגשות גם כשהם שונים לגמרי ומורכבים מאפיינים את טבע האדם, "באלהים אהלל דבר בה' אהלל דבר", ברוך דיין האמת ברוך הטוב והמטיב
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 11:13 |
|
| |
תודה על המילים הטובות, דוקרנית ותצמה, אבל איכשהוא זה באמת מקום שאני תקועה בו - "תחת אשר לא עבדת את השם אלוקיך בשמחה ובטוב לבב מרוב כל" יש לי כל כך הרבה טוב, תודה להשם. איך אפשר לכאוב? והכאבים שלי הם אמיתיים, גם את זה אני יודעת, ומישהו טוב שלח לי אותם .... וכדי שאכאב ואלמד מהכאב. ובכל זאת... תקוע לי שם. אשמח לתגובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 11:03 |
|
| |
| תצמה כתב: |  | עייפה אני לא מבין למה את קוראת לזה כפיות טובה? את לא החלטת להרגיש לא טוב ולבכות,יש משהו בתוכך שבוכה אין בכך שום סתירה לכך שאת שמחה בחיים שנתנו לך ומודה עליהם ,ילד שבוכה כי הוא קיבל מכה זה סותר לכך שהוא מודה ואוהב את אמא שלו ? כשכואב בוכים,אני חושב שאסור לך לעצור את זה,תני לכאב להשתחרר אין איסור לכאוב
אני לא בטוח שתמיד אפשר למצוא לזה פתרון ,כמו עוד הרבה תופעות שאפשר להקל עליהם אבל לא ממש לפתור אותם |
|
מסכימה ומתחברת מאד. זה גם הדבר שעוזר לי להתמודד עם שנאה עצמית, לומר שהרבה מהדברים שהביאו אותי לקושי שאני נמצאת בו לא הגיעו מבחירתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 08:31 |
|
| |
עייפה אני לא מבין למה את קוראת לזה כפיות טובה? את לא החלטת להרגיש לא טוב ולבכות,יש משהו בתוכך שבוכה אין בכך שום סתירה לכך שאת שמחה בחיים שנתנו לך ומודה עליהם ,ילד שבוכה כי הוא קיבל מכה זה סותר לכך שהוא מודה ואוהב את אמא שלו ? כשכואב בוכים,אני חושב שאסור לך לעצור את זה,תני לכאב להשתחרר אין איסור לכאוב
אני לא בטוח שתמיד אפשר למצוא לזה פתרון ,כמו עוד הרבה תופעות שאפשר להקל עליהם אבל לא ממש לפתור אותם
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2013 19:15 |
|
| |
ברוך הבא, מיוחד. כל כך מכירה את המצב הזה... לפעמים אפילו עולה כעס על עצמנו - אם הכל כל כך טוב לי, למה אני בוכה? זה אסור וזהכפוי טובה וכו'. ואין כזה דבר. תמיד מתחת מסתתר כאב גדול שצריך לפתור אותו, לקרוא לו בשם, לחוש אותו... לפעמים אפשר למצוא אותו בכוחות עצמנו, ולפעמים יש צורך בעזרה....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2013 08:53 |
|
| |
ברוך הבא! כמה שאני מבין,אני לא בטוח שזה נובע מאיזו שהיא בעיה מיוחדת [אני לא מזלזל בקושי ח"ו-אמרו לי שלפעמים צורת הכתיבה שלי נשמת מזלזלת,אז חשוב לי להדגיש שאני בהחלט מבין את הקושי וודאי לא מזלזל] כפי שכתבת יש לך הכל והחיים זורמים,וזה לפעמים נקודת שבר בחיים כי החיים הופכים להיות ללא חידושים,הכל טוב הכל רגוע הימים חולפים אבל אין בהם שום טעם אין לאן לשאוף ולהתקדם וזה גרום לבן אדם להרגיש כבוי אם זה נכון,אז הדרך היא למצוא מסלול חדש שיהיה לאן להתקדם,לא שזה כזה קל אבל חייבים לנסות
|
|
|
|
|