בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

Les Misérables - Passover (המכביטס לפסח) - סיקור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/3/2013 01:20 לינק ישיר 
Les Misérables - Passover (המכביטס לפסח) - סיקור

* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <*<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qmthKpnTHYQ?hl=iw_IL&amp;version=3&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qmthKpnTHYQ?hl=iw_IL&amp;version=3&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

(ישיר: http://www.youtube.com/watch?v=qmthKpnTHYQ )

אידי | פורום פרחי מיאמי החדש

נתחיל מהסוף: מזמן - אולי אף פעם - לא פגשתי יצירה ווקאלית טובה מזו.

המיני-אופרה הזאת מבוססת על קלאסיקה בשם "עלובי החיים" (Les Misérables), שמותחת ביקורת על תופעת הבדלי המעמדות החריפים בין החברה הגבוהה לבין דלי העם בצרפת של המאה ה-19. השירים לקוחים משם, ולכן לא כל מילה תואמת לגמרי את סיפור יציאת מצרים - אבל הרעיון מביע בהחלט, והחלק הויזואלי מספק פרשנות נוספת והתאמה סופית לסיפור גאולת מצרים. אם להתפלסף קצת יותר, הרי שבעצם יש לנו כאן פרשנות כפולה - אינטרפרטציה של "עלובי החיים" כגאולת מצרים, והמשלה (מלשון משל) של גאולת מצרים כמסמלת את התקווה הכללית של העם כולו לגאולה שלימה, פרטית וכללית.

אז ככה!
כבר הזכרתי כמה פעמים את ההעדפה שלי לסולנים עם קולות נמוכים, ונראה שהעיבוד הפעם נכתב במיוחד לכאלה 
קודם כל, הפתיחה האולטרה-בסית מרשימה להפליא. מי ביצע כל כך נמוך? אלו באמת היוונים (טוב, מצרים ) ששרים שם? אם לא, לא ברור לי מי ירד שם כל כך נמוך: מתוך 3 בסים שהיו שם עמנואל עזב, ג'וליאן מצלצל לי יותר כמו בס-בריטון מאשר בס אמיתי וברי... הממ... הייתי מזהה את הקול שלו, לא?
טוב, נשאיר את זה כקושיה עד שיבוא אליהו.
אגב, מעניין לשמוע את אלי (החדש הבהיר יותר), רחלי אומרת שגם הוא בס. אולי הוא האחראי לפתיחה?

בכל אופן, הבחירה של ג'וליאן לסולו הראשון, המתאר את המציאות המייאשת, חסרת התקווה - מושלמת. האיכויות הכבדות של הקול שלו - שאגב, מתרככות כשהוא שר במחצית העליונה של המנעד שלו - מתאימות יותר מכל לבטא את התוכן הקודר.

אחרי "קול הייאוש" מגיע תור המקהלה, שבהרמוניה מרהיבה מעודדת שמחר יהיה יום חדש, למרות שעכשיו קשה וכו'.

ואז - מגיע משה הצעיר! האמת היא שבהתחלה התלבטנו אם הדמות אמורה לייצג את משה או את מרים (כי הוא אומר "חלמתי חלום..." - יותר מתאים לנבואה של מרים, לא?) אבל אחרי שהוא התבקש לבחור בין הזהב לבין הגחלים (שנראו קצת כמו בשר על האש), מסתבר שבכל זאת מדובר במשה. בכל אופן, הבריטון הקומי של מייקל מקבל גוון עדין, כמעט חלומי, כשהוא שר במעלה המנעד שלו. יש לציין שהעדינות לא פוגמת בנחישות ובעוצמה, כיאה למי שעומד להיות מנהיג.

והנה הוא בא! (המנהיג...)
משה הבוגר יותר, שמיוצג ע"י ברי. מסתבר שהוא אמור להיות הגרסה הבוגרת של מייקל - יש משהו, האמת 
בכל אופן, המנהיג שלנו מתחיל את דרכו במאבק עם עצמו: "האם אני יכול להתעלם מסבלם של אחי?" - הוא תוהה, "הרי אני שייך לקב"ה, והוא זה שנותן לי את הכוח והעוצמה." וכאן הוא הורג את המצרי שנגש ביהודי, ובורח - בריחה שאינה אלא המשך דרכו העולה.

כאן אנחנו רואים את המצרים מתחילים לחטוף את המכות. אהבתי את הדרך שבה בימו (מלשון בימוי) את ההגעה של הדם לידיים - כמעט לפה - של המצרי. מבריק!

בשלב הזה משה צועד קוממיות לפני המצרים ומודיע להם: זהו, תם עידן השיעבוד. מחר יום הדין, נראה כולנו מה יש לבורא עולם לשלם לכל אחד על פועלו!
מעניין לציין שהבעת הפנים של ברי מושלמת - לא "כוחי ועוצם ידי", אלא הבעה של שליח ה' שאינו רואה בעצמו יותר מאשר כלי להעברת המסר האלוקי.

