| נשלח ב-17/3/2013 18:55 |
|
| |
נמאס משדכנים!
למען האמת אני כמעט לא מדבר עם שדכנים בתקופת השידוכים שלי... אני לא בא להכליל כמובן, וברור לי שיש לא מעט אנשים טובים שאומרים את האמת ובאמת רוצים לעזור... אבל לצערי גם יש הרבה חרטטנים. ונראה אי אפשר, אין מה לעשות כדי לפתור את הבעיה הזאת.
היום, בדקתי על שידוך מסויים שלצערי הוא אמור לעבור דרך שדכנית, שאלתי איזושהי שאלה(לא משנה כרגע מה ובאיזו צורה) וכנראה שההיא לא הבינה למה אני מתכוון, וחשבה שאני מעדיף אופציה X על אופציה Y... בקיצור הסברתי לה בדיוק את הכוונה שלי וההיא עונה: "אההה אז תגיד ככה.... אם ככה אז התשובה היא שהיא ככה וככה וככה..." ענתה תשובה בדיוק הפוכה בדיוק ממה שענתה בפעם הראשונה, לפני שהבינה את כוונתי. בקיצור משקרת לי בפנים בלי למצמץ בכלל....
מניח שקרה לכם לא מעט פעמים דברים בסגנון הזה. פשוט עיצבנה אותי השיחה הזאת הייתי חייב לשתף... וכנראה הבהיר לי שאני צריך להיות חזק בדיעה שלי ולא לפנות אליהם אלא כנראה לדבר עם חברים מכרים וכו'..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2013 12:36 |
|
| |
בס"ד
אני לא צריכה לעצב...אני אוהבת את המראה שלי.ואין לי בעיה לשלוח רק שהן לא מבקשות מהבחור כלום.וזה מה שמתסכל אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2013 12:28 |
|
| |
תעצבי תמונה בפוטושופ
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2013 11:21 |
|
| |
בס"ד
חחחחח את מצחיקה אם לא אביא תמונה חלק מהשדכניות לא יציעו לי כלום!מבינה?אין לי בעיה לשלוח אבל שזה יהיה הדדי!שגם הבחור ישלח לה. יש כאלה שדורשות פגישה לפני,ואז הם דורשות גם כסף...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 19:54 |
|
| |
חייכנית, דמי שדכנות, את בטוחה? נותנים רק אחרי שנסגר . את לא חייבת להביא תמונה, אם זה עקרוני אצלך פשוט לומר , לא מביאה תמונה , להפך זה מעלה את רף הסקרנות פי 1000 וגם אומר שאת מייקרת את עצמך
איחוליי , מכל הלב
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 19:52 |
|
| |
נק' למחשבה , מאיפה הבאת את הנ"ל , אפשר מקור מדוייק? אדמו"ר הזקן מתאר את עניין ההשגחה פרטית אכן בתניא, אבל בהחלט לא מדגיש את עניין השקרים של שדכנים יש לך פרק שאתה מסתמך עליו? ראוי להציג פה תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 19:32 |
|
| |
חחחחח מה הקשר?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 18:52 |
|
| |
יאללה יאללה יאלילי...בבש ככה...
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 18:26 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
מה נו ואז?למה אני צריכה לסבול בגלל שה' יצר את עניין של הסטיגמות?למה מגיע לי דרך כזו קשה כשאני כ"כ משתדלת להיות חזקה.לא ליפול.להיות עם עקרונות כדי לבנות בית חרדי-חסידי אמיתי,אני צריכה לקבל עונש על זה?שה' ימצא דרך אחרת פחות פוגעת כדי לגרום להוריד את השידוכים שלא מתאימים לי עוד לפני...
והן כן עושות ממני צחוק,מבקשות תמונה מטרטרות אותי להפגש איתן להביא דמי הרשמה... ומהבחור אפילו לא מבקשות תמונה,לא שיחת טלפון,לא פגישה,לא דמי רישום,ואחרי כול המאמץ שלי אני צריכה להפגש עם מישו לא מתאים?!על מה ולמה?! |
|
וואוו.............!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 16:25 |
|
| |
קראתי פעם בשם הרב אלישיב אם אני לא טועה, שאומר שכשמבררים אצלך בשידוכים צריך להעצים את היתרונות פי 10, ואת החסרונות להקטין פי 10... וכששאלו אותו למה, ענה משום שבשידוכים כאשר שומעים דברים טובים על המוצע\ת מקטינים אותם פי 10 ממה שהם באמת, וכששומעים דברים רעים ולו הכי קטנים מנפחים אותם פי 10 ממה שהם...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 15:49 |
|
| |
שדכנים אחרי הכל, הטובה שהם עושים לך יותר גדולה מהטובה שאתה עושה להם. נכון זה מעצבן מאוד שלא אומרים דברים על דיוקם, בשביל למנוע את זה אני קודם לוקחת כל דבר בפרופורציה וברור לי שמה שהשדכן אומר זה רק אינדיקציה קטנה למה שבאמת....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 14:35 |
|
| |
בס"ד
מה נו ואז?למה אני צריכה לסבול בגלל שה' יצר את עניין של הסטיגמות?למה מגיע לי דרך כזו קשה כשאני כ"כ משתדלת להיות חזקה.לא ליפול.להיות עם עקרונות כדי לבנות בית חרדי-חסידי אמיתי,אני צריכה לקבל עונש על זה?שה' ימצא דרך אחרת פחות פוגעת כדי לגרום להוריד את השידוכים שלא מתאימים לי עוד לפני...
והן כן עושות ממני צחוק,מבקשות תמונה מטרטרות אותי להפגש איתן להביא דמי הרשמה... ומהבחור אפילו לא מבקשות תמונה,לא שיחת טלפון,לא פגישה,לא דמי רישום,ואחרי כול המאמץ שלי אני צריכה להפגש עם מישו לא מתאים?!על מה ולמה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 14:27 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
אין לי בעיה שישקרו קצת...אבל לא הרבה...ולא יעשו ממני צחוק!
אני דיברתי על סטיגמות שהשדכניות מקטלגות ולא על שקרים!
איך בהתחלה?אני כבר שנה פלוס בשידוכים,ומרגישה בתוך בוץ תובעני.תובעני מדי.שלא רואים ממנו את הסוף
וכמובו שלא את ההתחלה. |
|
א. אף אחת לא עושה ממך צחוק, גם אם זה נראה ככה.. וכי את פחות טובה או פחות שווה בגלל שהן מתנהגות בצורה בזויה כזו או אחרת...?!
ב. וכי את חושבת שיש הבדל בין שקר לסטיגמה? הרי סטיגמה זה גם שקר.. ויותר מכך, הרבה דרכים למקום.. לגרום ששידוך יקום או יפול אחד מהם זה סטיגמות שאנשים ממסטגים... נו ואז...?!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 14:17 |
|
| |
בס"ד
אין לי בעיה שישקרו קצת...אבל לא הרבה...ולא יעשו ממני צחוק!
אני דיברתי על סטיגמות שהשדכניות מקטלגות ולא על שקרים!
איך בהתחלה?אני כבר שנה פלוס בשידוכים,ומרגישה בתוך בוץ תובעני.תובעני מדי.שלא רואים ממנו את הסוף
וכמובו שלא את ההתחלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 14:03 |
|
| |
תמצית דבריו: הוא שואל שאלה (בעצם שאלה כדי להוכיח) איך זה שכל השידוכים נגמרים ע"י שקרים של השדכן?! ובאמת, אם נשים לב תראו לי שידוך אחד שלא היה בו כמה שקרים הגונים וכמו שכתב הספרדי (ויפה שהודה על עצמו!) כולם (כמעט) מטייחים, מנפחים, מסתירים, משנים..
תשובתו: שהיות וכל עניין הזיווג הוא בהשגחה פרטית והנהגת שמיים לכן מחויב הדבר שאין זה ילך כדרך הטבע אלא מעל הטבע! ולכך תמיד זה נסגר ע"י שקרים!
הפלא ופלא!!
ואנחנו, במקום להתעצבן, לרטון, להתפוצץ.. נבין ונפנים שאין זה אלא השגחה פרטית יותר מכל דבר אחר בעולם...! ואז.. נצליח לחייך כל הדרך אל האחד/ת...
ואגב חייכנית, אני לא מכיר את חברותייך אבל אחת מהשתיים, או שחברותייך באמת מתאמצות בשבילך אבל לא הולך להן (פשוט לא הגיע הזמן עדיין) ומה שרואים מכאן לא רואים משם.. וא"כ אל לך להרגיש דפוקה בגלל כך.. או שהן באמת אפי' לא מנסות ואז אין אילו באמת חברות.. כך או כך, תהיי בטוחה שהאחד שלך לא תלוי בהן ולא באף אחת אחרת אלא בך ובמעשייך.. וכשאת תמשיכי בשלך הוא יגיע ולא בסוף אלא בהתחלה..!
|
|
|
|
|