במהלך פגישותיי עם בחור מצויין , בעל שם מצויין בישיבה.
חבר בברורים העיד עליו שהוא גנב לו כסף מהתיק . בזמן שהוא לא היה בחדר. ומישו אחר ראה אותו.
עשיתי בירור נוסף וגיליתי שזה היה ביום של הפגישה שלו איתי.
הווי אומר, שהוא שילם לי את השתייה שהזמין מכסף שאינו שלו.
הבחור חכם מאוד, נאה , בין החשובים בישיבה , והרבנים מעריצים אותו מאוד.
לרבנים אין שום מושג מהעניין והם התפלאו על השאלה...
עד היום ממש רציתי אותו
ועכשיו אני מתלבטת....
במידה וזה נכון שהוא גונב מחברים -
זה כדאי לי להמשיך איתו או להוריד ???
נשלח ב-27/2/2013 23:43
כל האשכול הזה מזכיר לי מעשה מאלף לא פחות. מישהו שאני מכיר פעם מישהי בקשה ממנו "שיחה" כי אין לה שיחות , היא תקועה וכו'. היות שהבחור חשדן היה, הוציא את הסים והביא לה שתעשה שיחה (היה לפני עידן המיקרוסימים כנראה). הבחורה הולכת לצד, נעלמת עם הסים. הבחור מתקשר אליה , ושומע שהיא בממתינה. אחרי כמה דקות היא עונה לממתינה ומתחילה לצעוק עליו שהוא מפריע לה לדבר עם אמא שלה. מה הלקח של הסיפור? נתון לפרשנות.
נשלח ב-27/2/2013 22:47
סיפור מאלף ששמעתי מחברה, וקשור בדיוק לנושא האשכול: לפני זמן מה התקשרו אליה כדי לברר על בחורה שלמדה איתה פעם. היא סיפרה מה שסיפרה, ויידעה את המברר שהמועמדת היא קלפטומנית. (חברתי התגוררה עם המועמדת במסגרת פנימייתית והכירה היטב את הבעיה). החודשים עברו, ואותה חברה ראתה מרחוק בחור שמצא חן בעיניה, והחליטה שהיא רוצה לצאת איתו. היא גילגלה את העניין דרך שדכנית, ובחלוף כמה שבועות חזרה אליה השדכנית והודיעה שהבחור מסרב לפגוש אותה. לא אלאה אתכם בפרטי הסיפור, אלא אקצר ואומר שהבחור בירר על חברתי, ובבירורים הוא שמע שהיא... קלפטומנית (מה שלא היה ולא נברא כמובן)
נשלח ב-27/2/2013 19:47
לדעתי במקרה הזה כיוון שניתן לראות את הדברים ל2 הכיוונים
כמו שכתבו פה חכמים ממני ..
אני הייתי הולך עם הלב כי בהגיון זה ממש 50:50 ולפי איך שכתבת זה נראה שבכל השאר ממש התחברת..