וזהו.
האור כבה, ומאיר מחדש על חנינא, שבחגיגיות מושלמת פותח את האוּנִיסוֹנוֹ (=שכולם שרים ביחד אותו הדבר): "אתם שומעים את העם שר? זהו שירו של העם שלא יהיה עוד עבד לְעולם". קטע מושלם, וקול הפלדה של חנינא (פרשנתי את זה בסיקור על Voices from the Heights) מביע את הנחישות המוחלטת ביחד עם החגיגיות שבעניין. אגב, גם הוא שר שם נמוך... וזה יפה.

כמה נקודות כלליות:

א. למרות הדגש על הקולות הנמוכים, הרי שהחלק של הטנורים שבחבורה - ההרמוניות - מבוצע בצורה מרהיבה ונותן את היופי עוצר הנשימה ליצירה. 

ב. הפאלסטו ב"to dying" (דקה 0:52) שבר שיאים מכביטסיים! מעניין של מי הביצוע - הייתי משייכת את זה לג'פרי, הטנור הגבוה ביותר אם אני לא טועה. או שאולי זה יונתן, הפאלסטו הנצחי? אם כן, וואו!

ג. היצירה הזאת הזכירה לי יותר מכל את When You Believe מתוך האלבום השני שלהם, Out of the Box. גם על ההוא יש פרשנות ארוכה... טוב, בתכנון... 

ד. עדיין לא הצלחתי להבין מי אחראי על העיבודים. מי שיודע, מוזמן לשתף.

ה. ואחרון חביב - תרשו לי להביע משאלה: אופרה שלמה וארוכה מאת המכביטס, של שעה לפחות, בעיבוד מושלם כמו כאן... נכון שאתם איתי? 

פסח כשר ושמח לכולנו!!! 

תוקן על ידי אידי ב- 24/03/2013 19:31:45

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2013 16:55 לינק ישיר 

בבקשה.

ודרך אגב אידי וגם לכולכם אתם לא צריכים כל כך להתאמצ לכתוב את השם שלי מספיק לכתוב שירו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2013 15:12 לינק ישיר 

תודה SHIROH ... כיף לשמוע! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2013 23:22 לינק ישיר 

אידי כל הכבוד!!!!!!!!!!!!!
אין לי מילים, איזה השקעה. כמה זמן ישבת על זה וכל זה בשבילנו. וואוווווווווווווווווווווווווו.

וכפי שאמר המשורר משיחמשיח אכן בהתחלה לא הבנתי כלום אך לאחר קריאת הסיקור היה כיף לראותו שוב ולהבין שם משה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2013 22:52 לינק ישיר 

כל מילה מגיעה לך ביושר (מגיע לך יותר... סולחת?:)
אה לא ידוע? אז כנראה שאין:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 02:26 לינק ישיר 

אוהו... תודה :)
ו-לא ידוע לי על קשר משפחתי... צר לי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2013 22:35 לינק ישיר 

מאיר שפירו? יש לו קשר כלשהו ל...?
אידי פשוט מדהים! בהתחלהראיתי קצת ונהניתי אבל לאכל כך הבנתי אח"כ ראיתי את הסיקור שלך והתענגתי! הצלת אותי מלא להבין... תודה גדולה- אני מאמינה שזה עזר לכווווולם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2013 22:50 לינק ישיר 
מאיר שפירו מגיב:

In response to some of the questions from this post - 1) The Greeks, now Egyptians, did record the vocals for "Look Down"; 2) The highest notes in the song were sung by Yonatan; 3) The arrangement was from Deke Sharon. Hope that helps. Chag Sameach!

שזה אומר בתרגום חופשי:
"
בתגובה לכמה שאלות מהפוסט הזה -

1) היוונים, עכשיו מצרים, אכן הקליטו את הקולות לפתיחה.
2) התווים הגבוהים ביותר בשיר הושרו על ידי יונתן.
3) העיבודים נעשו ע"י דיק שרון.

מקווה שעזרתי, חג שמח!

"

מה אתם אומרים על זה, חברהלאך?
(חוץ מזה שההשערות שלי התבררו כנכונות )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2013 02:00 לינק ישיר 

משיחמשיח - תודה לך על המשוב!! התרגשתי לשמוע :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 23:11 לינק ישיר 

אידי  על הפרשנות
כשהעלו את הקליפ ראיתי שניה ומיד סגרתי אותו....
אבל לאחר שראיתי את פרשנותך החלטתי לחזור בי ואכן צפיתי בקליפ תוך כדי הקריאה בטקסט וממש נהנתי.
תודה רבה ויישר כח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 02:29 לינק ישיר 

MILKI100 כתב:

מתחשק לי להקים עיתון רק בשביל פינת המוסיקה שבה את תסקרי את החדשות  :)

הסמקתני... כרגיל 
אבל גם לי נורא בא שתקימי עיתון. אולי זה עוד יקרה... מי יודע? 

ממממ.. באותה רוח סופרלטיבית,  זו היצירה היפה ביותר  של המכביטס אבר!!
הקליפ כלו  אומר שידרוג מכל בחינה...

