| צפיתי במופע בערך 6 פעמים, וכעת אני מרגיש 'ראוי' יותר לכתוב ביקורת. אני טרם סיימתי לצפות, כלומר כבר לא סופרת...:)
נתחיל עם העובדה הפשוטה שבוגרי מאימי לא מעניינים אותי הרבה מעבר ל"וואו איך הוא גדל" או "איזה באסה הוא גדל", אז ממילא ירד לי שליש מופע. (שליש נחמד דווקא) אותי דווקא כן. מסתבר שכל אחד והאינטרסטים שלו....
לפני שהפרחים עולים מוקרן וידאו מתקופת בסיעתא דשמיא (יכל להיות ממש מעניין אילו היתה לי האפשרות לעצור ולנסות להשוות בין הדמויות בוידאו לאלו שעל עטיפת האלבום), ירחמיאל אולי גידל מעט זקן, השמין והלבין, אבל נשאר אותו דבר בול. (כמובן אם נתעלם מהקול שלו). אותן בדיחות ואותן תנועות...
חמוד מאוד איך שמיד בסיום הוידאו הנוסטלגי עולה אמן הקלרינט הנוסטלגי (אבא של איצי ספינר, מופיע באקספיריאנס 2 ו4) ואז מצטרפים אליו הילדים עם הריקוד הנוסטלגי (רק התלבושות עכשוויות). עוד נדבר בהמשך על נוסטלגיה.
שרים מחרוזת מאוד נחמדה, סולואים מדוייקים של דוד פרלמן ושל עוד כמה כוכבי עבר (ג'ייקובס/ון, בורשטיין אברמוביץ' ועוד)
מעלעול באשכול הבנתי שסדר המופע היה שונה מהסדר בדיוידי, בכל מקרה הייתי בוחר לפתוח דווקא עם המחרוזת הזאת ולא עם המופע של הבוגרים.
"הקהל את העם" לא להיט גדול, אבל שיר יפה. אהבתי במיוחד את הלחן על השורה 'ויראו את ה' אלוקיכם'. כוריאוגרפיה טובה אבל נראה שלא התאמנו מספיק לפני המופע. - הולכת לצפות שוב ולהתמקד...:)
שחזור המופע 'בדרך לירושלים': אם כל הכבוד לנחום סטארק (ויש הרבה מאוד כבוד!) - דוד פרלמן הרבה יותר מתאים לתפקיד של אבנר. מראה של ילד נמוך ושובב עם קול ילדותי מעט - מתחברים לדמות הרבה יותר מאשר כמעט בחורצ'יק עם קול מתבגר. אני דווקא לא אהבתי את השחזור. עדיף היה להשקיע במשהו חדש. מסכימה לגבי דוד פרלמן.
דווקא לכן התאכזבתי מאוד מרמת ההשקעה בשחזור. לא יכלו להשיג איזה ילקוט, דפים ועפרונות? למה הכל כל כך מרושל כאילו 'לצאת ידי חובה' ודי? תחושה כאילו לא מציגים את הדמויות של העלילה אלא של המופע המקורי...
השיר de a mensch זה אחד השירים האהובים עלי, וגם הביצוע כאן לא איכזב (דוד פרלמן האלוף!) תמיד כשאני מאזין לשיר הזה (וזה קורה לעיתים קרובות) אני מדמיין לעצמי איזו במת תיאטרון ענקית, מלאה בשחקנים שרוקדים בכוריאוגרפיה מרהיבה... טוב, נשמור את הדמיונות לפעם הבאה...
ההפקה בחרה לדלג על השיר בסעודת שבת, ואני בסיקור בוחר לדלג על השיר ששר האבא. - מן הסתם אחת הסיבות היא שMoshe Yess הזמר - ששיחק את האבא כבר לא היה בין החיים.
"לחיות חיי תורה" שיר ענק, ביצוע נוגע ללב של דוד פרלמן האחד והיחיד (אני לא מפסיק לשבח אותו ובצדק). שוב, נחום סטארק מצטרף בשביל הנוסטלגיה. ובמחילה - הוא לא מעניין אותי היום ואני ממש מצטער שהוא לקח מדוד חצי שיר. - מסכימה. בסוף כולם מצטרפים וזה ממש נחמד.
שוב מדלגים על שיר, שיר הסיום.- לפי דעתי זה לא חסר. לא שיר מי יודע מה.
"עם לבדד ישכון": התגובות באשכול בזמנו היו ממש נלהבות, וגם לטעמי הלחן מאוד מרגש. אבל למרות זאת אני מסכים עם ירחמיאל שהכניס לאלבום אט אט את השיר 'he will answer us" ולא אותו. - מיאמי טיפוסי - עדיין לומדת את כל המילים. מנגינה יפה מאד.
מחרוזת אנגלית: מרכז המופע לטעמי. השילוב של הילדים עם הבוגרים נחמד מאוד, יש כמעט את כל השירים באנגלית שיצאו בדיסק עד אז. דוד פרלמן ממש נכנס לאווירה ולמרץ ומתבלט מאוד על פני כל השאר. הסיום מחריד. פשוט מחריש אוזניים. - יש לו קטע כזה עם סיומים גרנדיוזים שלא ממש נשמעים כפי שדמיין...הכוונה לירחמיאל כמובן.
האברמוביצים: חבל שהכניסו רק חצי מהשיר, הרמוניה נפלאה של האחים הכי מוכשרים בפרחי מיאמי לדורותיה. - מהמם - תראו את מה שכתבתי בסיקור המקורי שלי באשכול הזה לאחר צפייה בוידיאו השלם.
חי חי: לדעתי פספוס ענק שירחמיאל לא הוציא אותו בזמנו כסינגל (ואף פעם לא מאוחר!) ובכלל שאין למיאמי סינגלים. כוריאוגרפיה מצויינת, סולנים מדהימים (אם אינני טועה - עסיס, פרלמן ובורשטיין). עיבוד מצויין - אהבתי מאוד את הפתיח, מיאמי קלאסי. גם הלחן בסולו (הנהדר!) של בורשטיין לחן קסום ונעים. דוד פרלמן ממשיך במלוא המרץ... - לא מתלהבת מהשיר
ואם כבר פתיח ועיבוד - שכחתי לציין לשבח את הפתיח הנפלא של ישראל לאם למופע!
גם שכחתי לציין לשבח את מקס הרשקוביץ, שנראה כאן ממש בשיא שלו מבחינה קולית. - מסכימה, קול מתוק.
ועכשיו יש לי פרשנות למה המופע הזה לא יצא עד היום כDVD. הסיבה פשוטה מאוד: הציבור היום מחפש את העתיד, המופע הזה מתמקד בעבר.
ובכלל, לדעתי, זה הפספוס הגדול של פרחי מיאמי באותו עשור. ניסיון ללכת על הנוסטלגיה במקום לחדש. - יש לי תיאוריה אחרת: הרי המופעים האלו מתקיימים בניו יורק. יש כיום מגוון רחב של מופעים בחול המועד. הקהל בוחר עפ"י פופולאריות ומה לעשות, הישיבה בויס פופולארים מאד עבור ילדים. כאשר מוסיפים את הקטע הנוסטלגי, זה מושך גם מבוגרים...לפי דעתי כאשר יש מופע, אלא אם כן מדובר במופע בסדר גודל של האקספיראנסים שבהם ניכר שהיתה השקעה גדולה מאד ולכן התכנון להוציא וידיאו למכירה גם היתה בתכנית, המופעים כיום, לא מתוכננים מראש עבור DVD. זוהי דעתי בכל אופן.
עושה רושם שירחמיאל למד את הלקח ועכשיו הוא בכיוון הנכון. רק חבל שהקורונה עצרה הכל...
ואגב קורונה - יצא לכם לצפות במופע 'ליפא שטענדיג'? מאוד הייתי רוצה לראות את פרחי מיאמי עושים דברים בקונספט הזה, הופעות מוסרטות עם תזמורת ובמה מעוצבת כיאה ל2020.
אם אותי, חיית נוסטלגיה שחי במוסיקה החסידית של פעם, זה ישמח הרבה יותר משידור בכורה של מופע נוסטלגי מלפני 20 שנה - אז את היהודי הממוצע שצורך מוסיקה חסידית עכשווית - על אחת כמה וכמה.
אז קדימה, ירחמיאל היקר! יש לך משימה לחנוכה!
|