| נשלח ב-24/4/2013 00:24 |
|
| |
על עידן חדש של חלטורה חזנית בקונצרטים
רבותי, תסלחו לי על הקו השחצני בכותרת האשכול, אך זוהי ההרגשה היחידה שאני מרגיש בתקופה האחרונה.
אני מנסה לדמיין את דוד קוסוביצקי בהופעה קונצרטנטית בהיכל התרבות ת"א כלצידו מופיע אדון קובי אפללו, דדי גראוכר או אפילו הכנר רזניק, הרי זו מציאות שלעולם לא היה לה קיום. היא הזויה, מבזה ופוגענית!
לאחרונה החזנות הפכה להיות בבעלותם של מפיקים ואמארגנים, הם קובעים את הרפרטואר, הם קובעים את המהות וכמעט את הפרטיטורה. השיקולים הפכו לנטו מסחריים, החזנים נבחרים על פי אינטרסים, המבנה האומנותי הפך לבילוי במקום לתרבות, והחזנים הפכו לליצנים המשלבים קטעי הומור עם רצ'יטטיבים, ולצערי אין פוצה פה!
תשאלו כל חזן, האם יסכים לחזן בבוקסר בעבור סכום יפה, התשובה תהיה חיובית, ואנא מכם, אין צורך שתעמיקו בזה, פשוט תנו עינכם בקונצרטים הרבים שצצים לאחרונה.
ובמחילה מכם, אני כבר רואה את הקונצרט הבא עם הכותרת: "חזני העולם בתחתונים".
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2013 11:51 |
|
| |
לכל המקטרגים - החושבים בנוסח "אמרגנים ממולחים " / "עושים בוחטות" "מטרתם למכור כרטיסים ולמלא אולמות" ועוד פרברזות ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1,לגבי המופע ברשל"צ - הגלגלים +קובי אפללו :יהיו במחצית הראשונה ומופע החזנות יהיה במחצית השניה .בכך, "כל שמחה תהיה בנפרד" ( הדיווח ממקור ראשון)
2,לגבי התיאור "שכל מפיק/אמרגן" הפך למומחה למופעי חזנות - אולי תחשבו אחרת ?? בשבתות חזנות - היצירות המבוקשות והמוכתבות :מי הגורם המוביל ? הגבאים /מזמין והמשלם לחזנים . בדיוק כך גם בקונצרטים :בעל המאה ,היינו מנהלי המח' לתרבות תורנית ,הם גם בעלי הדיעה -לגבי החזנים המובילים שיוזמנו וכן לגבי היצירות שיבוצעו
לגבי הרצון למלא אולמות - יש אינטרס משותף למנהלי המח' לתרבות תורנית להראות הצלחה כלפי המקבילים להם בעיריה וכן לאמרגנים שהאירוע הצליח
נו ,עכשיו על כל המלעיזים ללכת למקווה ולטבול -7- פעמים ע"מ שחטאתם תכופר
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2013 10:07 |
|
| |
היצע וביקוש בחזנות
ברור לשוחרי החזנות שמי שמנהל היום את המופעים ההמונים הם אמרגנים ממולחים.
מטרתם למכורמה שיותר כרטיסים למלא את האולמות ולשווק מוצרים פופולרים.
קשה מאד להלחם נגד מגמה זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2013 09:42 |
|
| |
מר וסרמן הנכבד, למה תאמר שהדיון הוסט ממסלולו? הלא זה העניין בו דיברת, על שלטון החלטורה השיווקית שמורידה ביגון את שלטון המוזיקליות המקצועית! יפה טענת באומרך שבימינו מי שקובעים מי יהיו האמנים המקהלה התזמורת הרפרטואר וכן הלאה אינם בעלי מקצוע בתחום המוסיקה דווקא... ואני טענתי שכך היה מימים ימימה רק שעמלו לכסות זאת בסיפורי בדים... מן המפורסמות הוא שהחזנים המקצועיים יותר והמושקעים יותר לא זוכים להכרה המגיעה להם ואני מכוון דבריי דווקא לצעירים שביניהם. מי שכן מצליח בדרך כלל הוא זה שהתמזל מזלו ונקלע לחיקו של ספונסר עמיד ונטול ידע מוזיקלי... ואולי זה המקום והשעה לקרוא לאנשי הפקה וייזום לברוא קונצרטים אינטימיים וזולים יחסית כדי שצעירי החזנות יוכלו להשתפשף ולא יתייאשו כבר בתחילת דרכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 23:48 |
|
| |
רבותי המלומדים, אני שמח שכאבי כאבכם ומחשבותיי מחשבותיכם, אך אני סבור שהדיון השתבש בדרך, ובעיקר על ידי תגובותיהם של האדונים לבית libsonmo ווניל, שאמנם כתבו נכונה אך עשו עוול לעיקר הנושא, ובמטותא מכם הרשו לי לפרט.
יש לחלק בין ויכוח על עדיפות פסנתר בודד או הרכב תזמורתי לבין ויכוח על שמירת טהרת האינטרס המוזיקלי בקונצרטים. הדיון על עדיפות פסנתר בודד או הרכב תזמורתי ענקי הוא וויכוח עקר, ולטעמי כלל אינו קשור לדיון, הוא עניין של טעם, והטעם משתנה לפי האדם.
אני שחתי על המהות שהשתבשה ולא על צורת ההופעה האהובה עלי, ולטעמי ניתן להפיק קונצרט חזנות ברמה מוזיקלית גבוהה בין אם הוא עם ליווי פסנתר ובין אם הוא עם הרכב סימפוני, כל עוד שהמפיק משכיל לבנות את הקונצרט על פי שאיפות מוזיקליות ולא על פי אינטרסים מסחריים ואישיים.
המצב כיום הוא שבחירת השירים אינה קשורה ואינה מתאימה לחזנים, החזנים עצמם נבחרים על פי קשרים ולא על פי כישורים, עולם של ערבוב זוועתי של זמרים ושירת עגבים בקונצרטים, תלמידי בתי ספר זוטרים הופכים בין רגע לגדולי החזנים ולו רק בגלל שהמספר שתלשו בכניסה הנה כבר בא, מקהלות חלטורה נדחפות לכל פיסת אוויר נקייה, חזנים איכותיים ומוזיקליים נשמטים ונעלמים ולו רק בגלל שמפיק כזה או אחר לא בחר בהם להיות שופר לכיסו ולחשבון הבנק שלו, עולם החזנות הפך לעולם המאכרים, והקונצרטים הפכו למנותקים ומפוזרים.
אני מסכים עם המצדדים שהקונצרטים הטובים ביותר הם עם פסנתר בודד ללא הרכבים וצילצולים, אבל אני חושב שגם עם הרכבים מצלצלים אפשר לבנות איכות ולא תאטרון.
נ.ב אני חייב להדגיש, שאין בכוונתי על מפיק או על מנצח כזה או אחר, כוונתי על המצב בכללות, ועל סיטואציה שכולנו חייבים לעצור אותה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 22:35 |
|
| |
מצטרף לפרנץ_וניל ול - libisonmo
אין כמו הקונצרטים עם הנשמה היהודית האמיתית והערכית, ולא השואו והצילצולים. וכמו שאמר libisimo על הקונצרטים שהיו ביום העצמאות. אמנם במגדל דוד לא הייתי, אבל בישורון זה היה מקצועי מרגש ויהודי אמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 18:51 |
|
| |
לא מבין את כל אלו שלא מצדדים בתזמורת ו/או מקהלה
ה רי מקרא מפורש אומר כי מלאכיו יצוה לך לשמרך בקול והואיל והפסוק איננו מתייחס למלאך בודד הרי שמשמעות הענין מלאכים רבים ככל האפשר...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 17:17 |
|
| |
נושא חשוב!, בענין הפסנתר תמיד העדפתי לצעוד לקונצרט אינטימי עם פסנתר בודד מאשר לסימפונית שלימה שעושה רעש.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 16:50 |
|
| |
הקונצרט שהיה בהר הזיתים לרגל 40 שנה ל"שחרור הכותל המערבי" ולרגל היארצייט של החזן יוסף רוזנבלט היה עם פסנתר כנף בלבד!
|
| נשלח ב-24/4/2013 15:27 |
|
| |
הניקים :וסרמן_משה / פרנץ_וניל : האם חד-הם ואת מי אתם משרתים??