למרות שאהבתי מאוד גם את הקודמים - אין לי ברירה אלא לענות "אמן", ואפילו לא בעל כרחי - - -

המקהלה מבחינה ווקאלית בשיא , למרות הפרישה של כמה חבר'ה מוצלחים... אמת ויציב ונכון... וקיים וישר!

אה... ותודו שהקטע של אורי בסוף מתוק!!!!!!!!!!!!!!!!

מודים!!!

( תזכרו, משהי פה הבטיחה סיקור על ה  OUT OF THE BOX ..)

שליש ממנו כבר כתוב עוד משנה שעברה... רק צריך להשלים את ה-2/3 הנוספים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 02:18 לינק ישיר 

RA248 כתב:
סיקור יפה אהבתי :)

תודה! :)

אכן הליהוק של הזמרים והשחקנים לתפקידים בוצע באופן מושלם, אין אנשים יותר מתאימים לתפקידים מאלו..

!

אלי הוא אכן בס, והוא גם בעבר היה נמצא בלהקה של הישיבה יוניברסיטי שהוקמה אחרי שחברי המכביטס עזבו את הישיבה יוניברסיטי (הלהקה נקראת y-studs שזה קיצור של  yeshiva students) למי שרוצה לשמוע את הקול של אלי מצורף קישור תהנו :)
http://www.youtube.com/watch?v=QP1waKJ9VjY

חחח! תודה 

חנינא העיד על עצמו איפה?? שהוא יכול להגיע לעוצמת סופרן..

ג'פרי וג'וש היו חסרים, חבל... :\

העם איתך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 01:54 לינק ישיר 

סיקור יפה אהבתי :)
אכן הליהוק של הזמרים והשחקנים לתפקידים בוצע באופן מושלם, אין אנשים יותר מתאימים לתפקידים מאלו..

אלי הוא אכן בס, והוא גם בעבר היה נמצא בלהקה של הישיבה יוניברסיטי שהוקמה אחרי שחברי המכביטס עזבו את הישיבה יוניברסיטי (הלהקה נקראת y-studs שזה קיצור של  yeshiva students) למי שרוצה לשמוע את הקול של אלי מצורף קישור תהנו :)

בקשר לקטע של to dying  דווקא נשמע לי יותר כמו חנינא או יונתן שפע..אולי זה לא נשמע ככה אבל חנינא העיד על עצמו שהוא יכול להגיע לעוצמת סופרן..

ג'פרי וג'וש היו חסרים, חבל... :\

אחלה ביצוע !!! ממש אהבתי.. (:

מכביטס- כל הכבוד מחכים לכם בישראל!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 01:48 לינק ישיר 

בס"ד.

נתחיל מהתחלה :)
אחד הסיקורים היפים והמרתקים שקראתי....  !!!!!!!!!!!!!!!
כתיבה מרתקת .. כזו שמשאירה אותך דרוך עד המילה האחרונה..
וזה עוד בלי לדבר על התוכן והפרשנות המדהימה!!!
סיקור כזה מושקע ומקצועי מזמן לא קראתי...
מתחשק לי להקים עיתון רק בשביל פינת המוסיקה שבה את תסקרי את החדשות  :)

מרגיש לי מגוחך  להגיב אחרי סיקור כזה מפורט .. 
אחרי סיקור מאסטרפיסי שכזה.. מה עוד אפשר להוסיף?!?!
אבל בכולופן..

ממממ.. באותה רוח סופרלטיבית,  זו היצירה היפה ביותר  של המכביטס אבר!!
הקליפ כלו  אומר שידרוג מכל בחינה...
המעברים במחרוזת גאוניים ! ( מי עיבד?!)
המקהלה מבחינה ווקאלית בשיא , למרות הפרישה של כמה חבר'ה מוצלחים...
הרעיון!  המיוזיק וידאו הנוכחי בניגוד לקודמיו,  לא מלא בגימיקים ובאלמנטים המכביטסיים המופעים בכל קליפ ( חליפת חלל כתומה למשל, ו 3 יוונים...) מה שמוסיף לו מימד עמוק ורציני יותר..

ברי ומייקל - יש משהו שלא אהב????????????????????????  :)
בנוסף לביצועים הווקאלים היפיפים שלהם, הם גם אקטורים לא קטנים..

חנינא- איזה ביג אנדינג!!!!  החלק שלו כאן גרם לי להצטער קשות על מיעוט סולואים חנינאיים בקליפים...

אה... ותודו שהקטע של אורי בסוף מתוק!!!!!!!!!!!!!!!!

אקיצער,
מכביטס, היה שווה לחכות!!! ולו כדי לקרוא את הסיקור יפה שמעלי...
( תזכרו, משהי פה הבטיחה סיקור על ה  OUT OF THE BOX ..)

תוקן על ידי MILKI100 ב- 24/03/2013 01:48:54

תוקן על ידי MILKI100 ב- 24/03/2013 02:18:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > Les Misérables - Passover (המכביטס לפסח) - סיקור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext