באשר להחלטה שיפוטית, ידוע לי מחבר שבאמצעי תקשורת מסויים העלו תמונות שהוא צילם ללא רשות, והצליח לקבל בממוצע 7500 ש"ח עבור כל תמונה בתביעה משפטית.
נשלח ב-4/3/2013 17:51
בדידי הווה עובדא. האמן לי השופט דרש הוכחה של נזק עתידי, ועל פי רוב נגמר בפשרה, אבל מי אני שאפריע לפרנסתך.....
נשלח ב-4/3/2013 08:49
אין לי שום כוונה להרוויח מהעלאת התמונות
אך איך לי שום כוונה שמישהו יעשה קופה על חשבוני
חוצמזה, על שימוש בתמונה ללא אישור מקבלים בבימש"פ הרבה יותר מאשר כתבת. הסכום על הפרת זכויות יוצרים/קנין רוחני שגם תמונות נכללות בכך, מקבלים לעיתים קרובות ובפרט באם הדבר נעשה ע"י גורם עסקי/מסחרי גם 10000 ש"ח לפני הוכחת נזק כאשר באם נגרם נזק הסכום שוטפים בבימש"פ הרבה יותר גבוה.
תוקן על ידי ארבל45 ב- 04/03/2013 08:51:42
נשלח ב-4/3/2013 08:19
חשבתי שאכפת לך כמה עולה באדום לבן, נראה שאתה רוצה רק להרוויח בשחור..... מתוך ידיעה, לא מקבלים היום סכום רציני על שימוש בתמונה לא שלך, צריך להוכיח נזק, כמו שימוש בסלוגן, אבל תמונה?! בקושי 1000/2000 ש"ח
נשלח ב-2/3/2013 22:07
ממתין למצב שחינמון ידוע ומתועב שמופץ לאוכלוסיה הכללית והדתית יעתיק את התמונות ויטען שיש לו עליהן זכויות יוצרים.
זאת תהיה הזדמנות פז לחסל את המקומון הזה מבחינה משפטית.
נשלח ב-28/2/2013 03:29
כושי 101
שוחחתי עם נושא השלט וביקשתי את הסכמתו לצלם אותו
מסתבר כי מדובר בטיפוס חביב ביותר ששמח על כך שמאן דהוא בכלל משוחח איתו.
רציתי לתגמל אותו תמורת ההסכמה לצילום, אך סירב לחלוטין לקבל תמורה באופן כלשהו.
לפתע בעברית ברמה טובה אך בהיגוי שלא היה מוכר לי, החל להסביר לי כי בארה"ב האינדיאנים דורשים תמורה לכך שמצלמים אותם, לצורך דמי קיום מינימליים לעיתים קרובות.ומיד החל לספר לי כי הוא נמצא כשנתיים בישראל, שהה באולפן/מרכז קליטה וכי מוצאו מארה"ב מ.... שבט אינדיאני!!! דבר שגם ניכר היטב על על תוי הפנים שלו. וכי הגיע ארצה לאחר שמוסלמי בכיר ביותר בארה"ב התחיל למרר את חיי האינדיאנים ועושה כל מאמץ לנשל אותם מאדמותיהם ומהסביבה הטבעית בהם גרו דורות רבים.
רצ"ב תצלומים נוספים
תוקן על ידי ארבל45 ב- 28/02/2013 03:40:13
נשלח ב-28/2/2013 01:18
כל יום אני עובר שם ועדיין אני לא סגור על זה האם הוא אמיתי או בובה