| נשלח ב-29/3/2013 02:00 |
|
| |
אופי בירושה לילדים
(התפרגנתי מלפתוח אשכולות... =)
יש מצב שתכונות אופי אצל בן/בת זוג, לא ככ יפריעו, יהיה אפשר להתמודד עם זה. אבל כזה יעבור בירושה לילדים, זה כבר ממש קשה.....
אני רואה, כן, אני ממש בטוחה... זוגות, שמתמודדים עם תכונות אופי של בני הזוג שלא מתאימים להם, וזה הולך ואפילו משלים. אבל כשזה עובר לילדים, זה ניהיה קשה. כאילו איך הם כאלה....
מה אומרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 12:44 |
|
| |
בס"ד חחחחחחחחחחחח אהבתי(=
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 22:39 |
|
| |
חחחחחח, מנחמיים חזק!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 21:51 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  |
זהו!! תמיד חשדתי שאתה לא קשור להוריך בגרוש...
ואוו, נשמע שאת מכירה אותם... _________________ לאהוב זה הטוב שבטוב.
|
| היא לא מכירה אותם, זה רק נראה שאתה לא דומה לאף אחד
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 17:04 |
|
| |
אמר ר' ישראל מסלנט יותר קל ללמוד את כל הש"ס מלשנות מידה 1!
|
| נשלח ב-3/4/2013 21:32 |
|
| |
| טיע כתב: |  | זהו!! תמיד חשדתי שאתה לא קשור להוריך בגרוש...  |
| ואוו, נשמע שאת מכירה אותם...
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 16:41 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | אני לא יודעת אם שאלתי, כמו שהערתי נקודה, שבחיי הנישואים כנראה נתקל בהתמודדות כפולה מול תכונות אופי שלא רגילים להם, גם בבן הזוג וגם אצל הילדים שירשו את זה ממנו..ק.העלית את אחת ה-נקודות.. משום שבעצם זוהי עיקר מטרת חיי הנישואין.. ואסביר: הרי הקב"ה היה יכול לעשות שגבר יתחתן עם גבר ואשה תתחתן עם אשה. ביננו, זה הרבה יותר קל, מוצלח ופרקטי.הגברים הרבה יותר יסתדרו עם האגו הגברי, עם הציניות, החוסר רגישות ואסתטיקה וכו' וכו'.. הם באותו הראש ואף מבחינה רוחנית הרבה יותר קל להתעלות ולהתקדם עם חבר קרוב.. והנשים, הן באותו ראש, אותן נקודות רגשיות, אותן תחביבים שאת הגברים זה לא מעניין וכו' וכו'.. אז למה בכל זאת הקב"ה לקח דווקא את הקוטביות וחיבר ביניהם...?!התשובה: כי זה בדיוק המטרה.. להשלים אותנו כבני אדם, להשלים את האישיות שלך, את האופי שלך, לצחצח ולזכך את המידות - אותנו.. והדרך הטובה ביותר זה דווקא כשיש קוטביות, ניגודיות ולגרום להם להתמודד ביחד, לגשר על כל הפערים.. וחלק עיקרי בפערים זה האופי של הגבר מול האופי של האשה. החסרונות מול המעלות של השני. ואם הם משכילים לעבוד ביחד, בשותפות, בהשלמה אז התוצאה היא - פסיפס מרהיב של קומת אדם טהור וזך - אחד!! אז קטנה, אל לך לדאוג מפני כך, משום שזה בדיוק המטרה, זו בדיוק התפקיד שלך, ואותו אחד על שלל מעלותיו וחסרונותיו הוא בדיוק המשלים שלך... הוא בדיוק הכפפה ללב שלך.. ומשכך בטוח שאת תצליחי.. ולו כי אם לא, הקב"ה לא היה מביא לך אותו... ,תזכרי: אהבה איננה התבוננות זה בזה, אלא התבוננות משותפת לאותו כיוון.... |
|
דברים נאים!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 15:50 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | לא יודע, לפחות במקרה שלי זה ממש לא ככה- לא דומה בהתנהגות לאבא וגם לא לאימא...
אולי אני בכלל מאומץ... לכי תדעי....=)) _________________ לאהוב זה הטוב שבטוב.
|
|
זהו!! תמיד חשדתי שאתה לא קשור להוריך בגרוש... 
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 12:48 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | | אני אומר שאם הבחור/ה מוצא חן, לא צריך לחשוש על הילדים. ילד בדרך כלל הוא לא קופי של אבא או אימא שלו. הוא איכשהו משלב, ודווקא תכונה מעצבנת יכולה לבוא טוב בשילוב עם תכונה אחרת. _________________ לאהוב זה הטוב שבטוב.
הוא לא קופי, אבל בהחלט קוף. ילד תמיד יחקה את הוריו, אם בדיבור, אם בהתנהגות ובהכל. ממש: קוף אחרי אבא ואמא!!
לא יודע, לפחות במקרה שלי זה ממש לא ככה- לא דומה בהתנהגות לאבא וגם לא לאימא... אולי אני בכלל מאומץ... לכי תדעי....=))
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 12:27 |
|
| |
ענין של דמגוגיה. אנחנו לא משנים, אבל גורמים להם להשתנות. זה הכל. ולענין הילדים, אנחנו פה כדי לחנך אותם, ולעזור להם..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 12:07 |
|
| |
| אחת_חדשה כתב: |  | ועדיין אני אוחזת בדיעה שאין לנו היכולת לשנות אחרים, אלא להשפיע עליהם להשתנות..
וקטנה, זה נקודה חשובה, אבל בד"כ מה שנראה אצל הילדים נסלח, בעוד שכשנראה אותו הדבר אצל הבנזוג הסליחה תהיה מושפעת מהמצב ביננו. |
|
היכולת לשנות זה לא בהכרח כפייה, אלא גם השפעה היא סוג של יכולת מסוימת, כך שבעצם אנחנו אומרים את אותו הדבר.. אבל גם אם על זה תתווכחי, אז אני חושב שבעצם גם את מסכימה שיש לנו את היכולת לשנות את השני, רק שאת סבורה שאין זה מתפקידינו לחנך ולשנות את השני. ועם זה אני בהחלט מסכים אתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 11:13 |
|
| |
ועדיין אני אוחזת בדיעה שאין לנו היכולת לשנות אחרים, אלא להשפיע עליהם להשתנות..
וקטנה, זה נקודה חשובה, אבל בד"כ מה שנראה אצל הילדים נסלח, בעוד שכשנראה אותו הדבר אצל הבנזוג הסליחה תהיה מושפעת מהמצב ביננו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 10:39 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | | אני לא יודעת אם שאלתי, כמו שהערתי נקודה, שבחיי הנישואים כנראה נתקל בהתמודדות כפולה מול תכונות אופי שלא רגילים להם, גם בבן הזוג וגם אצל הילדים שירשו את זה ממנו..ק. |
|
העלית את אחת ה-נקודות.. משום שבעצם זוהי עיקר מטרת חיי הנישואין..
ואסביר: הרי הקב"ה היה יכול לעשות שגבר יתחתן עם גבר ואשה תתחתן עם אשה. ביננו, זה הרבה יותר קל, מוצלח ופרקטי. הגברים הרבה יותר יסתדרו עם האגו הגברי, עם הציניות, החוסר רגישות ואסתטיקה וכו' וכו'.. הם באותו הראש ואף מבחינה רוחנית הרבה יותר קל להתעלות ולהתקדם עם חבר קרוב.. והנשים, הן באותו ראש, אותן נקודות רגשיות, אותן תחביבים שאת הגברים זה לא מעניין וכו' וכו'.. אז למה בכל זאת הקב"ה לקח דווקא את הקוטביות וחיבר ביניהם...?!
התשובה: כי זה בדיוק המטרה.. להשלים אותנו כבני אדם, להשלים את האישיות שלך, את האופי שלך, לצחצח ולזכך את המידות - אותנו.. והדרך הטובה ביותר זה דווקא כשיש קוטביות, ניגודיות ולגרום להם להתמודד ביחד, לגשר על כל הפערים.. וחלק עיקרי בפערים זה האופי של הגבר מול האופי של האשה. החסרונות מול המעלות של השני. ואם הם משכילים לעבוד ביחד, בשותפות, בהשלמה אז התוצאה היא - פסיפס מרהיב של קומת אדם טהור וזך - אחד!!
אז קטנה, אל לך לדאוג מפני כך, משום שזה בדיוק המטרה, זו בדיוק התפקיד שלך, ואותו אחד על שלל מעלותיו וחסרונותיו הוא בדיוק המשלים שלך... הוא בדיוק הכפפה ללב שלך.. ומשכך בטוח שאת תצליחי.. ולו כי אם לא, הקב"ה לא היה מביא לך אותו...
,תזכרי: אהבה איננה התבוננות זה בזה, אלא התבוננות משותפת לאותו כיוון....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 01:59 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | | אני לא יודעת אם שאלתי, כמו שהערתי נקודה, שבחיי הנישואים כנראה נתקל בהתמודדות כפולה מול תכונות אופי שלא רגילים להם, גם בבן הזוג וגם אצל הילדים שירשו את זה ממנו..ק. |
|
אז פתאום את לא יודעת!! הההא???
|
|
| נשלח ב-3/4/2013 01:58 |
|
| |
| טיע כתב: |  | | אני אומר שאם הבחור/ה מוצא חן, לא צריך לחשוש על הילדים. ילד בדרך כלל הוא לא קופי של אבא או אימא שלו. הוא איכשהו משלב, ודווקא תכונה מעצבנת יכולה לבוא טוב בשילוב עם תכונה אחרת. _________________ לאהוב זה הטוב שבטוב.
הוא לא קופי, אבל בהחלט קוף. ילד תמיד יחקה את הוריו, אם בדיבור, אם בהתנהגות ובהכל. ממש: קוף אחרי אבא ואמא!!
|
|
לא יודע, לפחות במקרה שלי זה ממש לא ככה- לא דומה בהתנהגות לאבא וגם לא לאימא... אולי אני בכלל מאומץ... לכי תדעי....=))
|
|
| נשלח ב-2/4/2013 23:27 |
|
| |
אני לא יודעת אם שאלתי, כמו שהערתי נקודה, שבחיי הנישואים כנראה נתקל בהתמודדות כפולה מול תכונות אופי שלא רגילים להם, גם בבן הזוג וגם אצל הילדים שירשו את זה ממנו..ק.
|
|
|
|
|