| נשלח ב-4/3/2013 10:46 |
|
| |
מה הוא רצון ה'?
בתקופה האחרונה במחוזותנו, אנחנו שומעים השכם והערב מכל רב -וערב רב, את המשפט -רצונו של ה'.
הבא לאשר את דבריו או פסיקותיו, או בא לשלול את דעתו של האחר, שהוא כביכול לא עושה את רצונו של ה'.
נדדרשתי לנושא עקב דבריה של- כרם נבות -באשכול הסמוך, בה היא קבע נחרצות. שדעתי הוא לא רצון ה' כי אם רק דעתה.
זו ההזדמנות כאן ללמוד באמת, מאיפה אנשים יודעים בודאות מה הוא רצונו של ה',
אולי התובנה הזו בימנו ,קלה יותר להשגה ולהבנה. עקב התפתחות כלי התקשות והתקשורת הלוינית וכ'
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 16:51 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | רק הגדרתי את השימוש במונח רצון ה' ומה זה מסמל. יש דברים שאנו יודעים בוודאות ברורה ויש בפחות וודאות. |
|
Nothing is certain in life except haredim and taxes, with the latter inexorably flowing towards the former
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 15:00 |
|
| |
מקס היקר אני לא יודע מה רצון ה', ולכן אני עושה מה שאני חושב שהוא טוב ואמיתי,
מי שמדבר בשם ה' או אומר שהוא יודע מה הוא רצון ה'- בעייני הוא שרלטן ורמאי. כך אני מבין את זולתי המדבר בשם התורה ובשם ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 14:03 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | שפבה מדוברת חייבת להיות מובנת. כשאדם מסוים אומר בנחרצות - כי זה רצון ה',
- למשל להצביע ג או ש"ס, ללכת עם שטריימל, או ללמוד כל היות תורה, ולא לפרנס את בני ביתו- כי זה רצון ה'.
האם אפשר להגדיר זאת- טוב מוחלט? |
|
יש לי הצעה בשבילך ירוחם היקר,
קודם תבדוק על מה שאתה עושה האם זה רצון השם, ואחרי שתהיה לך תשובה, תבין את התשובה של זולתך,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 12:10 |
|
| |
שפבה מדוברת חייבת להיות מובנת. כשאדם מסוים אומר בנחרצות - כי זה רצון ה', - למשל להצביע ג או ש"ס, ללכת עם שטריימל, או ללמוד כל היות תורה, ולא לפרנס את בני ביתו- כי זה רצון ה'. האם אפשר להגדיר זאת- טוב מוחלט?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 11:47 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | רצון ה' ענינו הטוב המוחלט כל כך והאמת הברורה כל כך עד שאין לנו מילה להגדירה בו אלא לקרוא לו הרצון האלוהי.
וכאן שואלים -מה זה טוב המוחלט? ומה היא האמת הברורה? |
|
על זאת אין לי תשובה. רק הגדרתי את השימוש במונח רצון ה' ומה זה מסמל. יש דברים שאנו יודעים בוודאות ברורה ויש בפחות וודאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 11:46 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | יהי
כמספר עריך היו אךוקיך |
|
כולם מרועה אחד ניתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 10:59 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | רצון ה' ענינו הטוב המוחלט כל כך והאמת הברורה כל כך עד שאין לנו מילה להגדירה בו אלא לקרוא לו הרצון האלוהי.
תוקן על ידי יהיאור ב- 06/03/2013 03:48:56 |
|
וכאן שואלים -מה זה טוב המוחלט? ומה היא האמת הברורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 07:21 |
|
| |
תוקן על ידי יהיאור ב- 06/03/2013 07:22:01
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 05:24 |
|
| |
יהי
כמספר עריך היו אךוקיך
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 03:46 |
|
| |
רצון ה' ענינו הטוב המוחלט כל כך והאמת הברורה כל כך עד שאין לנו מילה להגדירה בו אלא לקרוא לו הרצון האלוהי.
