בית פורומים עצור כאן חושבים

מיגבלות היצירה-יצירה יהודית,מהי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/4/2013 09:35 לינק ישיר 
מיגבלות היצירה-יצירה יהודית,מהי?

אולי בינכם בקיאים אודות הדברים,אבל לי יצא לחשוב על זה רק בשבת הזו.
אז עימכם הסליחה אם אני מאחר.

היצירה התנכית-יצירת האלוה-היא היצירה התנכית-כאשר היצירה שלי מוגבלת-גם את האלוהים אני מגביל-מכאן שאני לא יכול
ממש ליצור יצירה מלאה,כאשר אני מספח את האלוה ליצירה שלי,עם כל מורכבות לוגית,אני מגביל את האלוה ביצירתי.
במעגל היוצר של מחברי המקרא,כמעט ולאחריה לא הייתה יצירה,אם כן,האלוה של היצירה היהודית וההולכים בדרכה
גם היא מוגבלת עד מאוד,ופרטי ההשגחה כמעט ואינם ניכרים לעין.
על כן,כל יצירה שתכתב לא תוכל לתת מענה לאלוה-כל אלוה אשר יכתב-אינו מממש את רצונו באמת.

על כן מהי יצירה יהודית?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 09:39 לינק ישיר 
תם ונשלם

* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <*

להתראות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 08:47 לינק ישיר 
forever faithless - God is a DJ

* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2013 11:29 לינק ישיר 

ראה,אם אתייחס אל הרמב"ם כפי שמציגים ומדברים עליו,את מה שהוא טוען,אני חייב להצדיק את השמועות האלו בהתאם לתפיסתי.

האלוה התנכי בעצם הגדרתו הינו עבודת אלילים,כל אלוה אשר מוגדר ועובדים אותו או תובעים אותו,או ששואפים אליו,הוא מעשה עבודות אלילים.

על כן אני לא רואה כל רע באתאיסטים,ובביקרות המקרא(ביקורת בדיוק על מה?)

על פסל רוחני?

כל יצירה יכולה להתקבל בעולם המודרני כל פסל וכל ציור,וכל אלוה .

על כן,אני מתחיל לחשוב שאין כל רע גם בספר הזוהר.

יהיה אשר יהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2013 10:29 לינק ישיר 

נדמה לי שראיתך פשטנית מאד. אולי משום שהאומנויות היפות זרות מאד לרוב אנשי החוג, וזה עניין מצער מאד המביא לחסרון רב. על כל פנים, היצירה אינה אמורה 'לתת מענה לאלוה-כל', וקיומה אינו מוגבל למטרה יחידית זו.

האדם הוא יצור סופי ומוגבל, וממילא כל הבנתו, תפיסתו וגישתו אל האלהים היא, בהכרח, מוגבלת ומצומצמת מאד, או, כלשונך, מגבילה אותו. נראה לי שהרוב עוסק בכלל בזיקה שלנו אל האלהים ולא באלהים ובאלהות, ואלו שני תחומים שונים.

יצירה היא כושר ביטוי אנושי מהותי, בו היוצר מבטא את עצמו ואת עולמו, וממילא בעולמו משתקף העולם שבו הוא חי. תחומי היצירה רחבים מאד, החל בלשון שבו האדם מתנסח, ועבור אל הספרות המחזה והשירה, האדריכלות, הציור והפיסול, ועניני הטעם בכלל וכלה במוזיקה.

יש יצירה של יהודים, אשר אינה, בהכרח 'יהודית' באופיה ותוכנה. יש יצירה על היהודים, ויש הבאה לבטא רעיונות של תכנים יהודיים.    

אציג כאן דוגמה למעשה אמנות, ספר 'המכלול של רוטשילד', אחד המהודרים ביותר שבנמצא. התוכן הוא יהודי מובהק. האמנות רנסאנסית איטלקית. מחיר הפקסימיליה 'שווה' לכל נפש.

http://www.facsimile-editions.com/he/rm/

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מיגבלות היצירה-יצירה יהודית,מהי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext