נפגשתי כבר עם לפחות 3 בחורות מאד בררניות. כיוון שיש לי ב"ה שם די טוב בשידוכים הם הסכימו בכלל להיפגש איתי... אחרת גם זה לא.. על כל פנים, בתהיותיי על שלושתן ועל בנות\בנים מהסוג הזה מציקה לי שאלה. קודם כל אקדים ואומר שבדברים מסויימים זה מובן ולגיטימי לברור ולחפש מה שאתה רוצה באמת. לפעמים אפילו רצוי. אבל בסופו של דבר כולנו יודעים שאין מושלם בעולם, וברור שאחרי החתונה התגלו נתונים מסויימים וחסרונות מסויימים שלא ייחלנו להם... אלא שאחרי החתונה כבר עובדים יותר על המידות ולומדים להסתדר עם מה שיש. נכון שבשעת האירוסין הכל נראה ורוד, אבל תמיד אחר כך מגלים שזה לא מושלם כפי שחשבנו. השאלה מה לגבי הבררנים, נניח ובסופו של דבר מצאו מה שחיפשו, ע"פ הבנתם, מה יעשו אחרי החתונה שיתגלו דברים אלו?? האם יישברו מהם?? הרי עד עתה בתקופת השידוכים לא הסכימו לוותר על אף פרט מהדרישות שלהם... ומה עכשיו?
נשלח ב-18/3/2013 16:08
בררנות זאת פעולה של לפני הבחירה, אחרי שבוחרים אין כאן כבר עניין של בררנות... כל עוד יש לאדם בחירה הוא יבחר במושלם עבורו, אחרי שהדבר כבר לא תלוי בידיו ההתמודדות שונה מאוד. אישית אני מאוד פרפקציוניסטית, בע"ה אחרי שאתחתן גם אם אגלה (ובארור שאגלה) דברים חדשים או לא מוצאים חן, אני מאמינה שעל כל פשעים תכסה אהבה זאת תהיה כבר אהבה שאינה תלויה בדבר
נשלח ב-18/3/2013 13:29
בס"ד
במקום לשנות את הטבע הרע שדבק בנו,מאשימים את הקב"ה...תעזבו אותו בשקט!
נשלח ב-18/3/2013 13:26
לדעתי, ריבונו של עולם הפך אותם לכאלה, אבל זה רק לענ"ד.
נשלח ב-18/3/2013 13:24
בס"ד
ההורים שלהם...
נשלח ב-18/3/2013 13:09
מי עשה אותם בררנים?
נשלח ב-18/3/2013 13:01
בס"ד כן יש כאלה שבגלל בררנותם לא נפגשים אפילו עם בן זוגם....וכך יוצא שאין אפשרות שיכירו...ולכן הם מיגיעים לגיל מאוחר כך שלפעמים האדם יורה לעצמו ברגליים ועוד בוכה שהוא "מעוכב זיווג",שנתחיל להסתכל בעיקר שזה יר"ש ומידות טובות,ולא נפסול בגלל עדות או "מה יגידו",העניינים יזוזו מהר יותר!
נשלח ב-17/3/2013 23:50
סליחה שאני לא מגיב ישר לעצם שאלתך אבל יש משפט בדברייך שממש צרם לי, אשמח אם תסביר לי אותו.
אתה כותב - "כיוון שיש לי ב"ה שם די טוב בשידוכים הם הסכימו בכלל להיפגש איתי... אחרת גם זה לא..".. לא מבין.. הם עשו לך טובה בזה שהם נפגשו אתך?! או למה אתה מרגיש נזקק (כמו שעולה מדבריך) בשידוכים ברמה שאתה תולה את זה בשם שלך...?!
ולעצם שאלתך, אתה יכול לראות את כל הבררנים למיניהם שבסופו של דבר הם סוגרים עם בחורה הרבה פחות מהרבה אחרות שהציעו להם. אתה יכול לחזות בכל העקשנים למיניהם על מלכת שבא של הדור הזה, ובסופו של דבר הם מקבלים איזה בחורה בינונית ופעם אף מטה מזה.. וכשאתה מדבר איתם, הם בטוחים שהם קבלו את יפיופיית העולם... את ה-מושלמת של הדור.. וזה פלא!
אבל התשובה לכל היא אחת - כמו שאמר החזו"א: הדבר היחיד שעוד נשאר לנו לראות השגחה פרטית בחוש זה בשידוכים.. כך, שאם הם לא מאותם אילו שהפסידו לעצמם את השידוך, אז אין לנו אלא להצביע כלפי מעלה ולהודות שזהו אבינו מלכינו.. והוא זה שמזווג זיווגים. ולכן גם אחרי שהחתונה תהיה בטוח שהקב"ה נותן להם את הכלים לראות את הטוב בשני ואת החסרונות כמעלות.. או לכל הפחות לא ברמה שיעיב על המעלות..
אל תחכו לנסיך על סוס לבן...בסוף יגיע גמד שמן על סוס פוני...
נשלח ב-14/3/2013 01:38
ממש מלקט דברי סופרים..
נשלח ב-14/3/2013 01:32
צדיקהבסטיל כתב:
בררנים לא מפחדים מהעתיד.
הם מפחדים מהעתיד להיות עם מי שהם לא רוצים שיהיה להם בעתיד.
אבל לפעמים הם מוצאים מישהו בעתיד שיש לו חסרונות שהוא לא חשב שהוא לא רוצה שיהיה לו בעתיד ופתאום הנה אחד שיש לו את הדברים שהוא מפחד שיהיה לו בעתיד בגלל שכשהוא היה בשידוכים הוא לא שם לב מה הדברים "העקרוניים " באמת שמהם הוא מפחד שיהיה לו עם בן זוגו בעתיד. ושם לב על הדברים הפחות משמעותיים שלא רצה שיהיה לו עם בן זוגו בעתיד....
וככה יצא לו סבטוחה.... חיים של ספגטי
תוקן על ידי צדיקהבסטיל ב- 13/03/2013 13:13:01
תוקן על ידי צדיקהבסטיל ב- 13/03/2013 13:14:00
ואיך חותמת שאנל 19? אל תחכו לנסיך על סוס לבן...אתם תפסידו את ההוא על הפרארי....
מה איתך? עבודת המידות. אין דבר כזה "אדם שנולד עם זה" אפשר לשנות הרגלים , ובסוף הרגל הופך להיות טבע שני. זה לא קל , זה אפשרי , אם רק תרצי . ותזכרי שאת חצי .
נשלח ב-13/3/2013 19:59
מפחדים ועוד איך, אבל אין מה לעשות.
כולם עושים השתדלות, אבל כולנו גם נגועים בכל מיני נגיעות. אי אפשר לדעת מה זה בררנות ראויה ומה זה להסתכל בזכוכית מגדלת במקום הלא נכון.
נשלח ב-13/3/2013 15:55
לפי דבריך אז מה הצעקה הזו של גדולי הדור, ביניהם הסטעייפלר שהיה צועק על זה המון, על אנשים שברוב גאוותם(כך הוא התבטא) מורידים על שטויות...?