| נשלח ב-21/4/2013 09:34 |
|
| |
חובת ההשתדלות
בעקבות דיון בין חברות עלתה השאלה הבאה: האם לבנות יש חובת השתדלות בעניין מציאת בן זוג? כידוע, על הגברים מוטלת המצווה להינשא ולחפש אחר אבדתם ולנו הנשים אין מצווה כזו, אלא רק רצון טבעי שטבוע בנו מעצם בריאתנו להקים משפחה ולהעמיד דור המשך. עקב הנחת היסוד הנ"ל, לכאורה, לבנות אין בכלל חובת השתדלות בכל נושא השידוכים, אלא רק לקדם כל הצעת שידוך הנראית מתאימה (לברר/לצאת לפגישה/להיראות טוב וכד') אבל לא לחפש מלכתחילה את החתן המיועד. נכון או לא? נא להציג דעות מבוססות ולא תשובות כמו: אם הבנות לא תחפשנה, שערות ראשיהן תלבנה וכו'.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 11:12 |
|
| |
בס"ד יש עניין שאישה תעשה איזה מאמץ כדי שהחתן יוכל להשיג אותה בדרכים המקובלות...(ולא ברחוב...)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 10:41 |
|
| |
יש הבדל בין הצד הרוחני לבין הלכה למעשה (שזה צריך לשאול רב) לעניות דעתי אין חובת השתדלות מצד החיוב להינשא. אמנם יתכן שיש מצד מצוות אחרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 23:49 |
|
| |
| השקט_שנשאר כתב: |  | הלו הלו... בינתיים על האשה נאמר:
טב למיתב טן דו מלמיתב ארמלו
וגם:
יותר משהאיש רוצה לישא האשה רוצה להינשא
|
|
אמת.
עם זאת, ההסבר הפשוט הוא ש- נקודת הפתיחה ההתחלתית היא שהאיש רוצה לישא.
וההמשך-
שהאשה רוצה יותר..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 21:03 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | אישה יכולה למות מלשמוע כזה משפט..
אז תזהר בלשונך... |
|
אולי האישה שתתחתן אתו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 21:01 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
אדם,לכם יש רצון מיני...ולכן למרות הכל אתם רוצים... |
|
למה לבנות אין?? וגם אני לא חושבת שזה מוקד הרצון של הגבר בשביל להתחתן ....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 21:00 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | בעקבות דיון בין חברות עלתה השאלה הבאה:
האם לבנות יש חובת השתדלות בעניין מציאת בן זוג?
כידוע, על הגברים מוטלת המצווה להינשא ולחפש אחר אבדתם ולנו הנשים אין מצווה כזו, אלא רק רצון טבעי שטבוע בנו מעצם בריאתנו להקים משפחה ולהעמיד דור המשך.
עקב הנחת היסוד הנ"ל, לכאורה, לבנות אין בכלל חובת השתדלות בכל נושא השידוכים, אלא רק לקדם כל הצעת שידוך הנראית מתאימה (לברר/לצאת לפגישה/להיראות טוב וכד') אבל לא לחפש מלכתחילה את החתן המיועד.
נכון או לא?
נא להציג דעות מבוססות ולא תשובות כמו: אם הבנות לא תחפשנה, שערות ראשיהן תלבנה וכו'..
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
כל אחד צריך לדעת את מקומו... שזה אומר חובת ההשתדלות גדולה יותר על הגבר מאשר האישה... אבל במציאות זה ההפך
וזה טבעי שאישה תרגיש יותר את הצורך לחפש...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 20:31 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | די, צריך 2 לטנגו.
אם לנשים לא היו ג"כ יתרונות מהמצב הזה הן לא היו נשארות בו... |
|
אדם בעולם החילוני כמו בכל עולם יש נורמות... במשך ה20 שנה האחרונות נגיד התרגלו שלא חייבים להתחתן ישר אפשר להיפגש לגור יחד ואז להחליט... לאשה בד"כ קל יותר להחליט אבל לגבר מה אכפת לקחת ת'זמן שלו?! האשה במילא כבר שלו ואם לא אז תבוא עוד אחת ועל זה נאמר למה לקנות את הפרה אם אפשר לקבל חלב בחינם כי נשים טיפשות שהן חושבות שככה מקבלים משהו חוץ מבעיטה בסוף היום!!
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 20:21 |
|
| |
| די88 כתב: |  | לא צריך לקנות פרה בשביל כוס חלב...
על זה החילונים מתבססים!!
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 20:09 |
|
| |
די, צריך 2 לטנגו.
אם לנשים לא היו ג"כ יתרונות מהמצב הזה הן לא היו נשארות בו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 20:01 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | לא צריך לקנות פרה בשביל כוס חלב... |
|
על זה החילונים מתבססים!!
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 17:23 |
|
| |
מי אמר לנשים ולבנות לעשות את זה??
אני ממש לא חושבת שזה משו שקשור ל'חובת ההשתדלות' זה טוב ומצוין להתפלל.. אבל בין זה ובין השתדלות בדבר שלא חויבת אין שום קשר..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 16:55 |
|
| |
אדם - זה בכל העולם החרדי, ומאחר אנחנו, אני לפחות מחשיבה תעצמי חרדית, זה נוגע אלינו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 16:50 |
|
| |
האם זה בכל העולם או בעיקר אצל החרדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 16:47 |
|
| |
בואו נחדד יותר את מטרת האשכול, אני טענתי שההשתדלות לצעדים הראשוניים מוטלת על הגבר וכל הרדיפה שלנו, הרווקות, בעצם גם באיזשהו מקום לוקחת את תפקיד ה'חיזור' של הגבר שטבוע בו מעצם טבעו ואולי לכן גם הגברים היום יותר עצלים ולא ממש מחפשים את המיועדת שלהם כי היוצרות התבלבלו.. לכו תראו מי עומד ומתפלל 40 יום בכותל, מי רץ שני-חמישי-שני לקבר של האדמור מזוועהיל, מי אומר בדבקות כל בוקר פרק שירה/שיר השירים/פרק יג בתהילים/התיקון הכללי/נשמת כל חי, מי מרים טלפונים בהולים ולחוצים לשדכניות, מי מריץ את כל הקרובים שיש להם קשר לכל ישיבה מובחרת, מי מחכה במתח וכסיסת צפורניים לכל תשובה, מי??? הגברים מרגישים שרק יגידו: כן, ומיועדת תיפול מהשמים (או מגן עדן..) ולכן גם החשק שלהם להתחתן, שהוא מובנה בשלב של חיזור וחיפוש נעלם לאנשהו.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 16:21 |
|
| |
בדיוק איזה בחור אחד אמר לי בפגישה שמכיוון שזיווג הוא משמיים, לכן לא יתבעו את הרווק על זה שלא מילא את חובתו בעולם.
לי זה היה נשמע קצת הזוי, שהרי רק שלושה מפתחות הם בידיו של אלוקים ועד כמה שידוע לי שמפתח הזיווגים אינו נמנה ביניהם, מכאן שחובת ההשתדלות מוטלת עלינו (ועל הגבר בפרט) ואם לא, יפרעו מהזכר הרווק בשמיים.
תוקן על ידי טיע ב- 21/04/2013 16:22:36
|
|
|
|
|