תוקן על ידי יהיאור ב- 06/03/2013 03:48:56
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2013 22:57 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | (מונטסקייה מקדים את הMRI באי אלו שנים) |
|
מיוחס כבר לקסנופנס (מאה 6 לפנה"ס)... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2013 23:01 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | למי שמאמין בהתגלות רצונו |
| כולם מאמינים (כל המאמינים מכל הדתות והכתות כולל כת ההשקפה) בהתגלות רצונו,
אבל לא יכול להיות שהם רצונו כי הם פשוט הפכים אחד לשני,
אם כך יוצא שהכלי "התגלות" היא כלי שאפשר לזייף, ולכן לא נראה שהאליל השתמש עם כלי שלא יעשה את רצונו להעביר לך את רצונו, בכל אופן חכמינו זצ"ל כבר וויתרו על האליל האחד ואמרו "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו"
הם ויתרו עליו ביום (בתקופה) שהתקבל תורת יוון על אחדות היקום ואחדות הבינה בכל האומות ובוטל האלילות,
ביום שכל בני אנוש מכירים באחדות הבינה, היא היום שלא צריך לגייס את הבייביסיטר, כי כל אחד יודע שאסור לגנוב ואסור לרצוח וכו' וכו' עד כאן דיברתי בכדי לבטל את האלילות, מכאן אני הסביר מהי באמת התגלות,
התגלות היא בדיוק זה, מתגלה לך תובנה מוחלטת ואתה מגלה זאת לרבים,
למשל: קורבן המכוניות (לפחות מכוניות פרטיות)
אין בן אנוש שיכול לישון בשקט אחרי התגלות כזו פשוטה,
מכאן הוא יהיה רשע מרושע,
זה לא ערך ושאר משחקי מילים זה מציאות, המוכנות לתת קרבן תמידי בכל שנה של מיליון שלוש מאות הרוגים אנשים נשים וטף ושלושים מיליון פצועים ורובם לכל חייהם ?! זאת אנוכיות ורשעות לשמה, אם למישהו היה באמת איכפת, אז כל בני אנוש היו יושבים לבטל את הקורבן המטורף הזה,
ולהמאמינים אני אומר, האלוקים לא שומר עליכם, להפך הוא הוא מבקש את האיכפתיות שלנו ולא ח"ו הוא ימשיך לבקש את הקורבן הזה, (כמשל כמובן הרי הוא לא מבקש כלום,)
אפשר להמציא טכנולוגיות בלי הקורבן הזה,
בתורה שוגג קרוב למזיד נהרג על ידי גואל הדם,
כל אדם שנוהג הוא שוגג קרוב למזיד, הדוגמא הזאת,
מראה לנו מה שווה האמונה באליל האחד מול אלוקי ישראל המקורי,
אלוקי ישראל המקורי היה אומר לגואל הדם להרוג כל שוגג, במילא היו אוסרים את המכוניות לגמרי עד שהחכמים ימציאו משהו יותר בטוח בלי קורבנות בכלל,
אבל האליל האחד פשוט לא מדבר, כי פעם היית התגלות וזהו, מכאן הכל מותר, להרוג ולההרג. את היקר לנו את נשותינו ואת בנותינו ואת ילדינו, במקרה הטוב, ובמקרה רע את משפחות זולתינו, לאלוקי ישראל היית בעיה אם מציאת הברזל ק"ו המצאת הנשק, תשמעו את החדשות מחיפה
תוקן על ידי maxmen ב- 04/03/2013 23:09:37
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2013 22:25 |
|
| |
| כרם_נבות כתב: |  | | אני שמחה שפתחת אשכול על דבריי. אני כתבתי זאת כי שמתי לב שבכל התיאוריות שלך אתה לא מביא סימוכין |
|
מי שמדברת, גברת "בחברה החילונית, החופש המיני הוא ערך מקודש מעל הכל / מאחלת לך שתשלם חצי ממיסי". אבל אל תדאגי, עם קצת מזל יבוא תיכף מנהל וימחק כל תגובה לדברייך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2013 22:17 |
|
| |
כרם נבות נא לתקן את הודעתך- אני אמנם פתחתי את האשכול בגין דברייך על רצונו של ה'- כנראה ברור לך מה הוא. אבל כל יתר דברייך מופנים לדברי מקס, כי לא אני כתבתי אותם.
לגופם של דברים- המקורות שאת כל כך חפצה ומחויבת עליהם, אין להם כל ערך מוסף יותר מאשר דעתו והגיונו של אדם חיי. זה שהאדם טרם מת, אינו חסרון, לא רק המתים מהוים מקור.
את כותבת כי את מאמינה בתורה שבכתב וזו שבעל פה, וזה היא רצון ה'. אם תעמיקי ללמוד תגלי ששני התורות לא תמיד הולכות יחד, את חייבת להעדיף אחת על שניה, אם את מחפשת שלמות באמונה. איני ממליץ על הבחירה הרצויה, אבל רצון ה' לא יכול להיות בשניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2013 21:42 |
|
| |
אני שמחה שפתחת אשכול על דבריי. אני כתבתי זאת כי שמתי לב שבכל התיאוריות שלך אתה לא מביא סימוכין- ציטוט, פסוק, פרשנות חז"ל, משהו שיבסס את דבריך כדיעה לגיטימית בין יראי ה' המשתדלים לעשות רצונו. כל מה שהבאת זה דעת הרבנים שהובאה לך על ידי עיתונאי יתד, והנהלים הרגילים בחברה החרדית כמו מכות רצח למי שסרח. הלזה יקרא עצור כאן חושבים? בעיני, רצון ה' מובא בתורתו, תורה שבכתב ותורה שבעל פה. אני מקווה שגם אתה מברך בבוקר "ברוך אתה ה' נותן התורה". נכון שיש שבעים פנים ומאה דיעות, אבל עדיין דיעה תורנית חייבת להיות מבוססת על משהו ולא על מאמרי מערכת של עיתון שנשאבו מהפופיק של העורך (שאינו תלמיד חכם כלל ועיקר וגם לא שלוחא דרבנן כי הוא מצנזר את רבנן לפי קוצר דעתו הפוליטית). ולזה התכוונתי באמרי- רצון ה'. כשאדם מנסה לברר מהי דעת תורה, הוא יכול לפתוח ספרים ולברר מה כתוב בנושאים שונים, ולהחליט מה נראה לו יותר. אין לי בעיה עם דתי לאומי שמבסס את אמונתו במדינה על כתבי הרב קוק ושאר הרבנים שתמכו בציונות מסיבות תורניות ואף כתבו על כך עם מקורות ולא רק מהבטן. אין לי בעיה עם דיעות שונות המבוססות על מקורות, ואני בהחלט מכירה בשוני המהותי, המבוסס על מקורות, שבין חב"ד לברסלב וסאטמר והליטאים והספרדים וכדומה.
