בית פורומים פורטל הנפש

על היכולת לאהוב - פוסט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2013 10:31 לינק ישיר 
על היכולת לאהוב - פוסט

http://www.93fm.co.il/radio/57960/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%90%d7%94%d7%91%d7%aa-%d7%94%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%aa%d7%9c%d7%95%d7%99%d7%94-
%d7%91%d7%90%d7%94%d7%91%d7%94-%d7%a2%d7%a6%d7%9e%d7%99%d7%aa/

אשמח לשמוע אתכם בנושא

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2013 23:12 לינק ישיר 

אהבתי, לטעמי מאוד נכון.

כתבת 

אדם שחסר אהבה עצמית אינו מסוגל להתמזג עם השני כי הוא חרד על המעט שיש בו, שיעלם בהתמזגות עם השני וירושש מכל. לכן לאנשים אלו יקשה להיכנס למערכת זוגית בוגרת. 

זה הזכיר לי דבר שכתב מישהו שאני אוהב לקרוא את הגיגיו

תסמונת הלא מגיע לי
הרבה אנשים חיים עם המחשבה שלא מגיע להם. יש כאלה שסבורים שזו אחת מאבני הנגף העיקריים שלהם בחיים. הם סבורים שבגלל האמונה שלא מגיע להם - הם לא השיגו מהחיים יותר ממה שיש להם או שהם יכלו להשיג מהחיים הרבה יותר.

כל זה טוב ויפה, אבל מי שלוקה בתסמונת ה'לא מגיע לי' הופך את עצמו מבלי משים לקורבן של החיים, כאילו מגיע לו והוא לא קיבל את מה שמגיע לו. בפועל, החיים אינם עובדים בצורה הזאת. שום דבר אינו מובטח, וכדי להשיג דברים יש לדעת להשיג אותם בעבודה מאומצת, בהשקעה, בתכנון, באנושיות ובהתמסרות ולא בתובענות. 

תסמונת המגיע לי
 בדרך כלל, אלה שלוקים בתסמונת הלא מגיע לי הם בדיוק אלה שלוקים גם בתסמונת המגיע לי. אלה אנשים שמרוב שהם סבורים שלא מגיע להם - הם תובעים כל דבר כאילו "הוא מגיע להם" בחוק או בדין.

בחיים, הקורבן המסכן הופך במהירות הבזק למקרבן תובעני. למעשה, אין הבדל בין תסמונת הקורבן לתסמונת המקרבן. שתי התסמונות מחוברות האחת לשנייה מבלי יכולת להפריד ביניהן. מי שהוא קורבן, בבסיסו יהפוך גם למקרבן. מי שחושב שדפקו אותו ושלא מגיע לו הוא בדיוק אותו האדם שבמצבים רבים יתעקש שמגיע לו וידרוש מעל ומעבר למה שמגיע לו באמת. 

תוקן על ידי ואפסי_עוד ב- 18/04/2013 23:16:55

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > על היכולת לאהוב - פוסט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext