בית פורומים שידוכי חרדים

"הבעיתיים"...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2013 23:56 לינק ישיר 
"הבעיתיים"...

בעקבות אשכולו של רציף... ובעקבות חלק מהתגובות ששם.. ואף תגובתי שלי, הרגשתי צורך עז להבהיר איזו נקודה שאני אישית חושב. נקודה שהוא נוגעת לכל אחד ואחד מאתנו באשר הוא...

בקצרה הנושא המדובר הוא - כל אותם עובר משבר למיניהם, בעלי מומים למיניהם, ושלל דברים.. כמה הסיכויים שלהם להתחתן להקים בית נורמלי ורגיל.

אולי מדבריי שם היה נשמע שאכן יש פה בעיה אבל הקב"ה שדואג לכולם גם דואג להם... 
ואף מחלק התגובות שלעיל, ככה זה היה נשמע.. רק שיש להם סיכוי ופתרונות... 

אז לא!!  אבל ממש לא!!!

הם לא בעיתיים!! הם לא סוג ב!! והם לא מסכנים או פחותים בגלל זה!!!

ההפך הוא הנכון!!

הם אנשים כמונו!! הם אנשים רגילים לכל דבר!! רק שהקב"ה בחר בהם להיות אילו שיזדכו.. אלא שיעבור דרך של ייסורים.. דרך של התמודדות..  והלוואי והיינו מתקרבים לקרסוליים שלהם...!! הלוואי שנזכה להריח או לכל הפחות לראות מרחוק את חלקם בגן עדן....!! 

זה מזכיר לי את כל אותם שבויי סטיגמות שמתקשרים לברר על בחור מבוגר ושאלתם בפיהם: תגידי לי, למה הוא עדיין לא התחתן? מה הבעיה שלו..? ואני.. בחריקת שיניים עונה: כשאני אהיה אלוקים אוכל לענות לך על זה..! ולמה אני כך עונה לו? כי מאיפה העוז הזה להחליט שאם הוא מבוגר אז הוא בעייתי? אז יש לו כבר איזה מום נסתר? למה זה שאדם עבר או עובר משבר מסוים זה אומר שהוא לא בסדר?? שהוא לא מסוגל להקים בית..?!

למה????!!!
התשובה: כי ישנם אנשים סטיגמתיים.. שבויים במוסכמות החברה.. אסורים ברגש הכבוד וצמצום הדעת והמחשבה.. זה הכל!! ועכשיו כשאני חושב על זה.. אני לא אמור לכעוס עליהם.. או להתפוצץ מזעם על החוסר צדק הזה.. אלא פשוט לרחם עליהם... לרחם עליהם שאילו הם חייהם... לא כך..?!

ולא, אני לא פתי או נאיבי שאני חושב שהם בהכרח מתאימים לכולם.. שזה לא דורש התמודדות נוספת.. שזה יכול להיות קשה יותר.. אבל האם אנחנו מתאימים לכולם..? האם חסרון של גאווה וחוסר רגישות זה לא מחלה יותר גרועה מאיזה אחד שעבר משבר..?! מאיזה אחד שעבר תקופה לא קלה בחייו?! שאגב, ברוב הפעמים הם הרבה יותר רגישים. וותרנים.. נכנעים.. שבעייני זה מתכון בטוח להצלחה בזוגיות... לא כך..?!

ובפרט שאל לנו לשכוח את העיקר - 
אנחנו לא צריכים בן זוג מושלם אלא את הבן זוג שישלים אותנו...!!

תודה שהקשבתם לי....

תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 18/04/2013 23:56:33

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 13:47 לינק ישיר 

בס"ד
כן...אבל מאיזה משפטים שלי למדת את כל זה?מסקרן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2013 13:19 לינק ישיר 

נו אז כבר ענית את התשובה איך אני יודע - אני מנחש..:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 13:07 לינק ישיר 

בס"ד
אני יענה בתנאי שאתה תענה על שאלתי... למה?כי זה כייף לא בגלל שאני לא יודעת מי אני.אלא שאדם זר מנחש
מי אני....(=

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2013 12:56 לינק ישיר 

מרוב שאת בהלם שכחת לענות..?:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 11:15 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
בס"ד
ממממממממממ נקודה אני מתחילה לחשוד שאתה מכיר אותי(= איך אתה יודע?זה ממש נכון.
אשמח לקבל מידע עלי בהרחבה...זה נשמע מסקרן מה חושבים עלי(=

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/04/2013 11:38:44

זה שזה מסקרן אותך מה שחושבים עלייך.. זה תמיד כך.. לא?
ואת אחת שכל הזמן מבקרת ובודקת את עצמה.. אז למה לך מידע על עצמך בהרחבה שאת כבר עושה את זה יום, יום..?

אני בהלםםם איך אתה יודע?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2013 02:12 לינק ישיר 

בלי אם בלי בטיח!  (או איך שכותבים את זה:) 

מזל טוב, זכרכר...

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 02:03 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
ליטאי, עוד V אחד ואתם מתחתנים;)

עשיתי לך יותר V אם נספור אחורה, זה אומר שאני צריך להתחתן איתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 01:52 לינק ישיר 

ליטאי, עוד V אחד ואתם מתחתנים;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 01:48 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
א. משבר הכוונה לכל דבר ומקרה שקורה לאדם, ושגורם לו לכל מיני תחושות בלב ובנפש. מ-הסתגרות/דיכאון על כל רמותיו/חוסר תפקוד/כדורים וכו' וכו'.. 

ב. בעלי מומים הכוונה, לכל אילו שיש להם מום בגוף.. או שאנחנו מתייחסים לזה כמום. 

ג. לא כל מי שהוא לא שגרתי או נכלל יחד עם הנורמה והמקובל, הופך אותו ללא נורמלי או לא בסדר.. 
הסיבה שפתחתי את האשכול, כי אכן כן, רוב העולם הוא עדר שהולך אחר המשכוכית והיות ובסטנדרט החברתי טיפוסים כאילו לא מקובלים או רגילים לכן כבר ממתגים אותם כבעלי מומים/ אנשים לא נורמלים/ סוג ב,ג במקרה הטוב.. וכו'..  ועל זה יצא קצפי.. 

כמו"כ לרגע לא התכחשתי שיש בהם נקודה שמצריכה התמודדות וכלים מסוימים, אבל בינינו לכל אחד יש את הדפיקות שלו..  את החסרונות שלו.. ולפעמים עדיף "חסרון" של מום או מה שאנחנו מחשיבים כמום.. מאשר חסרון של מידות או מעלות.. שזה מום גרוע יותר..! 

ואם כבר מייחסים את זה ליכולת לחיות חיי זוגיות.. אז לא מזמן יצא לי לשהות ליד זוג שהם דפוקים עם דיפלומה.. האשה, יש בה סעיף מסויים שגורם לה לאי יכולת לנהל דברים.. לחיות בצורה נורמלית..  ובעלה, עבר תאונה בימי בחרותו וזה כמובן גרם לו לפגיעה בנפש.. אבל מה.. הצורה שהם חיים אחד עם השני.. הצורה בה הם מתייחסים אחד לשני.. הכבוד והדדיות.. השותפות בכל מה שהשני מרגיש.. זה היה פשוט מעורר השתהות...ובלבי אמרתי לעצמי - הלוואי עלי כזה קשר... 

אז נכון, יבוא מר רציף ועוד כמותו, ויגידו אבל הם לא יכולים להביא ילדים..  והם באמת לא יכולים להביא ילדים.. אז נכון.. לנהל חשבון הם לא יכולים.. לעשות עסקים גם לא.. אבל הם חיים לבד בצורה מעולה.. יש להם את הבית שלהם את הפינה שלהם..  והם פשוט מאושרים!! הם מקיימים את התפקיד שלהם בעולם בצורה הכי טובה שיש.. 

אז.. בגלל זה שזה לא הנורמה.. אז הם כבר לא שווים?!
החיים שלהם פחות טובים מכל "הנורמלים"...?!
תפיסה אוטופית, רומנטית ומטופשת.
לאדם שחווה משבר נפשי, דיכאון וכדו' סטטיסטית יש סיכויים גדולים מאוד לחוות שוב ושוב את הדברים הנ"ל וסביר מאוד שתפקודו בעתיד יהיה לקוי ועקלקל.
אדם שמתחתן עם בנזוג חלש נפשית צריך לקחת בחשבון שרבים הסיכויים שהוא מכניס עצמו עמוק בבוץ. וד"ל.

V

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 00:50 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
א. משבר הכוונה לכל דבר ומקרה שקורה לאדם, ושגורם לו לכל מיני תחושות בלב ובנפש. מ-הסתגרות/דיכאון על כל רמותיו/חוסר תפקוד/כדורים וכו' וכו'.. 

ב. בעלי מומים הכוונה, לכל אילו שיש להם מום בגוף.. או שאנחנו מתייחסים לזה כמום. 

ג. לא כל מי שהוא לא שגרתי או נכלל יחד עם הנורמה והמקובל, הופך אותו ללא נורמלי או לא בסדר.. 
הסיבה שפתחתי את האשכול, כי אכן כן, רוב העולם הוא עדר שהולך אחר המשכוכית והיות ובסטנדרט החברתי טיפוסים כאילו לא מקובלים או רגילים לכן כבר ממתגים אותם כבעלי מומים/ אנשים לא נורמלים/ סוג ב,ג במקרה הטוב.. וכו'..  ועל זה יצא קצפי.. 

כמו"כ לרגע לא התכחשתי שיש בהם נקודה שמצריכה התמודדות וכלים מסוימים, אבל בינינו לכל אחד יש את הדפיקות שלו..  את החסרונות שלו.. ולפעמים עדיף "חסרון" של מום או מה שאנחנו מחשיבים כמום.. מאשר חסרון של מידות או מעלות.. שזה מום גרוע יותר..! 