אין ספק כי הערותיכם ושאלותיכם אכן במקומן בכפוף לשאלות שלהלן :
1,שניכם " יולדתם היום לפורום" - דבר מופלא לאור הטיעונים שלקבל אישור
כתיבה לפורום כרוך "בתחקיר בטחוני -כולל אישור השב"כ /המוסד" דבר הלוקח
זמן רב
2,אין זה סוד כי הנישה של " מופעי חזנות / קונצרטים / שבתות חזנות " נשלט כיום
ע"י - 2 - גורמים חדשים ששמם מוכר לנו ושאף הצליחו להפיק / להוציא לפועל
מס' אירועים בהצלחה לא מבוטלת וגם בקרוב ,לאחר ל"ג בעומר,
צפויים להתקיים מס' אירועים שלחלקם הכרטיסים כבר אזלו
( זה עדיין אינו המדד לרמה הצפויה להיות באירוע )
שאלתי : האם בעבר ( אשתקד ולפני כן ) - התחלואים שאתם מעלים / מגלים לא היו
או שאז העדפתם "לשטום עיניים / לסתום אוזניים "
האם עומד לנגד עיניכם רק "היושרה" לעולם החזנות או גם "הקנאה" -זאת
בהיותכם ,אולי ,חזנים שלא הצליחו להקלט במופעים של המארגנים הנוכחיים
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 24/04/2013 16:12:59
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 15:13 |
|
| |
פרנץ_וניל יישר כח,מילה בסלע
החינוך המוסיקלי בא יחד עם לימוד פירוש המילים.דוגמא : בראשית פרק כט,פסוקים 6 ו-9 . רש"י על המלים "באה עם הצאן" הראשון מלרע = זמן הווה,השני מלעיל = זמן עבר.כאשר המורה או המלמד אינו מדגים את ההבדל בין הפסוקים על ידי קריאת הפסוקים בטעמי המקרא אזי פרושו של רש"י נשכח.לא אחת שמעתי קוראים בתורה שאומרים את הקריאה ולא שרים אותה ומחליפים בין מלעיל למלרע ובין אות דגושה לרפויה,כאשר אין מחזירים על טעות בטעמי המקרא,אין זאת אומרת שלא מחזירים כאשר פרוש המילה משתנה.
דוגמא נוספת,הפסוק "הודו על ארץ ושמים",במיוחד שמתי לב אצל הסרוגים שמבטאים HODU במקום HODO , מפני שהניגון נכתב במקורו למבטא האשכנזי ולא הספרדי,במקום להתאים את הניגון למילים,שינו את המילים.
מי הפך את השירה (החזנות) לעיקר שירה בכלי ולא כפי שנפסק שעיקר שירה בפה,לא אכתוב שמא ימחקו תגובה זו.
קיימים בדורינו חזנים גדולים שכוחם לא רק בפה אלא בעיקר בפירוש מילות התפילה ע"י שירה,דוגמת החזן משה שטרן "הפרשנדתא" של עמוד התפילה.לפני שנה החזן יוסף מלובני הפיק דיסק (I Pray,I Sing) שתרגום שמו של הדיסק "אני מתפלל,אני שר".הדיסק הופק מהקלטת רסיטל חזנות במצודה של ורשה,שם שר החזן יוסף מלובני כאשר יש לו ליווי של פסנתר בלבד.דוגאות מהדיסק http://www.mostlymusic.com/i-pray-i-sing.html
קונצרט כזה מקומו גם בהיכל התרבות , אלא ש...
תאמרו שקונצרט ללא תזמורת בומבסטית ותזמור מחריש אוזניים אינו מושך קהל,אזי הקונצרטים של יום העצמאות בישורון והקונצרטים במגדל דוד יוכיחו שאפשר גם אחרת.תאמרו שקשה לשמוע שעתיים של חזנות טהורה ולעכל את פירושיו של החזן למילות התפילה,אזי באים קטעי אתנחתא קלילים בין הפרקים דוגמת הקטע הבא http://www.youtube.com/watch?v=Kg7ULxpAqA4 שמי שהעלה אותו הגדירו כסטנד אפ קומדי,ולדעתי קטע כזה משאיר אותנו במסגרת התפילה יחד עם אפשרות להתאוורר.
תוקן על ידי libsonmo ב- 24/04/2013 15:17:05
בעזרת השם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 12:09 |
|
| |
האמת היא שהכל עניין של אריזה! תן לאיש שיווק מעולה מקק מפוחלץ והוא ימכור לך את זה כערך האספנות היקר עלי אדמות. רוב מוחלט של הקונצרטים שהתקיימו בארץ היו מאז ומעולם עיסת חלטורה דביקה שעין מקצועית ידעה להבחין בהם מיד. אך השיווק רבותי... מכרו לנו את זה כדבר הכי אין שקיים! מי לא בא לראות ולהיראות במיטב המחלצות?!... וההפקה , אוהו ההפקה, כל גימיק אפשרי, סיפרו לכם על יצירות שאבדו בשואה ונמצאו, על נוסח נהדר שהתגלה בחפירות ועל ועל... אבל בשורה התחתונה הכל היה חלטורה! וכמובן באריזת בונבוניירה... אי לכך אין הבדל בין חלטורה בעלת הפקה מנופחת עם 70 נגנים, 15 נגנים או פסנתר וכינור... כל זמן שאנחנו הקהל נהיה יוצמח פורקניה לא יהיה קץ משיחיה... כשתרבות לא נצרכת מגיל 0 וכל קצב משוכנע שהוא החזן הבא, וחזן טוב יותר או פחות נמדד ביכולתו לטפס לצליל כזה או אחר, מה לכם כי תלינו? שמעתי תרעומות מפי כמה וכמה על כך שאין מקהלות איכותיות של אנ"ש יראים ומתפללים... ומאיפה יהיו?! מלימודי תנ"ך בחיידר צאן קדושים או מלימודי מתמתיקה למוגבלים מת"ת דרדקי הסלע?! אה??? חשבתם על זה? כל כך שמחתי לראות לאחרונה את המופעים האינטימיים יותר, מושקעים מוזיקלית אך ללא קהל רב. בעיקר בחו"ל. נכנסים בציפייה ויוצאים ללא מהלומות בקרום המוח. פשוט מוזיקה כפי שהיא צריכה להישמע. מתי לאחרונה היה בארץ רסיטל של חזן ופסנתר??? כזה של ערב שלם ללא רעש וצלצולים והנחיה מיותרת ועשר חזנים שעולים ויורדים מהבמה, וללא ביצועי דואטים טריו וקוורטט מביכים ברמה זו או אחרת, כי מי משקיע בחזרות כשהכל חלטורה מראש?
אשמח להיות נוכח באירוע כזה בארץ... ולא רק באירועים פנימיים בבתי ספר לחזנות, שאגב הם המודל הנכון לאמנים מתחילים!
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 10:38 |
|
| |
משיחה שהיתה לי השבוע עם אחד החזנים המפורסמים יותר, גיליתי שאין זה "המטרה של החזן להראות את צרחותיו" אלא זה של האמרגן/מפיק. אדרבה, לפעמים חזן צריך להלחם על שלו מול כאלה, גם בהחלטות על הפקת דיסקים של עצמו, המופצים על ידי מפיקים למיניהם.
עצוב מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 01:42 |
|
| |
לא רק חלטורה אלא גם חזרה כל הזמן על אותם הקטעים. כיום כל המטרה של החזן להראות את צרחותיו ותו לא איך ערך לחזנות עם הנשמה ושאר הדברים שצריכים בה כן פשוט חלטורה וזה עוד מילה יפה!!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 01:23 |
|
| |
סליחה שאין ביכולתי כרגע להגיב באריכות על הדברים
יש לי הרבה מה לומר בנושא ודווקא אני מצדד כמותו ברוב הדברים.
בכל אופן התאמצתי לכתוב בכדי לבקש ממנהל הפורום שישאיר את האשכול על מקומו, הנושא ראוי לדיון
תכף אשוב
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 00:35 |
|
| |
תגובה
רצוי למחוק או לנעול אשכול זה לאור פתיחתו חסרת הטעם שתגרור תגובות באותה תת רמה.
|
|
|
|
|