הבעיה היחידה שלי היא עם המוסכמות החרדיות כיום שאין להם שום מקור, ואדרבה מנוגדות לתורה באופן מפורש, אבל בגלל שכך החרדים נוהגים זה נהיה דעת תורה. ואזכיר על קצה המזלג את קווי מהדרין, אישה מפרנסת ובעל לומד, פרישות כגזירה על כלל הקהילה בלי יכולת לבחור אחרת, אלימות במקום בית משפט, שחיתות בדיני תורה ועיוות הדין, השתקה של כל דיעה שנוגדת את העיתונים המובילים, וכתיבת פסקי הלכה מומצאים מהירח ללא כל מקור הלכתי. ועל כל אחד חובה לשאול את הרבנים- מהיכן דנתוני?? מאיפה מצאת חובה לאישה לשבת מאחורה? או כל פסק הזוי אחר שגורם נזק וחילול ה' ובזיון התורה.
ומה שכתבת שלחרדי הממוצע אין אפשרות לדעת מהו רצון ה' רק לקחת את הדיעה המחמירה ליתר ביטחון, הרי מדובר רק בעם הארץ גמור שלא מסוגל לפתוח אפילו את ספרי ההלכה של ימינו שנערכו כספר קריאה נוח ומקוצר אפילו לנשים (-: וביהדות כל דבר שאתה מחמיר אתה מוצא שהקלת בעניין אחר. לדוגמא: החמרת בקווי מהדרין- הקלת בכבודם של בני אדם או יותר נכון גרמת לבזיון בנות האדם. החמרת בפרישות- יצא בגידות וניאוף. החמרת בצום- הקלת בהלכות פיקוח נפש. החמרת בצניעות- גרמת לבעל לרעות בשדות זרים כי אשתו בעצמה הפכה לאוהל. אסרת חצאית ג'ינס- גרמת לנשים לנטוש הכל גם הלכה בסיסית בכיסוי הגוף. לכל חומרה יש מחיר שפירושו להקל במצווה אחרת ובפרט מצוות אהבת ישראל שזוהי כל התורה כולה. בקיצור הפתרון הוא ללמוד תורה עם השכל ולא עם רגש קיצוני מתלהם של חיפוש רבנים מחמירים. וללמוד הלכות פשוטות כל אחד ואחת יכול, קיצור שולחן ערוך הוא ספר שאפשר לגמור בכמה שבתות לכל מי שיודע עברית.
אגב, כתבת "תפקידם של החכמים ללמוד שוב ושוב ולהבין דבר מתוך דבר בכל עניין ועניין, להוריד ולהוסיף הכל כפי העניין, ". מה עם "בל תוסיף"? האם החכמים יכולים לשנות את התורה? קראת פעם את דברי הרמב"ם על כך שזאת התורה לא תהא מוחלפת ואף נביא או חכם לא יכול לשנות במצוות התורה כלום? אם היו נוהגים כך היו לנו עוד אלפי מצוות. נראה לי שפספסת את מצוות ושיננתם לבניך ודיברת בם. צריך ללמוד תורה ובעיקר הלכה וזו הדרך הפשוטה לדעת מה רצון ה'. רבנים זה טוב לשאלות נידה וכשרות. דעת תורה זה המצאה חרדית של הדור האחרון שנועדה לכפות על הציבור המצאות של מחמירים. (או הצבעה בבחירות, המצווה התרי"ד). מקסמן, באופן אישי אני מציעה לך לעבור על הרמב"ם בהקדמתו לפירוש המשניות. הוא מסביר הרבה מן הדברים שאתה תוהה כאן עליהם.
הבעיה היא שגם אברכי כולל שלא מתפרנסים כמוך אלא לומדים כל היום, לא מפעילים את השכל וכשהם מגיעים לפרקי אבות הם בכלל אומרים שיש כאן דברים נסתרים ושהכל לא כפשוטו (אהוב את המלאכה? יפה תורה עם דרך ארץ? פת במלח תאכל? סידור מלא! כל המכבד את הבריות? -חוץ מנשים כנראה). כשאראה את המגילות הנכתבות כאן מקושטות ביותר ציטוטים מהתורה, שבכתב ושבעל פה, אדע שיש כאן נסיון לדעת את רצון ה'. מה שנהוג בחברה החרדית אינו מהווה עבורי אינדיקציה לרצון ה'.
או שבכל זאת- מנהג ישראל דין הוא.... איני יודעת.
 |
|
|
|
|
|