ואם כבר מייחסים את זה ליכולת לחיות חיי זוגיות.. אז לא מזמן יצא לי לשהות ליד זוג שהם דפוקים עם דיפלומה.. האשה, יש בה סעיף מסויים שגורם לה לאי יכולת לנהל דברים.. לחיות בצורה נורמלית..  ובעלה, עבר תאונה בימי בחרותו וזה כמובן גרם לו לפגיעה בנפש.. אבל מה.. הצורה שהם חיים אחד עם השני.. הצורה בה הם מתייחסים אחד לשני.. הכבוד והדדיות.. השותפות בכל מה שהשני מרגיש.. זה היה פשוט מעורר השתהות...ובלבי אמרתי לעצמי - הלוואי עלי כזה קשר... 

אז נכון, יבוא מר רציף ועוד כמותו, ויגידו אבל הם לא יכולים להביא ילדים..  והם באמת לא יכולים להביא ילדים.. אז נכון.. לנהל חשבון הם לא יכולים.. לעשות עסקים גם לא.. אבל הם חיים לבד בצורה מעולה.. יש להם את הבית שלהם את הפינה שלהם..  והם פשוט מאושרים!! הם מקיימים את התפקיד שלהם בעולם בצורה הכי טובה שיש.. 

אז.. בגלל זה שזה לא הנורמה.. אז הם כבר לא שווים?!
החיים שלהם פחות טובים מכל "הנורמלים"...?!

תפיסה אוטופית, רומנטית ומטופשת.
לאדם שחווה משבר נפשי, דיכאון וכדו' סטטיסטית יש סיכויים גדולים מאוד לחוות שוב ושוב את הדברים הנ"ל וסביר מאוד שתפקודו בעתיד יהיה לקוי ועקלקל.
אדם שמתחתן עם בנזוג חלש נפשית צריך לקחת בחשבון שרבים הסיכויים שהוא מכניס עצמו עמוק בבוץ. וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/4/2013 19:33 לינק ישיר 

עוד_מעט כתב:
תאורטית זה יפה.
מציאותית.. זה נושא כבד משקל.

נושא כבד משקל, או נושא שפשוט קשה ללכת נגד הזרם, דעת הקהל וכו'..?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 19:33 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

זה שזה מסקרן אותך מה שחושבים עלייך.. זה תמיד כך.. לא?
ואת אחת שכל הזמן מבקרת ובודקת את עצמה.. אז למה לך מידע על עצמך בהרחבה שאת כבר עושה את זה יום, יום..?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 12:38 לינק ישיר 

תאורטית זה יפה.
מציאותית.. זה נושא כבד משקל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 11:36 לינק ישיר 

בס"ד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/4/2013 21:56 לינק ישיר 

חייכנית - לא הייתי מקטלג אותך בכלל כאחת צינית.. אם כבר ההיפך.. את טיפוס חברתי.. וטיפוס שאוהב להיות חבר של כולם.. ומריבות או מתחים רק מוציאים אותך משלוות נפשך.. אך יחד עם זאת.. זה שאת לא צינית לא נובע כי את שלימה עם מי שאת (אם כבר ההפך..)  אלא כי פשוט יש לך לב טוב.. וגם חיי החברה ממש חשובים לך, לכן את שומרת עליהם בקפידה.. זה ממש בתמצות כלפי הנושא הנ"ל. 

לורין -  תודה על ההוספה..:)

נוח - יפה כתבת, ושאלה אמתית שאלת.. אז אישית, לא אכפת לי להיפגש עם גרושה (כמובן אחרי בירור רציני וכו' וכו'..) משום שזה שהיא גרושה/יתומה/אלמנה וכו'.. לא הופך אותה לפחות טובה אם כבר ההפך.. הסיבה היחידה שאנשים מרימים על כזו הצעה גבה כי בעייני החברה זה כבר סוג ב.. זה כבר משהו משומש וכו' וכו'.. אבל נו.. בגלל שהיא התפשלה עם בחור עם כדורים.. או שהתברר שהבחור פשוט לא מתאים רוחנית בעליל.. או מתעלל וכו'.. היא פחות טובה..?! היא פחות יכולה להיות אשה כשרה עושה רצון בעלה..? לדעתי המציאות מוכיחה ההפך...!! ואני אעדיף לשים פס על החברה.. ולהיות מאושר.. מאשר להיכנע לפרצופים והתלחשושים שבין כה וכה אחרי חודש חודשיים הם ייעלמו ויעברו לספין הבא... 

ולגבי ההתאמה - אני לא חולק עלייך.. והדגשתי את זה שוב ושוב.. אני לא מתעלם מכך שיש בכך בעיה.. שיש בכך קושי והתמודדות.. ולא לכל אחד זה מתאים.. אבל יש הבדל אם לא נגשים להצעות כאילו כי הם בעיתיים.. סוג ב.. וכו'. או כמו שאתה כותב - צריך התאמה כדי לחיות.. ולא עם כל אחד אנחנו יכולים להסתדר... 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "הבעיתיים"...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext