אני מעוניין בשתי כרטיסים לקונצרט, אם משהו יוכל לעזור לי בזה תבוא עליו הברכה. תודה ושבת שלום...
נשלח ב-11/3/2013 08:58
אכן מהומה על מאומה.
העיקר נשמה חזנית חג כשר ושמח
נשלח ב-11/3/2013 08:25
ואיי איזה אקשן לא חלמתי על כזה וויכוח מעניין, חבר'ה מהיום מי שניגש לכתוב שיזהר בלשונו או יותר נכון בלוחצו על גבי המקלדת, יש לוודא סופית את הנכתב שחלילה וחס לא יהיו טעויות מישהו עלול/ה להיפגע, בברכת יום נעים ומוצלח לכל בית ישראל... דוד.
נשלח ב-10/3/2013 19:32
ועל זה נאמר- ויבוא השלישי ויכריע ביניהם :
לאו נפקא מיניא שתי / שני , אמור כמנהג אשכנז : צוו'יי
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 10/03/2013 20:23:11
נשלח ב-10/3/2013 17:17
וגם מה שכתבת שאם קוני הכרטיסים הם נשים זה שתי וזה מתאים לדברי הגמ' כבר הסברתי לך שזה לא נכון!!
רבותי לי יש בעיה בלב ונראה לי כי העוסקים בעברית הנילוזה והמקולקלת יש בעיה בליבה.
מאחר וליבה זה בלשון נקבה טועים חכמינו דהיום בלא להבדיל בין זכר לנקבה. כשלעצמו דקדוק הלשון העברית
אנו לא זקוקים לבן יהודה וצריך לדבר נכון.
כאמור תורתנו הקדושה היא ליבה של הלשון העברית שכל אלה שאינם יודעים קרוא וכתוב כראוי מאחינו אח אחים
שילמדו תנ"ך כראוי.
דרך זו מילה הנאמרת גם בלשון זכר וגם בלשון נקבה
והכרטיסים המבוקשים שאינם בנמצא של נשמה בחזנות הם שני כרטיסים.
נשלח ב-10/3/2013 14:43
כדי לא להטריח את חברי הפורום אסביר בפעם האחרונה בצורה מפורטת ואם יש השגות נמשיך להתפלפל באישי.
פפסילורה כתב שאם קוני הכרטיס הם נשים יש לכתוב שתי. וזה מתאים לדברי התוס׳ שבתורה שהפסוק מדבר על התורה ולא קאי בלומדיה מדברים בלשון נקבה ולכן נאמר תורת ה׳ תמימה ואילו במלחמה הפסוק עצמו מתכוין על הלוחמים שהם יצאו אליך או ינוסו מפניך ואז מדובר בזכרים כי דרכו של איש לעשות מלחמה.
כלומר מסתכלים מהו נושא העיקרי בפסוק.
בעברית המדוברת בימינו מסתכלים על הנושא והנשוא במשפט עצמו ולא בעניין הכולל.
כוונתי היתה לתקן אותך לגבי תורה שהתוס׳ אומר שגם בתורה דרכו של איש ללמוד תורה ולא אשה.
ובתורה התייחסו לתורה עצמה מסיבה אחרת ולכך התכוונתי שתעיין בדברי התוס׳.
כמובן שבעברית המדוברת בימינו אתה צודק.
נשלח ב-10/3/2013 13:24
ואדרבה זה דוחה את טענתך לגמרי כי לפי זה זה דווקא בגלל שדיברו על היוצאים למלחמה משא"כ כאן שלא דיברו על ההולכים לקונצרט!!
זה ממש לא מצדיק את טענתך וטענת פסיפלורה הוא רק אומר שיש דברים שקוראים גם בלשון זכר וגם בלשון נקבה אבל טענתך ודאי לא צודקת וגם לא טענת פסיפלורה כי זה ודאי לא קשור על מי שקונה כמו שהסברתי!
אדרבה שם רואים הפוך שדווקא במלחמה מפני שאין דרכה של אישה לצאת למלחמה אבל שמדברים על התורה שורה לפני אומרת הגמרא שכיון שתורה זה לשון נקבה כתבו בה ולא בו ולא התייחסו ללומדים אותה זכר/נקבה למה בגלל שבתורה שהם שווים ההתייחסות לדבר עצמו וכן לגבי הכרטיסים!!
מבחינת הדקדוק שהיה נהוג בזמן המקרא פפסילורה צודק.
עי׳ גמ׳ קידושין דף ב: שמסתכלים על האיש או האשה ולא על הדבר עצמו. ששם אף שמדובר על מלחמה שהיא נקבה משתמשת התורה בלשון זכר כי דרכו של איש לצאת למלחמה